Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

SISTE MIDDAG I NOVEMBER

 • Publisert: 30.11.2016, 22:38
 • Kategori: Hverdagen
 • November er en magisk måned. Det er så utrolig koselig, høsten nærmer seg vinter. Det beste med denne måneden i løpet av årene er definitivt bursdagen min. Alltid koselig med bursdag, hehe. Ikke nok med det, men så er det pappas bursdag i tillegg. Og farsdag. Det er en koselig dag det, kan vise alle flotte pappaer hvor mye vi setter pris på de. Og ikke nok med det, Liam valgte også å komme i denne måneden. Det gjorde november tusen ganger bedre.

  Samtidig som dette er en flott måned, så elsker jeg desember, og gleder meg stort til å starte julen i morgen. Endelig er denne flotte høytiden her. Julen finnes i butikker, på TV og i de fleste hjem landet rundt. Beste høytiden spør du meg. Med det ekstra overskuddet jeg har om dagen (endelig), satte jeg like godt i gang med middagen da Liam sovnet tidligere i kveld. Så i dag var det spaghetti som ventet på Robin da han kom inn døra. Det var nesten klart i alle fall.

  Er lenge siden vi hadde spaghetti sist, så i dag smakte det ekstra godt. Håper dere alle har hatt en flott november måned, og at desember blir enda bedre!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #middag #baby #boy #foreldre #foreldreogbarn

 • Publisert: 30.11.2016, 22:38
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • FØDSELSHISTORIEN

 • Publisert: 30.11.2016, 18:35
 • Kategori: Fødselen
 • Det hele startet 08 november 2016. Overtidskontroll på Ahus, gynekologen utførte det som kalles stripping. Et triks for å fremskynde fødselen. Ble sendt hjem og brukte dagen til å slappe av. Halv ni skulle jeg en tur på do. Rett før jeg satte meg på do, kom det væske fra meg. Vannet gikk. Tilbake til sykehuset igjen. 3 cm åpning, det samme som da jeg dro fra sykehuset tidligere den dagen. Ble sendt hjem, igjen.

  Rett i seng når vi kom hjem, heldigvis tenkte vi litt fremover. Halv seks våknet jeg av smerter. Riene hadde begynt. Det var ikke veldig vondt, med de kom regelmessig. Sov litt av og på frem til syv tiden. Vekket da Robin og vi valgte å stå opp slik at jeg kunne få i meg mat. Dette var mest sannsynlig starten på fødselen, selv om jeg ikke turte å tro det. Vi sov hos mine foreldre, og de sto opp en liten stund etter oss. Riene holdt fortsatt på. De var ikke veldig vonde enda, kun ubehagelige, men de kom regelmessig. De varte alle i over ett minutt, og det var tre rier per tredje minutt. 

  Følte ikke at det var vondt nok, så jeg valgte å vente med å ringe sykehuset. Ville ikke dra inn en tredje gang, for så å dra tomhendt hjem. Det ville jeg ikke klare en gang til, etter to tidligere skuffelser. Men det gikk ikke mange minuttene før jeg bestemte meg for å ringe inn. Selv om det fortsatt ikke var så smertefullt som jeg mente at det skulle være, kom riene hyppigere og varte fortsatt lenge. Ringte sykehuset og fortalte hendelsene fra gårsdagen og til denne onsdagen. Pratet med en veldig hyggelig dame som ønsket meg velkommen til føden, henne ville ha meg inn.

  Vi hadde unngått kø to dager på rad, men Liam bestemte seg selvsagt for å komme midt i den værste morgen rushen. Det tok litt tid, men vi kom oss til sykehuset før riene ble ille. Det ble verre i løpet av den times lange bilturen, men jeg klarte fortsatt å gå. Men skal ærlig si at turen fra bilen og opp til føden var en utfordring. Det var ikke lett å gå, og jeg prøvde å forte meg slik at jeg kunne legge meg i en seng, men det ble noen små pauser på veien. Ingen rullestol i syne, så jeg måtte holde meg på beina. 

  Kom inn på føderommet ca halv ti ondag 09.11. På gåturen ble riene sterkere, og jeg hadde store smerter. Hoppet rett i senga, og ble koblet til monitoren som fulgte med på hvordan Liam hadde det i magen. Men tanke på at jeg var 10 dager på overtid fra termin, måtte de følge opp Liam gjennom hele fødselen. Jeg som hadde håpet at jeg kunne bruke badekaret i løpet av fødselen, ble utrolig skuffet da jeg fikk beskjeden om at det ikke gikk. Jeg måtte være koblet til monitoren med ledninger, og kom meg derfor ikke til badekaret. Panikken kom litt smygende da, varmt vann skal være lindrende, så ble litt redd da jeg fikk høre at det ikke var en mulighet for meg.

  Jeg ble sjekket, 4 cm åpning. Riene ble sterkere hele tiden, og lystgassen ble koblet til. Var en utrolig rar følelse om jeg fikk i meg for mye lystgass, men så lenge jeg ikke trakk inn denne gassen for lenge av gangen, så gikk det veldig fint. Hadde full kontroll på lystgassen og den fikk meg fint igjennom riene. Men det ble enda verre. Det eneste som hjalp var å skrike. Flyttet meg litt fra side til rygg, men alt var vondt. 4 cm åpning fortsatt.

  Men riene ble plutselig veldig vonde, og ikke lenge etter andre gangen jeg ble sjekket for 4 cm, var det blitt 6 cm. Gud så vondt det ble med riene da. Jeg klarte ikke lenger å ligge stille. Jeg satte meg opp. Det var vondt. Satte meg på knærne og dette hjalp veldig. Snudde meg litt hit og dit, noe som ble en utfordring med alle ledningene jeg var koblet til. Heldigvis var jordmoren min utrolig tålmodig, og passet på at det ikke ble surr med ledningene. I ettertid har Robin fortalt meg at både barnelege og jordmor ble imponert over hvordan jeg klarte å sprette rundt i senga.

  Sterkere rier, høyere skrik. Følte meg fæl som skrek så mye når Robin og mamma var rett ved siden av meg. Men dette ble fort glemt da riene kom tilbake. Jeg måtte skrike, hadde ikke sjans til å holde det inne. Var også en student tilstede under fødselen min, han holdt seg for de meste i bakgrunnen, men hjalp til med småting når det trengtes. Som for eksempel når jordmor var ute av rommet, og jeg mistet lystgassmasken på gulvet grunnet all bevegelsen, da var han fort borte hos meg for å gi den til meg. Ble utrolig godt tatt vare på. 

  Etter en liten stund på 8 cm, smatt jordmor ut av døra for å ta seg en matbit. Barnelegen var inne hos meg i mellomtiden. Men det tok ikke lang tid før henne måtte kalle jordmoren tilbake. Hjerterytmen til Liam sank, og jeg måtte over på siden. Venstre siden. Og dette var den mest smertefulle stillingen for meg. De måtte hjelpe meg over på siden, det var alt for smertefullt å snu seg på egenhånd. Men på siden måtte jeg, det var det beste for prinsen i magen. 

  Og helt ærlig, det neste jeg husker er at jeg hadde 9 cm åpning. Plutselig ble rommet fullt av mennesker. To gynekologer, enda en jordmor. De måtte alle legge meg over på ryggen. Jeg hadde så vondt at jeg ikke klarte å gjøre som de sa. Jeg ville, men jeg klarte det ikke. Barnelegen begynte å ta opp støtte til beina mine, og plutselig skulle jeg presse. I løpet av pressingen kom det enda flere folk. Robin satt ved siden av meg og holdt meg i hånden. Gynekologene satt først nedentil, og da følte jeg ett stikk.

  De ville ikke si hvorfor jeg kjente ett stikk da, de måtte nemlig klippe i meg, og ville ikke at jeg skulle bli stresset. En jordmor sto på siden j´min og fulgte med når jeg fikk rier. Er så utrolig takknemlig for det, for jeg må ærlig si at det var vanskelig å holde følge når det var så mange folk der inne. Plutselig kom enda en barnelege inn. Han hadde med seg en person til, husker ikke helt rollen hennes, i tillegg til enda en student. Rommet var overfylt, noe som stresset meg til de grader. Første rien fikk jeg ikke til pressingen i det hele tatt.

  Jeg ble så utrolig frustrert, sint på meg selv. Tenkte at dette aldri ville gå over. Men jordmoren på siden min fortalte at en rie var i ferd med å komme, ble jeg forberedt. Og jeg fikk det til. Jeg fikk til å presse. Men det hjalp meg dessverre ikke mye. Liam var som sagt ganske stor, og vakum måtte brukes. Det var derfor enda en barnelege hadde kommet inn. Og det tok ikke mange rier før Liam var ute. Jeg tenkte at det endelig var over. De sterke smertene var endelig over, og jeg kunne slappe av. 14.06 den 09.11.2016 ble den nydeligste gutten i denne verden endelig født.

  Men Liam ble tatt rett bort til giraffen som de så fint kalte det på sykehuset. Der de veier og måler barnet. Jeg forsto virkelig ikke logikken i dette, for Robin var ved min side, så han hadde enda ikke klippet navlestrengen. Noe jeg spesifikt hadde skrevet ned i fødebrevet at jeg ønsket. Fikk senere vite at lille prinsen hadde hatt navlestrengen rundt halsen. Det var altså nødvendig å klippe denne så fort som mulig. Jeg ble stresset og redd for at Robin ville bli skuffet over dette, men han tok det utrolig fint. Det var det beste for Liam, og Robin tenkte at det var helt greit. 

  Og så kom det aller verste med hele fødselen. De var ikke ferdig med meg enda. De skulle nå begynne å sy. Jeg hadde revnet ganske mye, og gynekologene begynte arbeidet sitt. De var to stykker fordi hun ene var litt uerfaren og ville ha med seg en som var mer erfaren. De startet sammen, før en av de gikk videre. Men jeg hadde revnet dypere enn hva de først trodde og måtte kalle henne tilbake. Og ikke nok med at jeg plutselig skulle sys, og dette ikke var veldig behagelig, plutselig ble Liam plassert på brystet mitt.

  Jeg fikk panikk. Jeg kunne ikke ha han på mitt bryst mens de skulle sy meg. Hva om jeg mistet han, jeg ville virkelig ikke risikere dette. Men han trengte å være nær meg, så jeg måtte bare ha han liggende der. Etter en liten stund tok de han fra meg for å vaske han, og deretter fikk Robin lov til å holde han litt. Han måtte derfor gå vekk fra meg. Mamma hadde tidligere gått ut av rommet for å fortelle pappa at han hadde blitt morfar. Han ventet nemlig på utsiden. Gynekologene ble ferdig og jeg trodde igjen at alt var over. Men da var det jordmor sin tur å steppe inn. Henne skulle sy klippet mitt. 

  De måtte sette på lystgassen igjen, fordi jeg hadde så vondt. Jeg skal være dønn ærlig og si at jeg gråt meg igjennom denne timen med sying. Etter en liten stund kunne jeg til og med føle nålen, og jeg måtte få mer smertestillende. Og jeg takker alle makter for at morsinnstinktet eksisterer så lenge man er mor. Mamma syntes at det tok så innmari lang tid før henne hørte mer fra oss, så henne kom tilbake for å sjekke hva som skjedde. Og da ble det litt gledestårer også, for jeg trengte virkelig mamma da. Å holde i hånden hennes da, gjorde at jeg kom meg igjennom de siste minuttene.

  Da dette ble ferdig fikk Liam være litt i mormors armer før jeg skulle amme han. Når jeg endelig fikk slappe litt av var det altså amming som sto på planen. Tenkte at dette kunne bli en utfordring, men Liam tok tak i puppen med en gang, og der lå han i en halvtime. Det gikk smertefritt, og jeg kunne slappe helt av. Pappa fikk også komme inn en tur for å møte barnebarnet, før rommet endelig ble tømt for barneleger, jordmødre og studenter. Det ble helt rolig, og jeg kunne slappe av. Endelig fikk vi møte Liam. Han var frisk og stor, og utrolig vakker. Jeg var så utrolig takknemlig for den friske lille gutten, og begynte smått å forstå at det hele faktisk var over. En ny hverdag skulle begynne, en ny og bedre hverdag.

   

  #baby #birth #ahus #foreldre #foreldreogbarn #mamma #mammablogg #ungmor #ungmamma #prins 

 • Publisert: 30.11.2016, 18:35
 • Kategori: Fødselen
 • 10 kommentarer
 • KAN IKKE TRO DET

 • Publisert: 30.11.2016, 13:28
 • Kategori: Liam
 • Tre uker. For tre uker siden lå jeg på sykehuset. Lite visste jeg at fødselen snart var over, og at prinsen min snart var ute av magen. Han skulle snart ut å møte verden. For tre uker siden lå jeg i et smertehelvete. Super vonde rier, med tanke på den intense fødselen. På denne tiden var Liam stresset i visse stillinger, så jeg måtte enten ligge på min venstre side eller sitte, hvis ikke så flat hjerterytmen til den lille utålmodige gutten i magen min.

  Tre uker har blitt brukt med denne flotte lille gutten. Disse tre ukene har jeg brukt på å bli kjent med den lille gutten som endelig kom ut av magen min. Så koselig vi har hatt det! Dagene bare flyr av gårde, og jeg har en fantastisk snill og god gutt. Selv om vi mistenker at han er inne i en fase om dagen, er han en skikkelig godgutt. Vil bare være med mamma eller pappa nesten hele tiden. Men man kan ikke klage på det. Er så takknemlig for min friske lille gutt, og for disse tre fantastiske ukene. Gleder meg stort til tiden fremover💙

  #boy #prins #baby #hverdag #treuker #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #foreldreogbarn #foreldre

 • Publisert: 30.11.2016, 13:28
 • Kategori: Liam
 • 4 kommentarer
 • BARSELTREFF

 • Publisert: 29.11.2016, 14:40
 • Kategori: Hverdagen
 • Da har jeg kommet hjem fra første barseltreff. Veldig koselig med en slik gruppe, så kan man snakke med andre i samme situasjon og få tips og ideer av hverandre. Veldig hyggelige damer, og så er jeg så heldig at det er min jordmor som har gruppen. Godt at det er en jeg kjenner til som leder gruppen, da blir det så lett å snakke med henne.

  Og så fant jeg gleden av å gå ute i dagslys. Har liksom aldri rukket å komme meg ut før mørket senker seg. Eller så har jeg ikke orket. Uansett så fikk jeg en smak av hvor deilig det er ute når sola er fremme, og jeg ser hvor jeg går. Ser til og med Liam nede i vogna, noe som er vanskelig når det er mørkt ute. Han ligger veldig pakket inn for å slippe unna kulden, noe sol er ekstra viktig for meg om dagen da han er blitt litt forkjølet. Men morsmelk er magisk, og hjelper til og med mot tett nese.

  Har ikke blitt så mye søvn i natt, da Liam sovnet sent, og våknet tidlig. Han har derfor sovet mye siden vi sto opp. Var bare våken en liten halvtime på barseltreffet for litt mat (for deretter å slippe verdens største rap), og så har han sovnet fort. Så nå skal jeg få i meg litt mat og slappe av før han våkner igjen. Hva har dere brukt tirsdagen til?

  #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #hverdag #barseltreff #foreldre #foreldreogbarn #baby #boy #småbarnsmor

 • Publisert: 29.11.2016, 14:40
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • DET ER LOV Å UNNE SEG LITT EKSTRA

 • Publisert: 28.11.2016, 22:25
 • Kategori: Hverdagen
 • Nå ligger jeg endelig godt plantet i sofaen. Dagen startet med bæsj i senga. Jepp, super start på dagen det. Da var jeg ikke treg med å sprette opp fra senga, for et haste bleieskift. Ren og pen, sovnet Liam i babynestet sitt, og jeg fikk kastet sengetøyet til vask. Sengetøyet skulle skiftes i dag uansett, så Liam bare sørget for at det ble gjort. Etter amming og rydding fikk jeg i meg litt frokost før Liam våknet igjen. Han vil nemlig helst være på fanget om dagen.

  Ettermiddagen ble tilbragt på senteret, som vanlig. Føler vi er der nede nærmest hver dag nå. Var godt å komme seg ut en tur, selv om jeg ligger rett ut nå. Er så utrolig deilig å merke at energien gradvis kommer tilbake. Og etter en koselig liten tur på senteret, endte vi faktisk opp på Egon. Mitt ansvar i dag var å ta opp karbonadedeig fra fryseren. Det klarte jeg ikke å få til, så da ble det en nødløsning. Er jo lov til å unne seg noe ekstra en gang i blant! I morgen skal jeg vise dere det mest geniale som ble med oss hjem fra senteret i dag, et fint tips til småbarnsforeldre.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #baby #boy #foreldre #foreldreogbarn #hverdag

 • Publisert: 28.11.2016, 22:25
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • PIZZA OG MUFFINS

 • Publisert: 28.11.2016, 13:21
 • Kategori: Hverdagen
 • Heihei. Som sagt var mine foreldre på besøk hos oss på lørdag, det var nemlig på tide å la de smake pizzaen jeg har skrytt så mye av. Den ble heldigvis en stor suksess. En slik middag må avsluttes godt også, så da satte jeg igang med baking av muffins. Det var bare Toro muffins, men de ble utrolig gode. Samtidig er de enkle å lage, og passer perfekt for en nybegynner som meg. Vi prøvde oss på vår egne versjon av brownies når vi hadde besøk sist helg, og dette endte i katastrofe. Vi planla litt bedre denne helgen, og valgte noe som var litt vanskeligere å ødelegge.

  Her ser dere resultatet. Noen ble pyntet med melis, mens vi lot noen være fri for topping. Var Robin som handlet inn, og jeg må si at jeg ble overrasket da han kom hjem med disse muffinsformene. Kjempe søte, og veldig solide. Sist gang brukte jeg former som ikke var så harde som disse, og det endte i ett eneste kaos. Muffinsdeig overalt. Denne gangen gikk det definitivt mye bedre. Anbefales virkelig til alle dere som er like dårlige på kjøkkenet som meg, fin måte å lage en god dessert uten å mislykkes!

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #baking #muffins #foreldre #foreldreogbarn #barn #baby #hverdag

 • Publisert: 28.11.2016, 13:21
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • FØRSTE SØNDAG I ADVENT

 • Publisert: 27.11.2016, 22:45
 • Kategori: Jul
 • Tiden har rast av gårde, slik den alltid gjør. Plutselig er det første søndag i advent igjen. Det nærmer seg jul med stormskritt, og tanken på at vi om under en måned sitter på julekvelden og åpner gaver er nesten litt uvirkelig. Har alltid elsket julen. Julen har alltid blitt feiret med søsken og mamma og pappa. Noen ganger er vi få i julen, andre ganger er huset fullt. 

  Nå har vi jo startet vår egen familie, og julen fremover vil selvsagt se litt annerledes ut. Jeg har veldig vanskelig for å gi slipp på mine tradisjoner, så det blir litt kompromiss. Julaften feires likevel med min familie i år, så det blir en liten avvenning. Mine to nevøer feirer jul med vår familie i år, og derfor skal julen feires med de. Lille julaften og nyttårsaften blir med Robin sin familie, og dagene imellom tar vi som det kommer. 

  Så i år skaper vi nye tradisjoner. Med Liam og våre familier. Er utrolig takknemlig for at både min og Robin sin familie tar oss imot med åpne armer, og gjerne feirer sammen med oss. Ville nok blitt ensomt om det bare hadde blitt oss tre alene på selveste julaften, så er glad for at det ikke er et problem. Her hjemme er det første adventslyset tent, og endelig er Robin også klar for å ta imot julen! 

  Håper dere alle får en fantastisk adventstid.

  #advent #ungmor #ungmamma #mammablogg #jul #foreldre #foreldreogbarn #barn #baby #mamma

 • Publisert: 27.11.2016, 22:45
 • Kategori: Jul
 • 4 kommentarer
 • BILDER FR SYKEHUSET, DEL 2

 • Publisert: 27.11.2016, 20:17
 • Kategori: Fødselen
 • Her kommer resten av bildene fra sykehusoppholdet vårt. Jeg skal også begynne å skrive ned fødselhistorien min nå. Vil gjerne huske denne opplevelsen, og det er ikke en person som har sagt at alt huskes i ettertid. Minnene går sakte men sikkert bort. Det er da godt å ha opplevelsen skrevet ned slik at jeg kan se tilbake på den teksten i fremtiden. Og når jeg har skrevet den ned, er sjansen stor for at jeg deler opplevelsen med dere!   Etter prinsen måtte ta blodprøve, mammas første test dette!

  Og her er noen av de mange gavene vi fikk. Bamsen er blant bursdagsgavene til meg, men rakk ikke å ta bilde av alt det flotte vi fikk. Det ble nemlig sendt hjem med mine foreldre, før vår egen hjemreise. 

  Håper dere likte bildene ♥

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #foreldre #foreldreogbarn #baby #barn #sykehus

 • Publisert: 27.11.2016, 20:17
 • Kategori: Fødselen
 • 3 kommentarer
 • KJÆRESTEDAG

 • Publisert: 27.11.2016, 15:02
 • Kategori: Hverdagen
 • Wow, det er allerede blitt første søndag i advent. Det er helt utrolig hvor fort tiden går. Om bare en liten uke er julebaking hos mamma, og jeg gleder meg som bare det. Men i dag derimot, i dag er det kjærestetid. Eller familietid, for Liam er selvsagt med oss. Vi synes det er viktig å ikke glemme hverandre selv om vi nå er foreldre, så denne dagen satte vi av til bare oss to. Jeg hadde dessverre en dårlig start på morgenen. Var ikke helt i form, så Liam og Robin sto opp, og jeg fikk sove litt ekstra. Det trengte jeg virkelig, for formen er mye bedre nå.

  Nå slapper vi av i sofaen med en lys våken Liam. Han er så utrolig sterk, jeg må nesten ta en video av ham for å vise dere. Er virkelig fascinerende å se hvordan han løfter og styrer med hodet sitt, bare to og en halv uke gammel. Snart er det fotballkamp (som vanlig), og så skal vi prøve oss på en liten trilletur. Hva bruker dere søndagen til?

 • Publisert: 27.11.2016, 15:02
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • BILDER FRA SYKEHUSET

 • Publisert: 26.11.2016, 18:36
 • Kategori: Fødselen
 • Nå har jeg endelig fått gått skikkelig igjennom bildene fra tiden vår på sykehuset. Skal selvsagt dele disse bildene med dere. Selv om det ble et langt og til tider stressende opphold, så ble vi tatt utrolig godt vare på. Jeg ser tilbake på den uken med gode tanker. Vi hadde gode og profesjonelle folk rundt oss til enhver tid, og vi kunne spørre om hva som helst. Man merker godt at de som jobber både på sykehuset og barselhotellet virkelig brenner for jobben sin, og kun er ute etter det beste for sine pasienter. 

  Resten av bildene skal jeg dele med dere i morgen. Et lite glimt fra tiden i vår egne lille boble. Hva synes dere om bildene? 

  #ungmor #ungmamma #baby #mammablogg #mamma #sykehuset #foreldre #foreldreogbarn #babyboble #prins

 • Publisert: 26.11.2016, 18:36
 • Kategori: Fødselen
 • 6 kommentarer
 • NY TELEFON, ENDELIG

 • Publisert: 26.11.2016, 14:21
 • Kategori: Hverdagen
 • Var ikke tilbud på telefoner i går, men vi fant likevel gode tilbud. Vi har begge hatt et lite behov for nye telefoner, så i går slo vi til. Vi var ganske flinke med pengene sist måned, så da unnet vi oss telefon. Endelig kan jeg ta bilder av min flotte lille gutt uten å måtte løpe rundt for å finne kameraet, som ikke tar så veldig fine bilder uansett. Tror faktisk mobilkameraet er bedre. 

  Er såå fornøyd. Deilig å ha apple telefon igjen! Har vært så utrolig kjedelig med min Sony telefon hvor alle lyder er like, utrolig forvirrende. Leiligheten er nesten ferdigvasket også. Våknet opp med litt overskudd i dag, da mannen tok seg av Liam i går kveld. Var så sliten når vi kom hjem rett over midnatt, så da var det amming på meg før jeg hoppet til køys. Dere kan tro det var luksus å sovne før Liam, hehe. 

  Nå skal jeg begynne på dessert her hjemme. Mamma og pappa kommer hit hvert øyeblikk for å ta med prinsen på en liten trilletur. Jeg og Robin blir hjemme for å lage middag imens. Vi har lovet dem hjemmelaget pizza i flere måneder nå, så nå har vi endelig funnet en tid som passer. Skal neimen ikke være lett i disse travle hverdagene. Hva skal dere bruke lørdagen deres til? 

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #foreldre #foreldreogbarn #baby #barn #prins 

   

 • Publisert: 26.11.2016, 14:21
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • BLACK FRIDAY

 • Publisert: 25.11.2016, 14:16
 • Kategori: Hverdagen
 • Da var det plutselig fredag igjen dere. Føler at det var mandag i går, og vi hadde besøk av helsesøster. Det er virkelig sant at dagene flyr når man har en baby i hus. Og jeg elsker det. Gårsdagen endte med koselig besøk fra våre huseiere, og fotballkamp. Endelig har United begynt å vinne, så nå er det litt koselig å se på fotball her igjen.

  Og dette er jo ikke hvilken som helst fredag. Det er Black friday. Det har hvert salg hele uka hos de fleste butikker, men i dag kommer de virkelig gode tilbudene. Vi tar oss derfor en tur ned til kjøpesenteret for en liten shoppingrunde etterpå. Senteret her i Ski har åpent til midnatt, så vi drar ned i kveld. Og da skal vi møte våre fine venner for en koselig kveld. Ser frem til det, har ikke sett de siden vi var på sykehuset, så blir koselig å se dem igjen!

  Vi skal se etter de siste julegavene vi mangler å kjøpe inn i dag, og det er egentlig alt som er på planen. Jeg krysser fingrene for at det er salg på mobil på en eller annen butikk. Etter jeg ødela iphonen min, har jeg brukt en Sony mobil, men den driver meg til vanvidd. Mest fordi jeg ikke bare kan dra opp telefonen å ta fine bilder av nydelige Liam. Har spart opp litt, så får vi se hva jeg kommer hjem med i kveld. Noen flere som skal på Black Friday shopping?

  #blackfriday #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #foreldre

 • Publisert: 25.11.2016, 14:16
 • Kategori: Hverdagen
 • 10 kommentarer
 • LANG MORGEN

 • Publisert: 24.11.2016, 15:42
 • Kategori: Hverdagen
 • I dag var planen å stå opp, å legge ut et innlegg til dere. Men med en baby i hus går ting sjeldent etter planen. Det er den nye hverdagen, men for all del, jeg klager ikke. Dagen startet ganske sent, ikke før klokken 12 faktisk. Jeg rakk akkurat å løpe på do før vi hoppet i sofaen og gjorde klart til amming. Spising og bleieskift, akkurat som det pleier å være om morgenen.

  Men i dag mente Liam at vi skulle ha en ny vri på denne rutinen. Jeg kastet bleien, som jeg pleier, og akkurat da jeg reiste meg opp igjen, ble jeg veldig våt. Mamma var ikke rask nok med å ta på ny bleie, og straffen var å bli tisset ned. Haha, det var forsåvidt en morsom start på dagen. Så var det tilbake for litt mer amming, og så skulle jeg prøve å få i meg litt frokost.

  Men Liam ble utrolig fornærmet da jeg la han fra meg igjen, og da var det bare kos med mamma som gjorde susen. Og hver gang jeg la han tilbake i babynestet for så å få i meg litt mat, ville han tilbake til meg. Smokken gjorde susen, og tilslutt fikk jeg i meg litt mat. Deretter kom morfar på besøk en liten tur, for å hilse på barnebarnet sitt. Da var Liam heldigvis ganske fornøyd, spesielt fordi han fikk være hos morfar. 

  Og nå har han endelig sovnet. Er utrolig koselig at han er så mye våken om dagen da. Så utrolig mye har skjedd på disse to ukene, og det er så deilig å ha kommet til ro her hjemme. Nå vet jeg når han er sulten, og når han bare vil ha noe i munnen for å sutte på, ergo smokken. Noen rutiner har vi også fått på plass, og det er veldig deilig. Nå skal jeg slappe av litt før det blir mer amming. Håper dere alle får en fantastisk dag.  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #foreldre #familie #foreldreogbarn #baby #boy #hverdag #rutiner

 • Publisert: 24.11.2016, 15:42
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • EN LITEN SMAKEBIT

 • Publisert: 23.11.2016, 19:12
 • Kategori: Liam
 • Ahh, nå har endelig fotografen vi var hos lagt ut en liten smakebit. Et av bildene vi tok har nemlig blitt lagt ut på hennes facebookside. Vi var hos fotografen Gina Englund som holder til på Oppegård stasjon. Anbefaler henne på det sterkeste! Henne tar bilder for de fleste anledninger, alt fra bryllup til familie bilder. Og det er lett å komme seg dit, både med bil og tog.

  Og Gina er super flink. Henne tok godt imot oss alle tre. Stresset ikke i det hele tatt da Liam brukte tid på å sovne, men lot oss bruke tid på å roe han ned. Og henne brukte flere positurer så nå er vi veldig spent på å se resten av bildene. Er så forelsket i denne flotte gutten vår, vi er så heldige som får ha han i livet vårt!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #fotografering

 • Publisert: 23.11.2016, 19:12
 • Kategori: Liam
 • 8 kommentarer
 • LITT SELSKAP

 • Publisert: 23.11.2016, 11:32
 • Kategori: Hverdagen
 • God morgen til dere. Her har dagen akkurat begynt, og Liam og jeg gjør oss klare for dagen. I dag skal vi være hakket mer produktive enn hva vi har vært til nå. Vi popper snart ut av døra for å tusle ned til senteret for å møte mamma. Henne måtte til Ski i dag, og det passer supert for meg og minsten. Vi vil veldig gjerne ha noen å bruke dagen med, så vi ikke råtner inne i hula vår.

  Rart hvordan dagene flyr avgårde etter Liams ankomst. Føler at vi har fått gjort både det ene og det andre, men når jeg tenker meg om to ganger så har vi egentlig ikke gjort noen verdens ting. Er i babybobla enda, men det er jo lov. Han er tross alt bare to uker gammel. Må dog sprekke skikkelig hull på denne bobla for en grundig vask av leiligheten! Ønsker dere alle en fin dag.

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 23.11.2016, 11:32
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • BARNEROMMET

 • Publisert: 22.11.2016, 20:48
 • Kategori: Interiør
 • Da skal dere endelig få se hvordan rommet til Liam ser ut. Dette er ikke en permanent løsning da dette er det minste soverommet vi har. Men foeløpig er dette løsningen da vi må ha plass til seng til meg og Robin i tillegg til vugga til Liam. Når han blir større og trenger mer plass å boltre seg på, kommer han til å få det største rommet. Vi trenger ikke noe stort rom. 

  Startet tidlig, og har allerede hengt opp denne søte høydemåleren, hehe.

  Skapet og kommodene var her i leiligheten da vi flyttet inn, så da tok vi selvsagt disse i bruk. Mellom kommodene og skapet ser dere babygymmen til Liam. 

  Platene på venstresiden er til å sette vogna på da vi må ta denne med oss inn. Boksene er til leker, og den ene er allerede stappfull av bamser.

  Her er stellebordet. Nå er det litt mer saker og ting på toppen her, nå som Liam endelig er her og vi har alt av nødvendigheter lett tilgjengelig.

  Denne sengen var her også fra før, og dette ble brukt som gjesterom tidligere. Så lenge Liam sover hos oss har vi valgt å beholde denne sengen i tilfelle noen skal sove over her i fremtiden. Så får vi se hvor den tar turen etter hvert. Hva synes dere om barnerommet? ♥

  #barnerommet #baby #boy #prins #ungmor #ungmamma #mammablogg #familie #familieogbarn
   

 • Publisert: 22.11.2016, 20:48
 • Kategori: Interiør
 • 12 kommentarer
 • FOR EN BEDRE TID ETTERPÅ

 • Publisert: 22.11.2016, 15:36
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei alle sammen. Som sagt har det ikke vært lett å komme seg helt etter fødselen. Under fødselen måtte de klippe meg, samtidig som jeg revnet. Og da ble det en del som måtte sys. Og det sier seg vel selv at det da vil gjøre vondt i ettertid. Selv om smertestillende hjelper til en viss grad, gjør det utrolig vondt å bevege seg for mye. Og det å gå på toalettet blir også en utfordring.

  Og siden dette ikke bare skjer med meg, så tenkte jeg å tipse alle andre som måtte gå igjennom det samme om hva som hjalp meg. Barnengens er en flytende såpe til kroppsvask uten fargestoff, parfyme og baktericid. Du fyller altså opp en balje, eller noe annet du kan sitte i, med vann. Deretter putter du i denne såpen, dosering står på baksiden av flasken. Jeg satt i dette vannet i ti minutter, og bare det hjalp meg stort. Har hatt det bedre i ettertid, så skal gjøre dette igjen i kveld om jeg får tid til det.

  Etter du har sittet i vannet i noen minutter, jeg sitter i minst ti, så er det rett i dusjen for å skylle vekk alt av såpe. Og vips så er du ferdig. Etter mine ti minutter er jeg allerede mye bedre, og har nærmest sluttet med smertestillende nå. Håper dette kan hjelpe flere av dere som går igjennom det samme.

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #tips

 • Publisert: 22.11.2016, 15:36
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • HELSESØSTER PÅ BESØK

 • Publisert: 21.11.2016, 17:43
 • Kategori: Hverdagen
 • I dag har vi hatt besøk av helsesøster. Deilig å slippe stresset med å komme seg rundt til avtalt tider så tidlig. At både jordmor og helsesøster kommer på hjemmebesøk er helt herlig. Henne sjekket om alt sto bra til med Liam, veide han og gav meg litt informasjon.

  Og han er fortsatt frisk og fin. Helsesøster ble også overrasket over styrken til denne store flotte gutten vår. Han løfter på hodet konstant, og har et strekt grep. Et godt tegn det altså. Og han veier nå 5200 gram. Han har virkelig gått opp i vekt, og dette sammen med avføring viser at han spiser godt. Det gjør godt for mammahjertet 💙

  Har også tatt bilder av barnerommet som lovet, og det innlegget kommer i løpet av morgendagen. Tidligere om jeg får det til, men er ikke sikkert jeg får gjort det i kveld. Ikke at det er så veldig hektisk hjemme her, men er litt annet som må prioriteres. Nå er det kosetid før middag, så snakkes vi senere.

  #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby

 • Publisert: 21.11.2016, 17:43
 • Kategori: Hverdagen
 • 12 kommentarer
 • NYFØDT FOTOGRAFERING

 • Publisert: 20.11.2016, 13:28
 • Kategori: Liam
 • Hei alle sammen. For øyeblikket er Robin, Liam og jeg i studio for å ta nyfødt bilder. Gleder meg til i kommer ordentlig i gang, vi har nemlig vært her siden klokken tolv, men Liam har bestemt seg for å ikke sove nå, nå skal han være lys våken. Amming, bleieskift og litt byssing har blitt testet, men ingenting får prinsen til å sovne.

  Han er egentlig veldig trøtt en han er så sta at han kjemper hardt for å holde øynene åpne av en eller annen grunn. Vi må bare følge hans tempo, han er sjefen. Nå er han heldigvis i ferd med å sovne, så tror vi kommer i gang med fotograferingen veldig snart.

  Har skjedd så mye at jeg ikke har tenkt tanken på å nevne alt det fine jeg fikk til bursdagen min. En av gavene var nemlig denne fotograferingen. Er så heldig at mine søstre hadde ordnet dette til meg, og det er jeg så utrolig glad for. Dette er bilder vi kommer til å sette pris på så lenge vi lever. De er jo bare så små en gang!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #fotografering

 • Publisert: 20.11.2016, 13:28
 • Kategori: Liam
 • 6 kommentarer
 • "NÅR DU FÅR BARN BLIR DET IKKE MER SØVN"

 • Publisert: 19.11.2016, 18:06
 • Kategori: Hverdagen
 • Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har hørt og lest at når ungen kommer, var det slutt på søvn. Og jeg var forberedt på at dette ville skje, selv om jeg ikke så på dette som et stort problem. Men det som overrasket meg er hvor mange som har klagd på dette. Etter hvert under graviditeten leste jeg heldigvis flere steder om folk som hadde hørt akkurat det samme som meg, men hadde fått et annet inntrykk etter at deres små kom til verden.

  Vi er veldig heldige som har fått en liten sovegutt. Han sover som oftest om nettene, og er våken på dagen. Jeg våkner to til tre ganger i løpet av natten for å amme, og da sovner han gjerne med en gang. Men om han hadde vært våken om natten, da er det jo ikke vanskeligere enn å sove på dagen når han da sover.

  Det blir en ny tilvenning selvsagt, men man har mye tid til å sove. Disse små sover gjerne ganske ofte. Jeg er veldig takknemlig for at Liam sover så godt som han gjør. På sykehuset ble det litt lite søvn, men det var grunnet frokost og legebesøk. Nå som vi har kommet hjem kan vi sove helt til klokka er 11-12. Og det er så herlig.

  Jeg er en person som funker ekstremt dårlig uten søvn, så for meg er dette veldig deilig. Da er jeg i topp form om dagen til bleieskift og kos når Liam er våken. Jeg synes synd på de som sliter med søvnen, men synes det fort kan bli mye snakk om at det ikke blir mer søvn når man får barn. Dette er skremmende for mange, og gir et negativt blikk på babyperioden.

  Selv var jeg redd for å være konstant trøtt og sliten. Jeg er dermed veldig glad for at jeg jobber i barnehage og har erfart at det å skru av lyset å legge seg med barna, gjør at det er vanskeligere å holde seg våken enn å sovne. Så jeg har vært sikker på at om det blir nødvendig så kan jeg sove på dagtid.

  Så til alle som tror at babyer ikke sover, så er ikke dette nødvendigvis sant. Det finnes mange babyer som sover også, så det er ingen grunn til å grue seg til denne perioden. Alle mennesker er forskjellige, og dette gjelder også for de aller minste. Det er jo ikke annet enn bra!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #søvn

 • Publisert: 19.11.2016, 18:06
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • FØRSTE GANG

 • Publisert: 18.11.2016, 13:43
 • Kategori: Hverdagen
 • I natt holdt Liam meg våken i over to timer. Det er faktisk første gang han ikke har sovnet igjen etter amming på natten. Det var nok litt magesmerter involvert, for han tok i som bare det. Så det ble amming, bleieskift, amming igjen og mer bleieskift. Til slutt la jeg han på brystet mitt, og endelig roet han seg. Han klarte til slutt å sovne.

  Er ikke noe gøy når Liam har det sånn. Uansett hva så klarte han ikke å slappe av, og hverken det ene eller det andre hjalp mer enn noen minutter av gangen. Heldigvis fikk han ut alt han trengte, og klarte å slappe av til slutt. Så i dag tidlig flyttet vi oss bare ut i stua, og der sovnet vi begge to. Så dagen i dag har foreløpig vært rolig, så jeg har fått samlet opp kreftene igjen.

  Nå skal jeg og Liam kose litt til, før vi forbereder oss på å gå til butikken og møte far i huset etter jobb. Ønsker dere alle en flott fredag ♥

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 18.11.2016, 13:43
 • Kategori: Hverdagen
 • 7 kommentarer
 • EN UKE GAMMEL

 • Publisert: 17.11.2016, 22:25
 • Kategori: Liam
 • Kan ikke tro at Liam allerede er blitt en uke gammel. En uke og en dag for å være helt nøyaktig. Jeg har fått æren av å bli kjent med Liam i en uke,  begynt å lære meg hvilken personlighet han har. Vi fikk en tøff start, som gjorde at jeg ikke fikk bli ordentlig kjent med han før det var gått noen timer.

  Men etter hvert som jeg har blitt bedre, og Liam er mer våken, så har vi begynt å skape et bånd. Er spesielt at et lite menneske er så avhengig av meg. Men samtidig er det godt at det eneste som roer han ned er meg. Enter å ligge inntil meg, eller amming.

  Gleder meg til tiden fremover. Gleder meg til å bli enda bedre kjent med Liam. Gleder meg til alle de fine stundene vi har foran oss. Gleder meg til alle minnene vi skal skape. Gleder meg til å fortsette fremover som en familie på tre, ikke to!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 17.11.2016, 22:25
 • Kategori: Liam
 • 6 kommentarer
 • FØRSTE DAGEN ALENE

 • Publisert: 17.11.2016, 16:33
 • Kategori: Hverdagen
 • Min første dag alene har vært super hittil. Har faktisk hatt mer besøk enn jeg har vært alene, så det har gått ganske fint egentlig. Først besøk fra storesøster, deretter kom jordmor. Egentlig er jordmorbesøket for de som drar hjem tidlig fra sykehuset. Men med tanke på min fødsel, ville henne komme å snakke med meg. Noe jeg er utrolig glad for.

  Jeg er utrolig glad for at jeg fikk snakket med jordmor om mine tanker. Det skjedde mye på en gang, og det kommer frem mer og mer for hver gang jeg prater om fødselen. Snart blir vel det meste glemt, så skal sette meg ned å skrive om fødselen snarest slik at jeg ikke glemmer alt. Er virkelig fint å ha noe å se tilbake til når minnene fra denne opplevelsen blir borte med tiden.

  Nå koser jeg meg med prinsen. Han ligger å sover i armene mine, mens TVen suser i bakgrunnen. Deilig å kose litt. Robin er på vei hjem, så nå skal vi snart sprette opp fra sofaen for trille ned til togstasjonen. Må starte et sted med disse turene, så da er det godt å starte med korte turer.
  Hvordan har deres dag vært?

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 17.11.2016, 16:33
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • DEN NYE HVERDAGEN ER I GANG

 • Publisert: 16.11.2016, 22:40
 • Kategori: Hverdagen
 • Ahh, det var bare så utrolig herlig med en tur ut i dag. Selv om jeg ble ganske sliten, så gikk det med noen små pauser. Det endte opp med å bli en ganske lang tur også. Vi dro hjemmefra rundt kvart over to, og var ikke hjemme igjen før klokken var nærmere halv syv. Trodde aldri at turen ville bli så lang. Føler egentlig at vi bare var en snartur innom, men det viser bare hvor mye jeg koste meg.

  Har lest om flere som ikke får brukt vognene sine, så var redd for at alle trilleturene jeg så frem til bare måtte droppes. Men det var ingen sak. Liam koste seg som bare det i vogna. Han sov gjennom nesten hele turen. Måtte tilslutt vekke han for bleieskift og amming før vi satte turen hjemover. Vi fikk unna alt vi skulle, så turen ble skikkelig fin.

  I morgen skal Robin tilbake til jobb, så det blir min første dag alene. Det blir heldigvis en rolig tilvenning for min del. Først kommer storesøster på besøk, deretter kommer jordmor på hjemmebesøk. I kommunen min er det nemlig slik at både jordmor og helsesøster kommer på hjemmebesøk. Er utrolig glad for dette tilbudet, for da slipper jeg stresset med å komme meg rundt før jeg har kommet i rutiner. Gleder meg til å finne ut hvordan dette er.   Ønsker dere alle en fin kveld videre♥

  #baby #boy #prins #ungmor #ungmamma #foreldre #foreldreogbarn #barn #vogn #emmaljunga #shopping #mammablogg #mamma #trilletur

 • Publisert: 16.11.2016, 22:40
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • FØRSTE TRILLETUR

 • Publisert: 16.11.2016, 16:18
 • Kategori: Hverdagen
 • God ettermiddag alle sammen. I dag våknet jeg faktisk ganske uthvilt. Nesten så uthvilt at jeg var sliten av å sove for lenge. På sykehuset har vi måttet stå opp tidlig hver dag for å ta med Liam til legene. Men i dag sov han til klokken var kvart på elleve. Da har jeg ammet han to ganger før den tid, men det er jo ikke akkurat slitsomt.

  Har prøvd å utvide matpausene om natten til fire timer fordi han spiser så bra, men han er ikke helt klar for det helt enda. Han våkner etter tre og en halv time for å få mere mat. Men det er fint det. Han er så flink til å gi beskjed når han er sulten, da vet jeg i alle fall at han ikke sulter. Og det kommer ut igjen også, så det er ikke noe galt med fordøyelsen.

  Nå har vi tatt turen ned til senteret. Er så utrolig deilig å ta med vogna ut og endelig prøve den. Dette vi har ventet på så lenge. Og jeg er utrolig glad for at jeg er i form til dette i dag, slik at jeg og Robin fikk tatt denne turen sammen. Med pauser så går dette veldig fint. Kameraet er med, så dere skal få litt mer ordentlige bilder etterpå. Nå skal vi begynne å tenke på å komme oss hjem, etter et lite bleieskift.

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #trilletur

 • Publisert: 16.11.2016, 16:18
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • NÅR ENERGIEN KOMMER TILBAKE

 • Publisert: 15.11.2016, 23:36
 • Kategori: Hverdagen
 • Det å komme inn døra her hjemme i dag, har gjort noe med meg. Plutselig fikk jeg mye mer energi. Tenkte at å pakke sammen og kjøre hjem ville føre til noen timer søvn når jeg kom hjem. Men selv med en liten handletur så fikk jeg og Robin pakket ut alt av saker og ting, for så å ta en felles lunsj. Julepynten som ble kjøpt forrige uke ble også satt frem og hengt opp.

  Ellers har dagen gått til amming og kosing med Liam. Er så godt å ha han rundt meg til enhver tid. Vi må ikke lenger inn til legene med jevne mellomrom. Vi må ikke la han ligge igjen hos legene når vi skal ha oss ordentlig mat, pga smittefare om vi tar han med rundt på sykehuset. Endelig er hverdagen i gang for fullt, og jeg er spent på hva tiden fremover har å by på!

  Bilturen i dag gikk over all forventning. Liam. Var våken på starten og tittet litt rundt seg, men han sovnet etter bare noen få minutter. Og han sov helt til vi var hjemme. Og siden mamma hentet oss, så var vi tidlig hjemme i dag, så er evig takknemlig for at henne gjorde det. Her er det snart natta, slik at jeg er forbedret når nurket skal ha mat i natt. Ønsker dere alle en fin kveld.

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 15.11.2016, 23:36
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • HJEMREISE

 • Publisert: 15.11.2016, 11:08
 • Kategori: Hverdagen
 • God morgen. Ting ser virkelig bra ut nå. Liam har ikke hatt noen infeksjon, kun kroppen hans som har reagert etter å ha blitt tatt ut med hjelp av vakum. Jeg og Robin ble overlykkelige da vi fikk denne beskjeden. Selv om en infeksjon hadde blitt behandlet med antibiotika for at han så ville blitt helt frisk, så vil jeg ikke at babyen min skal ha det vondt.

  Nå er han frisk som en fisk, og kun 85gram unna fødselsvekten sin. Ting går riktig vei nå. Dette betyr hjemreise. Og denne gangen er jeg helt sikker. Vi har nemlig akkurat blitt skrevet ut av ahus, og pakker sammen det siste vi har av ting mens vi venter på at mamma skal hente oss.

  Blir så utrolig deilig å komme seg hjem. Inn i egne rutiner, og rene klær. Her renner det faktisk melk ut av meg dagen lang, så nå er nesten alt av klær fullt av morsmelk. Godt at jeg har morsmelk da, er et luksusproblem for all del. Skal innrømme at det er en litt skrekkblandet fryd. Blir så spennende å komme seg hjem, samtidig som vi plutselig står helt på egne bein. Det er ikke bare å trekke i en snor så noen kommer løpende, eller ta heisen en etasje opp om lurer på noe. Men vi kommer til å kose oss så utrolig mye. Håper alle får en fantastisk dag!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #ahus #sykehus #hjemreise

 • Publisert: 15.11.2016, 11:08
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • FARSDAGS FEIRING PÅ SYKEHUSET

 • Publisert: 14.11.2016, 18:30
 • Kategori: Hverdagen
 • I går var det jo farsdagen. Og siden Liam er så snill, så hadde han selvsagt kjøpt inn farsdagsgave til Robin. Den ene pakken gledet jeg meg sånn til å gi, så den fikk han på tirsdag, etter nedturen da vi ble sendt hjem fra sykehuset uten det lille (store) nurket vårt.

  Siden vi måtte bli her lenger enn vi hadde planlagt, trengte vi mer kler til både oss og Liam. Og takk for at mine foreldre er så snille, de tok på seg oppdraget med å hente klær til oss. Hadde blitt fryktelig langt for Robin å dra hjem, og jeg hadde ikke hatt mulighet til å dra fra Liam.

  Da fikk de også hentet farsdagsgave nummer to. Viktig å skjemme vekk de fine menneskene som man har rundt seg. For jeg har blitt skikkelig imponert av Robin. Jeg har alltid visst at han ville bli en god pappa, men måten han har støttet meg gjennom hele den prosessen i tillegg til å vise seg å være den beste pappaen til vår lille prins! Liam er så heldig som har deg, og det er jeg også!

  Gratulerer så mye med dagen som var til alle fedre der ute. Spesielt min egen pappa. Som også har hjulpet mye i denne perioden, men også har stilt opp for meg hele livet! ♥

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #newborn #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #ungmamma #farsdag

 • Publisert: 14.11.2016, 18:30
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • DET FØRSTE BADET

 • Publisert: 13.11.2016, 12:56
 • Kategori: Hverdagen
 • Søndag igjen. Merker at jeg sliter litt med å holde følge med dagene. Er jo litt i vår egen boble her på sykehuset. En boble blandet av masse lykke og en god del bekymring. Men vi har blitt tatt ordentlig godt vare på her på Ahus. Vi blir oppdatert på alt, får gjennomgang av alt vi lurer på og blir tatt imot med åpne armer hvor enn vi er.

  Samtidig begynner formen min å bli bedre, og det går faktisk ikke så mye smertestillende om dagen. Deilig å få til mer og mer, så lader opp skikkelig til vi skal hjem. Robin er tilbake på jobb torsdag, så da er det jo greit å være i form når jeg skal ta fatt på min første dag alene med Liam. Vi gleder oss som bare det til å komme hjem, men blir her så lenge som vi må for at småen skal være helt frisk.

  Liam fikk også sitt første bad fredags kveld. Vi fikk vist hvordan vi skal holde lillegutt når han bades, og hvordan vi skal vaske når navlestrengen fortsatt sitter på. God oppfølging på barsel hotellet også, så det er i alle fall ikke noe å klage på det.

  Her er han to døgn, og holder øynene åpne for å følge med på hva som skjer. Bading var ikke det morsomste han har gjort, men det blir sikkert bedre etter hvert. Og han var storfornøyd etter badet, så dette ble nok en god opplevelse. Og disse vil jo bare fortsette å komme ♥

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #nyfødt #familie #familieogbarn #mamma #mammablogg #ungmor #ungmamma

 • Publisert: 13.11.2016, 12:56
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • TØFF START PÅ FAMILIELIVET

 • Publisert: 12.11.2016, 23:06
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei dere. Vil bare si tusen takk til alle som ønsket meg lykke til før fødselen. Og like mye takker jeg for alle gratulasjoner, både for fødsel og bursdag. Har ikke fått svart på kommentarer enda, har ikke engang fått takket for alle bursdagsmeldinger. Men jeg svarer så fort jeg kan!

  Nevnte i går at planen var å komme seg hjemover i dag. Slik ble det dessverre ikke. Minsten har fått en infeksjon og må bli fulgt ekstra opp. Vet ikke hva som er årsaken, men han er på intensiven i natt, mens jeg og Robin sover i etasjen under. Det er mest sannsynlig helt ufarlig, og vi kan komme og gå akkurat når vi vil. Men det er fryktelig vondt å måtte sove vekk fra min tre dager gamle baby.

  Denne dagen har med andre ord rt stressende og fæl. Alle sier at jeg ikke må bekymre meg, og de tar alt av tester for å være helt sikker på at vår lille blir helt frisk før vi skal hjem. Men jeg er absolutt ikke vandt med å sove borte fra han, og det er helt jævlig.

  Skal fortsatt opp hver tredje time for å amme, så får de han med jevne mellomrom. Sliter med å sovne om dagen også, så har sovet rundt syv timer de to siste nettene. Prøver derfor å sove hyppig mellom slagene, slik at jeg kan være opplagt til dagen i morgen. Håper at denne infeksjonen går fort over, og at vi endelig kommer oss hjem for å starte den nye hverdagen. Var så absolutt ikke slik denne tiden skulle bli. Det viktigste er uten tvil Liam, og vi er utrolig glade for at vi oppdaget dette før vi ble sendt hjem fra sykehuset! Nå skal jeg prøve å sove litt før neste møte med Liam!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #nyfødt #familie #familieogbarn #mamma #mammablogg #ungmor #ungmamma

 • Publisert: 12.11.2016, 23:06
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • BARSELHOTELL

 • Publisert: 11.11.2016, 16:19
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei dere. Blir ikke mye blogging om dagen, er minsten som er i fokus, og han er selvsagt første prioritet. Er en ny hverdag å gå inn i, og alt fokus går på å bli kjent med Liam. Han sover fortsatt mye, men skal vekkes hver tredje time for å ammes. Men han er en snill og god gutt, som vi allerede har forelsket oss helt i.

  Samtidig sliter jeg fortsatt litt med bevegeligheten om dagen. Har sydd ganske mye, og er naturligvis ganske sår etter fødselen. Stingene gjør vondt fra tid til annen, men her får jeg smertestillende jevnlig slik at jeg skal ha det best mulig. Og ting blir lettere hele tiden. Nå klarer jeg godt å bære Liam samtidig som jeg går, noe som var en stor utfordring senest i går.

  Det er så utrolig deilig at det går fremover, og at både Robin og jeg merker at det går bedre med meg. Godt jeg har han her, for bare det å gå på do er en liten utfordring. Når det er en utfordring å bevege kroppen er det også godt å ha han her til å hjelpe meg med å legge Liam tilrette for amming. I morgen skal vi mest sannsynlig hjem, noe som blir veldig spennende. I dag står barsel kurs, bading og besøk på planen. Blir gøy å bade lille gutten for aller første gang.

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #nyfødt #familie #familieogbarn #mamma #mammablogg #ungmor #ungmamma

 • Publisert: 11.11.2016, 16:19
 • Kategori: Hverdagen
 • 10 kommentarer
 • JEG HAR FØDT

 • Publisert: 10.11.2016, 15:14
 • Kategori: Liam
 • Hei alle sammen. Nå er faktisk fødselen over. Liam kom til verden 14.06 i går, og det var en intens prosess. Vannet gikk tirsdag kveld å etter nok en tur til sykehuset, fikk jeg beskjed om at det ikke var sikkert når fødselen ville starte. Det var bedre å sove i egen seng. Og igjen hadde de rett, jeg sov gjennom hele natten, men våknet klokken i 05.30 tiden, og da begynte det å komme rier.

  Han skulle selvfølgelig vente til rushen startet, så det tok over en time å komme seg til sykehuset. Riene ble sterkere hele tiden, og kom ganske hyppig. Forteller mer om fødselen senere jeg. Nå skal dagene nytes før vi skal hjem. Vi har litt å lære, og vi får all den hjelpen vi trenger her, så det skal virkelig utnyttes. Vil oppdatere litt på bloggens facebookside, så gå gjerne inn å lik den om du vil følge med. Nå skal jeg nyte bursdagen min med verdens flotteste bursdagspresang ♥

  #baby #barn #boy #prins #nyfødt #fødsel #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #barn #ungmamma #hverdag

 • Publisert: 10.11.2016, 15:14
 • Kategori: Liam
 • 14 kommentarer
 • TRE CM ÅPNING

 • Publisert: 08.11.2016, 15:41
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå har jeg faktisk tre cm åpning dere. Jeg hadde det i alle fall klokken 10 i dag tidlig. Legen som undersøkte meg sendte meg da opp til føden, slik at de kunne følge med på meg litt. Og det var første gang jeg lot meg selv tro at noe ville skje. Vi gikk spent opp til føden og inn for å snakke med en jordmor. Etter å ha vurdert min situasjon fikk vi dessverre en dårligere nyhet. Vi skulle bare dra hjem igjen.

  Ble utrolig skuffa, og jo mer henne forklarte, jo vanskeligere ble det å høre. Jeg falt litt sammen. Tung nyhet når jeg endelig trodde at gutten var på vei til verden. Jordmor mener at det er bedre for meg å være hjemme å slappe av, enn å traske rundt på sykehuset. Forstår det, og er helt enig i det, men det var fortsatt veldig vondt å høre.

  Men gutten i magen er helt frisk. Fin hjerterytme, jeg har bra blodtrykk og urinen min er fin. Så alt står bra til med gutten, han vil bare ikke komme ut helt enda. Det kan skje i kveld, og det kan være jeg må vente til å bli satt i gang på torsdag. Det er umulig å forutse, så vi håper på det beste.
  Om du vil se bilde fra sykehuset, så finner du det på min Facebook siden. Der det vil bli oppdatert fra sykehuset, så følg gjerne med. Siden finner du her.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby #barn #boy #prins

 • Publisert: 08.11.2016, 15:41
 • Kategori: Graviditeten
 • 10 kommentarer
 • PÅ VEI TIL SYKEHUSET

 • Publisert: 08.11.2016, 07:14
 • Kategori: Graviditeten
 • Dagen er her endelig. Er nå på vei til sykehuset. I dag finner jeg ut om når fødselen blir satt i gang. Om det ikke skjer i dag, så blir det vel på torsdag. Er torsdag som er orginaldatoen, men da har både jeg og pappa bursdag, så hadde vært greit for Liam å få sin helt egne dag.

  Men dessverre er ikke dette opp til meg. Jeg krysser fingrene for at jeg blir satt i gang, for nå er jeg utrolig sliten. Vil gjerne komme i gang med fødselen, og få møte denne personen i magen min. Kan være det kommer en oppdatering fra meg senere, men det kommer helt an på anstendighetene. Håper dere alle får en fabelaktig dag!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #fødsel #ahus

 • Publisert: 08.11.2016, 07:14
 • Kategori: Graviditeten
 • 10 kommentarer
 • SKAL HAN SKJERMES?

 • Publisert: 07.11.2016, 21:17
 • Kategori: Liam
 • God kveld. Jeg fikk et spørsmål i dag som jeg tenkte å svare på slik at alle får se. Har nemlig fått spørsmål om dette tidligere også, så da er det like greit å svare i et innlegg så alle sammen kan se hva jeg svarer. Spørsmålet er om jeg kommer til å skjerme Liam fra bloggen, eller om jeg vil legge ut bilder av han.

  Jeg har ikke tenkt veldig mye på dette, men har jo tenkt litt før jeg startet å blogge. Og det er ikke bare min sønn, så har også hørt hva Robin er komfortabel med. Og vi er enige i at det vil bli lagt ut bilder her på bloggen. Når han endelig kommer vil jeg nok bare vise han frem. Når jeg endelig får sjansen, så skal han vises frem.

  Kommer ikke til å dokumentere hver eneste bevegelse han gjør, men bilder vil jeg vise. Han jo så mye fint av tøy og saker som jeg har vist dere, og da må jeg også vise hvordan det passer småen også. Så nei, han vil ikke bli skjermet fra bloggen. Han skal vise seg når han bestemmer seg for å endelig komme ut!

  #baby #barn #boy #prins #hverdag #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 07.11.2016, 21:17
 • Kategori: Liam
 • 2 kommentarer
 • LEVER PÅ SHOPPINGSENTERET

 • Publisert: 07.11.2016, 16:36
 • Kategori: Hverdagen
 • Heisann dere. Da var det enda en ny uke, som jeg trer inn i sol gravid. Og dette er faktisk den siste uken jeg går inn i som gravid. Dette ble feiret med nok en shoppingtur med mamma. Begynner å se en ende på alle julegavene nå, og det er deilig. Liker å få det ut av verden, slik at jeg har tid om noe skal skje i siste liten. Er alltid noe som kommer opp rett før jul.

  Har også fått handlet inn litt julepynt nå. Har litt fra før så vi må se hva vi har før vi kjøper inn alt for mye. Men litt ble med meg hjem i dag også, så nå vil leiligheten bli fint. Tok også med adventslys, det er et must. Ikke noe er koseligere enn å tenne lys når vi markerer en ny søndag i advent. Nå blir det hjem til mamma og pappa, og hvile til sykehusbesøket i morgen.

  Er så nydelig ute nå med snøen også. Selv om det blir litt glatt ute, så får jeg nyte det når lille Liam kommer. Har kjøpt brodder også, så da slipper jeg å skli når jeg er ute på tur. Med min balanse er dette veldig nødvendig. Jeg faller gjerne på isen et par ganger vært år.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #shopping #snø

 • Publisert: 07.11.2016, 16:36
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • FOTBALLSØNDAG

 • Publisert: 06.11.2016, 19:13
 • Kategori: Hverdagen
 • I dag har det vært nok en søndag full av fotball her hjemme. Først Arsenal mot Tottenham, etterfulgt av Manchester United mot Swansea. Endelig vant manu en kamp som vi så sammen. Kanskje jeg ikke bare er ulykke. Har vært litt sår i kroppen i dag, så deilig med en dag hvor jeg kun kan slappe av. Er jo så glatt ute også, så jeg holder meg inne. Tar ingen sjanser, falle nå er ikke mitt største ønske.

  I går fikk jeg vasket ned enda mer av leiligheten, mens Robin gikk på butikken. Ble kjedelig å bare sitte hjemme å vente, så da bestemte jeg meg like godt for å vaske litt imens. Blir jo sliten av å kun sitte på sofaen hele dagen også, så godt å røre litt på seg. Kanskje det hjelper med fødselen også. En vet jo aldri. Nå gjenstår kun rommet til Liam, og så skal jeg også få tatt bilder av det. Har fått spørsmål om å vise barnerommet, så da skal jeg gjøre det.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #baby

 • Publisert: 06.11.2016, 19:13
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 42

 • Publisert: 06.11.2016, 13:51
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: er i dag akkurat en uke over terminen ..

  Hvor langt på vei: jeg har nå gått inn i svangerskapsuke 42, og har vært gravid i 41 uker og 3 dager. Jeg har altså gått syv dager på overtid nå, og hele 102,5% av graviteten er fullført.

  Om baby: Babyen trives åpenbart godt inne i magen min nå, og forbereder seg på å komme ut. Han legger stadig på seg, og har det trygt og godt i magen. Det er viktig å kjenne bevegelser fra barnet hver eneste dag, og om bevegelsesmønsteret endrer seg skal man kontakte føden. Liam er heldigvis like aktiv som alltid!

  Om meg: De fleste er ganske utålmodige når de går over termindatoen. Så lenge formen spiller på samme lag kan det være godt å enten gå en liten tur, eller gjøre noe annet koselig for deg selv. Lese en god bok eller finne en serie å se på kan også hjelpe å få tiden til å gå fremover. Motiveringen får være at snart kommer babyen til verden, og at jeg skal få holde min lille gutt for første gang om ikke mange dagene.

  Ukens musthave/craving: fortsatt et stort ønske om kakemenn, og melk. Den kombinasjonen er helt konge.

  Ukens innkjøp: Denne uken ble det som sagt med et sengesett hjem fra butikken. Viktig å ha flere sett, så vi starter med to, så får vi kjøpe mer om vi trenger det senere.

  Plager: Mye sterkere kynnere enn tidligere nå om dagen. Bekkenet spiller virkelig ikke på lag, så motivasjonen til å løpe rundt er ikke til stede lenger. Og så er det jo disse riene da, vondt men veldig spennende. Håper det kommer ordentlige rier snart. Ellers er formen fortsatt god den, så lenge jeg ikke overarbeidet meg selv.

  Søvnen: sovner bedre nå som jeg sover hjemme. Når jeg legger meg sammen med Robin klarer jeg ofte å sovne litt tidligere. Godt å vite at han er rett ved siden av meg om noe skjer, det er veldig betryggende. Noen dager er verre enn andre, så er også de kveldene hvor jeg absolutt ikke sovner. Som i natt, tror ikke jeg sovnet før klokken var passert halv fire.

  Vektøkning: Veide meg for ikke mange dagene siden, og da var den ganske lik fortsatt på 72 kilo. Har gått opp 16 kilo i denne graviditeten, så håper de faller fort av igjen.

  Strekkmerker: De fortsetter å komme, under på magen og sidene på låret er utsatt. Er kjipt å se at det kommer flere og flere, men jeg får den beste premier, så kan gjerne få dobbelt så mange om det er hva som skal til.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #ukesoppdatering #uke42 #familie #baby #familieogbarn

 • Publisert: 06.11.2016, 13:51
 • Kategori: Graviditeten
 • 8 kommentarer
 • SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

 • Publisert: 05.11.2016, 19:33
 • Kategori: Spørsmål&svar
 • Her kommer endelig svarene på spørsmålsrunden. Tusen takk for alle spørsmål, så håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på. Nå skal jeg nyte hjemmelaget pizza og TV - kveld. Ønsker dere alle en fin kveld videre.

  Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan dere fant navnet, og om dere var enige fra første sekund?

  Navnet Liam kommer fra navnet William faktisk. Vi har begge likt navnet fra starten av, men jeg var litt skeptisk. Helt til jeg fant ut at det var en gutt i magen, etter det var vi begge helt sikre. Har skrevet mer om valget av navnet her.

  Hvilke forventninger har du til tiden som kommer?

  - Forventer at jeg har noen flere tunge dager foran meg nå frem til tirsdag eller torsdag. Etter det tror jeg tiden blir helt super. Jeg er så utrolig glad i barn, noe jeg alltid har vært, og derfor tror jeg babytiden blir helt magisk. Det kommer jo til å bli en slitsom tid, flere netter med lite søvn og mye amming. Gutten blir jo helt avhengig av meg. Men søvnen kan jeg ta igjen når han sover, og jeg er bare glad jeg får æren av å bli mamma. Kan jo være det oppstår uventede situasjoner, for eksempel kollik, men det hjelper lite å ta sorgen på forskudd så foreløpig er forventningene at jeg kommer til å avslutte dette året på beste vis.

  Hva tenker du rundt fødselen? Er det skummelt eller spennende?

  - Jeg er veldig spent på fødselen. Noen ganger gruer jeg meg litt, men ser faktisk veldig frem mot fødselen. Er utrolig glad jeg skal få oppleve dette, og tror det blir en fantastisk opplevelse. Tross all smerten såklart. Er definitvt mest spennende. Har skrevet mer om dette her :)  Planlegger du å studere når Liam blir litt større? Eventuelt hva?

  - Ja, skulle egentlig studere til å bli barnehagelærer denne høsten, så dette er blitt utsatt til neste år. Gleder meg veldig til å få mer kompetanse, og få mer ansvar på jobben så det blir spennende.

  Hvordan/hvor møttes du å kjæresten din første gang?

  - Jeg hadde en venninne som gikk på samme skole som Robin, og dro for å besøke henne en dag. Da var Robin faktisk på besøk for siste gang før han skulle bytte skole, så var veldig tilfeldig at vi da møttes. En veldig fin tilfeldighet.

  Hvor lenge har dere vært sammen?

  Vi har vært sammen i to år og to måneder på lørdag.

  Hvilke navn sto dere mellom da dere valgte?

  • Hmm, det var ikke så veldig mange faktisk. William og Liam til gutt, og vi har vært sikre på Adele til jente før graviditeten var et faktum. Så der har vi ikke tenkt på stort annet.

  Var han planlagt?

  -Nei, har var ikke planlagt. En veldig koselig overraskelse!

  Hvordan reagerte du da du fant ut at du var gravid?

  - Jeg var i sjokk. De to første ukene var jeg i min egen boble, visste ikke hva jeg skulle gjøre. Har hele tiden visst at jeg ikke var i stand til å ta abort, men klarte ikke å se dette før jeg hadde snakket med mine foreldre. Og med støtten fra kjæresten som ikke var i tvil, så gikk det fort fra sjokk til glede heldigvis.

  Hvordan tenker du det blir med en liten i hus?

  - Å det blir så koselig det! Selvsagt en helt annen hverdag, men vi er begge så glade i barn at det passer oss ypperlig. Blir jo sikkert veldig slitsomt til tider, men det er jo bare en del av pakken.

  Favoritt mat?

  Potetball og sildball er det øverste på lista nå om dagen. Fiskeboller i hvit saus og skjell er også toppen.

  Favoritt drikke?

  Pepsi max! Selvsagt det man ikke skal drikke under graviditeten så et stort savn!

  Favoritt band og/eller musikk? Hvilken type musikk liker du best?

  Liker det meste av pop og R&B. Ingen spesielle band jeg er opptatt av.

  Har du vært på noen konserter?

  Ja, har vært på konsert til One Direction, James Arthur og Beyonce. Har til og med tatt på Beyonce, det var en utrolig kul konsert.

  Noe du å kjæresten din liker godt å gjøre sammen?

  Vanskelig å komme på noe nå om dagen, da vi for det meste slapper av inne fordi kroppen ikke er helt samarbeidsvillig om dagen. Men vi liker å dra ut å enten spise, handle eller finne på noe annet sprell. Ellers liker vi å kose oss sammen på sofaen med serie på TV?en.

  Hvor mange søsken har du?

  Jeg har fire storesøstre

  Hva liker du best å se på tv?

  Er faktisk veldig glad i Skal vi danse, farmen og slikt. Og Aber nå om dagen.

  Hvilken type filmer liker du?

  Romantiske komedier er nok favoritten. Og så har jeg et veldig hat/elsk forhold til skrekkfilmer, hehe.

  Når har du og kjæresten din bursdag?

  Jeg har bursdag på torsdag, 10 november og Robin har bursdag 16 juni.

  Hobby?

  Er vel bare bloggingen det nå om dagen. Gjør mye småting, men går fort lei.

  Hvordan oppdaget du at du var gravid?

  Etter en lang tid med spekulasjoner, så tok jeg en test for sikkerhetsskyld. Var ikke veldig store tegn til graviditet, så var bare for sikkerhetsskyld at vi sjekket. Og godt er det!

  Var kjæresten din den første som fikk vite det? Hvordan reagerte han?

  Teknisk sett ja, fordi han sjekket testen. Men han trodde den var negativ så da bled et diskutert med en venninne før han kom hjem fra jobben. Tok nok en test for å være helt sikker, så den tok vi når vi var sammen.

  Hvordan reagerte venner og familie? Fikk du noen negative reaksjoner?

  De tok det veldig fint. Alle vet at vi er modne, og klarer å ta vare på et barn. Selvsagt kom det overraskende, men vi har kun fått støtte.

  #spørsmålsrunde #gravid #familie #familieogbarn #baby #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg

 • Publisert: 05.11.2016, 19:33
 • Kategori: Spørsmål&svar
 • 8 kommentarer
 • DE FØRSTE RIENE

 • Publisert: 05.11.2016, 13:13
 • Kategori: Graviditeten
 • Hei alle sammen. I går hadde vi en spesiell og spennende kveld her hjemme. Etter blogginnlegget mitt i går kveld, skulle vi se ferdig en episode av serien vår, da jeg plutselig begynte å få veldig vondt. Og det kom relativt store smerter, før det ga seg.

  Etter en stund innså vi at dette var rier. Det gjorde innmari vondt, men ikke så vondt at jeg trodde fødselen var i gang. Robin tok tiden likevel, i tilfelle det skulle ta seg opp. Det gikk over etter en liten stund, så det blir ikke noe fødsel helt enda. Men modningsrier er en god start, og det var en lærerik situasjon. Fikk vi forberedt oss litt ekstra begge to.

  Om det skulle gå i gang av seg selv, da skal vi nok klare oss veldig bra. Tirsdagen nærmer seg med stormskritt og jeg er veldig spent på sykehusbesøket. Merker at det er mye graviditet her om dagen, så blir godt å få det overstått. Nå skal jeg hoppe i dusjen før jeg skal svare ferdig på spørsmålsrunden. Har dere noen siste spørsmål nå, så må de komme nå. Du finner spørsmålsrunden her --> Spørsmålsrunde

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #rier #fødsel

 • Publisert: 05.11.2016, 13:13
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • VENNEKVELD

 • Publisert: 05.11.2016, 00:09
 • Kategori: Hverdagen
 • Beklager for lite blogging i dag. Etter forrige innlegg har dagen gått i ett. Jeg satte meg ned for å teste ut en nye sminken først, så var plutselig Robin hjemme. Kroppen verket etter turen på senteret, er ikke like sprek lenger, så da valgte vi å slappe av litt på sofaen.

  Så var det bare å begynne på tacoen, for den skulle være klar til vi fikk besøk av våre fine venner. Vi var plutselig litt sent ute, men fikk maten ganske fort på bordet. Men da innså jeg plutselig at det ikke var noe ost. Og Taco uten ost går ikke. Så da dro gutta ut for å kjøpe ost, og middagen ble satt litt ekstra på vent. Men det var ekstra godt når vi først fikk spist, og ble en vellykket kveld som alltid.

  Og når vi sa hadet til hverandre, så innså vi at neste gang vi ses så er jeg ikke gravid lenger. Utrolig rar tanke, gjør liksom situasjonen litt mer virkelig. Alle er klare for å møte denne skatten, så det er bare å melde sin ankomst snarest. Jeg klager ikke. Kroppen er så sliten nå, at det verker mye mer enn før. Glad for at det snart er over. Ønsker dere alle en super kveld!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #venner

 • Publisert: 05.11.2016, 00:09
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • LILLE PERSILLE

 • Publisert: 04.11.2016, 14:30
 • Kategori: Blogg
 • Endelig fredag. Selv om jeg går hjemme, er det noe helt eget ved helgen. Dagen startet bra også, rett ned på kjøpesenteret for å handle litt julegaver med mamsen. Var så rask ut døra at jeg til og med glemte å spise, så da tok vi en god lunsj på Lille persille. De har den absolutt beste salaten. Et sengesett til Liam ble også med hjem, så da slipper jeg å tenke mer på det.

  Når jeg gikk ut av døra ble jeg møtt av denne overraskelsen. Det var rim på gress, trær og dørmatte. Føler at jeg har vært innelåst i leiligheten vår, når jeg ikke har fått med meg dette. På senteret delte de ut serano - skinke på matbutikken, og da ble det spilt musikk i bakgrunnen. Da kom julestemningen krypende.

  Selv om det var stappfullt på senteret så fikk vi unnagjort litt ærender, og det er alltids deilig. Spesielt når det ikke er så lett å legge planer nå om dagen. Og det var små babyer overalt. Ble skikkelig babysyk når jeg så alle de fine små. Gleder meg til det blir min tur å traske rundt på senteret med den lille guttungen. Heldigvis ikke lenge igjen!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #lunsj #mat #shopping

 • Publisert: 04.11.2016, 14:30
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • NEW IN: MAKEUP

 • Publisert: 03.11.2016, 21:15
 • Kategori: Innkjøp
 • Som noen av dere kanskje fikk med dere, så var det Pink friday på Blivakker sine nettsider forrige fredag. Da slo jeg til å kjøpte litt nødvendig sminke. Sminken kom raskt, akkurat som det sto på nettsidene, og jeg fikk hentet pakken i går. Full av sminke som jeg gleder meg til å teste ut. Dette vil skje allerede i morgen, så om jeg finner ut at dette er produkter jeg liker, så gir jeg selvsagt tilbakemelding til dere. Det var ikke store greiene jeg kjøpte, og kun av merket NYX. Har nemlig lett lenge etter et nytt merke å teste ut, og landet på NYX. Så er spent på resultatet.

  Selv om jeg hadde bestilt alt selv, var det like spennende å få pakken for å titte på alt som var inni.

  Såå fine farger dere. Gleder meg stort til å prøve den gull fargen øverst til høyre (som forsåvidt ser litt bedre ut i virkeligheten). Pleier egentlig ikke å bruke øyenskygge, men det er fordi jeg aldri helt har klart å legge det på en bra måte. Så dette er min motivasjon for å endelig lære. 

  Utrolig fint contour sett. Har klart å knuse mitt andre, så den lyse fargen ble helt borte i den mørke. Derfor skal jeg prøve et helt nytt produkt, for å se om dette sitter bedre enn hva mitt forrige gjorde.  Både foundation og CC cream var en nødvendighet her i heimen.

  Denne vil gi en ombre - stil på leppene. Høres veldig tilig ut, så dette skal testes.  Prøvde å få frem fargen, men den er ikke så mørk i virkeligheten som på bildene. Får heller prøve å vise den når jeg har prøvd den på!

  Noen som har testet ut NYX før? 

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby #sminke #shopping #makeup

 • Publisert: 03.11.2016, 21:15
 • Kategori: Innkjøp
 • 0 kommentarer
 • EN UKE TIL VI MØTES

 • Publisert: 03.11.2016, 18:06
 • Kategori: Hverdagen
 • I dag er det igjen torsdag, vet dere hva det betyr? I dag betyr det ikke bare at jeg nok en gang går inn i en ny uke, men at det kun er en uke igjen til jeg blir satt i gang. Det er helt utrolig rart men deilig å vite. Uansett om fødselen starter i dag eller ikke, så kommer jeg til å møte den lille gutten om en ukes tid. Kanskje tidligere til og med.

  Selv om jeg er en smule utålmodig om dagen, så er det deilig å vite at det snart er over. Ventetiden før jeg skal få møte dette mennesket som har vokst seg stor og sterk inne i magen min i ni hele måneder. Den lille skapningen som jeg har fått så mye kontakt med, og skapt et bånd med, skal endelig vise verden hvordan han ser ut. Og jeg kan ikke vente med å bli kjent med han. 

  Og kroppen min er også veldig glad for at hele graviditeten snart er over. Selv om det har vært en spennende og ikke alt for hard reise, så er jeg utrolig sliten. Har faktisk ikke gjort en eneste produktiv ting i hele dag. Kun vasket klær og ryddet litt smått. Så jeg får prøve igjen i morgen, kanskje jeg til og med finner litt krefter igjen i kveld. Det eneste som er helt sikkert er at vi skal se på fotballkamp i kveld, så da blir jeg enten helt fokusert på kampen, eller så ender jeg opp med å gjøre andre ting. Kommer vel an på hvordan resultatet utformer seg. 

  Begynner snart å svare på spørsmålene deres, siste sjanse for å spørre om det dere lurer på er nå. Du finner innlegget ved å trykke her.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #famileogbarn #baby #fødsel

 • Publisert: 03.11.2016, 18:06
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • PEPPERKAKEBAKING

 • Publisert: 03.11.2016, 13:33
 • Kategori: Juletider
 • Det var utrolig koselig å endelig bake pepperkaker. Er jo jeg som er mest gira på å få igang julen her hjemme, Robin syns kanskje vi kan vente litt til. Men pepperkakebaking var han veldig enig i, så lenge jeg tok meg av jobben. Vanligvis baker jeg kun med familie første søndag i avdent. Men i år så ville jeg ikke vente. Synes det er viktig å gjøre ting jeg synes er koselig nå om dagen, så går dagene litt fortere også.

  Så tirsdag var det pepperkakebaking her hjemme. Skulle egentlig starte smått mens Robin holdt på med middagen, slik at vi kunne fortsette sammen etter maten. Men til Robin's store glede, gikk det veldig fort, så når han var ferdig med å lage middag, var jeg ferdig med alle pepperkakene. Så da ble det en veldig god dessert. Vi har til og med en uåpnet pakke her hjemme, som jeg tror snart må åpnes, for pepperkakene ble kjempegode!

  Noe av det beste ved julen er julekaker. Nå ser jeg frem mot baking med familien også, det er enda koseligere♥

  #gravid #pepperkaker #hverdag #pepperkakebaking #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #famileogbarn #baby

 • Publisert: 03.11.2016, 13:33
 • Kategori: Juletider
 • 4 kommentarer
 • ÅRETS FØRSTE SNØ

 • Publisert: 02.11.2016, 19:09
 • Kategori: Hverdagen
 • Denne dagen har jeg også fått vært litt effektiv. Har nemlig bakt med mamma igjen i dag. I dag gikk vi for fylte horn, og det ble super godt. Godt at noen gidder å lære meg opp, for det hadde umulig gått om jeg hadde holdt på på egen hånd. Vi valgte å ha to forskjellige smaker på fyllet, så det ble noen med Taco - smak mens de andre hadde smaken av pizza.

  Tenkte ikke på å ta med meg kamera i dag, så er dessverre ikke den beste kvaliteten på bildene. Dette mobilkameraet er jo helt håpløst. Midt under bakingen begynte det faktisk å snø utenfor. Var ikke mye, og det snødde ikke mer enn noen få minutter, men det var utrolig uforventet. Ser lyst ut om ønsket om snø på julekvelden i år. Lenge siden sist. Og her på Østlandet skal det snø til helgen. Noen steder er spådd opp mot 20 cm snø. Så det blir spennende å se om det skjer.

  Anbefaler alle å prøve seg på slike horn. Jeg skal i alle fall teste det ut en gang til. Og om det er ønske om det, så legger jeg gjerne ut oppskriften vi brukte. Mannen er også fornøyd, så det ble en hit her hjemme. Klesvasken er hengt opp også, så resten av kvelden blir brukt til serie og kos.

  #bakst #bake #mamma #mat #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #familie #familieogbarn #hverdag #snø

 • Publisert: 02.11.2016, 19:09
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • MÅNEDEN SOM GIKK

 • Publisert: 02.11.2016, 14:42
 • Kategori: Hverdagen
 • Siden vi nå har tredd inn i en ny måned, så tenkte jeg å mimre tilbake på måneden som gikk sammen med dere. Oktober var en fin måned, og var plutselig over. Er vel bare å venne seg til det nå som bebisen kommer. Da vil vel dagene gå enda fortere forbi. Mammalivet blir deilig det♥️

  Månedens høydepunkt: har vært mange fine stunder denne måneden. Men det absolutt beste har hvert de siste dagene på jobben. Koste ekstra mye med barna, og hadde en super siste dag. Og så var det veldig koselig at barna ikke hadde glemt meg når jeg var på besøk!

  Månedens nedtur: definitivt togstreiken. Uten tvil. Er en sårbar periode for oss som vordende foreldre, og ikke kunne være i vårt eget hjem. Og ikke minst vanskelig at Robin og jeg ikke har fått vært sammen. Men han fikk kort vei til jobb, og jeg har hatt selskap i disse tre ukene, og det har for all del vært godt.

  Månedens innkjøp til småen: uten tvil vippestolen. Gleder meg masse til å teste den ut. Myk og god til lille prinsen. Og babynestet er jeg veldig fornøyd med. Passer perfekt i vugga, og i senga vår.

  Månedens mest leste innlegg: innlegget om fødselsforventningene mine var det mest leste innlegget i oktober. Det finner du her --> JEG GLEDER MEG TIL FØDSELEN. Fått fine tilbakemeldinger på det innlegget også, noe som er veldig hyggelig.

  Månedens mest leste blogg: er veldig glad i å følge med på andres blogger, og den jeg har vært mest innom denne måneden er mammasom16 sin blogg. Ikke bare skriver henne utrolig bra, men oppdaterer jevnlig, selv med en travel hverdag. Du finner bloggen ved å trykke her.

  Det var en liten oppdatering fra måneden som gikk. Alt i alt har måneden vært super, og jeg gir den terningkast 8/10. Mest fordi terminen kom og gikk, med en blanding av togstreiken (heh). Håper dere har hatt en like fin måned som jeg har hatt!

  Svarer på spørsmålsrunden før fredag, mest sannsynlig i morgen, så siste sjanse for å spørre om hva dere lurer på er nå. Innlegget finner du ved å trykke her.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #oppdatering #månedensomgikk

 • Publisert: 02.11.2016, 14:42
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • DIY: MARMOR BORD

 • Publisert: 01.11.2016, 17:09
 • Kategori: Innkjøp
 • Jeg er ektremt glad i marmor. Derfor har jeg lenge vurdert å kjøpe marmorfolie for å få inn litt marmor her hjemme. Men har aldri helt bestemt meg for hva som kan fovandles. Men nå fant jeg endelig noe jeg gjerne ville ha i marmor. Jeg og Robin er ikke veldig begeistret over å ha duk på bordet. Derfor tenkte vi at å legge folie på bordet, ikke bare gjør det bordet enda finere, men vil også beskytte bordet slik at vi unngår riper. 

  En enkel måte for å transfomere et helt vanlig hvitt bord, til noe eget. Ikke tok det lang tid heller. Vår utfordring var at vi har et rundt bord, så det er ikke plettfritt i kantene. Vi prøver å tenke ut noe smart for å skjule dette, men foreløpig er det ikke er stort problem. Det eneste du trenger for å sette et nytt preg på dine møbler er folie i det mønsteret du ønsker (kjøpes på panduro), saks og en bok/linjal.
  Her er folien vi brukte. Den var akkurat for liten for bordet, så vi måtte legge på to biter ved siden av hverandre. Hvis du studerer bordet kan man se dette, men det er ikke noe man legger merke til.  Så la vi folien på bordet, og brukte en bok for å dra folien ut på bordet uten luftbobler. Så klippet vi vekk det overflødige på sidene. Det er også en mulighet å klippe til folien på forhånd. Men for oss funket det helt fint å klippe vekk kantene etter at folien ble festet.  Så enkelt er det å fornye et helt vanlig stuebord. Og det passer veldig godt inn i stuen vår. Vi er ganske håpløse når det kommer til slike ting, men vi klarte det. Dette er veldig lett, så alle kan klare dette. Lykke til hvis du prøver dette selv.

  Hva synes du om bordet?

  #gravid #diy #familie #foreldreogbarn #barn #baby #ungmor #ungmamma #marmor #bord #dekorasjon
   

 • Publisert: 01.11.2016, 17:09
 • Kategori: Innkjøp
 • 10 kommentarer
 • FØRSTE DAGEN HJEMME

 • Publisert: 01.11.2016, 12:31
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei alle sammen. Tenk at vi nå er i november. Så utrolig fort oktober har gått. Gledet meg stort til oktober med tanke på at det var måneden for termin, og nå er det allerede over. Men det er jo bare deilig at tiden flyr. I dag bruker jeg også min første dag av permisjonen min i egen leilighet. Har bodd hos mine foreldre i over tre uker nå, så er deilig å være hjemme. Men jeg skal innrømme at jeg allerede savner å ha selskap. Er en rastløs person, og liker ikke å være alene hele dagen lang. Men skal nyte denne dagen uansett, for det er veldig godt å være hjemme igjen.

  Nå får jeg endelig tid til å vaske og gjøre klart til å komme hjem med en liten baby om jeg er så heldig at det skjer snart. Snakket med ahus i går, og med mindre en fødsel skjer, skal jeg inn til de neste tirsdag. Det er kun en uke til, men det kommer til å bli en veldig lang uke, så jeg håper virkelig at fødselen starter på egen hånd.

  Liker å ha ting planlagt til en viss grad, så er litt rart å være i denne situasjonen hvor jeg har null kontroll på når fødselen går i gang. Men det er jo litt av spenningen også. Og det er flere som har gjort dette før meg, så da skal jeg nok klare meg jeg også. Ønsker dere alle en fin da.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby #barn #boy #prins #hverdag #permisjon

 • Publisert: 01.11.2016, 12:31
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • hits