Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

IKEA HAUL

 • Publisert: 31.10.2016, 22:32
 • Kategori: Innkjøp
 • God kveld alle sammen. Da har jeg og Robin endelig kommet oss hjem (igjen), og det vil si at jeg er klar for å vise dere hva vi fikk handlet på IKEA. I morgen trer vi igjen inn i en ny måned. Endelig november. Bestemte meg for å vente med julesanger og julepynt til november, så imorgen kan jeg endelig starte på julepynten her hjemme. Gleder meg stort til å pynte klart til jul her hjemme. Må se hva vi mangler av julepynt også, så er vi heldige å får litt av familien.

  Grunnen til at jeg kom inn på dette med juleting, er fordi det er nettop det som ble med oss hjem fra IKEA. Tre fine bokser til å ha julekaker i, juleservietter, en falsk julestjerne (blomsten) og pepperkakedeig. Så nå er det klart for pepperkakebaking her hjemme. Vi skal prøve å få det til i morgen, men vi får se hvordan det blir. Var jo egentlig pepperkakebaking på planen vår søndag kveld, så da ble det litt utsatt.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

      

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Endelig har juletidene startet her hjemme, og jeg gleder meg stort til juletider. Ikke noe er koseligere enn julekalender og familietid♥

 • Publisert: 31.10.2016, 22:32
 • Kategori: Innkjøp
 • 8 kommentarer
 • BARNESKO I ARV

 • Publisert: 31.10.2016, 16:53
 • Kategori: Liam
 • Når jeg først er i gang med å snakke om arveklær, da passer det kanskje fint å vise siste nytt som går i arv hjemme hos oss. Jeg og mamma fant jo noen flotte sko i kjelleren for noen uker siden. Dette er mitt første par med sko. Og de var jo ikke typisk jentesko, så da vil de sikkert passe perfekt til prinsen vår.

  Er de ikke flotte? Jeg synes at disse skoene har skikkelig sjarm. Ikke noe som finnes på alle butikker nå om dagen, som gjør den ekstra spesielle. Blir så glad når jeg finner ting til Liam som jeg selv har brukt. Er så morsomt at jeg kan føre mine klær videre. Disse skoene er også størrelse 19, så det hadde vi ikke fra før. Det passet jo bare helt supert! Det er skjebnen det folkens.
  Liker du skoene?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby #barn #boy #prins #sko

 • Publisert: 31.10.2016, 16:53
 • Kategori: Liam
 • 2 kommentarer
 • ARVEKLÆR - BRA ELLER DÅRLIG?

 • Publisert: 31.10.2016, 13:03
 • Kategori: Hverdagen
 • Kom over dette innlegget her en dag. Og dette innlegget har gått litt inn på meg merker jeg. Selv om det er en stund siden jeg leste innlegget, har jeg tenkt mye på dette temaet. Dette er en blogg hvor jeg skal dele følelser og tanker, så da må jeg nesten bare lufte disse tankene med dere.

  Personlig har jeg ikke hørt noen si noe negativt om arveklær, så ble veldig sjokkert over at det er mange som mener at dette er for fattige folk. Hvor i all verden kommer det fra? Når ble det slik at en må være fattig for å arve klær av andre? Når sluttet arveklær å være en bra ting?

  Kan virkelig ikke forstå hvordan arveklær er dårlig, og betyr at man da ikke har råd til å kjøpe egne klær. Jeg har hatt et fint liv jeg. Tak over hodet og mat på bordet hver eneste dag. Og har fått litt til ved siden av. Men det vil ikke si at vi ikke tok imot klær som kom i arv. Det er jo alltid greit å spare litt penger om man kan få klær som nesten ikke ser brukt ut en gang.

  Og jeg elsket å få en stor søppelsekk full av klær. Det var som å få en bursdagsgave, selv om jeg ikke hadde bursdag. Det var et stort høydepunkt da jeg fikk velge ut klærne jeg likte. Og jeg ble så stolt da jeg fikk gå i klær som de som var eldre enn meg hadde brukt tidligere. Man ser jo gjerne opp til de som en større, og hva er vel da kulere enn å få deres gamle klær?

  Og når jeg hadde vokst ut av mine klær, gikk de videre til niesen min. Og det var jo like gøy. Syns det var spesielt gøy å gå igjennom haugen av klær sammen med niesen min, så jeg kunne fortelle litt om alle klærne. Jeg syns jo selv at jeg var kjempe kul da.

  Og nå har det plutselig blitt slik at noen mener at du arver kun klær om du ikke har råd til å kjøpe nytt. Alle vil være som sine forbilder. Hvorfor skal voksne som har noe imot andres gamle klær bestemme at barn ikke skal få bruke klær etter sine "forbilder"? Jeg mener at dette blir helt feil. Arveklær er gull verdt, og ofte har det en fin historie bak seg i tillegg. Det er noe man ikke kan kjøpe for penger!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #arveklær

 • Publisert: 31.10.2016, 13:03
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • NYE MÅTER Å ØDELEGGE

 • Publisert: 30.10.2016, 21:34
 • Kategori: Hverdagen
 • God kveld alle sammen. Skulle egentlig vært hjemme å bakt med Robin nå. I stedet er jeg godt plassert i sofaen hos mine foreldre, nok en gang. Da vi endelig trodde togstreiken var over, og ikke lenger kunne plage oss, fant NSB en ny måte å plage oss på.

  Østfoldbanen er ikke oppe å går før tirsdag igjen. Flaks at kjæresten sjekket dette i bilen, slik at vi rakk å legge en ny plan. I morgen tidlig skulle alle tog gå noenlunde som normalt, men dette har blitt endret i løpet av dagen. Jaja, vi får ta det med et smil, streiken er fortsatt over, og snart vil dagene bli normale igjen. Heldig er jeg som får enda en dag med mammaen min! Så gleder jeg meg til å komme hjem igjen til Macen, da får dere se hva vi tok med oss hjem fra IKEA.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #togstreik

 • Publisert: 30.10.2016, 21:34
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 41

 • Publisert: 30.10.2016, 17:02
 • Kategori: Graviditeten
 • Igjen, beklager for at oppdateringen ikke kom i går. Men når jeg først merker at jeg kanskje får til å sovne, så må jeg bare utnytte sjansen. Her kommer oppdateringen for denne uken, og igjen satser jeg på at det er den siste jeg må skrive, hehe.

  Termin: i dag (!!)

  Hvor langt på vei: i dag har jeg vært gravid i 40 uker og 3 dager. Og i dag har jeg jammen meg vært gravid i 283 av 283 dager, som betyr at 100% av graviditeten er overstått.

  Om baby: det nærmer seg nå fødsel, og Liam er helt ferdigutviklet. Han kan nå ankomme verden når som helst, og da vil han være helt klar for den nye tilværelsen. Det beste vil selvsagt være at fødselen starter naturlig, både for meg og prinsen. Derfor håper jeg at dette blir tilfelle, jeg og lillegutt er klare, nå må bare kroppen min bli klar også.

  Om meg: en ny milepæl er nådd, termindatoen er her. Og for de aller fleste vil graviditeten fortsette etter denne datoen. Hele 90% gravide føder først etter termindatoen sin. Det er derfor bare å smøre seg med enda mer tålmodighet, fødselen kan være flere dager unna fortsatt.

  Ukens musthave/craving: nå som det nærmer seg jul, kan man ikke unngå alle disse julekakene som blir solgt i butikkene. Er ikke overveldende glad i kakemennene som blir solgt i butikkene, da man lett smaker at det er en del sukker i disse. Hjemmelagd er best. Men frem til vi baker julekaker selv, er disse gode nok, og i år har jeg hatt et stort ønske etter kakemenn fra butikken.

  Ukens innkjøp: har heldigvis holdt meg unna shopping til prinsen denne uken, så det endte kun med jakken som jeg viste dere i går.

  Plager: ja nå om dagen er det jo en del plager, men det er jo helt naturlig så sent i svangerskapet. Men er ikke så ille at jeg er sengeliggende, og det er jeg takknemlig for. Våkner opp med vondt i bekkenet daglig, men heldigvis går dette fort over. Ryggen er fortsatt plaget, spesielt når jeg kjører bil. Ellers er det smertene som oppstår når kroppen min modnes, men dette må jo selvsagt forventes, og synes personlig det er litt spennende hver når jeg har vondt, fordi det er tegn på at noe skjer. Spennende periode dette! Noe jeg sliter veldig med er ribbeina. Mange bevegelser som ikke lenger funker for meg, av den grunnen at jeg nesten føler at ribbeina mine knuses og dras i alle retninger. Jaja, snart er det over.

  Søvnen: sliter fortsatt med å sovne, men sover godt når jeg først sovner. Er veldig forskjellig fra dag til dag når jeg våkner. Noen dager våkner jeg litt om morgenen, gjerne rundt syv/åtte tiden, og andre dager sover jeg helt til jeg står opp. Prøver å ikke sove alt for lenge fordi jeg gjerne vil ha det litt lettere med å sovne om kvelden, men uansett hvor tidlig jeg våkner, sliter jeg med å sovne. Sover derfor ekstra lenge noen dager, slik at jeg i det minste er uthvilt. Vanskelig kabal dette her, men det er heldigvis snart over.

  Vektøkning: har ikke veid meg denne uken, så er litt usikker. Men kan garantere at jeg har gått opp noe, for jeg blir større og større for hver dag som går.

  Strekkmerker: det kommer mer og mer nå. Og det kløør! I går kveld holdt jeg på å bli gal, og etter tips fra mamma smørte jeg meg inn i masse bodylotion. Dette hjalp faktisk, så et triks som funker til alle dere der ute med voksende mager. Og at kløen er tilstede betyr kun at det kommer enda fler strekkmerker, men godt at prinsen får den plassen han trenger.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #ukesoppdatering #uke41 #familie #familieogbarn #baby

 • Publisert: 30.10.2016, 17:02
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • TERMINDATOEN

 • Publisert: 30.10.2016, 13:31
 • Kategori: Graviditeten
 • Endelig dere! Endelig er dagen vi har ventet på siden juni ankommet. 30 oktober = termin. Har ikke merket stort annet enn bevegelser fra gutten de siste to dagene, og dermed blir det nok noen lange dager fremfor meg. Men det er en dag vi har ventet på så innmari lenge, og det føles godt at den endelig har kommet. Om 11 dager har jeg bursdag, og det betyr også at om 11 dager er jeg ferdig med graviditeten uansett hva. Det er nemlig dagen jeg blir satt i gang. Det er jo med forbehold om at alt står bra til med Liam.

  Om jeg våkner opp høygravid i morgen også, skal jeg ringe til poliklinikken på Ahus, for å be om en overtidstime der. Den timen vil ikke bli før minst syv dager etter at jeg har snakket med de. Om jeg da fortsatt er gravid når denne timen kommer, da vil de se om Liam fortsatt har det bra i magen, og se om det er et behov for å sette i gang fødselen før 10 november som er orginaldatoen. Da vil jeg også ha muligheten til å be om å bli satt i gang om jeg føler at jeg ikke klarer å gå gravid mer. Deilig å vite at jeg har den muligheten, og at jeg blir godt tatt vare på nå fremover.

  Andre gode nyheter; togstreiken er over! Tenk at denne termindatoen skulle bli så fin selv uten en fødsel. Nå får Robin og jeg gått igjennom denne siste delen av svangerskapet sammen, og det er en god følelse. Blir rart å ikke være med mamma hele dagen lenger, men heldigvis bor vi jo ikke så langt fra hverandre og kan fortsatt møtes. Spennende dager nå fremover, og jeg er glad for at jeg ikke trenger å pakke med meg en stor bag for å tre inn i en ny uke.   Jeg sovnet også på sofaen i går, så gravisoppdateringen kommer ut i dag. Beklager at jeg ikke fikk lagt den ut!

  FOR Å HOLDE DERE OPPDATERT PÅ NÅR DET KOMMER UT NYE INNLEGG, KLIKK HER.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #familie #familieogbarn #barn #baby #termin #40uker #ahus #togstreik

 • Publisert: 30.10.2016, 13:31
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • NOE HELT ANNET

 • Publisert: 29.10.2016, 20:21
 • Kategori: Innkjøp
 • Da var nok en dag forbi, og nok en gang har dagen flydd av gårde. Etter at jeg hadde satt av Robin hos optikeren, dro jeg avgårde til senteret. Og jeg hadde ett mål når jeg kom inn på senteret. En flott liten boks av marmor skulle bli med meg hjem i dag. Men jeg bestemte meg for å droppe den, må spare pengene til å kjøpe meg et nytt kamera. Jeg og Robin poppet nemlig innom Japan Foto for å høre om de hadde noen tips til hva som er årsaken til at det ikke funker lenger. Han anbefalte meg å heller kjøpe et nytt kamera, fordi det ville bli rundt samme pris som å reparere det gamle. 

  Jeg har derfor noe nytt å spare til. Men det gjorde ikke at jeg kom hjem tomhendt. Klarte ikke å dy meg, for jeg fant den søteste jakka til Liam. Kjøpte den i en stor størrelse med tanke på at vi har nok klær i de minste størrelsene, og jeg gleder meg stort til han kan bruke den. Fikk også kjøpt en liten oppbevaringsboks, som foreløpig blir til Liam's rom. Han må jo ha et sted å ha lekene sine i. 

  Kjøpte også litt på IKEA som jeg viser dere senere. Der endte vi også opp med noe helt annet enn hva vi skulle, typisk oss. Men det var faktisk fordi de ikke hadde det vi var på utkikk etter. Det kan vi jo ikke noe for. 

  IKKE GLEM Å LIKE FACEBOOKSIDEN TIL BLOGGEN HER. DA BLIR DU OPPDATERT NÅR DET BLIR LAGT UT NYE INNLEGG.

  #gravid #familie #familieogbarn #ungmor #ungmamma #mammablogg #shopping #innkjøp #mikkemus

 • Publisert: 29.10.2016, 20:21
 • Kategori: Innkjøp
 • 4 kommentarer
 • NOK EN SYNSTEST

 • Publisert: 29.10.2016, 13:48
 • Kategori: Hverdagen
 • Da var det igjen lørdag. Til og med en solfylt lørdag. I går var det full sol igjen i Oslo for første gang på lenge, og gradestokken viste opp mot 12 (!) grader. Det er en stund siden sist. Så når jeg så at sola skinner i dag også ble jeg rimelig glad. Dumt at vi har lagt de fleste planene innendørs i dag, men det får så være. I dag er det nemlig Robin sin tur til å ta en synstest. Han har ikke det beste synet han heller, så i dag skal han endelig få sjekket det ut.

  Jeg blir å gå på senteret imens, har et spennende innkjøp på lista mi. Har nemlig bursdag om ikke mange dagene, så da har jeg litt bursdagspenger jeg skal bruke på meg selv. Har fått streng beskjed av Robin om å ikke bruke pengene på ting til Liam. Har en tendens til å bruke penger jeg får til meg selv, på andre. Så nå skal jeg unne meg noe jeg har lengtet lenge etter. Viser dere selvsagt senere. 

  Deretter skal vi videre til neste senter for å finne et servise vi skal ønske oss til jul, før vi turer til IKEA. Så det blir en hektisk dag, men det er jo ikke annet enn deilig det da. Godt å ikke sitte hjemme hele dagen, for da blir det til at jeg bare venter på lille pjokken. Tenk at nå er det faktisk bare en dag igjen til termindatoen. Hadde vært morsomt å være en av de få som får på termindatoen, det er jo ikke mange. Skulle egentlig komme med gravidoppdateringen for denne uken i går, men siden blogg var nede kommer den i dag i stedet. 

  Ønsker dere alle en fabelaktig lørdag!

  #gravid #familie #familieogbarn #baby #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #shopping #baby 

 • Publisert: 29.10.2016, 13:48
 • Kategori: Hverdagen
 • 5 kommentarer
 • DET HAR VÆRT KJEDELIG

 • Publisert: 28.10.2016, 21:49
 • Kategori: Hverdagen
 • Merker at det var rart å ikke blogge og dele ting med dere i dag. Har liksom ikke fått ut alle tanker, noe som er rart. Er blitt så vanlig for meg å skrive med en gang det kommer noen nye tanker, men i dag har det ikke vært mulig. Men endelig er blogg.no oppe å går igjen, så da får jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen.

  Ligger nå hjemme i sofaen med Robin. Like koselig som alltid å komme hjem til ryddig leilighet og kaste seg på sofaen og få i seg litt middag. Har ikke orker stort i dag heller, og kroppen min er definitivt inne i modningsfasen om dagen. Men i morgen har jeg og Robin lagt litt planer for å komme oss ut, slik at jeg ikke har valget om å råtne på sofaen. Så det blir en koselig dag, så håper vi dagen ender i fødsel. Det hadde vært deilig.

  Har glemt å vise dere dette fine settet. Dette er bestilt og ankommer i løpet av november. Tror Liam blir super søt i denne nå i jula. Gleder meg.

  #baby #klær #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 28.10.2016, 21:49
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • HEI FREDAG

 • Publisert: 28.10.2016, 20:37
 • Kategori: Hverdagen
 • Da var det blitt fredag igjen dere. Må si at denne uken også har gått relativt fort. Dagene er liksom ikke problemet mitt lenger uansett. Det er kvelden som er verst. Sliter veldig med å sovne om dagen. Men sånn er det å være utålmodige meg. Er ikke gutten i magen som holder meg våken, får være glad for det. Er bare jeg som venter på å møte prinsen og komme inn i den nye hverdagen.

  Fredag betyr jo også at det endelig er på tide å komme seg hjemover. Har hatt nok en fantastisk uke hos mine foreldre, men blir like godt å komme hjem igjen som alltid. Har ikke sett Robin hele uken heller, så vi får ta det igjen med en skikkelig kjærestekveld i dag. Blir som vanlig The Stream på TV'en, så det blir koselig. Frem til Robin kommer skal jeg bare nyte dagen egentlig. Min eneste plan er å hoppe dusjen, så blir trolig en rolig dag. Som vanlig (hehe). Nei nå skal jeg fortsette nettshoppingen, trenger desperat litt mer sminke, så hva er vel bedre enn å shoppe sminke på salg. På nettet til og med.

  #sminke #nettshopping #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag

  NB: INNLEGG SKREVET FREDAGS MORGEN

 • Publisert: 28.10.2016, 20:37
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • VALGET AV NAVNET

 • Publisert: 27.10.2016, 20:01
 • Kategori: Liam
 • Liam. Et navn jeg forelsket meg i, min samboer forelsket seg i, og alle rundt oss har forelsket seg i. Vi var gjennom noen få navn på starten, blant annet William. Når R fortsatt var usikker på William så sa jeg til slutt Liam. Og da var all tvil borte. Om det viste seg å være en liten gutt i magen min, så måtte han jo hete Liam. Jeg var fortsatt litt usikker. Elsket navnet, men sto fortsatt litt igjen på William.

  Om det skulle befinne seg en liten jente i magen, var navnet allerede bestemt. Det ble bestemt lenge før vi i det hele tatt fant ut om graviditeten. Vi hadde valgt ut navnet Adele etter vi kom over dette navnet. Dette liker vi begge utrolig godt, synes det var spesielt og fint. Guttenavn var aldri noen stor tanke, da Adele navnet kom opp som en tilfeldighet. Derfor måtte vi inn i tenkeboksen for å finne det perfekte guttenavnet. 

  Dagen for ultralyd kom, og vi gledet oss som små barn til å endelig se vår lille skatt og forhåpentligvis få vite kjønnet. Heldige var vi, og den lille skapningen jeg hadde i magen lå perfekt til for fine bilder. Den snille damen som utførte ultralyden viste oss de forskjellige delene av kroppen, og forklarte alt hva vi så. Hjertet banket, og alt så bra ut. Min kjære samboer var hakket utålmodig, og måtte til slutt spørre om henne kunne se hvilket kjønn det var. Henne så på bildene i flere forskjellige vinkler før henne kunne si hva det var, men henne var helt sikker; en liten gutt. Og da kom tårene jeg hadde klart å holde inne. Tenk at inne i magen min fantes det en liten frisk babygutt.

  Vi kom faktisk ikke lenger enn til bilen før vi var tilbake til navn. Da hadde vi fått ringt til alle som ventet i spenning på å få høre om det var en liten gutt eller en jente som skulle komme til verden. Vi var susete begge to. Sjokkert over hvor fint dette gikk, og lykkelige over å vite at babyen vår ikke bare var frisk, men også at det er en gutt. Vi kom ikke langt på vei før jeg sa til Robin at jeg var enig, Liam er det perfekte navnet. Da falt alt på plass. Og som det står i avisartikkelen vil det fulle navnet bli Liam - André. Robin har nemlig André til mellomnavn, så vi hadde veldig lyst til å bruke dette navnet. Ingen av oss likte navnet som fornavns, så vi la det ifra oss. Men da vi bestemte oss for navnet Liam, så fant vi ut at dette ble en fin kombinasjon, og derfor vil vi at lille prinsen skal hete Liam - André.

  Ikke glem spørsmålsrunden, avsluttes snart. Og her kan du følge enda bedre med når jeg legger ut nye innlegg, nemlig på den nye facebooksiden.

 • Publisert: 27.10.2016, 20:01
 • Kategori: Liam
 • 0 kommentarer
 • TEGNETID

 • Publisert: 27.10.2016, 18:23
 • Kategori: Hverdagen
 • Er alltid koselig å være med mine alt for store tantebarn. I går fikk jeg brukt litt tid med minstemann, og det var super koselig. Han er en aktiv liten pjokk som helst ville spille Pokemon Go, men da spillet ikke ville starte på iPaden, ble det kortspill i stedet for.

  Vi startet med noen runder med vri åtter, og det er jammen ikke lett å vinne over han lenger. Blitt en skikkelig smart 7-åring. Deretter begynte vi å tegne litt. Mamma hadde kjøpt inn nye ark som kan henges rett på veggen, og nye tusjer, og det måtte definitivt testes ut. Så da fikk vi mange fine tegninger da. Er ikke akkurat en kunstner jeg da, så fikk litt hjelp til å finne ut hva jeg skulle tegne. Måtte bare innse hvor stor han er blitt, nå skriver han jo plutselig kjempebra, og helt på egen hånd. Synes at han akkurat gikk i barnehagen jeg. Uff, som tiden flyr!

  Etter dette hastet det videre til fotballtrening, men var koselig å bruke litt tid med min store (lille) 2-klassing ♥

  #tante #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #tegning

 • Publisert: 27.10.2016, 18:23
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • HALLOWEEN NAILS

 • Publisert: 27.10.2016, 14:09
 • Kategori: Hverdagen
 • Jeg er på ingen måte veldig flink til å pynte neglene mine. Rett etter at jeg har tatt på neglelakk, så har jeg neglelakk rundt hele neglen så jeg må skrape det bort. Har blitt bittelitt bedre, men er ikke en ekspert enda. Synes fortsatt det er gøy å eksperimentere litt med neglene mine. Øvelse gjør mester. Blir aldri god om jeg ikke prøver meg frem.

  Jeg fant derfor ut i går at jeg ville gjøre noe med neglene mine. Hadde oransj neglelakk fra før, for å ha litt høstnegler. I går ble jeg plutselig lei av det, og tenkte at det hadde vært kult med et halloween tema på neglene mine. Heldigvis hadde mamma svart neglelakk, og da fikk jeg testet meg litt på å tegne på neglene mine.

  Det er ikke et mesterverk, men var veldig gøy å teste ut dette, så da tenkte jeg å vise dere hva jeg gjorde. Som sagt hadde jeg først oransj neglelakk. Det eneste jeg brukte var derfor svart neglelakk og tannpirkere. Velg først en farge du vil ha som "bakgrunn".

  Så velger du en farge til å tegne med, jeg valgte svart. Og så er det bare å tegne et mønster. Siden det er halloween snart, og jeg ikke får dratt ut på festligheter, er det gøy å pynte seg bittelitt i alle fall. Jeg valgte et halloween mønster.

  Så er det bare å ta på en Top Coat, og vips så har du halloween negler. Tok ikke veldig lang tid heller. Jeg valgte også å ta på en Top Coat litt før den svarte lakken tørket helt inn, slik at litt av fargen ble dratt utover neglen. Det beste jeg har fått til, selv om det ikke var super fint, haha.
  Hva synes du om neglene?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #halloween #nails #negler

 • Publisert: 27.10.2016, 14:09
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • SISTE JORDMORTIME

 • Publisert: 26.10.2016, 21:34
 • Kategori: Graviditeten
 • Da var faktisk min siste time med jordmor over. Det er jo kun til graviditeten er over, men jeg innså plutselig hvor nærme slutten av svangerskapet jeg faktisk er. Godt er det, for nå er vi klare til å møte prinsen alle mann. Om jeg skal på flere timer fremover nå, blir dette på sykehuset. Heldigvis møter jeg jordmor igjen bare dager etter fødselen, så har fortsatt en trygg person til støtte og hjelp etter jeg kommer hjem fra sykehuset.

  Ellers fikk jeg en liten oppdatering på hvordan ting er. Alt er fortsatt like bra. At jeg falt har ikke gjort noe vondt for bebis, noe som er betryggende for mammahjertet. Nå er det bare å holde seg på beina fremover. Det første jordmor sa når henne så meg i dag var faktisk "wow, blir overrasket om du må gå helt til du skal bli satt i gang". Tror dere jeg ble glad eller? Har svevd litt på en sky i hele dag, for jeg føler meg nærme slutten. Hendelsen fra i går viser også at ting snart skjer, og vi kom frem til at dette mest sannsynlig var en del av min modningsfase. Nå blir jeg snart mamma, og det er en herlig følelse.

  Alt er bra med både meg og mini. Trengte kun en vanlig kontroll i dag, ingen større undersøkelse var nødvendig. Jeg fikk nummeret til poliklinikken på Ahus, og om jeg enda ikke har født på mandag, skal jeg ringe dit for å be om en overtidstime. Da vil de se om jeg skal bli satt i gang, eller om det beste er å vente. Så er ikke mer å gjøre enn å vente nå, men jeg er klar som et egg. Utrolig godt å vite at alt står bra til, og at jeg kan fortsette å nyte disse siste dagene.

  #jordmor #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #gravid

 • Publisert: 26.10.2016, 21:34
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • FØRSTESIDE

 • Publisert: 26.10.2016, 17:00
 • Kategori: Graviditeten
 • Til og med førstesiden av avisa er nå dekket av ansiktet mitt, haha. Robin var også tilstede, og svarte på noen spørsmål han også. Vet ikke om dere klarer å lese noe særlig, men dette var desverre det beste jeg fikk til. Spennende greier dette her!

  #avis #lokalavis #østlandetsblad #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag

 • Publisert: 26.10.2016, 17:00
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • JEG ER I AVISA

 • Publisert: 26.10.2016, 11:20
 • Kategori: Hverdagen
 • Husker dere at jeg fortalte at noe spennende skulle skje på lørdag? Nå skal jeg endelig fortelle dere hva det var. På lørdag fikk nemlig jeg og Robin besøk av en journalist fra Østlandets blad. Østlandets blad er lokalavisa for områdene Ski, Ås,  Vestby og Oppegård. Dette er den lokalavisen jeg husker fra barndommen, med tanke på at vi fikk den i posten da jeg var mindre. Har til og med besøkt deres kontor i Ski med skolen min. Var derfor veldig gøy da jeg ble spurt om å ta del i denne artikkelen.

  Her ser dere artikkelen på nettet, og den kan leses her. Man må desverre betale for å lese her, så skal prøve å få lagt ut artikkelen fra avis utgaven senere i dag. Har ikke fått lest den selv enda, så blir spennende å lese den etterpå. Artikkelen handler om graviditet som tenåring, så vi snakket om graviditeten og tanker som har vært tilstede under svangerskapet. Var en veldig morsom opplevelse, så nå gjenstår det bare å se resultatet.

  #østlandetsblad #lokalavis #ski #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn

 • Publisert: 26.10.2016, 11:20
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • ER FØDSELEN I GANG?

 • Publisert: 25.10.2016, 21:46
 • Kategori: Graviditeten
 • Jeg har stadig den tanken i bakhodet at hver gang jeg legger ut et innlegg nå, så kan det være det siste innlegget før jeg blir mor. Det er en rar tanke. En spesiell følelse. Som kun er god. Og jeg håper med alt jeg har, at jeg snart kan fortelle dere at jeg klarte det. At jeg klarte å få Liam til verden, at han er frisk og fin og at vi endelig fikk møte han.

  I dag har jeg kjent veldig på følelsen at noe skjer. Når jeg gikk på senteret tidligere i dag kjente jeg at det plutselig ble litt vått. Vi kan vel alle tenke oss hvor. Ble ikke mye klokere etter et besøk på badet, det kan være det var utflod. Siden det har jeg kjent litt ekstra på alt av smerte, og leter etter et tegn på at fødselen er i gang. Foreløpig er jeg ikke mye klokere, og sitter fortsatt hjemme i sofaen med mamma. Skjer det i natt? Eller må jeg fortsette å vente? Kommer han endelig ut? Uansett hva som skjer så har jeg time hos jordmor igjen i morgen, noe jeg ser frem mot. Kanskje jeg blir litt klokere da?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #jordmor

 • Publisert: 25.10.2016, 21:46
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • DET VERSTE MED Å VÆRE GRAVID

 • Publisert: 25.10.2016, 18:58
 • Kategori: Graviditeten
 • For en stund tilbake la jeg ut et innlegg om det beste med å være gravid. Derfor tenkte jeg nå å si hva som er det verste med å være gravid. Det betyr ikke at jeg ikke liker å være gravid, men at det er ting som blir tungt å ubehagelig når man går gravid.

  Den store magen som er i veien for alt. Og da mener jeg absolutt alt! Hverdagslige gjøremål blir plutselig veldig vanskelig, som for eksempel å ta på sokker. Etter hvert som magen vokser seg større og kroppen tåler mindre blir det faktisk vanskelig å ta på undertøy og buksen også.
  Sure oppstøt, dette kommer og går akkurat som det vil. Finnes jo ting som kan gjøres for å få dette til å gå bort, heldigvis for meg har et glass melk hjulpet meg mye. Virkelig ekle greier dette.
  Ryggen blir fort sliten, og det er fryktelig slitsomt. Det er kun få stillinger som hjelper for ryggen, og det innebærer som oftest en pute/jakke som brettes nederst ved korsryggen. Da strekker ryggen, og tar vekk mye av presset. Når jeg har tatt bussen etter jobb, har jeg brettet sammen jakken min slik at jeg ikke døde av ubehag før jeg kom hjem.

  Togturene, de blir fryktelig tunge. De få gangene jeg endte opp med å ta toget hele veien fra Oslo S, slet jeg meg virkelig gjennom turen. Det er veldig vanskelig å forklare med mindre noen har opplevd det selv, men det er så utrolig ubehagelig. Ingen stillinger er gode, ting tar laang tid og man har helst lyst til å hoppe av toget å gå hjem.
  Det blir tungt å stå. Det er fysisk tungt rett og slett. Noen ganger blir man fryktelig svimmel av å stå for lenge av gangen. Andre ganger, noe jeg har merket mest nå mot slutten av svangerskapet, begynner man å merke prikking under føttene slik at det blir ubehagelig å stå. Mine litt lengre dusjer resulterer faktisk i at jeg må sette meg ned.
  Vanskelig å reise seg opp. Det er altså ikke bare å sette seg ned i dusjen og så er alt fint. For da må man nemlig reise seg opp igjen også. Og dette er selvsagt en kamp uten like. Godt jeg har en tålmodig samboer, hehe. Å komme seg ut og inn av bilen er også tyngre nå. Det hadde kanskje hvert lettere med en SUV, men her er det kun stasjonsvogner, så da blir det en liten treningsøkt å komme seg inn i bilen.

  Melkesyre i beina. Dette hadde jeg faktisk ikke lest noe om på forhånd, så det var rimelig uforventet da jeg gikk tre skritt av en oppoverbakke, og plutselig kjentes det ut som om jeg nærmet meg slutten av et maraton. Det er helt utrolig dere, det kommer fort som fy. Kan få litt melkesyre i beina kun av å reise meg opp fra sofaen. Må stoppe opp litt, så går det jo over igjen, men irriterende er det virkelig.
  Plutselig tissetrengt. Hvis du må på do, så må du på do øyeblikkelig. Det er ikke bare å ta det med ro, og bruke tiden godt på å komme seg på do. Da må man på do snarest, hvis ikke går det skikkelig ille.
  Veldig lavt energinivå. Man orker ikke i nærheten av hva man gjør til vanlig. En dag på jobb var nok til å slite ut meg, og da måtte resten av dagen brukes til å slappe av. Ofte resulterte dette i at jeg sovnet på sofaen, og Robin måtte dra meg inn på rommet når det var på tide å hoppe over til senga. Er enda mer sliten nå som jeg er så langt inn i svangerskapet. Orker ikke stort, så må ta det rolig.
  Nå har jeg som sagt hatt det ganske greit under svangerskapet, og vet at det er flere dårlige ting med å være gravid, for eksempel morgenkvalme. Jeg har ikke opplevd dette selv, og kan derfor ikke skrive noe om det. Her ser dere hva som har vært det verste for meg i disse månedene. Det er plager som snart blir glemt, så det er virkelig verdt det!
  Noen som kjenner seg igjen?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #plager

 • Publisert: 25.10.2016, 18:58
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • ER DET ENDELIG OVER?

 • Publisert: 25.10.2016, 13:58
 • Kategori: Hverdagen
 • Gladnyhet, nå virker det som om jeg og Robin snart kommer oss hjemover. Togstreiken virker faktisk å ha en ende. Har liksom ikke sett noen ende på dette kaoset, så er deilig at det virker å gå fremover nå. De to partene er nå i møte hos riksmekleren, så jeg krysser fingrene for en løsning. Kanskje vi kan bo hjemme denne siste perioden av svangerskapet. Det hadde vært supert.

  Dagen i dag blir like rolig som de andre dagene. Er for øyeblikket på senteret å titter, mens jeg venter på mamma. Prøver så godt jeg kan å komme meg rundt her, men plutselig merker jeg det litt i foten etter fallet i går. Uff, at det går an å være så klumsete. Jeg får bare fortsette å titte rundt, så kanskje jeg kommer i havn med noen julegaver. Da hadde dagen blitt veldig nyttig. Og hvem liker ikke å føle at de har fått noe ut av dagen?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag

 • Publisert: 25.10.2016, 13:58
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • KNALL OG FALL

 • Publisert: 24.10.2016, 21:41
 • Kategori: Hverdagen
 • Merker at kroppen er sliten om dagen, men det blir kun verre om jeg skal sitte på rompa dagen lang. Jeg har derfor blitt med ut i dag også. Fikk tatt både telefonsamtaler og gjort litt på bloggen, så ble en effektiv dag for min del. Mamma har bakt brød, og jeg fulgte ivrig med for å prøve å lære meg det også. Ikke veldig vanskelig, så har troa på at jeg skal klare det. Har til og med laget salaten til middagen i dag, og om jeg får si det selv så ble den veldig god. Ser den ikke god ut?

  Etter baking og starten av middagen var overstått var det en ny tur ut. Dette gikk også smertefritt. Helt til vi kom hjem da. For i de to sekundene jeg fokuserte på å lukke jakken min, i stedet for å følge med på veien, klarte jeg selvsagt å gå rett i bakken. Det gikk heldigvis helt fint med magen. Jeg vrikket en fot, og skrapte meg litt på den andre. Ble litt panisk i øyeblikket det skjedde, men det gikk jo heldigvis fint. Jeg og mamma måtte bare le litt av det, gud så klumsete jeg er. Gutten i magen gir fra seg mye bevegelse fortsatt, så han har det nok like fint enda. Selv om jeg sitter her med hull i en av de få buksene som faktisk enda passer meg, så er jeg glad for at det var buksa som tok skade, og ikke prinsen i magen!

  #fall #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #distre

 • Publisert: 24.10.2016, 21:41
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • PÅ FLYTTEFOT IGJEN

 • Publisert: 24.10.2016, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • Helgen er over, det betyr at jeg igjen er på flyttefot. Vi fikk både gjort en del hjemme i går før vi dro, og sett en fotballkamp. Manchester United spilte, og da måtte vi jo se den før vi kunne dra. Resultatet var ikke akkurat en stor suksess hjemme hos oss, men vi koste oss med kampen sammen uansett. Etter kampen leverte jeg fra meg kjæresten før jeg selv dro hjem til foreldrene mine. Igjen.

  Vi er heldige som får lov til å bo borte, kan ikke få sagt det nok. Men det blir fryktelig deilig når denne streiken blir ferdig. Hadde hvert deilig å bruke denne tiden med Robin. Forhåpentligvis er dette ferdig til Liam melder sin ankomst, for da må vi faktisk hjem igjen. Vi må bare fortsette å gjøre det beste ut av situasjonen, så vil det nok ordne seg om ikke alt for lenge. Ellers er det nok en regnværsdag her i Oslo, så dagen skal nytes for det meste innendørs. Er ikke veldig fristende å være ute i dette været nei. Ikke glem spørsmålsrunden jeg har gående her. Ønsker dere alle en fin dag!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag

 • Publisert: 24.10.2016, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • VUGGA - DET FERDIGE RESULTATET

 • Publisert: 23.10.2016, 16:33
 • Kategori: Hverdagen
 • Nå som vi er hjemme igjen, har jeg endelig ordnet klar vuggen til Liam. Sa at jeg skulle vise dere resultatet, og nå er den endelig helt klar til å ta imot vår lille prins. Den kan være litt stor i begynnelsen, men da vil vi i så fall bruke babynestet inni vuggen. Der passer den helt perfekt inn, og det blir hakket tryggere for Liam å sove der når han er som minst. Om nettene vil ha sove i sengen sammen med oss, i alle fall nå i begynnelsen, så vuggen vil bli brukt på dagtid om jeg skal holde på med noe annet når han sover. 

  Vuggen ble en helt annen når den ble malt, og vi er ekstremt fornøyde med resultatet. At noen strøk med maling ville gjøre så mye for vuggen hadde vi aldri trodd. Mamma og pappa er også veldig imponert over hvor fin den ble igjen. Og for min del er det veldig spennende at han får bruke noe etter meg. Kan ikke akkurat putte han i mine fine kjoler fra da jeg var liten, så må utnytte sjansen når jeg har den. 

  Slik så vuggen ut før den ble malt. En kjedelig trefarge. 

  Her er et bilde underveis. Her ser dere også forskjellen på fargene. Er utrolig glad for at vi valgte å male den.

  Her er den helt ferdig. Malt blå og fin, og klar til å tas i bruk.  Og her ser dere sengen, ferdig redd opp. I bunnen har jeg et lammeskinn, det vil holde lille gutten varm på disse kalde nettene. Og vårt fine babynest som passer perfekt i både vugge og i senga vår. Resultatet er virkelig noe helt annet, og det ser jo ut som en helt ny vugge.

  Hva synes du om vugga?

 • Publisert: 23.10.2016, 16:33
 • Kategori: Hverdagen
 • 9 kommentarer
 • HØSTENS FARGER

 • Publisert: 22.10.2016, 20:01
 • Kategori: Blogg
 • Personlig mener jeg at de fineste fargene hører høsten til. Noe av det fineste jeg vet er rundt vår/sommer når du våkner opp en dag og gresset har plutselig blitt grønt. Likevel så slår det ikke fargene som hører høsten til. Når alle trærne har forskjellige farger, bladene faller ned fra trærne og alle de koselige og varme fargene som inntar de norske hjem.

  Selv på de kaldeste høstdager så kan en ikke annet enn å være takknemlig for alle de fine fargene som lurer rett utenfor døren. Selv om man må ut i kulden blir det koselig med farger som dette. Gjør det mer fristende å ta seg en tur ut, for det er som oftest bare det å komme seg ut av døra som er problemet. Når jeg først kommer ut nyter jeg virkelig høsten. Håper vi kan nyte høstdagene noen uker til, før plutselig minusgradene dukker opp, og tar vinteren med seg.

  Se på alle disse flotte fargene!

  #høst #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #farger #trær

 • Publisert: 22.10.2016, 20:01
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • POTETBALL - TORSDAG

 • Publisert: 22.10.2016, 12:22
 • Kategori: Hverdagen
 • God lørdag formiddag alle sammen. Jeg må jo bare fortelle dere hvordan torsdagen min endte. Det var en fantastisk dag. Jeg og mamma tok som sagt turen ut på restaurant. På Kolbotn er det nemlig en restaurant som lager potetball hver torsdag. Dit måtte selvsagt mamma og jeg ta turen. Potetball er tross alt en rett som ikke finnes i mange menyer her på Østlandet. Vet ikke om alle har hørt om denne retten, men om dere ikke har smakt det, så anbefaler jeg det på det sterkeste. Det høres kanskje ikke veldig godt ut, men det er digg. Så min snille mamma tok meg med ut slik at vi fikk spist det igjen. Er så lenge siden vi har hatt det nå, og da var det bare ekstra godt å spise det igjen. Definitivt en rett jeg må lære meg å lage!

  Lyset på bilde gjør ikke noe for retten, det er bedre enn det ser ut som her. Og etter en så god middag, da må man ha dessert. Etter en lang dag bestemte vi at desserten passet best hjemme, så da poppet vi innom butikken og plukket med oss litt kake på vei til bilen. En veldig koselig avslutning på en fin torsdag.
  Har du smakt potetball før?

  #kake #potetball #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag

 • Publisert: 22.10.2016, 12:22
 • Kategori: Hverdagen
 • 3 kommentarer
 • FINALLY HOME

 • Publisert: 21.10.2016, 20:26
 • Kategori: Hverdagen
 • Nå er rompa godt plassert i sofaen. Hjemme i egen leilighet faktisk. Og deilig er det. Robin og jeg har nylig ryddet ut tingene våres og klesvasken er på. Nå er det kun vasking av leiligheten som står igjen, resten av helger skal bare nytes. Morgendagen blir ganske spennende. Gleder meg til å fortelle mer om det senere, håper dere liker nyhetene like godt som jeg gjør. Det høres kanskje rart ut for dere nå, men skal forklare mer etterhvert.

  Dagen i dag ble brukt til leting etter det perfekte sofabordet. Mamma vurderer et lite bytte av bord, så da fikk jeg bli med på letingen. Ble en koselig handletur, selv om vi kun løp fra den ene butikken til en annen. Vi fant mye fint, og jeg fikk til og med brukt anledningen til å vise ønsker til bursdag og jul. Må jo utnytte sjansen når den kommer, hehe. Vi fikk til og med servert taco, så vi slapp å lage mat når vi kom hjem. Det var veldig deilig i dag merker jeg. Som vanlig er The Stream på TV'en, så kosekvelden er klar til å begynne. Håper dere nyter fredagskvelden like mye sol meg♥️

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #fredag #thestream

 • Publisert: 21.10.2016, 20:26
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 40

 • Publisert: 21.10.2016, 12:33
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Beklager virkelig at forrige ukes oppdatering ble borte. Jeg som har sagt at jeg skal ordne det, men har ikke fått gjort det. Selv om jeg ikke gjør spesielt mye om dagen, så blir jeg fort sliten og har ikke funnet overskuddet til det. Beklager at det gikk utover dere denne gangen. Forhåpentligvis er jeg snart hjemme, hvor ting vil gå litt mer i min rytme og mitt tempo. Dere skal derfor få denne ukens oppdatering nå, så har jeg ikke muligheten til å glemme det bort. Slik det skal være, hehe. Kan jo være at dette blir den siste oppdateringen til og med, så det er bare å få det gjort så fort som mulig.

  Termin: Min termin er om kun 9 dager, altså den 30 oktober.
  Hvor langt på vei: Jeg er 39 uker + 1 dag på vei i dag. Det tilsier at 96,8% av graviditeten nå er over.
  Om baby: Nå er barnet i magen hele 51cm lang,  og vil i løpet av uken veie ca 3,56 kilo. Han er nå helt ferdigutviklet, og er klar til å forlate den trygge tilværelsen i magen. Nå er det meste av fosterfettet borte. Hodet til barnet kan være kraftig deformert etter en hard ferd gjennom fødselskanalen. Men i løpet av det første døgnet vil den runde formen komme tilbake.
  Om meg: det er naturlig å bli utålmodig på denne tiden i svangerskapet, men det beste for både mor og baby er at fødselen starter på sin naturlige måte. Kroppen må dermed få bruke den tiden den trenger. Har jo alt ventet i ni måneder, så da klarer jeg nok to til tre uker til. Møter han om under en måned uansett hva jeg gjør så det er godt å vite.

  Ukens musthave/craving: disse to ukene jeg har hvert hos mamma har ønsket om jordbærsyltetøy hvert stort. Heldigvis har mamma litt mer hjemmelaget syltetøy her, så har spist det til frokost nærmest hver eneste dag.
  Ukens innkjøp: definitivt den flotte vippestolen og babynestet som lillegutt var så heldig å få i gave. Gleder meg stort til å teste ut det.
  Plager: er tungt for ryggen. Magen min har plutselig blitt stor som bare det, så er helt naturlig. Ellers kjenner jeg mye rart, men for det meste i bekkenet om dagen. Skal ikke mye til for å slite meg ut, men så lenge jeg ikke står på hele dagen så går det faktisk overraskende bra. Er selvsagt mye rart som skjer med kroppen, og jeg merker at det går mot slutten. Men er fortsatt i fin form, noe jeg er ekstremt takknemlig for.

  Søvnen: sliter med å sovne om dagen. Vil tro det er en blanding av at jeg venter på lillegutt og at jeg ikke ligger like behagelig lenger. Må bytte stilling ofte. Husker fra da jeg var mindre, jeg fikk ikke til å sovne dagen før bursdagen min, så er nok litt samme grunn til at jeg ikke får sove om dagen. Gleder meg sånn til å møte prinsen. Men når jeg først sovner, så sover jeg natten gjennom som oftest. Var bare den ene natten forrige uke hvor jeg våknet flere ganger, har ikke hvert slik siden.
  Vektøkning: nå veier jeg faktisk hele 72 kilo. Det er 1 kilo mer enn hva jeg veide sist mandag. Så gutten min vokser uten tvil.
  Strekkmerker: begynner å komme litt på undersiden av magen min nå også. Ikke noe jeg selv legger merke til nå som magen har sunket så mye, men det er ikke så farlig uansett. Strekkmerker er for all del ikke verdens undergang!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #gravidoppdatering #høygravid

 • Publisert: 21.10.2016, 12:33
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 6 kommentarer
 • TIL Å BLI TRØTT AV

 • Publisert: 20.10.2016, 15:26
 • Kategori: Hverdagen
 • For et kjedelig vær det er om dagen. I Oslo har det regnet hele dagen. Det er ikke veldig mye regn, men nok til at himmelen er grå og veiene er våte. Vindusviskerne på bilen jobber heltid i dag. Deilig med litt høstvær, men merker at jeg blir skikkelig trøtt på slike dager.

  Har ikke merker alt for mye til regnet heldigvis. Inne på senteret var jeg helt skjermet for alt av dårlig vær, så kom jeg ut i en skikkelig regnbyge. Lunsj og shopping med storesøster slår aldri feil, spesielt på dager sol dette. Nå skal jeg snart plukke opp mamma. Før vi skal spise potetball. Mmm, det er så deilig. Høres vel rart ut for dere som ikke vet hva det er, men det er sinnsykt godt. Hva synes du om potetball?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #potetball #shopping #lunsj #middag

 • Publisert: 20.10.2016, 15:26
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • TILBAKE TIL JOBB

 • Publisert: 20.10.2016, 10:31
 • Kategori: Hverdagen
 • Ble en tidlig morgen i dag, og deilig er det. Kom for ikke lenge siden inn døra etter å ha kjørt min mor til jobb. Skal nemlig få låne bilen i dag. Først blir det litt julegaveshopping med storesøster, før jeg tenker å ta en tur innom jobben. Føles ut som en evighet siden sist jeg var på jobb, men når jeg tenker meg om så er det ikke mer enn to uker siden jeg gikk ut i permisjon. Og disse to ukene har heldigvis blitt borte like fort som de kom, noe jeg er utrolig glad for. Ukene jeg har i vente blir nok enda lengre.

  I går tok jeg turen til samboeren, slik at vi fikk tilbrakt noen timer sammen. Merker at vi setter ekstra stor pris på de få timene vi har sammen nå om dagen. Vanligvis er vi sammen mesteparten av uken, men nå om dagen ser vi ikke hverandre mer enn noen få timer av gangen. Heldigvis finnes det telefoner, så jeg får holdt han oppdatert på alt som skjer, men det er ekstra godt å være sammen. Heldigvis er det igjen fredag i morgen, som betyr at vi skal hjem. Selv om det er vask av både klær og leilighet som står på agendaen, skal vi også nyte helgen skikkelig. For alt vi vet er det den siste helgen vi har sammen alene på en veldig god stund. Og vi begge håper at det er tilfelle. Venter i spenning om dagen. Ønsker dere alle en fantastisk torsdag. Ikke glem spørsmålsrunden, bare å spørre i vei!

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #hverdag #jobb #familie #familieogbarn #baby

 • Publisert: 20.10.2016, 10:31
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • JEG GLEDER MEG TIL FØDSELEN

 • Publisert: 19.10.2016, 20:50
 • Kategori: Graviditeten
 • Det er mange som i dagens samfunn er åpne om fødselsangst og andre bekymringer angående fødselen. Det en ikke hører så mye om er derimot de som ikke gruer seg stort til fødselen. Var derfor usikker på hvorvidt jeg ønsker å dele mine tanker, men jeg bestemte meg for å være en av de som deler den litt mer positive holdningen til fødsel. Kanskje jeg finner ut at jeg ikke er alene, eller kanskje noen andre kan se at de heller ikke er alene.

  Jeg vil bare starte med å si at jeg ikke mener dette vondt mot noen, på noen som helst måte. At folk har fødselsangst forstår jeg utrolig godt. Det er en stor og hard jobb. Vi hører konstant at fødselen er vondt, helt fra tidlig alder vet de leste hvordan barn kommer til verden, og gjerne også at det er fryktelig vondt. Det skal tross alt komme et lite menneske ut fra magen, på den ene eller andre måten. Ingenting tilsier at dette er lett. Jeg føler meg heldig som har det forholdet til fødselen som jeg har, for det å gå å grue seg til å føde i ni måneder kan umulig være lett.

  Hadde jeg skrevet dette innlegget til dere da jeg startet bloggen, tror jeg det ville blitt veldig annerledes. Når sjokket om at jeg var gravid hadde lagt seg, og jeg var klar til å nyte graviditeten, så kom tankene på fødsel. Jeg dyttet tanken om fødsel bort så fort den hoppet inn i hodet mitt. Jeg var overhode ikke klar til å presse ut et barn gjennom mine private deler. Han fikk bli der inne, for han keisersnitt skulle jeg heller ikke ha. Jeg ble nervøs og kvalm bare ved tanken på å føde. Valgte derfor å prøve å legge vekk tankene, noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

  Etter hvert som magen min har blitt større, føler jeg at jeg har blitt mer moden. Ikke bare har jeg kvittet meg med negativ energi i livet mitt, frykten for fødselen forsvant. Jeg er gravid, sønnen min skal ut, og det er helt greit. Alt av fryktar plutselig borte. Helt plutselig var det kanskje ikke, men jeg gikk fra å være redd, til å se frem til fødselen på veldig kort tid. Hvordan kroppen tåler en fødsel er ofte arvelig, og da jeg fikk høre om mammas fire (!) fødsler og min søsters to fødsler senket roen seg hos meg. Det har gått fint for dem begge to. Jeg har også hatt en veldig fin graviditet, noe som tyder på at kroppen min tåler mer enn hva jeg selv ha trodd at den gjør. Dette har hvert en stor lettelse for meg.

  Etter å ha snakket med jordmor, hvert på kurs på Ahus, snakket med familie og faktisk det å ha sett på fødeavdelingen har jeg begynt å glede meg til fødselen. Det er ikke slik at jeg sitter å venter fordi jeg tror det blir så deilig. Det kommer til å gjøre dritt - vondt, det er jeg helt forberedt på. Men jeg har fått et lite innblikk i hvordan jordmødrene jobber via TV - programmet fødeavdelingen, og har også fått bekreftet inntrykket mitt etter kurset på sykehuset. Kjæresten min ble også tatt veldig godt vare på under kurset, og han har også blitt trygg på hvordan ting skal foregå nå. Vi har valgt å få støtte av min mor, noe som er en trygghet for oss begge to. Det blir en spennende opplevelse. En opplevelse som jeg kun vil oppleve denne ene gangen. Det er kun nå jeg skal gå gjennom min aller første fødsel. Det er kun nå min lille prins kommer til verden. Etter ni måneder i mammas trygge og gode mage, merker jeg at jeg er klar til å få han til verden, og han begynner selv å bli veldig klar til å komme til verden. Det blir mange timer med smerte, men alt blir glemt når man får den fineste gaven i verden etter alt arbeidet. Det er tross alt en grunn til at folk velger å gjøre dette flere ganger.

  #gravid #mamma #mammablogg #blogg #hverdag #familie #familieogbarn #baby #fødsel #ungmor #ungmamma #ahus

 • Publisert: 19.10.2016, 20:50
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • SPØRSMÅLSRUNDE - SPØR I VEI

 • Publisert: 19.10.2016, 11:46
 • Kategori: Spørsmål&svar
 • Her om dagen fikk jeg en liten kommentar om spørsmålsrunden min. Jeg har lenge planlagt å ha den nå i permisjonstiden, jeg har bare helt glemt å dele planene mine med dere. Beklager dette. Godt dere følger mer med enn hva jeg gjør, har nemlig glemt litt av hele greia i disse hektiske uforutsigbare ukene. Men nå er jeg klar til å ta i mot deres spørsmål. Håper selvsagt på at jeg får svart dere før fødselen er i gang. Virker foreløpig som at han skal bli inne litt til, så er ikke veldig bekymret for det helt enda. Hvis det er noe dere lurer på, så er dette sjansen deres til å stille meg spørsmål, så skal jeg svare dere så godt jeg kan.Hva lurer du på?

  #spørsmål #spørsmålsrunde #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familieogbarn #familie

 • Publisert: 19.10.2016, 11:46
 • Kategori: Spørsmål&svar
 • 10 kommentarer
 • TIRSDAG UTEN OM DET VANLIGE

 • Publisert: 18.10.2016, 18:33
 • Kategori: Hverdagen
 • Er virkelig ikke hver tirsdag jeg har muligheten til å sove til klokken er halv ett. Har ikke klart å sove så lenge på flere måneder nå. Dere kan tro jeg ble sjokkert da mamma ringte meg, og fortalte hva klokken var. Jeg spratt fort opp av sengen for å være noenlunde klar til mamma kom hjem, slik at vi fikk gjort noen ærender. Og når jeg kom inn på kjøkkenet hvor mamma hadde ordnet klart til at jeg skulle få i meg både mat og kakao, krøp matlysten fort frem.

  Og når jeg hadde fått i meg en skikkelig frokost, og en stor kopp med kakao, dro jeg og mamma hjem for å legge fra oss vippestolen og babynestet. Godt å ha det på plass hjemme, slik at det ikke blir så mye å dra med seg til helgen. Da fikk vi også pakket ned de siste klærne til fødebagen, og tatt med oss både koffert, bag og bilstol. Hvis noe skal skje nå, er i alle fall alle kofferter i nærheten. Planen var jo å vise dere hva jeg har pakket ned, men får se om jeg får gjort dette senere. Har også begynt å smått fylle inn i babyboken til Liam, og gleder meg til å vise dere det midlertidige resultatet. Er jo ikke mye jeg får fylt ut med det første, men det er derfor denne boken er så fin. Muligheten til å fylle ut underveis er jo virkelig det beste.

  #frokost #kakao #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby

 • Publisert: 18.10.2016, 18:33
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • NULL KONTROLL

 • Publisert: 18.10.2016, 18:15
 • Kategori: Graviditeten
 • Det er mye som skjer med kroppen min om dagen. Naturligvis. Alt som skjer kan være et tegn på at fødselen er i gang. Jeg er på vakt dagen lang, noe som kan være både slitsomt og skuffende. Jeg vil jo gjerne at noe skal skje, men det vil ikke si at det vil gå noe fortere. Er fortsatt 12 dager igjen til termin, og Som førstegangsfødende er det vanlig å gå over termindatoen. Likevel kan fødselen starte når som helst, som fører til at jeg må være obs på hva som skjer. Til tider presser det nedover, kan dette være et tegn? Plutselig presses væske nedover, kan det være vannet som går? Dette er små tegn som først ble sett på som start på fødselen, men jeg nå har blitt vant med.

  I natt fikk jeg mitt første blikk på hvordan det kan føles når det faktisk skjer noe uten om det vanlige. Føler selv at jeg er klar hvis noe skal skje, men panikken steg når ting ikke var som normalt i natt. Når jeg lukket øynene var det plutselig noe som ikke stemte. Jeg var på vei til drømmeland, da jeg plutselig følte meg litt svimmel. Nesten en ut av kroppen opplevelse. Jeg måtte sette meg opp i senga, og merket et sterkt press av væske som prøvde å presse seg ut. Min første tanke var selvsagt at dette kanskje kunne være vannet som var på vei til å gå.

  Jeg fikk reist meg opp, vil gjerne spare sengen om det er mulig. Selv om min mor har lagt tisselaken under meg, så er det greit å prøve å unngå at vannet skal gå i senga. Jeg kom meg på do, veldig skjelvende, og fant ut at det var den vanlige som kom ut. Var altså ikke vannet mitt som gikk. Da jeg kom meg tilbake til senga, pakket jeg meg inn i dynen og prøvde å slappe av. Null smerter, skjelvingen stoppet og plutselig var alt normalt igjen. Selv om det var litt skuffende at det ikke var fødselen som startet, så fikk jeg en skikkelig smakebit på å miste litt kontroll på situasjonen. Merket at jeg blir stresset når det først skjer noe, så fikk forberedt meg litt mentalt. Er fortsatt mye som skjer med kroppen min, spesielt press fra korsryggen ned mot bekkenet. Så at det nærmer seg er det i alle fall ingen tvil om.

  Det faktum at jeg var helt alene, var nok den største stressfaktoren i natt. Kan selvsagt gå inn til mine foreldre om det skulle være noe, spesielt fordi mamma ikke jobber hver dag. Men vil ikke stresse de unødig. Robin har jo en ganske stor rolle i denne graviditeten, og det blir mer naturlig å vekke han når noe skjer. Men når den eneste måten å vekke han på er å ringe han fordi vi ikke kan sove sammen, vet jeg at han hadde blitt utrolig stresset om jeg hadde ringt. Og det er ikke godt å komme trøtt og sliten på jobb.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #hverdag #fødsel #familie #familieogbarn #baby #prins

 • Publisert: 18.10.2016, 18:15
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • BABY SHOPPING

 • Publisert: 17.10.2016, 21:01
 • Kategori: Hverdagen
 • Da har jeg flyttet meg fra svigermor til mine foreldre. Robin har lange dager mesteparten av uka, jeg blir dermed å sove hos mine foreldre så jeg slipper å være så mye alene. Måtte faktisk tenke meg om to ganger da jeg tenkte at det var mandag i sta. Den siste uken har gått utrolig fort altså.

  Mamma og pappa var enig om en litt tidlig julegave til Liam i år, og ville gjerne kjøpe både vippestol og babynest til oss. Utrolig godt å få hjelp med diverse utstyr. Veldig takknemlig for at de gidder å bruke tid og penger på at vi skal få en fin start på familielivet alle tre. Gleder oss selvsagt stort til å ta dette i bruk. Nå kan jeg til og med dusje fra tid til annen selv om Liam og jeg er alene. Deilig! Nå skal jeg hoppe i dusjen for å gjenvinne en viss kontroll på håret mitt, så snakkes vi senere. Noen fler som har hvert å handlet i dag?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #mamma #shopping

 • Publisert: 17.10.2016, 21:01
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • PRØVEPAKKE 3 - LIBERO

 • Publisert: 17.10.2016, 15:58
 • Kategori: Blogg
 • Stellebordet til Liam var noe jeg valgte å ordne i permisjonen. Siden jeg fortsatt ikke er hjemme, begynte jeg smått i går å komme i gang med det viktigste til stellebordet. Og da kom jeg over denne prøvepakken, og innså at denne har jeg ikke vist dere enda. Det har desverre gått helt i glemmeboka hos meg. Da er det ikke annet å gjøre en å vise den nå.

  Slik ser boksen ut, og som dere kan se på forsiden er innholdet i pakken svanemerket. Stort pluss.

  En liten "bok" med tips til starten av livet til det lille mirakelet. Har ikke fått lest den enda, men den er med meg i veska nå slik at jeg endelig kommer i gang.

  En pakke med bleier. Virker som om det er to forskjellige størrelser på bleiene, slik at man får prøvd de en liten stund.

  Litt til mor også. Bind er greit å ha til tiden etter fødselen. Og våtservietter, noe som det trengs mye av.

  Bade såpe+olje og ammeinnlegg.

  En leke til å henge på vogna og bleie + bind/tampong kort. Hver fjerde pakke gratis.

  Ser at noen av bildene ikke ble så fine når de ble forstørret, beklager det. Går visst ikke an å velge kvaliteten selv på denne appen. Uff, prøver å lære så godt jeg kan. Gleder meg i alle fall til å teste ut disse produktene også, og gir fortsatt en tilbakemelding når produktene er testet. Forhåpentligvis finner vi en fin favoritt her.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #prøvepakke #libero #kiwi

 • Publisert: 17.10.2016, 15:58
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • HEKTISK SØNDAG

 • Publisert: 16.10.2016, 19:02
 • Kategori: Hverdagen
 • Sen blogging i dag, beklager det. Dagen har gått i ett hos oss. Var en rolig morgen, fikk satt i gang litt mer klesvask, før vi spise frokost. Etter det har vi pakket fødebag til oss og gjort noen endringer på Liam sin. Det kan virkelig skje når som helst nå, så godt å ha bagen ferdigpakket. Jeg er en liten kontroll-freak, og dermed var det viktig for meg å kunne pakke bagen selv.

  Jeg er utrolig dårlig på å pakke, men har klart å holde det til et minimum denne gangen. Liam derimot, han har nok klær til å bli på sykehuset en stund, hehe. Bedre med for mye enn for lite. Vi måtte også pakke for å bo hos våre foreldre denne uken også. Streiken pågår fortsatt, så er tilbake på reisefot nå. I natt sover vi sammen, før jeg turer til mamma igjen i morgen. Har også gått inn i svangerskapsuke 39, så skal komme med en oppdatering til dere. Blitt litt rart etter telefonbytte, men skal få det ferdig så fort jeg kan.
  Hva gjør dere denne søndagen?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #søndag #tog #streik

 • Publisert: 16.10.2016, 19:02
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • GRAVIDHJERNE

 • Publisert: 15.10.2016, 15:06
 • Kategori: Graviditeten
 • Hørt om uttrykket gravidhjerne før? Det hadde nemlig ikke jeg. Ikke før jeg selv ble gravid. Plutselig ble jeg veldig distre, glemmer saker og ting overalt. Små og store beskjeder går rett i glemmekassa. Og Robin har tatt ansvaret for alt av regninger. Har kun hatt min egen mobilregning tidligere, da jeg til vanlig ikke er glad i å betale regninger, men nå har han tatt over alt. Stakars mann må passe på meg hele tiden. Noe som gjør at det er enda vanskeligere å ikke være rundt han.

  Er så vant til at han er der å rydder opp i rotet i hodet mitt. På starten av graviditeten snakket folk om ammetåken, men ingen sa noe om hva som kan skje i graviditeten. De på jobben var nok litt oppgitt over meg til tider, hehe. Men på jobb er det rutiner, så det var jo til stor hjelp. Nå som jeg ikke har hvert hjemme har jeg hatt null rutiner. Hadde en liten plan for hva som skulle skje her hjemme, men rutinene mine funker ikke når jeg er i andres hjem. Denne streiken må virkelig stoppe snart, merker at det blir mye unødvendig stress når jeg ikke kan være i litt eget hjem. Fødebagen er ikke en gang klar, av den grunn at den skulle pakkes forrige uke.

  Bilde fra Google

  Nå kommer lillemann snart, så får vi bare godta situasjonen og gjøre det beste ut av det. Distre er jeg desverre fortsatt, men kommer meg gjennom det også.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #gravidhjerne #distre #lørdag

 • Publisert: 15.10.2016, 15:06
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • KANELSNURR FRA BUNNEN

 • Publisert: 14.10.2016, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • God fredagskveld til dere alle. Som jeg skrev tidligere har jeg bakt i dag. Har for all del ikke hvert alene, da hadde det ikke blitt samme resultat. Min mor har veiledet meg gjennom hele prosessen, men det meste er utført av meg slik at jeg lærer. Bollene ble utrolig gode, så må selv si at jeg har gjort en god jobb, hehe.

  Nam. God fredagskos hjemme i sofaen. Nå er det The Stream på TV'en, mens vi venter på å sette på neste klesvask. Rolig kjærestekveld for å ta igjen for tapt tid. Er det noen som ønsker oppskrift på bollene, så gir jeg den gjerne.

 • Publisert: 14.10.2016, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • BEKLAGER

 • Publisert: 14.10.2016, 15:08
 • Kategori: Hverdagen
 • Må helt ærlig beklage til dere snille fine mennesker som tar dere tid til å kommentere på bloggen min. Planen min var å bli mye flinkere til å svare dere i permisjonen, men har ikke fått brukt permisjonen min hjemme med mac'en min. Ny mobil betyr også mobilblogging fra en noe annerledes app. Har derfor ikke sett at jeg har fått kommentarer siden mandag.

  Skal ta meg sammen nå, er jo så koselig med tankene dere deler her. Nå venter jeg kun på kjæresten før vi endelig skal komme oss hjemover, og tilbake til våres rutiner. Har brukt dagen flittig, og har både ordnet regninger og fått bakt i dag. Så dagen har flydd av gårde, og jeg gleder meg til å vise dere resultatet av bakingen litt senere i dag. Det ble i alle fall supergodt, er dermed fornøyd med egen innsats.

  Føles nesten som om jeg er på hotell her hos min mor. I dag våknet jeg opp til dette herlige synet. Varm kakao, egg og brød med hjemmelaget syltetøy. Det likte bebis veldig godt også, så vi hadde en super start på dagen.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #bake #frokost #hotell #kakao

 • Publisert: 14.10.2016, 15:08
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • KAKEMENN

 • Publisert: 13.10.2016, 19:02
 • Kategori: Hverdagen
 • Jeg har gjort alt i min makt for å holde meg unna alt med jul i år. Ikke fordi jeg ikke liker jul, tvert imot. I år har virkelig alt av småting, som lyden av bjeller, gitt meg julestemning helt siden siden juli. Gleder meg masse til jul i år, spesielt fordi jeg skal feire med min egen lille familie i år. Har derfor forsøkt å holde meg borte fra alt som har med jul å gjøre, slik at jeg ikke får julestemningen alt for tidlig i år. Innser nå at det blir vanskelig med tanke på at butikkene har dratt ut høytiden, og juleshoppingen bare kan starte.

  Elsker jul og alt som har med jul å gjøre. Julesanger er det fineste jeg vet. Marsipan er virkelig det beste jeg kan få. Julebrus er superdigg. Julekalender som en kan åpne hver eneste dag. Og ikke minst julekaker. Julekaker er bare såå godt! Dere kan tro jeg ble glad da jeg åpnet brødboksen til mamma tidligere i dag. Der lå det søren meg en pakke med kakemenn. Jeg kastet i meg to stykker fortere enn du kan si kakemann. Så nå er jeg halvveis i himmelen i godstolen til mamma. "Peisen" (varmeovnen) er på og boken min venter på å bli åpnet igjen, og det eneste som mangler er å få gutten min ut av magen. Men siden han har planer om å bli der litt til, kunne jeg ikke bedt om en bedre avslutning på denne torsdagen♥

  #jul #kakemenn #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #kurs dag #peis #bok

 • Publisert: 13.10.2016, 19:02
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • FOR EN NATT

 • Publisert: 13.10.2016, 12:17
 • Kategori: Hverdagen
 • Jeg har nå gått igjennom min første "våken - natt". Fra jeg sovnet og til jeg sto opp i dag tidlig har jeg hvert på do fire til fem ganger i løpet av natten. Skal for all del ikke klage da flere gravide sliter med dette i lange perioder. Men da var det altså min tur. Spent på å se om dette fortsetter den resterende delen av graviditeten, eller om det kun var i natt. Glad for at det ikke var slik da jeg var i jobb, merker nemlig at jeg er ekstra sliten i dag.

  I dag skal jeg bare ha en rolig dag her hjemme hos mine foreldre. Pappa blir borte til i morgen, så det blir kun meg og mamma i dag. Skal bare nyte dagen til henne kommer hjem fra jobb. Slappe helt av, lese litt og ta en god lang dusj.

  Ser virkelig frem til helg nå. Blir godt å dra hjem med min forlovede nå. En rar og sårbar tid fra hverandre nå, blir derfor veldig deilig å bruke helgen sammen. Har en del på agendaen hjemme, for eksempel en haug av klesvask som venter på meg. Alt av klær fra jobben må vaskes nå som jeg har tatt det med hjem. Blir ikke akkurat ren i barnehagen. Blir godt å endelig komme i gang med dette, for øyeblikket henger det over meg. Blir utrolig godt å gjøre husarbeidet som mangler.

  Ønsker dere alle en riktig god torsdag
  #familie #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #gravid #familieogbarn #barn #baby

 • Publisert: 13.10.2016, 12:17
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • FØDSELSFORBEREDENDE KURS

 • Publisert: 12.10.2016, 17:50
 • Kategori: Graviditeten
 • God ettermiddag alle. Tro det eller ei, men i dag har jeg faktisk brukt dagen til noe nyttig. Jeg og Robin er nettopp ferdig med et fødselsforberedende kurs på ahus. Det var en hyggelig og morsom jordmor som hadde dette kurset for oss og ca 10 andre vordende foreldre. Et utrolig fint kurs, spesielt for oss som førstegangs foreldre.

  Vi gikk igjennom alt man kan tenke seg om fødselen. Vi fikk til og med se noen snutt av ulike fødsler. For meg var det noe gjennomgang av ting jeg har snakket med jordmor om, men ble samtidig mye nytt. Robin har åpenbart ikke fått all informasjon som jeg sitter på, så han hadde ekstremt god nytte av dette kurset. Vi fikk omvisning på fødestuene og barselrommene, så nå vet vi hva vi kommer til.  Jordmoren som hadde kurset var morsom og engasjert, så alt i alt var det et veldig fint kurs. Anbefaler alle som får tilbud om et slikt kurs om å dra. Hjelper både for deg som gravid, og den vordende pappaen.

  Etter kurset er jeg enda mer spent på fødselen. Er rikere på Informasjon fra en sikker fagkilde, og føler meg ganske klar. Skal i løpet av de nærmeste dagene sette meg ned å skrive fødselsbrev. Og når det er gjort kommer endelig innlegget om mine fødselsforventninger.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #fødsel #gravid #jordmor #kurs #ahus #fødselsforventninger

 • Publisert: 12.10.2016, 17:50
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • HERE WE GO AGAIN

 • Publisert: 11.10.2016, 14:45
 • Kategori: Graviditeten
 • Må innrømme at overskriften er en sangtekst, hehe. Den frasen poppet inni hodet mitt da jeg tenkte på dette innlegget. Prøver fortsatt å bli vant med denne nye telefonen, men håper vi klarer å fikse min gamle. Får gi den litt mer tid, så kanskje vi blir overrasket.

  Nå mistet jeg litt fokus. Nå sitter jeg i bilen, på vei til å gå inn til jordmor. Blir veldig spennende å høre hvordan ting ligger an nå. Håper henne kan gi meg gode nyheter om at det ser ut til at gutten min begynner å bli klar til å komme ut. Om han har det bra er jeg ikke veldig bekymret for. Han både beveger seg og hikker om dagen, så er mye liv i magen min. Oppdaterer dere selvsagt på hva henne sier i dag,  håper på det beste. Ha en fin dag alle sammen.

  #gravid #jordmor #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag

 • Publisert: 11.10.2016, 14:45
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • DA VAR DEN ØDELAGT

 • Publisert: 10.10.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdagen
 • Ja dere, da har jeg klart det. Mobilen min har virkelig takket for seg i dag. Plutselig ble skjermen svart, og nå vil den ikke på igjen. Noe så frustrerende. Det gikk fint i starten, men nå begynner jeg å innse at den ikke har lyst til å skru seg på igjen. Er forsåvidt en ganske viktig tid i livet mitt å ha telefon. Derfor måtte jeg ut å kjøpe en midlertidig telefon i dag. Ikke noe vi ville bruke penger på akkurat nå, men sånn ble det dessverre i dag.

  Mens jeg prøver å bli kjent med min nye telefon, har vi besøk av min niese og hennes venninne. Familien min er spredt rundt i Norge, så de er på en liten Oslo tur. Veldig koselig å se henne igjen, men dumt at jeg også må sove hos mine foreldre når de skulle få sove her. Jeg får boltre meg til sofaen for inatt, så krysser vi fingrene for at streiken snart avsluttes. Blir veldig godt å komme hjem igjen til egen leilighet. Er selvsagt veldig heldig som får lov til å sove hos mine foreldre. Har du forslag til hav jeg kan gjøre med mobilen min?

  #heldig #togstreik #mammablogg #mamma #ungmor #ungmamma #hverdag #mobil #iphone

 • Publisert: 10.10.2016, 19:30
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • SAMME SOM ALLTID

 • Publisert: 09.10.2016, 22:38
 • Kategori: Hverdagen
 • En vanlig søndag for oss om dagen, har visst blitt Sverige tur. I dag var det tilbake igjen. Vi ville gjøre noe, så da tenkte vi at vi kunne dra å handle litt mat og andre nødvendigheter. Og jammen fikk vi Snapchat av en venninne at henne og kjæresten var på vei til Sverige, ja da fikk vi til og med noen å dra sammen med.

  Endte med en koselig og rask Sverige - tur. De har til og med begynt å selge juleting på Rusta. Og jeg som elsker jula falt pladask for alle de fine lysene. Gleder meg stort til juletider, spesielt nå som jeg får dele jula med familien min❤ men jeg må nok vente litt til før jeg handler klart til jul i heimen. Det får vi ta litt senere.

  Togstreiken har begynt for fullt igjen, så dessverre kan ikke jeg og Robin sove hjemme. Robin må komme seg til jobb, og jeg skal bruke morgendagen med min mor. Samtidig er både jeg og mine foreldre litt engstelig for at jeg skal være alene hjemme, så da endte jeg opp hos mine foreldre, og Robin er hos sin mor. Så kommer han seg på jobb. Satser på at denne streiken snart tar slutt, for dette rammer mange mennesker.

  #streik #mammablogg #ungmor #ungmamma #mamma #sverige #harrytur

 • Publisert: 09.10.2016, 22:38
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • NYESTE INNKJØP

 • Publisert: 09.10.2016, 12:36
 • Kategori: Hverdagen
 • I går fortalte jeg at vi måtte bytte den ene gaven til Liam. For å utføre dette måtte vi selvsagt inn på barneavdelingen. Så mens Robin ordnet med bytting av bodyer, utnyttet jeg tiden til å kikke litt. Fant noen nødvendigheter i går også, så jeg er fornøyd. Nå er det jammen ikke mye denne gutten mangler. Tror det eneste som er igjen på lista vår nå er sengetøy. Med andre ord er vi relativt klare til å ta imot gullgutten. Her er hva vi fikk med oss hjem i går.

  Kan ikke tvinge på den stakkars gutten sko med det første, dermed har jeg lett etter slike "pose-sko". Nå kan han holde seg varm på føttene gjennom vinteren. Når vi går hjemmefra og til bilen for eksempel, ja da er det viktig å være god å varm. Disse er til og med utstyrt med refleks, noe som er viktig nå som mørket har ankommet.

  Vil ikke at han skal fryse når vi er på trilletur heller, så tøfler er viktig. Det er ingen hemmelighet at det blir kaldt her i Norge, så viktig med tøfler som er gode og varme, og samtidig ikke er ubehagelige for ham å ha på seg.

  Det er også viktig å ikke fryse på hendene. Slike små votter blir lett borte, derfor liker jeg disse som har en snor som gjør at de ikke faller av. Disse kan tas "gjennom" dressen slik at de ikke ble borte selv om begge faller av. De vil da henge igjen i dressen. Jeg er helt forferdelig på å forklare, håper dere skjønner hva jeg mener .. haha. Dette er 100% ull, så de er gode og varme. Ikke noen plass til tommel da jeg av erfaring vet at dette ofte blir ubehagelig for de aller minste.

  Vi har tittet litt på slike bodyer på eBay, men har aldri funnet en som har hvert slik vi har sett for oss. I går kom vi tilfeldigvis over denne fine "skjorta", så nå er den klar til julaften. Beholder prislappen på i tilfelle han enger blir veldig stor eller veldig liten. Krysser fingrene for at den vil passe han.

  Vi tenkte at denne jakken passet fint med skjorta, så den ble med hjem den også. Tror Robin vil holde meg unna barneklær fremover, for han mener at Liam har nok klær nå.

  #gravid #mammablogg #ungmor #ungmamma #mamma #babyklær #shopping #baby

 • Publisert: 09.10.2016, 12:36
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • JEG SITTER IGJEN, VENTENDE

 • Publisert: 08.10.2016, 21:48
 • Kategori: Graviditeten
 • Jeg er en av de mange som følger toppbloggerne. Her ligger jeg hjemme i sofaen. Stor, tung og til tider sprekkeferdig. Og en etter en får disse bloggerne møte barna sine. Etter disse ni lange månedene, får de endelig krysse milepælen alle gravide venter på. Fødselen starter, på hver sin måte, å prisen for den harde jobben ankommer verden.

  Misforstå meg rett. Jeg ønsker de all lykke, og vet at de har ventet like lenge som jeg må vente. De har gjort en hard jobb, og det var deres tid til å føde nå. Men når du selv ligger hjemme å venter, da føles det litt urettferdig. Selv om det for all del ikke er urettferdig i det hele tatt.

  Gleder meg stort til det blir min tur å oppleve å møte min egen sønn. Til å kle han opp i de fine klærne han har fått, ta vare på han og gi han et fint og trygt miljø. Gleder meg til å hjelpe han å lære, se han vokse opp og til å være der i de tunge og de fine stundene. Det blir selvsagt en ny utfordring. Noe verken jeg eller Robin har opplevd tidligere. Men vi vet at vi klarer det. Vi kommer til å elske han, og gi ham all den kjærligheten han fortjener. For resten av livet.

  Og det er nettop dette som gjør at det blir kjedelig å være igjen å vente. Vente på å møte min lille prins. De siste ukene har virkelig flydd forbi, men en stor grunn til dette er jo at jeg har jobbet. Hvordan vil det bli når jeg er ferdig med å jobbe. Hva skal jeg fylle dagene med? Jeg er veldig rastløs, men er ikke mye jeg orker. Dagene blir fort lange når jeg ligger alene hjemme, mens alle andre rundt meg er i arbeid. Liker å snakke med folk, så vil gjerne være i en samtale dagen lang jeg. Dette fikk jeg på jobb, men blir ikke like mye fremover nå.

  Men jeg skal fortsette å jobbe hardt. Jeg skal prøve å få tiden til å gå fremover, og har allerede sysselsatt meg selv i noen få dager. Og selv om det er tungt, så må jeg vente like lenge som de fleste andre må. Skal prøve å holde motivasjonen oppe. Alt til sin tid, og min lille gutt kommer når han er klar. Godt at mor og far da er så klare de bare kan bli for å ta han imot.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #fødsel #mamma

 • Publisert: 08.10.2016, 21:48
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • HELDIG LITEN GUTT

 • Publisert: 08.10.2016, 17:00
 • Kategori: Hverdagen
 • Selv om Liam enda ikke har kommet til verden, så er han en veldig heldig liten gutt. Tviler ikke på at han blir en smule bortskjemt. Her er de siste gavene han har fått, og jeg er så takknemlig for dette også. Vi er heldige som er omringet av så flotte mennesker som bruker tid, energi og penger på at vår lille prins skal ha det bra.

  Her er det flotte strikkesettet min fine kollega har strikket til meg. Er virkelig fornøyd med dette. Veldig deilig stoff, som ikke klør, og et fantastisk mønster. Skulle ønske jeg klarte å strikke på denne måten selv. Gleder meg stort til lillegutt skal bruke dette.

  Og dette er gaven jeg fikk fra søskenparet på jobben min. Startet på storbarnsavdeling med storesøster, og de siste månedene har jeg jobbet på småbarnsavdeling med lillesøster. Men var fortsatt helt uforventet at de tok med gave. Og et fantastisk kort som storesøster hadde dekorert med tegning, og skrevet en flott tekst! Bodyene var i den minste størrelsen, så siden vi allerede har rundt syv bodyer i denne størrelsen byttet vi til en strl større. Min kjære og jeg var begge enige om at vi ville ha akkurat de samme bodyene, så størrelsen er det eneste som er forandret.

  #baby #gaver #body #strikk #strikketøy #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #heldig

 • Publisert: 08.10.2016, 17:00
 • Kategori: Hverdagen
 • 1 kommentarer
 • SISTE DAGEN PÅ JOBB

 • Publisert: 07.10.2016, 22:42
 • Kategori: Hverdagen
 • Kan ikke tro at jeg nå ikke skal jobbe på nesten ett helt år. Skal være hjemme med min lille skatt, og frem til han ankommer verden så skal jeg la kroppen min hvile. Viktig at jeg er klar for fødselen. Det kan faktisk starte når som helst nå. Tror fortsatt ikke på det, men det er bare å innse det. Med min flaks skal jeg vel gå noen dager over tiden, kanskje jeg må bli satt igang til og med. Får bare håpe på en tidlig ankomst, slik at ventetiden ikke blir alt for lang.

  Hadde en super dag på jobb i dag. Fikk brukt tiden godt med barna, sagt hade både til store og små. Mamma sin kake var en stor suksess, så er takknemlig for at henne tok seg bryet med å bake til meg. Var også ganske trist å tenke på at barna skal fortsette å vokse og utvikle seg, men uten min hjelp. Blir ikke lenge til jeg ser de igjen da. Klarte nemlig å glemme brillene mine på jobben i alt stresset i dag, så er tilbake allerede onsdag, hehe. De skal få slippe å savne meg for mye.

  Samtidig som det har hvert trist i dag, ble det godt med hvile fremover. Får smerter i magen av forskjellig bevegelser som jeg tidligere har klart elt fint og det er tungt å kle på barna. Nå er alt fokuset på å forberede kroppen til fødsel, slik at jeg vil få en fin fødselsopplevelse. Blir godt med litt fridager nå, så skal prøve å nyte de til det fulleste. Ønsker dere en fin fredag videre.

  #gravid #permisjon #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #barnehage #jobb

 • Publisert: 07.10.2016, 22:42
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 38

 • Publisert: 07.10.2016, 20:43
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: 30 oktober --> tre uker og to dager til!

  Hvor langt på vei: har gått gravid i 37 uker + 1 dag, så er nå inne i svangerskapsuke 38. Nå er hele 91,9% av graviditeten er nå over.

  Om baby: lille gutten i magen er nå ca. 48cm lang, og vil denne uken veie hele 3,17 kilo. Herregud, det er helt sykt å tenke på hvor stor han plutselig er blitt. Alle de indre organene er ferdigutviklet, og graviditeten regnes nå som fullgått.

  Om meg: det er naturlig nok slitsomt for kroppen, og det er nå viktig å hvile. Skal prøve å nyte den siste tiden jeg har for meg selv på en veldig god stund, og la kroppen bli klar for en fødsel. Hodet presser ned mot musklene og nervene i bekkenbunnen, som fører til en stikkende følelse i skjeden. Denne følelsen har jeg begynt å merke, men er virkelig ikke vandt til den enda. Blir litt nervøs for hva som skjer hver gang, haha.

  Ukens musthave/craving: har veldig lyst på nugatti om dagen. Typisk at det blir noe jeg ikke kan spise når jeg vil, så er noe jeg nyter litt innimellom. Må da være lov å kose seg litt.

  Ukens innkjøp: har ikke kjøpt noe denne uken, men har hvert så heldig å fått gaver på jobben. Min ene kollega har strikket et nydelig sett til meg, mens jeg fikk klær og bamse fra et herlig søskenpar fra barnehagen. Skal vise dere dette i et eget innlegg.

  Plager: det skjer mye med kroppen om dagen. De sure oppstøtene er tilbake, bekkenet er ganske sårt etter dagene på jobb og følelsen av at jeg skal sprekke kommer ofte. Når lillegutt bestemmer seg for å strekke litt på seg, ja da føler mor at magen sprekker. Mange andre nye følelser jeg kjenner på om dagen, så er veldig merkelig.

  Kjønn på barnet: nydelig liten gutt fortsatt.

  Hvordan er søvnen: sover fortsatt godt, men er vanskelig å sovne om dagen. Våkner oftere om nettene, men langt i fra hver natt. Sover fortsatt veldig bra når jeg har sovnet.

  Vektøkning: magen min er så stor at vekten må ha økt. Den har også sunket nå, så jeg ser ut som en vandrende ball. Men har dessverre enda ikke fått veid meg, men er nok en jordmortime på tirsdag, så kan være jeg får veid meg da.

  Strekkmerker: kommer flere og flere nå. Kan ikke akkurat si at jeg er stolt over det, men heldigvis har jeg min kjære som minner meg om at jeg er gravid og synes jeg er vakker uansett. Syns ikke de gjør noe i det hele tatt, og han legger ikke merke til noe som helst før jeg selv sier at jeg har fått mer. Godt jeg har han❤

  #gravid #gravidoppdatering #ungmor #ungmamma #mammablogg #baby #permisjon

 • Publisert: 07.10.2016, 20:43
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • DE HAR ANKOMMET

 • Publisert: 06.10.2016, 19:05
 • Kategori: Hverdagen
 • I går fikk jeg hente brillene mine. Og det en uke før jeg egentlig skulle. God service hos Brilleland altså. Og det er en helt annen verden bak det brilleglasset. Alt ble plutselig tydelig.

  Er veldig uvant å plutselig skulle bruke briller ofte, så tar de av og på. Men når jeg tok de av etter å ha brukt de i noen timer, så jeg alt veldig uklart. Har ikke sett så uklart tidligere føler jeg. Godt med briller er det i alle fall, ikke noen tvil om det.

  #briller #brilleland #brilleslange #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag

 • Publisert: 06.10.2016, 19:05
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • NOK ER NOK

 • Publisert: 05.10.2016, 17:22
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå begynner kroppen min å gi beskjed om at nok er nok. Er veldig glad for at jeg har hatt en fin uke til nå, men i dag ble det litt mye. Ryggen sier godt ifra at den trenger en pause. Er flinkere til å lytte på kroppen min nå enn jeg har hvert tidligere, så prøver å ta det ganske rolig.

  Ble en litt hard slutt på dagen på jobb like vel. Er der for barna, og det viktigste er at de har det bra. Det dumme er at på dager som dette blir det ganske tungt når arbeidsdagen er slutt. Og da er det ikke annet å gjøre ennå lytte til kroppen. Skal prøve å løpe en tur innom senteret for å hente mine briller, før jeg turer hjemover og hopper rett i sofaen. Blir godt med en rolig kveld for meg, mens lille prinsen holder på for fullt i magen.

  #kropp #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #jobb #barnehage

 • Publisert: 05.10.2016, 17:22
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • PLUTSELIG VÆRENDRING

 • Publisert: 04.10.2016, 16:56
 • Kategori: Hverdagen
 • Kulden kom brått på her i Oslo og Ski. Plutselig ble det høst for fullt. Minusgrader om nettene til og med. Men om ettermiddagen er det varmt som bare det. Smelter bort på vei til bussen. De som ser meg må tro jeg har løpt maraton til bussen når jeg kommer dit svett og andpusten. Er altså bare å kle av seg på vei hjem.

  Rare greier. Været i Norge er spesielt, men klager ikke. Deilig at det er varmt. Spesielt når streiken fortsatt er i gang. I går var det kun mitt tog som var innstilt. Og den morgen kulden, klokka kvart over seks en mandagsmorgen, var jeg ikke overveldet av lykke når dette skjedde. Nå må jeg ned til Oslo S for å komme meg hjem, slik at jeg i alle fall får tatt et tog. Fra Holmlia går for det meste lokaltog, og de er selvsagt mest utsatt.

  Dagen i dag har som vanlig gått super fort. Nå er det faktisk bare tre dager igjen på jobb, før jeg skal ha permisjon. Og kroppen min lengter etter litt ro, så skal virkelig nyte disse dagene. Må forberede meg på den harde jobben jeg har i vente. Håper dere alle har hatt en super dag!

  #ungmor #ungmamma #gravid #mammablogg #hverdag #permisjon

 • Publisert: 04.10.2016, 16:56
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • TAVLE - PLANLEGGER

 • Publisert: 03.10.2016, 16:27
 • Kategori: Hverdagen
 • Jeg har lenge sett etter en fin tavle vi kan ha hjemme, slik at vi kan skrive opp gjøremål på en enkel og ryddig måte. En hvor både jeg og samboeren kan skrive opp, og lese beskjeder. Slik at vi alltid har kontroll på hva som skjer i løpet av uka. De grå lange dingsene er klyper slik at vi kan henge opp lapper om det trengs.

  Endelig fant vi en som passet oss fint. Kritttavler blir veldig stygge i lengden, så vi ville derfor ha noe annet. Vi fant denne tavlen på IKEA, og den er av glass. Det gjør at den er lett å rengjøre, og samtidig holder seg fin. Vi er superfornøyd foreløpig. Fikk ikke opp hele uken, men det er bare å prøve seg frem så finner vi ut hva som passer oss best.

  Så kjøpte vi denne smarte dingsen ved siden av. Tusj med "hviskelær", slik at vi enkelt kan skrive på, og ta vekk det vi skriver. Deilig at vi endelig fant en tavle vi begge liker, spesielt nå som jeg er så distré. Flere som har tavle hjemme?

  #tavle #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #planlegger

 • Publisert: 03.10.2016, 16:27
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • Å BLI MOR FØR DU BLIR ANSETT SOM VOKSEN

 • Publisert: 02.10.2016, 16:42
 • Kategori: Graviditeten
 • Å bli mor før du blir ansett som voksen. Alle rundt meg, de som kjenner meg og min personlighet, sier alle at jeg er moden for alderen. Jeg kommer til å klare mammarollen uten problemer. Men hva med de som ikke kjenner meg? De som ser meg på gata. Stirrer ned både meg og magen min. Begynner å snakke lavt til sidemannen før de i det hele tatt rekker å gå forbi meg. En konstant påminnelse på alle fordommene jeg kommer til å måtte motbevise.

  Jeg kan ikke bare være mamma. Jeg blir sett på som en uerfaren ung mor, kun fordi jeg er ung. Det hjelper ikke at jeg har jobbet i barnehage i over ett år, eller at jeg har hvert barnevakt så lenge jeg kan huske. Jeg er ung, og for mange vil det si at jeg umulig kan gi barnet mitt det han trenger. Gang på gang må vi vise verden hva vi klarer. Og hver gang vi får til noe, ja da er det et engangstilfelle.

  Jeg kommer til å bli en like god mor som mødre i 30 års alderen. Kanskje jeg til og med blir bedre. Jeg har masse energi, spesielt fordi jeg er så ung. God tålmodighet har jeg også. Igjen, fordi jeg er ung. Ser for det meste positive sider ved alderen min jeg, så nå må alle trangsynte voksne mennesker snart innse det også.

  Alle mødre gjør den samme harde jobben. Bærer frem et barn, oftest i ni hele måneder, før vi elsker og oppdrar disse barna. Gir barnet det beste vi klarer. Og dette er ofte mer enn bra nok. Og selv om jeg er ung, så gjør jeg dette fordi jeg vil. Ikke fordi jeg må.

  Er jo ikke alle som har fordommer. Overhodet ikke. Noen smiler til meg. Det gjør hele dagen min mye bedre. Uheldigvis har ikke dette skjedd ofte. Nærmest aldri for å være ærlig. Men det skjer, og disse menneskene skal ikke bli glemt. Det er disse menneskene vi trenger flere av. Mennesker som ikke forhåndsdømmer, men gir folk en sjanse til å vise hva de kan. Hvor er alle disse menneskene?

  Håper folk snart ser at alder ikke er alt. En god mor vil alltid det beste for sitt barn, og disse mødrene kommer i alle aldre. Jeg vet at mitt barn vil få en god start på livet. Alt er klart til han her hjemme, og både mor og far venter i spenning. Ting er ikke alltid som de ser ut som. Tenkt deg om før du lager et inntrykk av andre, så kanskje du blir overrasket.

  #gravid #ungmor #fordommer #ungmamma #mammablogg #tenk #mamma

 • Publisert: 02.10.2016, 16:42
 • Kategori: Graviditeten
 • 8 kommentarer
 • SISTE UKEN

 • Publisert: 02.10.2016, 12:58
 • Kategori: Hverdagen
 • Helgen er nok en gang over før den har begynt. Allerede i morgen er det tilbake til jobb. Jeg går inn i den siste uken på jobb på en god stund, noe som er veldig rart å tenke på. Jeg er vandt med å passe på andres barn, og nå skal jeg få gleden av å være med min egen skatt hver eneste dag. Blir virkelig noen herlige måneder.

  Skulle samtidig ønske at jeg kunne pause tiden på jobb. Hvor jeg skal starte i jobb etter permisjonen vet jeg enda ikke, men om jeg skal tilbake vil jo barna være store. De vokser så innmari fort. Bare den ene måneden over sommeren er helt utrolig. Skal virkelig nyte denne siste uken, både med barn og kolleger. Så blir det godt for kroppen min å hvile seg litt etter det.

  #gravid #permisjon #ungmor #ungmamma #mammablogg #hverdag #søndag #jobb #mamma

 • Publisert: 02.10.2016, 12:58
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • SPONTAN START PÅ OKTOBER

 • Publisert: 01.10.2016, 21:49
 • Kategori: Hverdagen
 • Måneden jeg har ventet på så alt for lenge har endelig kommet. Og nå vet jeg nesten ikke hva jeg skal tenke. Gleder meg til å se hvordan denne måneden blir. Blir det tungt? Går det fort? Er mye spennende som skal skje nå.

  Vi startet måneden på spontant vis. Vi kasta fra oss alt av søppel, så bestemte vi oss plutselig for å dra ril Sverige. Er så greit å handle mat der, mye mat for pengene. Ble også litt andre innkjøp, men vi holdt oss unna for mye shopping. Avsluttet dagen med pizza hos svigermor. Koselig lørdag med andre ord. Er ikke sikkert det blir mange spontane turer når lille mann kommer til verden, så vi må nyte det mens vi ennå kan. Har dere hatt en fin lørdag?

  #gravid #lørdag #ungmor #helg #ungmamma #spontan #oktober #mammablogg #mamma

 • Publisert: 01.10.2016, 21:49
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 37

 • Publisert: 01.10.2016, 14:35
 • Kategori: Graviditeten
 • Beklager for sen oppdatering denne uken. Mye ærender denne helgen, så hentet bil hos mine foreldre i går. Da fikk jeg og Robin servert middag, og ble litt lenger enn planlagt. Fikk derfor ikke oppdatert så mye som jeg ville. Men her kommer denne ukens gravidoppdatering. Ikke mange slike igjen nå, hihi.

  Termin: 30.10.2016/en måned (!!)

  Hvor langt på vei: har i dag gått gravid i 36 uker + 2 dager. 89,8% av graviditeten er overstått.

  Om baby: Liam's totale lengde er nå ca. 46cm. Innen slutten av uken vil han veie rundt 2,97 kilo. Han forbereder seg nå på livet utenfor magen, for eksempel ved å suge på tommelen. Sugerefleksen er viktig i forhold til ammingen.

  Om meg: det er mange gravide som begynner å bli utålmodige nå, og jeg er intet unntak. Er veldig klar for å få ut lille gutt. Alt er tungt om dagen, haha. Bare det å kle på seg er en utfordring uten like, så gleder meg til å komme litt tilbake til meg selv.

  Ukens musthave/craving: har hatt ett lite sug etter sjokoladen Center. Den er såå god.

  Ukens innkjøp: stellebord, stellematte og bok om barnets utforming o.l.

  Plager: kynnere som begynner å merkes veldig. Ellers det samme som det har hvert i det siste. Kroppen er sliten, så blir godt å slappe av litt før han skal komme til verden.

  Strekkmerker: har fortsatt en del på sidene. Men ikke veldig mye, og de begynner å gå litt bort igjen nå.

  #gravid #gravidoppdatering #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma

 • Publisert: 01.10.2016, 14:35
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • hits