Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

DET NÆRMER SEG DÅP

 • Publisert: 28.02.2017, 14:58
 • Kategori: Blogg
 • Nå er det faktisk ikke lenge igjen til dåpen. Jeg har alltid tenkt at det er så lenge igjen, men det er faktisk ikke det. Ikke nå lenger i alle fall. Liam er helt fantastisk fin i dåpskjolen sin, og jeg håper for all del at den fortsatt passer på selve dåpsdagen. Vi får så utrolig mye hjelp av de rundt oss, så nå begynner ting endelig å falle på plass.

  Ting så veldig håpløst ut på starten, spesielt før vi i det hele tatt fikk sett lokalet vi skal ha dåpen i. Men nå vet jeg hvordan jeg vil ha det, og det meste er ferdig planlagt. Krysser både fingre og tær for at vi får lokalet kvelden før, slik at vi får ordnet lokalet før selve dåpsdagen. Blir bare stress og mas om jeg må forte meg før alle gjestene kommer fra kirken. Det er ikke akkurat lange veien det.

  Gleder meg til å skape en minnerik dåpsdag. Den dagen skal vi feire Liam, og vil kun ha han i fokus. Alt av små detaljer må derfor forberedes slik at alt fokus er på han den store dagen. Hvis jeg er stresses og nervøs, vil selvsagt han bli det også. Vil få en fin tid i kirken også, så det er bare å holde roen uansett hva som skjer. Dagen virker og bli flott uansett, og jeg gleder meg til å se familien som reiser langt for å feire den store dagen med oss.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #baby #mamma #dåp #bloggmagasin #familieogbarn

 • Publisert: 28.02.2017, 14:58
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • VINTER ELLER VÅR?

 • Publisert: 27.02.2017, 10:10
 • Kategori: Hverdagen
 • Et spørsmål jeg har tenkt mye på i det siste; er det vinter eller vår? Her går det fra det flotteste vårværet til snøstorm på minutter. Lørdag var hele familien nede på senteret for å møte Katharina og Richard. Vi koste oss masse der vi tuslet rundt på senteret, med i støvletter vel og merke. Matbutikken på senteret fikk strømbrudd, og vi måtte ut av senteret for å finne en annen butikk. Så langt kom vi ikke, ute var det en aldri så liten snøstorm. På de få timene vi hadde brukt på senteret, hadde det kommet godt med snø. Bakken var hvit. Ikke en drøm å bruke støvletter da nei.

  Men før dette har jeg rukket å nyte våre litt. Først tirsdag da storesøster og tantebarnet mitt kom på besøk, og vi fikk en aldri så liten pokemonjakt. Fredagen fikk jeg også nyte ute i solen da mamma og jeg gikk oss en tur. Håper virkelig sola kommer tilbake og smelter vekk snøen nå. Jeg er lei av snø og is, vil ha vår nå. Spesielt når jeg har klikket hjem de kuleste bootsene noensinne. Gleder meg til å vise frem de! Nå skal jeg vekke Liam så har får i seg litt mat, før jeg og mamma turer til Sverige for å handle inn litt forskjellig til dåpen. Ønsker dere alle en flott dag.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #baby #bloggmagasin #familieogbarn #hverdag #vår #vinter

 • Publisert: 27.02.2017, 10:10
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • Å SLANKE SEG TIL MINDRE BARN

 • Publisert: 26.02.2017, 15:14
 • Kategori: Blogg
 • Alle er forskjellige, dette gjelder også barn. Føler at mange glemmer at barn er også mennesker. Selv om de er små med like behov, så betyr ikke dette at alle er like. De er forskjellige i fasong, personlighetstrekk og mye mer. Men det jeg vil frem til i dette innlegget er fanatisk et barns fasonger. Har hatt mange blandede følelser, kun angående meg selv da Liam virkelig er helt perfekt, men synes flere må skrive om dette.

  Som jeg har nevnt mange ganger er Liam er stor gutt. Knappe 3 1/5 måneder gammel, og veier faktisk ni kilo. For senest et par dager siden kom jeg over en mor som delte at hennes ni måneder gamle baby var i nærhet av 9 eller 10 kilo (litt usikker). Det er ganske stor forskjell fra Liam dette. Har har gått fort opp i vekt hele tiden, men veksten virker å flate ut litt nå. En liten stund siden jeg pakket vekk klær sist nå.

  Når jeg begynte å se hvor "små" andre babyer var, klandret jeg meg selv. For all del; melken min er det ikke bare masse av, men den gir helt ekstremt mye næring til lille Liam. Dette er ikke annet enn bra. Men jeg har tenkt om jeg skulle ha gjort noe annerledes. Skulle jeg visst at jeg hadde en stor baby i magen? Han var nesten 5kilo da han kom ut, og det er på ingen måte noen overraskelse at han ville være en stor gutt. Men kunne jeg ha gjort noe annerledes?

  Svaret er nei. Det er ikke min jobb å vite at babyen i magen er stor nok til å komme ut. Ikke engang ekspertene på sykehuset visste hvor stor han var. De tok feil med nesten en hel kilo. Det er ganske mye for de små. Min mageboer hadde det så fint i magen at han ville være inne så lenge som mulig. Han er en sulten gutt, som er så heldig å få den beste næringen han kan få, rett fra mammaen sin. Han er heldig, jeg er heldig.

  Det er ingen tvil om at gutten min er frisk og god, dette er blitt bekreftet flere ganger på helsestasjonen. Selv om det var en litt tøff start, kom vi oss gjennom det og er sterkere enn noen gang. Det er ikke få ganger jeg har fått høre at folk er litt sjalu på at min baby er så stor. Hvis han blir syk så har han mye å gå på, noe som virkelig kan være livsviktig. Jeg er takknemlig for at Liam er den størrelsen han er, det er ikke annet enn sjarmerende.

  Men det som virkelig går inn på meg er denne nye trenden om å slanke seg i svangerskapet for å få mindre babyer. Hva i all verden er det for noe galskap?! Blir du mor for å få en liten baby du kan vise frem eller for å bringe et nytt liv til verden, og gjøre det beste for din nye familie? Barn er fine både store og små, hvorfor i all verden er det om å gjøre å ha små babyer? Jeg må rett og slett si at for meg er dette fjernt å dumt. Jeg kan ikke engang forstå synspunktet til disse menneskene.

  Et underernært barn blir fort syk. Det er dødelig. Vi ser syke barn på TV som desperat trenger hjelp og mat for å overleve, så sitter mennesker her i Norge og tenker "Jeg skal slanke meg når babyen min er i magen, så jeg kan få en liten baby". Ser dere ikke alvoret i å ikke spise? At vi har kommet til dette punktet, det trodde jeg aldri.

  Hva er galt med min sønn? Er han ikke søt nok for dere fordi han er større enn gjennomsnittet? Er han ikke like mye verdt som små babyer? Jeg har en lykkelig baby, en som får mye mat og vokser i fin fart. Helt perfekt faktisk. Aldri har jeg møtt en person som ikke synes han er nydelig. Han fikk masse oppmerksomhet på sykehuset, han får masse oppmerksomhet nå. Ingen har sagt "Nei han var ikke søt, han er jo stor". Tenk dere godt om før dere tuller med noe så viktig som et barns liv og beste velvære. Vi som mødre har et ansvar, vi skal gjøre det beste for de små. Vi er personene i livet de kan stole på, vi er de som skal sørge for at de har det bra. Alle barn er forskjellige, alle barn er spesielle. Ta vare på den neste generasjonen dere, utseende er virkelig ikke alt!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #bloggmagasin #foreldreogbarn #viktig

 • Publisert: 26.02.2017, 15:14
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 7 TING JEG GLEDER MEG TIL

 • Publisert: 25.02.2017, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • Sommer: i år gleder jeg meg mer til sommer enn noen gang. Tidligere har sommeren vært gull grunnet skolefri og sol. I år skal jeg tilbringe hele sommeren hjemme med min lille skatt. Gleder meg såå mye til å sitte ute i Hagen med Liam.

  Permisjonstiden min: denne permisjonen varer ikke evig, så den skal nytes til det fulle. Skal kose meg masse med lillegutt, og gleder meg til alt vi skal finne på.

  Ferie: vet ikke om vi skal reise noe særlig i sommer, men samboeren skal i alle fall ha ferie. Blir skikkelig deilig å ha han hjemme. Ikke bare er vi to om ting, men det finnes ikke noe bedre enn familietid.

  Begynne med babysvømming: jeg har fått plass på babysvømming, og gleder meg veldig til å starte. Liam elsker vannet, og kommer til å ha god nytt samtidig kose seg i vannet. Livsviktig å kunne svømme, uten tvil.

  Barnedåp: det er ikke mer enn to uker igjen til Liam's dåp, og jeg gleder meg! Gleder meg til å pynte bord, møte familien og ikke minst til å se lille gutten min døpes. For et stort og vakkert øyeblikk det kommer til å bli.

  Liam's store øyeblikk: det er ikke lenge til han ruller fra rygg til mage. Han skal begynne å sitte, stå og ikke minst gå. Krabbingen kommer kanskje også. Mange store øyeblikk i vente, og jeg skal være der å heie på han.

  Å starte studier: det skal bli godt å komme tilbake på skolebenken. Gleder meg til å lære mye nytt, som vil hjelpe meg å gjøre jobben min enda bedre. Jeg er klar for å lære nytt, og jobbe hardt. Det blir ikke lett, men jeg skal klare det.

  Hva gleder du deg til?

  #gleder #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #blogg #baby #barsel #bloggmagasin #familieogbarn

 • Publisert: 25.02.2017, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • SLIK UNNGÅR DU BRYSTBETENNELSE

 • Publisert: 24.02.2017, 15:25
 • Kategori: Amming
 • Jeg er ingen ekspert innenfor temaet amming, Spesielt da det kom helt naturlig for både Liam og meg, og vi trengte såvidt hjelp på sykehuset. Fikk selvsagt med meg noen tips hjem, Ahus er virkelig gode på hjelp til amming. Om man ikke får til ammingen når man kommer hjem fra sykehuset, da er det bare å komme tilbake til ahus, så får man hjelp. På barselhotellet var de veldig flinke til å følge opp ammingen min. Vet ikke hvordan det er verken på barsel eller intensiven, da Liam ikke spiste noe særlig første døgnet (hele oppholdet på barsel), og når jeg var på intensiven fikk jeg til ammingen, og hadde ikke behov for hjelp. Fikk uansett en super start på ammingen, og det tilbudet synes jeg alle skal få.

  Det eneste jeg ikke fikk informasjon om var hvordan jeg skulle unngå brystbetennelse. For noen er dette så vondt at ammingen ikke kan fortsette. Veldig kjedelig om dette skal være årsaken til å ikke amme, og personlig tenker jeg at det burde være mer tilgjengelig informasjon om dette. Noen steder er det kanskje det, men selv har jeg ikke fått det. Tviler på at jeg er den eneste. Har lest litt på nettet, og fått tips av familien. Har aldri hatt brystbetennelse selv, men har hatt skikkelig verking i brystet. Det i seg selv er fryktelig ubehagelig, faktisk vondt! Når jeg har hatt dette har jeg derfor gjort mye for å unngå å gjøre det verre, og her mine beste tips for å unngå brystbetennelse;

  Du må alltid holde deg varm, og da mener jeg hele kroppen. Da spesielt brystene. I mitt tilfelle også føttene. Bruk varme sokker, kanskje ullundertøy inne også når det er vinter. Jeg bor under teppet på de kaldeste dagene. Skal du ut av huset så anbefaler jeg virkelig ammeinnlegg av ull. Dette bruker jeg ofte, både inne og ute. Har vanlig ammeinnlegg innerst, så legger jeg ullinnlegget over den. Den er virkelig gull!

  Tøm begge brystene, pass på at du ikke ammer mer enn en halvtime. De gangene jeg lar det gå over tiden ofte kan jeg fort få vondt. Dette fikk jeg også beskjed om på helsestasjonen da jeg kom hjem fra sykehuset. Brystet bruker en halvtime på å fylles opp, er babyen da mer sulten er det bare å bytte tilbake til puppen som er tømt. Om ikke begge tømmes synes i alle fall jeg det blir ubehagelig etter en liten stund. 

  Masser om det blir vondt, da helst under varmt vann i dusjen (for eksempel). Om du merker at det verker eller om du får melkespreng, ja da er det bare å forte seg i dusjen. Massere brystene, og gjerne klemme ut litt melk. Det hjelper ikke bare der og da, men gjør det bedre i lengden. 

  Bruk gode ammestillinger, om du får sår på brystet eller merker at det gjør vondt under ammingen er det lurt å prøve andre stillinger. Jeg synes noen ganger det er vondt å amme sittende, og går heller å legger meg i senga eller på lekematten på gulvet. Liker selv best å amme liggende, men det finnes forskjellige sittestillinger også. Gjerne hør på sykehuset eller helsestasjonen, så får man som oftest hjelp til å finne nye stillinger. En god ammepute er gull verdt. Jeg hater min ammepute om dagen. Den sklir ned, og må bygge den opp. Neste gang blir det CosyFix på denne mammaen, den kan man lukke igjen, slik at den holdes oppe. Denne typen hadde jeg både på sykehuset og nå på helsestasjonen.

  Sjekk sugetaket til babyen, feil sugetak kan også føre til såre bryst. Dette var noe jeg fikk hjelp til på sykehuset. Noen ganger var det litt ubehagelig å amme, da viste det seg at Liam hadde feil sugetak. De første ukene med ammingen måtte jeg "brette" ut underleppen hans. Dro bare litt i den, og på den måten lærte han seg å ta riktig tak. Er vanskelig å forklare, men tenk det at du skal se underleppen også. Slik fikk Liam riktig tak.

  Dette er hva som hjelper meg å få slutt på alt av vondter i brystet foreløpig. Håper disse tipsene er til hjelp for flere ammende det ute, eller kommende ammere. Og ikke minst bruk både sykehus og helsestasjon for det det er verdt, mye god hjelp å få der. Lykke til♥

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #baby #foreldreogbarn #familieogbarn #bloggmagasin #amming

 • Publisert: 24.02.2017, 15:25
 • Kategori: Amming
 • 1 kommentarer
 • GÅTT AMOK

 • Publisert: 23.02.2017, 20:07
 • Kategori: Hverdagen
 • Herregud dere. Av en eller annen grunn kom jeg over Nelly i går, og jeg fant alt for mye fint. Jeg trenger et stort garderobeløft etter graviditeten, og endte opp med å kjøpe litt for mye. Ops .. Det jeg desperat trenger er bukser, men tør ikke å handle hjem for mye slikt. Aner jo ikke hvilken størrelse jeg er nå. Er fortsatt kort i beina, men har fått større hofter, how am I gonna fint pants now? Har dere noen tips til hvor jeg får kjøpt slike bukser, gjerne rop det ut.

  Synes selv at jeg er litt "rar" i formen, og det har ikke skjedd få ganger at et plagg ser helt forferdelig ut på meg. Uansett hvor fint jeg egentlig tror det vil bli. Forundrer meg derfor ikke om jeg sender tilbake halve bestillingen min. Det gjelder bare å se, er ikke verre enn at jeg bytter det til noe annet, eller får pengene tilbake. Ting går litt unna om dagen, og jeg får gjort så utrolig mye mer nå enn noen gang tidligere. Skulle trodd det var motsatt ettersom jeg har en baby i hus. 

  Facebook / Instagram

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #baby #barsel #permisjon #bloggmagasin #foreldreogbarn #familie #familieogbarn

 • Publisert: 23.02.2017, 20:07
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • SMÅ EVENTYR

 • Publisert: 23.02.2017, 13:34
 • Kategori: Hverdagen
 • Det er ikke mye som skal til for å gjøre inntrykk på småbarn. Alt er nytt, og noe som er en helt vanlig hverdagsopplevelse for meg, er skikelig stort og nytt for Liam. Man trenger derfor ikke å dra på store eventyr for å kose seg med den lille, man kan også ta noen småturer. I dag skal jeg og Liam på nok et lite eventyr. Vi har tatt tog noen ganger nå, men det har ikke vært lange reiser. I dag skal vi på en litt lenger reise, vi skal hente Robin på jobb. Det er vinterferie på østlandet om dagen, noe som gjør det lettere å besøke han.   

  Det er koselig for både oss og Robin å møtes der. Så får vi oss en liten reise. Vinterferie tilsier at det ikke er babysang i dag, så derfor måtte vi finne på noe annet for å komme oss ut av huset. Det er virkelig ikke godt for hverken meg eller Liam å holde oss inne hele dagen. Vi trenger frisk luft, og variasjon i omgivelser. Selv om Liam sover ute hver dag, er det fortsatt koselig å trille litt også. Det er lite som slår en trilletur for den lille blidfisen. Han elsker å trille i vogna. Gjerne sover han, men det er også morsomt å følge med litt også. Godt vi kan sette opp ryggen i vogna, hvis ikke hadde det nesten blitt krise, hehe.

  Facebook / Instagram

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #bloggmagasin #baby #barsel #familieogban #mamma #hverdag

 • Publisert: 23.02.2017, 13:34
 • Kategori: Hverdagen
 • 1 kommentarer
 • NOK EN BURSDAG

 • Publisert: 22.02.2017, 21:01
 • Kategori: Hverdagen
 • I min familie både starter og ender året med flere bursdager. I går var det min yngste storesøster sin tur til å fylle år. Hele familien samlet i venner nyoppussede hus. Henne har nemlig kjøpt og pusset opp et lite hus helt alene. Med hjelp fra familie og venner har henne fått det skikkelig fint, så vi koste oss masse i går. God mat og god dessert, min familie er altså gode på kjøkkenet. Må øve masse, må jo levere når vi har selskap her i fremtiden.

  Men før vi var i bursdag, hadde jeg og Liam supert besøk. Storesøster og tantebarnet mitt kom på besøk, og vi gikk sammen en tur til senteret. Tantebarnet bestilte shopping, så da ble det slik. Vi tok følge ned fra leiligheten vår, så vi fikk tatt noen Pokémons på veien. Vi måtte til og med ut av senteret en liten tur, for å fange noen skapninger han ikke hadde fra før. Ikke annet enn deilig i det flotte vårværet som er om dagen. Skikkelig deilig!

  Fra vår, sol og såvidt noe snø i går, til snø i dag tidlig. Dere kan tro jeg fikk sjokk da jeg så ut av vinduet da jeg sto opp. Det var helt hvitt. Jeg sjekket to vinduer for å være helt sikker. Noen cm med snø dekket bakken. Snø som kom over natta. Og vi som hadde skøytebane utenfor i går. Gruet med til å forlate huset, men det var ingenting å bekymre seg for. Jeg sovnet nemlig på sofaen (sykt typisk), og fikk ikke gått på tur. Prøver igjen i morgen da, hehe. Vakkert var det i alle fall! No filter needed.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #babyboy #barsel #mamma #bloggmagasin #familieogbarn #foreldre #mammaperm

 • Publisert: 22.02.2017, 21:01
 • Kategori: Hverdagen
 • 1 kommentarer
 • BACK TO BASIC

 • Publisert: 22.02.2017, 15:59
 • Kategori: Hairspo
 • ✨BACK TO MYSELF✨

  Grått hår var visst ikke tingen for meg denne gangen. Hadde ikke lyst til p gi meg når jeg allerede hadde bleket håret, og skadet det mye. Men det ble ikke slik som jeg tenkte, og jeg er sinnsykt utålmodig. Valgte derfor å bli brunette igjen. Grått får vente litt, lyst hår funker bare ikke for meg. Så jeg får prøve igjen når frisører får til fargen jeg ønsker, eller når det kommer flere hjemmefarger i butikkene.

 • Publisert: 22.02.2017, 15:59
 • Kategori: Hairspo
 • 4 kommentarer
 • NÅR SØVNEN BLIR MINIMAL

 • Publisert: 20.02.2017, 18:37
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei alle sammen. Nå sitter jeg ren og pen i sofaen og venter på at mini skal våkne. Har ryddet litt, vært i dusjen og vi har vært en tur på senteret. Jeg lurer på om han tar igjen litt søvn, ettersom søvnmønsteret har vært litt annerledes de siste dagene. Det har gått flere netter nå hvor han våkner igjen etter rundt to timer. Da har jo mor akkurat sovnet, og det er helt fælt å våkne igjen da. I natt var jeg så sliten at han ble liggende i senga vår. Både han og jeg sovnet litt bort i ammingen. God jeg våkner igjen så jeg får på plass ammeinnlegget igjen. Hvis ikke det er på plass så blir det en aldri så liten dam i senga.

  Har en liten følelse av at jeg ammer mindre i løpet av dagen nå enn tidligere, nettop av den grunn at Liam er så oppmerksom på alt som skjer rundt han. Han blir avbrutt ofte under ammingen, så nå skal jeg prøve å unngå for mange forstyrrelser rundt han så lenge det er mulig. Det skal ikke mere til enn at Robin passerer oss, og Liam da må vri seg rundt for å se hvor han skal. Men når det kun er meg og Liam, så får vi bare skru av lyden rundt oss om det går så langt. Håper ikke det skjer, blir jo så ensomt hjemme uten noen lyder.

  Nå om dagen blir det faktisk aldri helt stille, da Liam har funnet ut på ordentlig at han har en stemme. Han lager mange forskjellige lyder med munnen, og "skriker" litt også. Når han blir veldig glad må han på en måte skrike det ut. Skikkelig morsomt å ha noen små samtaler med han, hehe. Han utvikler seg så mye, og blir stor fort, så vi nyter virkelig dagene her hjemme. Legger ofte ut klipp på min instagram, så gjerne følg meg HER.  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #baby #hverdag #foreldreogbarn #familie #bloggmagasin
   

 • Publisert: 20.02.2017, 18:37
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • KITCHEN ESSENTIALS

 • Publisert: 19.02.2017, 20:00
 • Kategori: Mat og kjøkken
 • Tidligere har jeg fortalt at vi fikk mye fint til kjøkkenet vårt til jul. Kjøkkenmaskin og kokebok var noe av det flotte vi fikk. Etter mamma viste meg hvor lett det faktisk kan være å bake, fikk jeg lyst på min egne kjøkkenmaskin. Hjemmelagde rundstykker og brød, det er deilig det. Ofte mye bedre enn hva man finner i butikkene. Heldige oss som får så utrolig fine gaver av de flotte menneskene vi har rundt oss. Eneste som mangler er en vekt, så er jeg klar for skikkelig baking her hjemme. Gleder meg.


   

  Er såå fornøyd. Kjøkkenmaskinen er såvidt testet, og kokeboken er full av gode oppskrifter. Både sunt og søtt. Det finnes også ukenmenyer her, og oppskriftene finner du i boken. Alt er samlet på ett sted, noe som passer fint for en rotekopp som meg. Vi har sikkert verdens minste kjøkken, men orden er det ikke veldig mye av, hehe. Virkelig noe for alle i denne boken, anbefales på det sterkeste!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #baby #familieogbarn #mat #kjøkken #bloggmagasin

 • Publisert: 19.02.2017, 20:00
 • Kategori: Mat og kjøkken
 • 2 kommentarer
 • KNALL OG FALL

 • Publisert: 19.02.2017, 13:28
 • Kategori: Hverdagen
 • I dag har jeg skikkelig søndagsfølelse. For øyeblikket ligger Liam og sover, og jeg har håret i lillahampo. Det er den jeg bruker for å få håret mitt grått. Ikke at det har funket så veldig bra hittil, men jeg finner nye tips hele tiden. Holdt på å gi opp når jeg var i nedeperioden min. Følte meg helt fæl og ukomfortabel i både kropp og med hår. Heldigvis valgte jeg å prøve litt til. Gir alltid opp fort når det kommer til håret mitt, så denne gangen ville jeg ikke gi meg. 

  Men om det ikke snart blir grått, så må jeg nok gå tilbake brunt hår. Har funnet en brunfarge jeg liker jeg. Ubesluttsom? Jepp! Her blir det en forholdsvis rolig søndag. Vi skal tusle oss en liten tur om ikke lenge, før det blir fotballkamp. Krysser både fingre og tær her jeg sitter, og håper på at Liam kan sove en liten stund nå. Sovingen har så absolutt ikke vært optimal de siste dagene, men etter denne natten virker sovemønsteret å bli bedre igjen. 

  Jeg er innmari klumsete om dagen. På vei til helsestasjonen, fredag morgen, vandret jeg nedover en liten bakke. Det var gruset så jeg så fulgte med på alt byggearbeidet som foregår i Ski om dagen. Bang, plutselig satt jeg på rompa midt i bakken. Heldigvis holdt jeg vogna, og det var kun jeg som fikk meg en liten smell. Det var ikke veldig deilig å vandre hjemover med et forslått bekken. At det er mulig, haha.

  Det blir noen opppdateringer på instagram også, så gjerne følg hverdagen vår HER også♥

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #hverdag #bloggmagasin #familieogbarn #foreldreogbarn #baby #barsel 

 • Publisert: 19.02.2017, 13:28
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • TRE MÅNEDER

 • Publisert: 18.02.2017, 20:58
 • Kategori: Liam
 • Forrige torsdag ble mini tre måneder. Hadde egentlig begynt å skrive litt (og med litt mener jeg overskriften), men kom aldri i gang med innlegget. Men en liten oppsummering må jo til. En flott milepæl å krysse, virkelig morsomt! Tenk at han har vært i verden i tre små måneder allerede. Føler at jeg har kjent han så lenge, men det er faktisk ikke mer enn tre måneder. Ingen tvil om at det har vært de tre beste månedene noensinne. Kan faktisk ikke forstå hvordan jeg kunne være så heldig å bli akkurat mammaen til Liam.

  Det er helt ekstremt å se tilbake på nyfødt tiden. Det har skjedd så mye siden den gang. Liam lærer nye ting hver eneste dag, forrige uke på tiden synes jeg at ham pratet masse. Men nå kam han holde på mye lenger. Det kommer mange forskjellige lyder fra den lille kroppen. For det meste er han veldig glad, men han må jo kjefte litt fra tid til annen også. Han prater til både menneskene han har rundt seg, og han prater til lekene sine. Han har også begynt å målbevisst ta etter leker, og tester ut hvordan hånden og fingrene smaker. De er ofte i munnen for å si det slik.

  Jeg har forandret meg en del selv også. Livet mitt dreier seg for det meste om Liam. Han er i tankene hele tiden, og det meste jeg gjør i løpet av en dag er for han. Man strekker seg ikke bare litt lenger for barna sine, det kan jeg skrive under på. Det viktigste er at han har det bra og er trygg. Jeg skal innrømme at jeg gleder meg til å begynne med grøt, og forhåpentligvis blir flaske en hit her hjemme. Jeg og Robin trenger litt tid alene vi også, det er vi enige om å ikke glemme i denne tiden. For øyeblikket nyter jeg å ha Liam her hjemme med oss til enhver tid, men han kommer til å ha det like fint hos vår familie. Det er vi absolutt ikke i tvil om.

  #ungmor #ungmamma #threemonths #mammablogg #baby #mamma #hverdag #familieogbarn #foreldre #mammalivet

 • Publisert: 18.02.2017, 20:58
 • Kategori: Liam
 • 2 kommentarer
 • STARTER OG AVSLUTTER UKEN MED SPRØYTER

 • Publisert: 17.02.2017, 13:53
 • Kategori: Hverdagen
 • For en uke. Vi startet mandagen med legebesøk. Har vel nevnt tidligere at Liam har fått jerntilskudd, og vi skulle sjekke om han fortsatt trengte det. Liam ble nervøs med en gang vi kom til legen. Ingenting hjalp, ikke engang puppen. Så da ble det gråting av full hals alt for lenge. Det var skikkelig vondt å høre på, Mammahjertet blør i slike stunder. Heldigvis var det verdt det, og vi fikk gode nyheter. Alt er normalt og fint igjen, og vi er endelig ferdig med jern. Hver morgen og kveld, ikke veldig morsomt.

  I dag var det igjen dags for sprøyter, denne gang vaksiner. Heldigvis gikk det mye bedre i dag. Liam var i supert humør, lo og koste seg med helsesøster. Skikkelig morsomt. Litt kos og trøst fra mamma gjorde susen i dag. Jeg føler meg tusen kilo lettere, har gruet meg til denne timen lenge nå. Nå er det over, og vi får forhåpentligvis en liten pause fra vaksiner fremover.

  #ungmamma #ungmor #babyboy #mammablogg #mammalivet #småbarn #mamma #hverdag #vaksine

 • Publisert: 17.02.2017, 13:53
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • HEKTISK DAG

 • Publisert: 16.02.2017, 23:19
 • Kategori: Hverdagen
 • God kveld alle sammen. Dårlig start på bloggingen igjen, hehe. Beklager det. Denne dagen har vært litt hektisk. Dagen startet tidlig (det innebærer vekking av Liam), torsdag = babysang. Været var helt forferdelig i Ski i dag. Så på værmeldingen for å sjekke hvordan jeg skulle kle Liam, og da sto det to minus. Så jeg var forberedt på mild kulde i snøen. Men da jeg åpnet døren var det pøsende regn. Uff, så trist med slikt vær! Heldigvis tar det ikke mer enn to minutter å tusle bort til kirken, så vi overlevde den lille turen.

  Liam trengte virkelig å sove da babysangen var ferdig. Han sovner vanligvis etter babysang (*kremt* og amming), men vi måtte være nede i kirken i dag. Vanligvis er vi i overetasjen og kan trille inn vognene med oss. Men i dag var det ikke plass til vogner, og jeg hadde selvsagt ikke med babycall. Så da han sovnet på fanget mitt, prøvde jeg å legge han i sofaen. Men det varte ikke lenge, så vi måtte rusle avgårde etter jeg fikk i meg litt mat. Men sjefen hadde ikke tenkt til å sove så lenge i dag, jeg som hadde tenkt å duppe litt i mellomtiden.

  Da var det bare bleieskift m, mat og lek. Det er nemlig blitt gøy med leker her hjemme nå. Det er jo skikkelig morsomt. Han holder i lekene, og vet målbevisst hva hat tar etter. Kanskje det tar noen forsøk før han treffer akkurat objektet han sikter seg inn på, men han treffer til slutt. Mammahjertet smelter, jeg bare nyter! Når Robin kom hjem sov Liam igjen, og da ble det vasking av leiligheten. Har kun blitt støvtørk og støvsuging de siste dagene, så i dag var det dags for en skikkelig vask. Digg! Dagen har altså gått i ett. Nå er det snart natta her. Prøver å få Liam tidlig i seng, nok en tidlig morgen står for tur i morgen. Vi starter dagen med besøk på helsestasjonen, og jeg gruer meg så inderlig! Ønsk oss lykke til.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #hverdag #mammalivet #mamma #bloggmagasin #familieogbarn #småbarn

 • Publisert: 16.02.2017, 23:19
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • EN ALDRI SÅ LITEN PAUSE

 • Publisert: 15.02.2017, 13:24
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei dere. Nå har jeg hatt noen dagers pause fra bloggen. Ikke noe planlagt, men veldig nødvendig. Skulle gjerne sagt at det har vært hektiske dager som førte til mitt fravær fra bloggen. Men sånn er det dessverre ikke. Jeg trengte disse dagene på å komme til meg selv igjen.

  Det er ingen hemmelighet at kroppen endres drastisk på kort tid i løpet av et svangerskap. Og dessverre så er det ikke slik at kroppen går tilbake til normalen med en gang herligheten(e) kommer til verden. Det er ikke mer enn tre måneder siden fødselen. Det har ikke akkurat vært tre aktive måneder, så kroppen min er som den er. Det er mye snakk om mammakroppen, og jeg vet at alle er forskjellige. Mammakroppen kommer i alle fasonger og størrelser, og alle er like vakre. Jeg må fokusere på den fantastiske jobben jeg har gjort. Det er faktisk ikke alle som får den muligheten.

  Så jeg har vært litt nede. Personlig tror jeg at jeg ser noe annet i speilet enn hva flere rundt meg gjør. Alle har forskjellige syn på kropp og utseende, vi mener alle forskjellige ting. Noen dager føler jeg meg fin, andre dager føler jeg meg helt forferdelig. Men med tiden vil jeg nok bli mer komfortabel med kroppen min. Den vil aldri bli den samme, og godt er det! Matvanene er blitt mye bedre, og godteriinntaket har sunket betraktelig. Slik skal det fortsette til alle dårlige vaner er borte. Blir ikke akkurat mindre aktiv nå som Liam blir eldre heller, så et resultat jeg er fornøyd med kommer nok. Jeg vil ha en sunn og frisk kropp, jeg skal tross alt ha den i mange år!

  #mammablogg #ungmor #ungmamma #mamma #baby #foreldre #familieogbarn #bloggmagasin #kropp #hverdag

 • Publisert: 15.02.2017, 13:24
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • UKEN SOM GIKK #2

 • Publisert: 09.02.2017, 17:42
 • Kategori: Blogg
 • Ukens høydepunkt: bursdagsfeiring for mamma. Ikke bare koste vi oss (tross en litt stresset baby), men mamma hadde en fin dag. God mat, kake og fine mennesker. Det er koselig det. Ikke lenge til neste gang familien samles, da er det storesøster som skal feires.

  Ukens tanke: hvordan håret mitt all bli, og hvordan jeg skal få det slik jeg vil ha. Ble ikke akkurat slik jeg hadde håpet, og jeg er ekstremt utålmodig. Vil ha resultater med en gang, orker ikke å vente. Men sånn er det ikke alltid, dessverre.

  Ukens opptur: at jeg endelig kom meg ut på tur! Var ubeskrivelig godt med litt frisk luft, samtidig som jeg hadde godt selskap. God samvittighet for at både jeg og Liam fikk masse frisk luft, det er deilig det.

  Ukens nedtur: ahh, at jeg ikke får håret mitt slik jeg vil ha det. Om jeg bruker shampoen og balsamen (som skal gjøre håret mitt grått), blir håret for lilla. Når jeg bruker vanlig produkter går gråfargen ut, mens håret mitt fortsatt er lilla. Gir snart opp, og finner noen profesjonelle som kan ordne opp i det rotet. Gahh!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #baby #barsel #babyboy #familie #familieogbarn #hverdag #ukensomgikk

 • Publisert: 09.02.2017, 17:42
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • FRISK LUFT

 • Publisert: 08.02.2017, 19:58
 • Kategori: Hverdagen
 • Dere kommer aldri til å tro det, men i dag har jeg vært på tur i to timer. Dro sammen med noen fra barselgruppa. Det var utrolig koselig. Er så deilig å lage turplaner med andre, for da må jeg liksom dra. Da kan jeg ikke bare droppe det, eller komme på mange dumme unnskyldninger for å ikke bevege meg ut av huset. Er lite som slår en god tur i frisk luft. Det er bare å dra seg ut, så er det skikkelig deilig når man først er i gang.

  I morgen er det nok en gang babysang. Vi fikk ikke dratt forrige uke, så gleder meg til å dra i morgen. Så vurderer jeg å poppe nedom helsestasjonen. Vår tre måneders kontroll ble flyttet fra denne fredagen til neste. Har veldig lyst til å se hvor mye han veier nå. Er litt skuffet over at timen min ble flyttet. Går å gruer meg til lille skal få to (!!) vaksiner. Vil bare få det overstått, da er det veldig kjipt å vente en ekstra uke. Jaja, slik er det bare. Vi kommer oss gjennom det uansett.

 • Publisert: 08.02.2017, 19:58
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • DÅPSSAMLING

 • Publisert: 07.02.2017, 18:20
 • Kategori: Hverdagen
 • Atter en tur i kirka. I dag for dåpssamling. Vi fikk informasjon om dåpen og hva som vil skje i tiden etter. Ekstremt nyttig slik at endelig alle bitene faller på plass. Hater å ikke vite hva jeg går til, spesielt når jeg skal ta del i opplegget. Nå vet jeg hvordan det skal foregå, og jeg gleder meg enda mer til den store dagen. Det nærmer seg nå, plutselig er dagen her.

  Robin kommer inn døren hvert øyeblikk, og jeg gleder meg til å hoppe i dusjen. Liam sover, så må utnytte tiden så godt jeg kan. Så må jeg finne ut hva vi skal ha til middag, er jo helt ute av det om dagen. Denne ammetåken blir jo bare verre ikke bedre. Virker som jeg lever i en helt annen verden, haha. Det går seg vel til etterhvert.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familieogbarn #bloggmagasin #hverdag #foreldreogbarn

 • Publisert: 07.02.2017, 18:20
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • EN HVIT MANDAG

 • Publisert: 06.02.2017, 17:41
 • Kategori: Hverdagen
 • Endelig kunne vi våkne opp til en hvit verden utenfor døren. Snøen har lagt seg, så nå er ski dekket av et lite snev av snø. Ahh, så deilig det er. Jeg elsker snø. I alle fall de første dagene. Pleier å gå lei etter en liten stund, men nå ser jeg bare for meg alle steder vi skal kose oss med Liam neste år. Det blir gøy det. Endelig kan jeg ake igjen. Går dessverre glipp av det når jeg ikke er i barnehagen.

  I dag var det igjen dags for barseltreff, like koselig som alltid. Er så deilig å komme seg ut av huset, og møte andre mødre. Er så greit når alle forstår hvorfor jeg er sent ute. Alle er i samme situasjon, og jeg får så utrolig mange fine tips. Anbefaler alle å ta del i en slik gruppe, det gir så utrolig mye. Legger planer for morgendagen allerede, slik at vi får oss en liten trilletur da også. Er jo så godt for oss!

  Så glad i å kjøre bil.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #snø #familieogbarn #foreldreogbarn #familie

 • Publisert: 06.02.2017, 17:41
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • CHRISTINA TIPSER: HELLEDUSSEN

 • Publisert: 06.02.2017, 00:28
 • Kategori: Blogg
 • Har dere hørt om denne flotte nettbutikken tidligere? De har utrolig mye fint til de minste. Har jo lyst til å plukke med meg nesten alt av klær til Liam, vanskelig å stoppe seg selv. Deres instagramkonto finner dere her. Mine favoritter ser dere her. Første prioritet på ønskelista er definitivt en av heldressene! De er helt nydelige! Liam hadde passet en slik.

  By Heritage Svante Scarf / MeMini Bunny Overall /

  By Heritage Shorts / By Heritage Sweatshirt / MeMini Chill Overall / MeMini Sprett Overall / MeMini Cardigan

  Nettsiden deres er ryddig og fin, med ordentlige bilder. Det er lett å finne klær til barn i din alder. De selger merker fra MeMini, By Heritage, Lillelam, Kivat og mye mer. Du finner også mer enn barneklær på deres nettsider. Der finnes flere kremer til barn, og ammesalve. Anbefaler alle sterkt å besøke nettsiden deres, og besøke instagram for inspirasjon.

  Med tanke på alle fine klær de har, vil jeg og Liam gjerne være ambassadør for denne butikken. Har lagt ut et bilde på min instagram og hadde satt pris på dere går inn i liker bilde, slik at kanskje nettop jeg blir deres nye ambassadør. Bildet finner dere her. Vil selvsagt vise produkter både her og på Instagram om vi er så heldige å bli deres ambassadør.

  #babyboy #mammalivet #barsel #ungmor #ungmamma #mammablogg #barneklær #inspirasjon #lifestyle

 • Publisert: 06.02.2017, 00:28
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • A SUNDAY WELL SPENT

 • Publisert: 05.02.2017, 23:13
 • Kategori: Hverdagen
 • Vellykket feiring i går! Mamma hadde en fin dag, og vi koste oss. Liam var trøtt, i tillegg til at det var mange mennesker. Så han var ikke i topp humør dessverre. Han sovnet ikke mer enn ti minutter, og han trengte definitivt mer tid enn det. Men sånn er det noen ganger, og vi lærer jo av alt. Så jeg vet hva vi ikke skal gjøre neste gang. Ble en lat kveld på oss i går for å si det mildt. Tapt søvn ble tatt igjen i dag tidlig, så jeg har vært betraktelig mye mer opplagt i dag.

  Jeg og Liam har kost hos oss mine foreldre i dag også. Vi slapp Robin av på trening før vi kjørte avgårde. Fikk servert rester fra i går (nam), og det smakte like godt i dag også. Mamma sparte selvsagt ikke på noe, så det ble to kaker i tillegg til skolebrød. Og det etterfulgt av en god middag. Nå er både mor, far og baby rene og klare for en ny uke. En slapp og god søndag, akkurat slik det skal være. Hvordan har deres søndag vært?

  #mammablogg #mamma #ungmor #ungmamma #familie #familieogbarn #babyboy #helg #hverdag

 • Publisert: 05.02.2017, 23:13
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • EN LITEN SNIKTITT: HAIRSPO

 • Publisert: 05.02.2017, 02:58
 • Kategori: Om meg
 • Håret mitt er egentlig ikke i nærheten av hva jeg tenkte meg. For øyeblikket er det faktisk lilla. Jepp, jeg har lilla hår. Mens fargen jeg vil frem til er en mer mørkere gråfarge. Altså silver. En mørk gråfarge, med tanke på at jeg synes jeg kler mørkere hår bedre enn lyst. I collagen under er mine inspirasjonsbilder (hentet fra Google). Slik jeg ser for meg sluttresultatet. Jeg bruker shampo og balsam som gjør håret mitt grått. Eller lilla i mitt tilfelle.

  Og slik ser håret mitt ut nå. Kanskje det blir en liten tur til frisøren likevel hehe. Litt ujevn farge er det også, menmen. Det blir vel riktig til slutt.

  Vil bare tipse dere om butikken Ugler i mosen. Det er en klesbutikk for barn, og de har jo bare så utrolig mye fint! Følg dem på Instagram her for å få med dere nyheter, salg + mye mer.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mammalivet #babyboy #familieogbarn #bloggmagasin #familie #hairspo #fashion

 • Publisert: 05.02.2017, 02:58
 • Kategori: Om meg
 • 6 kommentarer
 • KJÆRE MAMMA

 • Publisert: 04.02.2017, 01:19
 • Kategori: Blogg
 • Da var det igjen 4 februar, og dagen er din. Min flotte snille mamma har bursdag i dag, og da utnytter jeg anledningen til å skrive noen snille ord til mammaen min. Dagen hvor vi feirer deg er tilbake, og jeg håper at denne blir spesiell. Håper du vet hvor mye jeg setter pris på deg!

  Tusen takk for at du har holdt ut med meg i alle år. Har vært en typisk ungdom jeg også, og du har fått gjennomgå i løpet av årene. Men du er like glad i meg uansett. De siste årene har vi kommet nærmere enn noen gang. Du er min største støttespiller (sammen med pappa såklart), og heier alltid på meg. Du hjelper meg å ta sjanser, pusher meg til å alltid gjøre mitt beste. Har jeg et problem kan jeg alltid komme til deg! Du har alltid tid til å høre på meg, og hjelper meg alltid om jeg trenger det. Uansett når på døgnet det er!

  Tusen takk for at du har gata så godt vare på meg i alle år. Tusen tall for at du tok så godt vare på meg under graviditeten min. Takk for all hjelp med jobb, skole og mammarollen. Takk for at du tar så godt vare på hele familien min. Ikke minst da vi fikk en tøff start på familielivet. Du og pappa nølte ikke et sekund med hjelpe oss, uansett hvor mange kjøreturer frem og tilbake det ble. Tusen takk for at du er verdens beste mormor for Liam. Vi hadde ikke klart oss uten deg! Tusen takk for at akkurat du er mammaen min. Jeg er uendelig glad i deg, og gleder meg masse til å feire dagen din.

  Hipp hurra for deg mamma

  Bilder hentet fra Google

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familieogbarn #gratulerermeddagen #bloggmagasin #kjæremamma #famile

 • Publisert: 04.02.2017, 01:19
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • A CHILL DAY

 • Publisert: 03.02.2017, 20:57
 • Kategori: Hverdagen
 • Nok en dag er brukt til å slappe av hjemme i dag. Uansett hvor tidlig vi legger oss om kvelden, ammer jeg til langt ut på kvelden. Jeg trodde at gårsdagen var et unntak da jeg gikk på do i går kveld. Klokken var kvart over tolv (!!) og jeg skulle legge Liam over i vugga si. Men da våknet han, og skulle tilbake til meg. Han sovnet igjen, og jeg prøvde å legge han i vuggen nok en gang. Og igjen våknet han og skulle tilbake i senga. Mer mat. Til slutt ble klokken ca. 03.30 og jeg fikk endelig lagt han i vuggen uten at han våknet. Vi som la oss tidlig for å ta igjen litt søvn. Jaja, vi kom oss gjennom det også.

  Vi holdt oss i ro i dag også. Jeg gjorde litt husarbeid mens Liam sov. Så dro vi en tur til mamma og pappa. Vi har volden også denne helgen da vi skal i bursdag hos mamma i morgen. Vi fikk ordnet litt hos mamma når vi var der, så blir ikke det en stressfaktor i morgen. Godt å få det ut av veien, tror ikke vi hadde fått gjort det i morgen. Når blir det sofakos resten av dagen. Neste uke må jeg stå på litt, herregud for en lat uke dette har vært. På tide å komme seg ut litt. Så lenge den dumme isen forsvinner. Det er helt j*velig å skli nå om jeg kan være helt ærlig. Nå må det enten bli varmt eller kaldt synes jeg.

  Ønsker dere alle en flott fredag!

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #blogg #babyboy #foreldreogbarn #familieogbarn #familie #hverdag

 • Publisert: 03.02.2017, 20:57
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • LIAMS UTVIKLING

 • Publisert: 03.02.2017, 00:06
 • Kategori: Liam
 • God kveld. Hadde en hard start på dagen i dag, så har egentlig bare slappet av når Liam har sovet i dag. Bloggen ble litt glemt dessverre. Men jeg har kommet så langt som å planlegge hva jeg vil skrive, nemlig utviklingen til Liam. Tenker at det kan være gøy for dere å lese hvordan Liam utvikler seg, samtidig som det er en fin ting å se tilbake til senere. Spesielt når nestemann kommer. Gøy å se både forskjeller å likheter mellom barna sine kan jeg tenke meg.

  Vi starter med prating/snakking: det kommer utrolig mange lyder fra lille om dagen. Prater skikkelig mye. Han har alltid noe å fortelle meg, og noen ganger har vi vår egne lille samtale. Han lager en lyd og jeg hermer. Han synes det er skikkelig morsomt, og fortsetter gjerne å prate med meg. Ler litt mens han gliser og babler i vei. Det er skikkelig koselig. Kan tenke meg at der bare blir mer prating i løpet av dagen fremover, det blir skikkelig koselig.

  Bevegelser: Liam er en skikkelig sprellemann om dagen. Når han ligger på ryggen så spreller han med både armer og ben. Han har ikke stort med kontroll på kroppen enda, så det hender at han slår seg selv. Det høres fryktelig vondt ut, men han bare fortsetter med mindre vi stopper han, haha. Han synes nå det er gøy å ligge på magen, og vi kan holde på lenger enn tidligere. Hodet snur han nesten helt rundt bare for å få med seg alt som skjer. I dag snudd han også hodet sitt mot meg som sto ved hans side, da han lå på magen. Så han begynner å bli skikkelig sterk.

  Dagsform: lille er som oftest blid og fornøyd. Så lenge han får mat, kos og nok søvn så gliser han fra øre til øre. Vi har ikke hatt økedager på en liten stund, men lurer på om en ny fase er på vei. Den tredje fasen, som jeg skal skrive litt om senere, kan føre til at han igjen trenger masse nærhet. Det har han gjort i de to tidligere fasene, og vil da helst ha kos av meg. Forbereder meg på at det kan skje, for det er noen slitsomme dager. Men det betyr bare at han utvikler seg, og kos får jeg aldri nok av.

  Søvn: noen få netter innimellom kan han våkne litt, og kreve mer mat underveis i søvnen, enn vanlig. Men dette skjer sjeldent, som oftest sover vi sammenhengende om natten. På formiddagen sover han som oftest minst tre timer og opp mot fire. Så lenge han sover ute. På kvelden varierer det veldig. Sover han ute så kan han sove i minst to timer. Andre ganger sovner han enten i vippestolen eller ved puppen, da sover han ikke lenge.

  Oppmerksom: han er ekstremt oppmerksom om dagen. Om noen går forbi følger han etter med blikket. Han hører etter hvor lyder kommer ifra og ser i retningen hvor han hører lyden. TV'en er utrolig fin for det er så mange fine farger. Jeg må faktisk snu han vekk, eller sku av TV'en noen ganger om jeg vil ha hans fulle oppmerksomhet. Men den blir fort glemt. Sangstund mens han ligger på teppet sitt er veldig gøy. Da sitter jeg foran han og synger, slik som på babysang i kirken. Det synes han er skikkelig stas, og både ler og gliser som bare det.

  Skal prøve å oppdatere dere om en måneds tid, så blir det lett å følge med på hvor mye som skjer. Det endres fra dag til dag, så er spent på hvordan ting er om en måned. Sov godt alle mann!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #babyboy #mamma #hverdag #utvikling #familie #familieogbarn #bloggmagasin #foreldreogbarn

 • Publisert: 03.02.2017, 00:06
 • Kategori: Liam
 • 4 kommentarer
 • PARTYUTSTYR

 • Publisert: 01.02.2017, 20:48
 • Kategori: Hverdagen
 • Vet dere hva? Rett etter at jeg postet innlegget tidligere i dag, da tikket det inn en melding fra posten. Så da ble det litt amming når Liam og mamma kom tilbake, før vi hastet ned til posten. Har lagt ut et lite snikbilder på min Instagram, kanskje dere klarer å gjette hvilken farge jeg skal frem til? Håper virkelig dette går min vei, så jeg ikke ser helt teit ut i bursdagsfeiring til helga.

  Fikk også kjøpt inn litt party - utstyr til helga. Litt småting for å gjøre mamma sin dag enda bedre. Gleder meg til feiring, alltid morsomt når hele familien samles. Nå sitter jeg mett og varm i sofaen hjemme igjen. Liam sover, og ikke bare har jeg spist meg god og mett uten forstyrrelser, jeg har også fått meg en god lang dusj. Små ting i hverdagen som gjør meg lykkelig, hehe. Nå blir det fotball på TV'en her hjemme. Kanskje vi får en tidlig kveld i dag, Liam våknet til en forandring før ti i dag, så mor er i alle fall trøtt nå. Det er stunder som dette jeg skulle ønske at jeg drakk kaffe.

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #blogg #hverdag #party #familie #mammalivet #bloggmagasin #familieogbarn

 • Publisert: 01.02.2017, 20:48
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • BARNEFRI

 • Publisert: 01.02.2017, 14:21
 • Kategori: Hverdagen
 • Ahh, nå tar jeg meg en velfortjent pause på sofaen. Mamma gikk akkurat ut døren med Liam, og jeg har litt alenetid. Nå skal jeg nyte et lite måltid, helt fritt for avbrytelser. Skulle egentlig støvsuge og gå i dusjen når mamma gikk ut med Liam, men det ble litt endring i planen. Liam tok en liten dupp allerede i tolv tiden i dag tidlig, og da fikk jeg støvsugd. Det var ikke så farlig om han våknet av det, da mamma kom en tur likevel.

  Men han sov som en stein. Våkner ikke lett den lille klumpen. Og dusjen utsetter jeg til i kveld. Har tatt kokosolje i håret, så vil la det virke en stund til. Håret mitt trenger næring nå. Venter i spenning på pakke i posten, slik at jeg blir ferdig med håret mitt. Forventet levering er i morgen, så jeg krysser alle fingre for det. Jeg og Liam er klare til å løpe ned til posten straks hentelappen kommer. Gleder meg til å se resultatet!


  Klikk på bildet for å komme direkte til min instagram.
   

  #mamma #ungmor #ungmamma #mammablogg #hverdag #baby #bloggmagasin #familieogbarn #familie #babyl

 • Publisert: 01.02.2017, 14:21
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • hits