Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

PROJECT HAIR

 • Publisert: 31.01.2017, 21:37
 • Kategori: Blogg
 • God kveld alle sammen. Har egentlig prøvd å skrive dette innlegget en god stund nå, men kom aldri ordentlig i gang da Liam våknet fra første dupp. Dagene går i ett om dagen, og det er ikke alltid tid til å sette seg ned å skrive. Men det endres kanskje i løpet av de neste dagene, da jeg holder på med et lite eksperiment. Skal få ny hårfarge, og må da gjennom en liten prosess. Om dagen er jeg i det forferdelige mellomstadiet, og har null planer om å forlate huset med det første. Håper bare hårfargen er grei nok til babysang på torsdag.

  Fargen viser jeg når jeg er ferdig. Håper på et fint resultat, men man vet jo aldri. Kanskje blir resultatet så fælt at jeg må holde meg inne en god stund. Godt det finnes luer, så får vi oss i alle fall en fin tur. Mamma har bursdag til helgen, så håper på å være ferdig til da. Håper virkelig jeg får til dette, og jeg prøver mitt aller beste å være tålmodig. Noe jeg til vanlig ikke er veldig flink til å være. Akkurat nå må jeg ha is i magen for å få det sluttresultatet jeg ønsker, så jeg har ikke mye valg.

  Har hatt lyst til å farge håret mitt til den E fargen en god stund nå, men har alltid vært redd for hva alle rundt meg ville si. Har derfor droppet hele greia. Men nå har jeg undersøkt en del på forhånd for å oppnå ønskelig resultat, og valgte derfor å legge andres meninger til side og hører på meg selv og mine ønsker denne gangen. Med litt støtte fra både mann og venninne når det skal sies. Ahh, gleder meg til alt dette styrer er over, og jeg forhåpentligvis kan nyte synet av en ny hårfarge (og reparere håret da selvsagt).

  #ungmor #ungmamma #hårfarge #eksperiment #mammablogg #mamma #hverdag #mammalivet #instagram #baby #babyboy #familie #familieogbarn #bloggmagasin

 • Publisert: 31.01.2017, 21:37
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • UKEN SOM GIKK #1

 • Publisert: 30.01.2017, 01:31
 • Kategori: Blogg
 • Jeg elsker å lese slike innlegg på bedre blogger, så har bestemt meg for å prøve å få til min egen lille "Uken som gikk". Kanskje ikke det blir hver eneste uke, men skal prøve å få det inn som rutine. Er morsomt å ta en titt på uken som gikk, for en liten oppsummering. Se tilbake på de fine stundene, og de negative. Så håper jeg at jeg vil si meg fornøyd med ukene, selv med litt tyngre stunder. Håper også at dere syns det er like morsomt som meg med disse innleggene! Enjoy.

  Ukens høydepunkt: definitiv spillekveld med flotte Katharina og Richard. For noen herlige personer de to er. Ikke et kjedelig sekund når vi er sammen. Også er de så utrolig gode mot Liam også, heldige er vi som har slike gode venner.

  Ukens tanke: har tenkt mye på hvordan jeg skal få mer trening inn i hverdagen. Jeg er person som helst trener på treningsstudio. Hjemme mister jeg kun fokus, og klarer ikke å holde på særlig lenge. Har tidligere hatt en app som viser øvelser og det funker fint (de to små ukene den ble brukt), så vurderer å lete frem den igjen. Samtidig gikk jeg til investering av en treningsmatte i svangerskapet, som venter på å bli skikkelig brukt. Håper å komme i gang med litt øvelser på den også, så kan til og med Liam være til hjelp på noen øvelser.

  Ukens beste innkjøp: denne ukens aller beste innkjøp er til Liam. Vi har investert i både babycall og "Ergobaby" bæresele. Begge deler var utrolig nødvendig for en enklere og bedre hverdag her hjemme, så dette blir ukens beste innkjøp. Skal skrive mer om produktene i kort av de neste dagene, må bare teste produktene litt først.

  Ukens nedtur: å føle at jeg har for lite morsmelk. Tidligere har brystene mine blitt så fulle at de er harde etter kun 1 til 1 1/2 time. Føler ikke lenger at det fylles opp like fort, og da får jeg selvsagt litt panikk. Foreløpig er Liam veldig fornøyd, og det tar ikke lang tid før jeg får et aldri så lite brystspreng. Men om jeg fortsatt føler det slik utover uken blir det en sjekk hos helsestasjonen. Bedre å være på den sikre siden, her skal ingen sjanser taes.

  Ukens opptur: å titte innom lokalet hvor vi skal ha dåp. Endelig vet jeg hvordan bordene skal stå, og jeg kan flytte fokuset videre til hvordan vi skal dekorere. Enda en ting å krysse av listen min, det er en deilig måte å avslutte uken på det!

  Ukens leser: vil bare gi en aldri så liten hyllest til Victoria. Snakk om rå dame. Henne titter innom og legger igjen kommentarer på nærmest hvert eneste innlegg jeg legger ut. Ikke har jeg vært flink til å verken kommentere på hennes blogg eller å svare p kommentarene hennes. Likevel får jeg alltid en koselig kommentar, og ikke minst inspirasjon fra hennes blogg. Anbefaler alle å titte innom hennes blogg, som dere finner her. Victoria, du er helt rå! Takk for alle koselige kommentarer fra deg.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #babyboy #ukens #ukensomgikk #mamma #hverdag #familie #familieogbarn #foreldreogbarn

 • Publisert: 30.01.2017, 01:31
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • ULL ER GULL

 • Publisert: 29.01.2017, 19:59
 • Kategori: Blogg
 • Nå som det ofte tyr til kuldegrader ute, finnes det ikke noe bedre enn ulltøy. Når jeg først begynte å kjøpe inn babyklær skal jeg ærlig innrømme at det ikke var ull jeg gikk til innkjøp av. Forberedte meg på at jeg mest sannsynlig måtte bytte ut halve garderoben. Siden babyklærne var vasket, var jeg sikker på at jeg hadde gått på en skikkelig bommert.

  Var sikker på at klærne vi hadde måtte legges vekk, da ull ble kjøpt inn. Men heldige oss, her har vinteren såvidt tittet innom noen få ganger. Noe ulltøy har vi også både fått og kjøpt inn, og det blir godt brukt når vinteren først popper opp. Og det er deilig for både mor og barn. Ulltøy innerst = varm kropp! Det skal ikke mange klesplagg til for å holde varmen så lenge ulltøyet er innerst.

  ULL ER GULL

  Noen er allergiske mot ull, og kan ikke ha det direkte til kroppen, men om du kan anbefales det til både store og små. Mitt Kari Traa ullsett fikk jeg av mamma og pappa i bursdagsgave for noen år siden. Det har blitt godt brukt, og har til min store fortvilelse fått noen små hull. Det duger heldigvis fortsatt, så jeg overlever vinteren nok en gang. Heldigvis kommer Liam seg gjennom med god margin med sitt ulltøy også.

  Ikke minst er ulltøy så behagelig å tasse rundt i. Jeg som er en skikkelig frossenpinn, spesielt når jeg ammer, koser meg i ulltøy dagen lang. Da holder jeg meg varm samtidig som jeg er komfortabel. Nei, kan ikke få sagt det tydelig nok jeg. Ull er gull!

  #ungmor #karitraa #ulltøy #ullergull #ungmamma #mammablogg #mamma #foreldreogbarn #familieogbarn #baby #hverdag #blogg

 • Publisert: 29.01.2017, 19:59
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • AMMING I ALL OFFENTLIGHET

 • Publisert: 28.01.2017, 22:20
 • Kategori: Blogg
 • Heisann alle sammen. Nok en Sverige tur er overstått, og lageret her hjemme er igjen fylt på. Deilig å ha alt vi trenger tilbake i hus, i tillegg til masse god mat i fryser og skap. Middagene for uken er planlagt og handlet inn til, så nå skal vi se om vi ikke sparer noen kroner på å ikke dra innom butikken titt og ofte.

  I dag fikk jeg testet ut amming i all offentlighet i tillegg. Alltid vært nervøs for hvordan det ville bli, og har unngått det så godt som jeg kan. Men i dag skulle sjefen, ha mat helt plutselig så da var det bare å sette seg ned på nærmeste benk. Og ikke nok med, Robin måtte plutselig løpe på do. Så da jeg satt jeg der helt alene da.

  Ble en del blikk, noen koselige, andre ikke fullt så koselige. Men vet dere hva? Det er det mest naturlige i hele verden. Jeg er så utrolig heldig som har muligheten til å amme. Gi barnet mitt den beste næringen han kan få. Om jeg så må amme midt i Karl Johan, så gjør jeg søren meg det! Plutselig er han så stor at han ikke lenger trenger meg for mat, så jeg skal nyte det så lenge det varer.

  #barsel #amming #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #baby #foreldreogbarn #familieogbarn #hverdag #helg

 • Publisert: 28.01.2017, 22:20
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • LITTLE BASKETBALL PLAYER

 • Publisert: 27.01.2017, 13:34
 • Kategori: Hverdagen
 • Heihei alle sammen. Håper dere har hatt en flott dag så langt. Her har dagen startet rolig, etter en lang morgen i senga. Vi skal bare slappe av hjemme i dag, helt til snille pappa kommer og henter meg og Liam. Vi er så heldige å får låne bil i helga, så da må vi svippe hjem pappa først. Litt fredagssnacks må også handles inn, før kvelden avsluttes med spillekveld med våre flotte venner. For en god start på helgen dette skal bli. Jeg og Robin har løpt Ski storsenter rundt på jakt etter "Ryktet går", uten hell. Heldige som vi er, så fikk vi spillet i gave. Det ble 18+ versjonen, så da får vi testet ut den versjonen også.

  Dere som har fulgt bloggen en stund, husker kanskje at jeg delte de flotte gavene vi fikk i min babyshower. Noe er allerede blitt tatt i bruk, for eksempel bleiekaken som vi tømte for en stund siden. Men i går var en gledens dag. Endelig passer mini i den fine joggedresser sin. For en nydelig liten kjekkas jeg får dele dagene mine med. Nei, jeg ble helt forelsket i denne joggedressen. Og flere fine dresser fra på Adidas og andre butikker er i vente. Liam har fått så mye at vi har klær nok helt til størrelse 80 vi. Har til og med to plagg i størrelse 86 (12-18 måneder). Det er ikke mangel på klær til denne gutten her!

  I'm in love! Og til dere som ikke vet hvilket innlegg jeg prater om, så finner du det her.

  #ungmor #ungmamma #babyshower #baby #mammablogg #blogg #mamma #foreldreogbarn #familieogbarn #familie #bloggmagasin #hverdag #helg

 • Publisert: 27.01.2017, 13:34
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • NATTMENNESKER

 • Publisert: 27.01.2017, 01:28
 • Kategori: Hverdagen
 • Nå ligger jeg i senga. Prøvde egentlig å snike meg på do, men da våknet Liam. Så da skulle han ha litt mer mat gitt. Han er jo våken skikkelig lenge. I dag vekket jeg han ganske tidlig for å være klar til å dra på babysang, så han er super trøtt. Så trøtt at han ikke får sove. I morgen må vi prøve oss på å legge han i vugga igjen. Var noen dager jeg verken tenkte på eller trengte å amme, og da gikk vi helt ut av rutinen.

  Vi får bare prøve på nytt. Han sover fortsatt i vugga si i alle fall, noe jeg ærlig kan innrømme at er veldig deilig. Da får jeg bok av plass til å boltre meg på om natten, noe jeg trenger. Bruker litt tid på å sovne om dagen (det vil si mer enn fem minutter, lenge for meg det), derfor tester jeg mer enn nok av sovestillinger før jeg finner den riktige. I dag er jeg ganske trøtt så vi får se om jeg klarer å holde meg våken stort lenger. Satser på at mini sovner snart. Ser ut som han blir et nattmenneske slik som foreldrene er, hehe. God natt alle sammen💙

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #bligg #mamma #familie #foreldreogbarn #familieogbarn #bloggmagasin

 • Publisert: 27.01.2017, 01:28
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • JEG BLIR FORVIRRET

 • Publisert: 26.01.2017, 15:23
 • Kategori: Hverdagen
 • Flere som undrer over været om dagen. I går var det så tåkete at vi såvidt så fremover, skikkelig høstfølelse. I dag skinner sola som bare det, og nesten all is og snø (les; frost) er borte, derav vårfølelse. Det er vinter, men jeg merker ingen tegn til det. Jeg fikk definitivt følelsen av at vi nærmet oss varmere tider med stormfart.

  Etter ukens babysang var over, tok vi en liten omvei hjem. En omvei og litt til, syntes jeg fortjente litt sjokolade i dag. Jepp, jeg klarte ikke å holde meg sunn dessverre. Har definitivt trappet ned, men ammingen gir meg et skikkelig søtsug til tider. Men alt er bedre enn ingenting, eller hva?

  Når jeg nærmet meg leiligheten, så hadde jeg solen i ryggen. Og jeg merket faktisk varmen. Det var ikke slik at jeg stekte vekk, men varme kjente jeg definitivt. Det er så sinnsykt deilig. Gå i solen med musikk i ørene og en sovende baby i vogna, det er deilig det. Gleder meg til flere turer fremover.

  Håper snart været blir hakket mer stabilt. Blir skikkelig forvirret når vi hopper fra en årstid til en annen. Jaja, jeg nyter solen så lenge den her jeg. Resten av dagen skal vi bare kose oss hjemme, og straks få i oss litt mat begge to. Hvordan er været der du bor?

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #baby #hverdag #vinter #vår #familie #familieogbarn #foreldreogbarn

 • Publisert: 26.01.2017, 15:23
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • LILLELØRDAG

 • Publisert: 25.01.2017, 16:40
 • Kategori: Hverdagen
 • Er det allerede onsdag? Hvor denne uken ble av aner jeg ikke. Det er vel ikke annet enn et godt tegn, vært en fin start på uken. Og denne dagen var intet unntak. Dagen startet for min del i ti tiden. Fikk brettet klær, tatt ut av oppvaskmaskinen og satt på en ny vask i tillegg før lille våknet. Klokken elleve måtte jeg faktisk vekke han, hvis ikke hadde jeg hatt en ekstremt lang kveld i vente.

  Mamma kom også på besøk en tur, og hjalp meg med å gi Liam et bad. Han koste seg masse, tror nok han syntes det var koselig med hjelp fra mormor. Så gikk vi en liten tur på senteret for å handle litt småting. Nå skal en litt annerledes type smokk prøves ut her hjemme, om det ikke funker så gir jeg opp. Vi skal i alle fall investere i en pumpe den nærmeste tiden, slik at han lærer seg å ta flaske også. Har allerede litt ekstra morsmelk, men kommer ikke på noe lurt slik at han kan drikke det vi allerede har samlet opp, uten at jeg skal få melkespreng. Pumpe er det eneste jeg kommer frem til, så om noen har tips tar jeg de gjerne imot.

  Ikke glem å følge oss også på Instagram, profilen min finner dere her.

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #blogg #foreldreogbarn #familieogbarn #baby #instagram #hverdag

 • Publisert: 25.01.2017, 16:40
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • DET ER SLIK DET BLIR

 • Publisert: 25.01.2017, 00:19
 • Kategori: Hverdagen
 • Føler jeg starter for mange innlegg med en begrunnelse på hvorfor det har vært mangel på blogging. Men bloggingen er faktisk bare en hobby. Et lite fristed for å lufte tankene mine litt. Har et behov for å gjøre dette, så derfor vil jeg ikke stoppe med bloggingen. Kan heller bare si at det kommer innlegg når det kommer.

  Selv om jeg går hjemme, og ikke alltid gjør stort mye, finner jeg ikke alltid tid til bloggen. Spesielt nå som vi måtte levere tilbake babycallen vår, og Liam må sove inne. Han sover ikke like godt inne som ute, på dagtid altså. Men jeg kan ikke liste meg rundt inne heller, så det blir som det blir.

  Vil derfor bare si det "formelt" at det er ikke alltid det kommer innlegg, men det kommer innlegg så fort jeg har både tid og lyst. Rutinene begynner å komme på plass, så det er vel ikke lenge før jeg kommer skikkelig i gang her hjemme med enda mer husarbeid og blogging. Stor tall til dere som fortsatt popper innom hver eneste dag, og til alle dere som legger igjen hyggelige kommentarer og tips! I morgen skal jeg sette meg ned å svare dere alle, med mindre det blir totalt krise.

  #ungmor #mammablogg #mamma #ungmamma #blogg #hverdag #familieogbarn #foreldreogbarn #baby #babyboy

 • Publisert: 25.01.2017, 00:19
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • BURSDAGSFEIRING

 • Publisert: 22.01.2017, 20:56
 • Kategori: Hverdagen
 • God kveld alle sammen. Jeg ligger slått ut på sofaen etter en super bursdagsfeiring. Min fine nevø hadde bursdag i går, og det var dags for feiring. Superflinke storesøster stelte i stand med fullt Taco - bord og gode kaker. Veldig koselig med en feiring, og samling av familien igjen.

  Liam var så trøtt at han ikke fikk sove, og var derfor ikke i topp humør. Men familien min hjelper heldigvis alltid, og til slutt sovnet han i armene til mamma. Men vi koste oss likevel vi, det er jo lov å være trøtt innimellom. Er ikke alltid så greit å være en liten baby heller, men han sovnet til slutt og han nå en ekstremt nødvendig dupp.

  Jeg gleder meg til å starte ny uke, har vært helt utslitt denne helgen. Uten en grunn, bare Liam sov har våknet litt tidligere. Blir godt å komme seg ut igjen i morgen, trenger frisk luft jeg nå. Håper bare det blir bedre vær en hva det har vært i helgen. I dag var det så tåkete at man nesten ikke kunne se en eneste ting. Håper dere har hatt en flott helg.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #baby #familieogbarn #foreldreogbarn #bloggmagasin #hverdag

 • Publisert: 22.01.2017, 20:56
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • FACTETIME MED BEBIS

 • Publisert: 21.01.2017, 14:09
 • Kategori: Hverdagen
 • Ahh, endelig lørdag. Selv om jeg er hjemme hver eneste dag så er det noe eget med lørdager. Spesielt fordi da er vi sammen hele familien. Fikk faktisk startet dagen med en dusj, det skjer so absolutt ikke ofte. Liam koste seg masse med pappa, så jeg fikk en god lang dusj uten dårlig samvittighet. Virkelig nødvendig for å få styr på håret mitt. Er plutselig blitt så hårsår igjen, og da finnes det ikke noe verre enn å våkne med floker.

  I går fant vi ut at Liam er veldig glad i FaceTime. Først snakket vi med Robin når han var på vei hjem, og han synes det var ekstremt spennende. Smilte og pratet og tittet veldig på telefonen. Og da måtte vi selvsagt ringe mormor også. Like gøy var det. Gøy å se at han forstår så mye nå, han er så interessert i alt rundt seg. Elsker sang, og leker som lager lyd er ganske kult også. Tiden flyr, og det skjer så mye fra dag til dag. Elsker denne reisen, er så heldig som har fått en frisk sønn❤

  Se så glad! Dårlig kvalitet på dette bildet, men guriland så morsomt med FaceTime.

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #blogg #foreldreogbarn #helg #familieogbarn #baby #familie #bloggmagasin

 • Publisert: 21.01.2017, 14:09
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • ALENEMOR FOR EN DAG

 • Publisert: 20.01.2017, 15:26
 • Kategori: Hverdagen
 • Det har vært stille fra meg i det siste, beklager det. Onsdag var jeg og Liam en liten tur på senteret med beste Katharina. Når vi kom hjem var planen å sette seg i noen minutter før jeg begynte å ordne meg litt middag. Robin hadde møte på jobben og var ikke hjemme før klokken var passert halv ti på kvelden. Liam ville ikke sove den dagen, og jeg fikk såvidt i meg noe middag da lille ville ha all oppmerksomheten, hehe. All respekt til alenemødre, jeg ble sliten av en dag alene!

  Men for en flott dag vi hadde. På senteret koste Liam seg med tante, og tittet rundt og koste seg. Og han var like blid da vi kom hjem også. Vi koste oss masse, helt til mors batteri ble utladet. Til slutt måtte jeg kaste meg rundt for å lade opp med litt mat. Vi kom oss gjennom kvelden, glade og helskinnet begge to. Vi koser oss bare mer og mer om dagen. Gøy å se hvor mye han utvikler seg fra dag til dag.

  I går var det igjen dags for babysang. Og når vi kom hjem så sovna jeg faktisk på sofaen. Det varte ikke lenge, men det var veldig nødvendig. Gårsdagen var altså ikke veldig interessant, men en fin liten pause. Husarbeid og babykos, slik det går om dagene. Akkurat som jeg liker det.

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #blogg #hverdag #baby #foreldre #familie #familieogbarn #foreldreogbarn

 • Publisert: 20.01.2017, 15:26
 • Kategori: Hverdagen
 • 8 kommentarer
 • FORFERDELIG FØLELSE

 • Publisert: 17.01.2017, 23:59
 • Kategori: Hverdagen
 • Heisann dere. Dagen i går startet så herlig. Utrolig koselig møte med damene fra barselgruppa, sol og en glad og fornøyd gutt. Gleder meg til å oppdatere utover ettermiddagen, men ting ble dessverre ikke som planlagt. Mini har vært ekstremt forkjøla i noen dager, og i går fra ettermiddagen og utover kvelden var han ikke seg selv. Vet det er utrolig lett å tenke at jeg overdriver, og derfor var jeg usikker på om dette var noe å skrive.

  Men det er som det er. Jeg blitt veldig fort bekymra, spesielt når det kommer til Liam! Det er en av grunnene til at jeg og Robin passer så bra, han roer meg ned. Vil ikke gå noe innpå hele kvelden, ikke noe alle har behov for å vite. Men kan med glede si at han er helt fin i dag. Nesen er nesten ikke tett, og vi var på helsestasjonen for å få svar på mine (mange) spørsmål.

  Så i dag har vi hatt en flott dag. Liam er blid og fornøyd, ikke minst frisk. Han har ikke fått all søvnen han trenger, men han er fornøyd uansett. Det er for all del ikke en selvfølge at han er glad når han er overtrøtt, det skjer ikke hver dag for å si det sånn. Og selv om det krever litt av meg å amme mye på dagtid, og får i lille smokken, så fant vi ut at dette også er en god ting. Hadde han tatt smokk, ville han kanskje ikke krevd så mye næring på dagtid, og hadde heller våknet om nettene. Fordeler og ulemper med begge deler.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #foreldreogbarn #familieogbarn #baby #hverdag #barsel

 • Publisert: 17.01.2017, 23:59
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • LESING ER FOR ALLE

 • Publisert: 16.01.2017, 10:09
 • Kategori: Liam
 • ... selv de aller minste. Selv om en lett kan tenke at det ikke er noe poeng i å lese for de aller minste, så er det faktisk helt motsatt. Jeg har selv tenkt slik tidligere, men er glad for at jeg har fått informasjon om at det er viktig for barn i alle aldre og bli lest for. Med tanke på at jeg selv er en erfaring rikere, vil jeg gjerne dere informasjonen videre. Det er jo viktig at vi deler kunnskap med hverandre.

  Leser du for ditt småbarn, vil dette være med på å forme og utvikle språket til barnet. I tillegg viser forskning fra USA at barn som blir lest for har bedre evne til å se for seg hva de leser om. Til dere som vil lese mer, finner dere fin informasjon i denne artikkelen. "Det er ikke bare for kosen og trygghetens skyld det er verdifullt å lese for de små. Barnets hjerne blog også utviklet".

  Vi har allerede begynt med lesestund her hjemme. Liam synes det var kjempegøy. Både smilte av bildene og fulgte med på bildene i boken da jeg leste for han. Vi leste ikke så lenge da han ble utålmodig etter en stund, men det vil gå seg til. Skikkelig koselig å ligge å kose seg på sofaen med en god bok. Ser virkelig frem mot flere slike stunder i fremtiden!

  Se han nyyyter!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #foreldreogbarn #familieogbarn #familie #foreldre #baby #leseforbarn

 • Publisert: 16.01.2017, 10:09
 • Kategori: Liam
 • 4 kommentarer
 • Å LEGGE SEG I NYTT SENGETØY

 • Publisert: 15.01.2017, 23:48
 • Kategori: Hverdagen
 • God kveld alle sammen. Håper dere alle har hatt en fantastisk dag! Her hjemme har vi hatt en overraskende produktiv dag. Den lille leiligheten skulle vaskes, og når mor først vasker så vasker henne ordentlig. Tror aldri jeg har vasket så nøye noensinne. Brukte en time på å vaske det lille stellerommet til Liam og 1/3 av gangen. Satte opp farten litt da jeg innså hvor sakte det var.

  Og siden jeg er helt lost i ammetåka, flyttet jeg absolutt alle møbler rundt om i leiligheten. Slik at jeg ikke skulle glemme en eneste spot. Alt fra rommet til Liam flyttet jeg ut og stuen ble delt i to deler. På den måten er jeg sikker på at alt er vasket. Mamma og pappa skulle gå seg en tur, og reddet oss med å ta med mini på en tur. Da sov han nemlig når vi vasket, og litt til. Selv med en hel natts søvn. En som hadde litt tapt søvn å hente inn igjen.

  Etter vaskingen var tiden inne for å se årets første toppkamp. Nemlig Manchester United mot Liverpool. Det hele endte dessverre ikke slik vi skulle ønske her hjemme, men i det minste ble det ikke tap. Så da ble det ikke totalt krise for mannen. Og godt er det. Litt snop hører til en slik kamp, men kun fordi det enda er helg. Alt er pakket vekk, og vi er klare for første uke uten godis av noe slag. Vi har grønnsaker og dip i tillegg til smoothie som venter på å slukke søtsuget, så tror nok vi skal klare oss veldig fint jeg.

  Nå ligger jeg i senga, med en sovende Liam ved siden av. Han har de siste dagene sovnet i vuggen sin, da jeg er redd det skal bli en vane å sovne på puppen min. Selv om han har våknet etter rundt en time hver gang, så er dette virkelig en start. Kan ikke forvente at han skal snu en vane på dagen. Det går overraskende bra, og det setter jeg stor pris på. Tar han opp i sengen for litt amming, og så er det tilbake igjen etterpå. Så går det seg nok til etter hvert.

  Vi har nytt sengetøy også (alle tre til og med), og nå ligger jeg i senga og nyter det! Det finnes virkelig ikke noe bedre enn å legge seg i nytt sengetøy. Alle tre er nydusjet (Liam er badet, men dere ser tegninga), og vi er klare for å ta kvelden. Klare for å innta en ny og spennende uke. Jeg har full timeplan, og det er skikkelig deilig. Merker jeg blir rastløs av å sitte inne alene, så denne jenta skal kose seg gløgg med litt sosialisering. Godt er det ikke bare for meg, lille trenger det også.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #foreldre #familie #bloggmagasin #familieogbarn #foreldreogbarn #baby #hverdag

 • Publisert: 15.01.2017, 23:48
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • HVOR SOVER HAN?

 • Publisert: 15.01.2017, 12:23
 • Kategori: Liam
 • Fikk et spørsmål her om dagen. Hvor sover Liam. Tenkte jeg skulle skrive litt om det også, siden jeg har nevnt søvn noen ganger tidligere på bloggen. Dette funker fint for oss, og om dere har tips tar jeg de gjerne imot. Men da vil jeg at det skal være tips som kan hjelpe oss å får det enda bedre. Vi liker rutinene som de er nå, og vi har snakket med helsesøster og alt er trygt og godt for minstemann. Er ikke bare jeg som er lat om noen tenker det.

  Og det jeg har fått kommentar på tidligere er at Liam sover natten gjennom. Han gjør faktisk fortsatt det, unntakene er når han ikke sover gjennom natten. Bekymringen har vært om han har fått i seg nok mat, da noen mener at han burde få mat om natten. Og tror ikke det var negativt ment, vil bare forklare. Alle barn er forskjellige, slik som voksne, og hvis dere har lest mine tidligere innlegg forstår dere vel godt at han får nok mat om dagen. Da blir det dumt å vekke han fra en god natts søvn, når han egentlig ikke trenger det.

  Han har på det meste sovet i ni timer, og litt av grunnen til at ting funker så bra er at han sover for seg selv. Han sover i vuggen sin, så det er trygt og godt. Vuggen står rett ved siden av sengen, så han er ikke langt unna heller. Dette gjør at jeg og Robin ikke sover inneklemt om natten da Liam ofte tar opp mye plass i sengen, haha. I tillegg sover Liam bedre for seg selv. Uten for mange bevegelser og ikke så mye varme. Så slipper han også å bli for klam.

  Vi er ekstremt heldige som får sove natten gjennom. Selv om han kun er to måneder gammel. Vi nyter det så lenge det varer vi. Spesielt deilig er det for meg som ammer mer enn nok i løpet av dagen, så får jeg en god pause om natten. Ingenting er bedre enn uavbrutt søvn. Samtidig er vi fullstendig klar over at dette kan endre seg fort, og vet at vi sikkert får noen flere våkenetter i løpet av årene fremover. Og slik er det bare, og det er helt greit det også.

  Flere med småbarn som sover seg gjennom natten?

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #hverdag #baby #søvn #bloggmagasin #familieogbarn #foreldreogbarn #familie #mammalivet

 • Publisert: 15.01.2017, 12:23
 • Kategori: Liam
 • 4 kommentarer
 • HELLO IKEA

 • Publisert: 14.01.2017, 20:18
 • Kategori: Hverdagen
 • Heihei alle sammen. Fikk ikke oppdatert dere i går kveld, som egentlig var planen min. Vi var nemlig på middag hos mamma og pappa, og koste oss med taco. Robin ble ekstra glad når mamma overrasket med god bløtkake. Med andre ord koste vi oss veldig. Liam synes det var veldig gøy med masse kos og snakking med mormor og morfar, selv etter natten vi hadde. Etter en litt hard kveld/dag i går også, kom jeg endelig på hva det mulige problemet er. Mor har ikke tenkt seg helt om, og løk har blitt inntatt. Det funket ikke for lille skatten. Han har nå prompet i ett siden torsdag kveld, både dag og natt.

  Heldigvis er han mye bedre, og vi sov natten gjennom som vanlig. Godt med hjelp fra R med legging også, så nå skal nye rutiner inn. Vi synes rett og slett det var så koselig å legge han sammen, at dette skal gjøres oftere. Og tror ikke Liam synes det er fælt heller. Koselig å ha mamma og pappa i nærheten, spesielt når det er sovetid. Ingenting er viktigere enn at mini er og føler seg trygg.

  Vi tok bilen hjem i går, og dro derfor en snartur innom IKEA i dag. Vi handlet kun nødvendige ting, det må være første gang. Det er ikke livsviktige ting akkurat, men ting vi trengte her hjemme. Deilig å få det unnagjort. Det ene putetrekket kom i posten i går. Vi er superfornøyd, så da vet vi hva vi kan kjøpe mer av. Viser resultatet når alle trekkene er kommet, for øyeblikket passer ikke akkurat putene med hverandre. Gleder meg stort til å få vekk det siste røde putetrekket, så er julen borte for vår del! Elsker å ta opp julepynten, men det er alltid like godt å få det vekk igjen.

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #blogg #hverdag #ikea #mor #instagram #familieogbarn #foreldreogbarn #familie #mammalivet

 • Publisert: 14.01.2017, 20:18
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • OVERRASKENDE NYHETER

 • Publisert: 13.01.2017, 18:34
 • Kategori: Hverdagen
 • Hei dere. Babysang var skikkelig gøy! Mye bedre enn hva jeg hadde sett for meg faktisk. Visse det ville være gøy å lærerikt, ble likevel positivt overrasket. Anbefales virkelig til alle med baby. Dette skal vi definitivt fortsette med, det er til og med felles lunsj etter syngingen. Det var ikke med i min plan, så vi raste av gårde til helsestasjonen når vi var ferdige. Det endte kun med veiing på egenhånd og ingen konsultasjon med helsesøster dessverre, så kunne vært foruten den turen. Nå vet jeg i alle fall hvor mye han veier, så blir vi med på lunsj neste torsdag.

  Snakker om helsestasjonen. Jeg på veide han og sjekket hvor lang han er blitt (på egen hånd, så tar det med en klype salt), og dere kan tro jeg ble sjokkert da jeg så tallet på vekten. Han veier nå hele 7650 gram! Altså, han er kun to måneder! Min lille baby har ikke planer om å være så liten veldig lenge, men godt å vite at han får i seg nok av næring. Ikke noe er viktigere enn det. Så må jeg bare innse at han vokser opp, og at det går mye fortere enn hva jeg hadde planlagt. Vil jo helst ha babyen min for alltid, samtidig som jeg gleder meg til å se han vokse opp. Klager for all del ikke, han er sunn og frisk og det er virkelig ikke noe annet jeg ber om.

  Nå som vi har babysang på torsdager, må vi finne en ny dag og dra på babysvømming. Vi vurderer lørdager slik at Robin kan bli med. Men så er vi usikre på det da vi ikke vil være låst i helgene. Vi får sjekke ut mulighetene våres, så finner vi vel en løsning på det. Jeg gleder meg i alle fall til babysvømming. Kanskje han blir en liten badenymfe som moren sin. Jeg elsker å bade, så det blir nok en del bading for vår lille familie.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #foreldreogbarn #familieogbarn #familie #foreldre #baby #hverdag

 • Publisert: 13.01.2017, 18:34
 • Kategori: Hverdagen
 • 10 kommentarer
 • BABYSANG

 • Publisert: 12.01.2017, 09:52
 • Kategori: Hverdagen
 • I dag skal vi teste ut babysang for første gang. Spent på å se hvordan det er. Liam elsker sang, og enda bedre er det når vi legger til bevegelser. Selv om vi ikke er sangere her hjemme, så elsker han å høre på at vi synger, i tillegg til at vi noen ganger koser oss med nattamusikk i senga.

  Uro som lager lyd er også gull. Alt som spiller melodier er vel egentlig godkjent hos mini. Babysang vil jeg derfor tro passer oss veldig bra. Etterpå bærer turen ned til helsestasjonen. Liam skal veies, og så er det greit med en liten samtale med helsesøster. Er alltid koselig det. Ønsker dere alle en fantastisk dag.

  Noen son har vært på babysang før?

 • Publisert: 12.01.2017, 09:52
 • Kategori: Hverdagen
 • 10 kommentarer
 • VI SKAL BLI SUNNE

 • Publisert: 11.01.2017, 23:57
 • Kategori: Hverdagen
 • Tidligere har jeg nevnt at jeg aldri har klart å følge mine nyttårsforsetter. En ting jeg alltid sier på nyttårsaften er at jeg skal bli sunn. Holder vanligvis ikke ut særlig mange timene. Alltid en unnskyldning for å ta meg noe godt. Lurer bare meg selv, og det er akkurat derfor jeg synes det er greit. For det er jo ikke farlig eller dumt for de rundt meg, det er kun meg selv det går utover. Litt ekstra fett på kroppen skader vel ikke. Må ærlig innrømme at det er et rent mirakel at jeg ikke er ekstremt overvektig så mye dritt jeg har stappet i meg gjennom årene.

  I slutten av svangerskapet mitt ville jeg ha noe smått å spise på hele tiden. Og det enkle var da litt snacks. Kanskje litt potetgull eller sjokolade. Ble liksom for slitsomt å skrelle en hel klementin (ja, jeg kan være ekstremt lat). Og etter lille meldte sin ankomst, kom plutselig cravingsene mine frem i lyset. Var aldri noe jeg måtte ha i løpet av svangerskapet. Kun er periode hvor jeg spiste flere bananer om dagen (som jeg har totalt avsmak på om dagen). Nå har jeg hatt et ekstremt stort behov for sjokolade. Tenkte at det var greit i starten, men nå har det gått to måneder. Det finnes ikke lenger flere unnskyldninger.

  Og det er ikke bare meg lenger. For det første fullammer jeg, og et variert kosthold er ikke bare viktig for meg, men også veldig bra for Liam. For det andre vil jeg være et godt forbilde. Kan ikke forvente at Liam skal spise frukt og grønt, mens jeg sitter på siden og stapper i meg sjokolade. Det blir for dumt. Det er kun seks små sjokoladebiter igjen til meg. Etter det blir det kun godteri på lørdager, både for meg og mannen. Potetgull er fredagskos, godteri spises på lørdager. Etter helgen kaster vi det som er igjen. Enkelt og greit.

  Jeg må jo ha noe å spise på hele tiden, spesielt etter ammingen. Selv med flere brødskiver til frokost, og ordentlig middag, føler jeg at jeg aldri blir mett. Men så startet jeg med å ikke ville spise noe som helst etter fødselen, så kan ikke akkurat klage på det. Så i dag gikk vi til innkjøp av litt sunnere snacks. Da kan vi fortsatt kose oss her hjemme. Med snacks som ikke bare er godt, men også både sunt og mettende. Gleder meg til energinivået her hjemme øker, og til å kvitte meg med all drittmaten.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #hverdag #sunn #kosthold #familieogbarn #familie #foreldreogbarn #baby

 • Publisert: 11.01.2017, 23:57
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • 2 MÅNEDER MED BABYBÆRING

 • Publisert: 10.01.2017, 20:24
 • Kategori: Hverdagen
 • Lille er hele to måneder nå dere! Disse to månedene har vært magiske. Både oppturer og nedturer, men mest av alt er gleden. Herregud så mye glede den lille skapningen der skaper. Han har det fineste og mest sjarmerende smilet jeg noensinne har møtt! Har sikkert nevnt det tusen ganger allerede, får bare ikke sagt det nok. For en flott liten gutt vi har fått. Veldig spennende å følge han utvikling også, men det må jeg skrive i et eget innlegg. Det skjer innmari mye på kun to måneder for disse små.

  Og bæring av en tung syv kilos baby, det tar visst litt på hos meg. Har nemlig slitt med "svake" håndledd tidligere etter litt knall og fall. Støttebandasje har kommet på flere ganger, selv bare etter bilkjøring. Og når man da skal bære en tung baby hver eneste dag er det ikke veldig sjokkerende at støttebandasjen måtte på igjen. Orker virkelig ikke å bruke på begge hendene samtidig, så jeg bytter heller på. Er skikkelig dritt, men bedre å forhindre at det oppstår større skader senere. Ikke veldig fint, menmen.

  FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK

  FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #hverdag #skade #baby #familie #familietid #familieogbarn #foreldreogbarn

 • Publisert: 10.01.2017, 20:24
 • Kategori: Hverdagen
 • 5 kommentarer
 • NÆRMEST PERFEKT

 • Publisert: 10.01.2017, 01:01
 • Kategori: Hverdagen
 • Jeg har lyst til å si beklager for null blogging tidligere, men jeg er faktisk ikke lei for det. Har tenkt på hva jeg ville poste på bloggen i dag, men hadde ingen ideer i hodet tidligere i dag, så jeg satte det litt på vent. Of i ettertid har dagen rast avgårde. Det gjør det alltid, men denne dagen har vært annerledes. Det har gått fort, fordi den har vært spesiell. Spesielt bra faktisk.

  Vi startet dagen litt tidligere enn hva vi pleier, nettop for å få mer energi i løpet av dagen. Og det funket supert. Liam har alltid en liten blund (noen timer der altså), etter første "måltid" PG morgenen. Da sovner faktisk jeg også. Og da hender det at vi sover opp imot to timer. Men når vi sto opp ved dagens første amming, så sovnet Liam i armene mine i sofaen. Jeg flyttet han over i vogna, og vóila. Der sov han søren meg i over tre timer. Våknet opp like glad som sola, og så bar det ut en tur.

  Der sovnet han selvsagt igjen (som nevnt tidligere, vogna er gull), og sov ute når vi kom hjem igjen. Da sov han i ca. 5 timer. Alt dette etter litt over syv timer sammenlagt i natt. Altså, er jeg heldig? Han er alltid glad og fornøyd, sjeldent noe mas her i gården. Smiler fra øre til øre, noe som selvsagt smitter over på foreldrene. Hvis du ikke blir glad av smilet hans, er du immun mot alt søtt. Han er en skikkelig sjarmør, smelter hver en person han møter!

  Vår lille tur ut var ikke overraskende til senteret. Vi dro ut for å handle noe viktig, og ja jeg endte opp med litt ekstra. Men det ble kun en genser, som jeg fant på tilbud, en lyslenke og to "lamper" til 10 (!) kr. Så vi begynner å blir flinkere nå altså, er veldig stolt. Og hvis dere følger meg på Instagram har dere kanskje sett min story? Jeg skal forklare nærmere i morgen, haha. Er ingenting alvorlig da, heldigvis. God natt alle sammen.

  Instagram.

  Facebook

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #bloggmagasin #foreldreogbarn #familieogbarn #baby #hverdag

 • Publisert: 10.01.2017, 01:01
 • Kategori: Hverdagen
 • 0 kommentarer
 • SUNDAYS

 • Publisert: 08.01.2017, 18:28
 • Kategori: Hverdagen
 • God ettermiddag alle sammen. Jeg sitter godt plantet i godstolen hos mamma og pappa. Magen er god å mett etter en av mine favorittmiddager, og vi er snart klare for takeoff alle mann. Vi skal nemlig videre på besøk til min storesøster. Robin er hos kompisene sine en tur, og jeg og Liam tok turen til mine foreldre. Føles ut sol en evighet siden sist gang, så da var det godt å komme hot en tur. Ingenting slår mammas hjemmelagde mat!

  Ellers har faktisk helgen vært rolig. I går gikk vi til en annen butikk enn hvilken vi pleier å gå til, så fikk vi testet en ny butikk. I tillegg ligger butikken rett ved lokalet vi skal ha dåpen i. Da fikk vi sjekket hvor det lå også. To fluer i en smekk, ikke verst altså. Ikke er lokalet langt fra hverken kirke eller leiligheten vår, så det er ganske luksus. Nå gleder jeg meg til å fullføre resten av dekoren vi skal bruke i dåpen, og alt kan brukes på rommet hans etter dåpen. Viktig med gjenbruk.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #hverdag #helg #foreldreogbarn #familieogbarn #bloggmagasin #baby

 • Publisert: 08.01.2017, 18:28
 • Kategori: Hverdagen
 • 4 kommentarer
 • DEN NYE SOFAKROKEN

 • Publisert: 07.01.2017, 14:25
 • Kategori: Interior
 • Jeg var godt i gang med å redigere bildene av den nye sofaen i går, men lille våknet og det gikk faktisk helt i glemmeboka. Kom ikke på at jeg ikke hadde fått postet bildene før jeg lå i senga i går. Så derfor kommer de nå. Vi er veldig fornøyd med en sofa man ikke synker helt ned til gulvet i, og ikke minst med en litt finere en. Den gamle var i leiligheten her da vi begynte å leie, men siden den var så utslitt tok vi den rett og slett med til søppeldynga.  Her er vår gamle forferdelige sofa. Den var skikkelig deilig de første dagene, den var jo så myk. Men den var ihjelsatt og første til vondt i kroppen. Så når denne sofaen kom på tilbud, ja da måtte vi slå til


  Er ikke vindu som lyser opp stuen, så var ikke veldig lett å få frem denne mørke sofaen på bilder. Men her er den. Vil ikke ta frem de gamle putene våres da de er enten høst eller sommer farger. Så derfor har vi fortsatt litt juleputer. Nye puter er på vei hjem, etter et lite besøk på ebay i går, så gleder meg til de kommer. Da tror jeg endelig stua vår blir komplett. 

  Hva synes dere om sofaen?

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #interior #mamma #foreldreogbarn #familieogbarn #baby #sofa
   

 • Publisert: 07.01.2017, 14:25
 • Kategori: Interior
 • 6 kommentarer
 • VASKEDAG

 • Publisert: 06.01.2017, 16:10
 • Kategori: Hverdagen
 • Mini sover. Ute igjen i dag faktisk. Det snør en del her i dag, og det er allerede ganske hvitt ute, men det har blitt varmere. I dag er det kun 1 minus grad ute, og jeg fikk lagt lille gull ute. Han er inne i fase to, og har vært en liten mammaklegg hele uken. Har er glad og fornøyd, men skal sove, spise og le alt oppå mamsen. Så det har vært en ganske krevende uke. 

  Dette gjør det jo også vanskelig å blogge. Noen ganger kan han ligge å prate og styre i vippestolen sin eller med noen andre. Men i tillegg til denne fasen, har han hatt økedager igjen (mye til puppen for å øke melkeproduksjonen min), og da er det ofte kun mamma som hjelper. Og helst ligge til puppen til mamma. Så jeg har vært ganske lenket til sofaen om jeg ikke har hatt mini i vogna.

  Så det å se at det var varmt nok til å legge han ute i dag var ganske deilig. Ikke er han like klengete i dag heller, så virker som økedagene er over. Selv om jeg elsker å være hans trøst, er det deilig med avlastning en gang i blant. Og Robin vil jo også kose med sønnen sin, så forhåpentligvis henger han ikke fast i puppen min gjennom helgen også.

  Dette førte til at jeg endelig fikk tid til å vaske og rydde litt. Ny sofa ble med oss hjem i går, og denne har oppbevaringsplass. Det er utrolig deilig. Så nå har jeg flyttet alt av tepper og puter til sofaen, i tillegg til å vaske halve leiligheten. Det var skikkelig deilig. Og leiligheten trengte desperat en vask etter at det ble bært inn og ut av leiligheten i går. Når du står med en tung sofa i armene, er ikke akkurat hovedfokuset å ta av seg skoene før man går inn i leiligheten. Så når det ble dagslys i dag, var det ikke vanskelig å se at det måtte vaskes her hjemme.

  Nå skal jeg slappe av litt på den nye sofaen før mini våkner. Robin har med middag hjem fra jobben i dag (luksus? Jepp!), så jeg slipper til og med å tenke på matlagingen i dag. Tror dere jeg ble glad når han sendte med melding tidligere i dag? Jeg ble overlykkelig faktisk! Utrolig deilig å bare bruke denne kvelden til å slappe av med R, slik at vi får litt etterlengtet kjærestetid. I natt har jeg til og med drømt om at vi hadde kjærestetid, så det er mitt bevis på at vi trenger å sette oss ned å kose oss i kveld! 

                                   
                                                 BOw9RSbgI2z
                                                                            Trykk på bildet, og du kommer direkte til min instagramprofil.

  Ønsker dere alle en flott fredag♥

   

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #foreldreogbarn #familieogbarn #bloggmagasin

 • Publisert: 06.01.2017, 16:10
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • PLUTSELIG KOM VINTEREN

 • Publisert: 05.01.2017, 17:20
 • Kategori: Liam
 • Hei dere. Her er det 10 minus grader i dag, så vi har holdt oss inne vi. I tillegg er Liam inne i fase to, og er skikkelig avhengig av nærhet. Det eneste stedet han sover godt er enten ved meg, eller i vogna. Så lenge den er ute. Men i dag har det vært så kaldt at han måtte sove inne. Jeg holdt meg derfor i senga frem til klokken nærmet seg ett i dag tidlig. I senga sover han jo ved siden av meg. Han har vært som dette de siste dagene, derfor tok vi en ekstra lang morgen i dag.

  Men vi har kost oss masse uansett vi. Jeg er over gjennomsnittet glad i å ta bilder, så jeg knipser i vet jeg. Liam er den perfekte modellen. Prater og ler, smiler og koser seg med mamsen. Og når han er lei, ja da klager ham litt. Han er en bestemt liten gutt, så han gir beskjed om det er noe som er feil. Ingen tvil når han er misfornøyd.

  Selv om han er mye på meg om dagen, har han også blitt glad i å ligge alene. Han kan sitte lenge i vippestolen uten at vi vipper på han nå. I tillegg ligger han gjerne i sofaen og prater, ler og kjefter for seg selv. Han begynner å få skikkelig personlighet nå. Utvikler seg fra dag til dag. Det er veldig morsomt å være en del av! Kunne ikke fått en finere liten gutt!

  #mamma #mammablogg #ungmor #ungmamma #foreldreogbarn #familieogbarn #hverdag #baby #newborn

 • Publisert: 05.01.2017, 17:20
 • Kategori: Liam
 • 2 kommentarer
 • HUSMOROPLLÆRING

 • Publisert: 04.01.2017, 20:09
 • Kategori: Hverdagen
 • Da er jeg i full gang med matlagingen her hjemme. Ble litt sent ettersom lille skulle ha mat, og ikke fikk sove før han kon ut i vogn, så måtte vente til Robin kom hjem før jeg fikk startet. Men middag blir det, hjemmelaget tomatsuppe står på dagens middagsplan. Vi fikk altså "Trines matbok 2" til jul, så jeg har ventet på å ta i bruk en oppskrift en god stund nå. Og endelig fant jeg både tid og krefter.

  Valgte å starte med noe enkelt i dag, og foreløpig går dette veldig bra. Mannen ville ha makaroni i tillegg, så det kokes opp også. Rundstykkene er i ovnen og suppen nærmer seg ferdig. Smaker utrolig godt, så gleder meg til å spise. Måtte droppe en del løk med tanke på ammingen, så var redd det ville ødelegge smaken. Virker som jeg unngikk dette, heldigvis.

  Dessert er også på dagens plan. Om middagen blir vellykket, feirer vi med panna cotta! Noe av det beste jeg kan få servert. Dette ble en ferdig pakke, eneste jeg har gjort var å koke opp pulver blandet med melk. Så neste gang skal jeg lage dette selv også. Er så deilig å endelig mestre matlaging. Greit å starte med oppskrifter til jeg føler meg komfortabel, så kan jeg prøve meg på egen hånd etter det.

  Skal fortsette å prøve meg frem med oppskrifter fra boken, og dele litt med dere etterhvert. Neste middag blir nok hjemmelagde chicken nuggets! De ser sinnsykt gode ut. Så om det blir vellykket skal dette vises frem, må jo ha bevis. Håper dere har hatt en fantastisk dag alle sammen. Ble litt sent innlegg i dag å, har nemlig løpt litt ærender med mamma. Nå skal middagen serveres, og jeg skal prøve å ferdigstille morgendagens første blogginnlegg før mini våkner.

  Ser ikke dette godt ut, så vet ikke jeg! Dere kan se hvordan matlagingen går på min Instagram story, her.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #middag #familieogbarn #foreldreogbarn #bloggmagasin

 • Publisert: 04.01.2017, 20:09
 • Kategori: Hverdagen
 • 6 kommentarer
 • LEVER I AMMETÅKEN

 • Publisert: 03.01.2017, 19:39
 • Kategori: Hverdagen
 • Liam var ikke lenge ute av magen før han  kom til puppen. Han var et naturtalent og festet seg til puppen helt på egen hånd. Barnelegen som skulle hjelpe meg med å starte ammingen ble positivt overrasket, men gav meg en liten hjelpende hånd, slik at han fikk skikkelig tak. Og jeg fikk en aldri så liten opplæring i hvordan jeg kunne hjelpe han med å få tak senere. Heldigvis gikk det seg til av seg selv, tror ikke jeg fikk med meg en ting fra den lille leksjonen. Eneste grunnen til at jeg husker det er faktisk at jeg har sett bilde av det, hehe.

  Ettersom dagene gikk, fortsatte ammingen like bra. Og siden jeg var så ekstremt glemsk i svangerskapet, tenkte jeg at jeg ville fly rett over i ammetåken. De fleste går tross alt i sin egne lille boble etter den lille kommer til verden. Men jeg glemte ingenting jeg. Følte heller ikke at jeg var i en boble, annet enn karusellturen av et sykehusopphold. 

                                          BOpCZMxAG8h

  Dette varte i knappe en uke. Det tok ikke mange dagene før jeg innså hvor lite jeg egentlig hadde å tenke på i løpet av sykehusoppholdet. Alt handlet om Liam, og Robin var alltid tilstede. Men når har dro tilbake på jobb var alt ansvaret hos meg, og jeg merket at jeg var i min egne lille boble. Og ikke skulle den sprekke med det første. Nå er jeg vant med den nye hverdagen, og elsker den. Men ammetåken er jeg virkelig borte i. Jeg glemmer så ekstremt mye, og dagen er over før den i det hele tatt starter. Så hvis dere tenker at jeg ikke alltid gjør som jeg sier, så er det nok ammetåken som står bak dette. 

  Heldigvis har jeg både telefon, tavle og avtale bok så jeg slipper å glemme viktige avtaler. Og så minner Robin meg på masse, om han ikke fikser det selv. Som dåpen for eksempel, ekstremt viktig å få i land alle avtalene. Han tar seg av lokale, og jeg tar meg av det andre. En fin ordning for oss dette, slik at vi får i havn alt det viktige. Nå har jeg handlet inn litt småting for å gjøre dåpen fin, så da er det bare å huske på at dette må ordnes før den tid kommer!

  Har egentlig skrevet på dette innlegget siden halv to i dag, men Liam har hatt mageknipe igjen i dag. Han er blid som en sol, litt gretten, men han har ikke fått sovet noe særlig. Max 15 min sammenhengende søv, ellers har han våknet igjen etter kun få minutter. Når han var godt pakket inn i vogna, sovnet han sekundet vi gitt ut døra. Noe som var godt for meg, siden jeg hastet ut og glemte en million ting inne, og endte opp med og løpe inn og ut et par ganger. 

  Er ikke disse tøflene søte? Kusinen min har strikket de til Liam, og vi elsker de her hjemme. Sjekk ut Instagram for å se en liten videosnutt av de. 

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #familie #instagram #familieogbarn #foreldreogbarn

 • Publisert: 03.01.2017, 19:39
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • MÅL FOR 2017

 • Publisert: 02.01.2017, 19:02
 • Kategori: Mål
 • Hvert år kommer jeg opp med nyttårsforsetter. Men det vil ikke si at jeg er veldig flink til å følge disse. Derfor har jeg bestemt meg for å starte med noe nytt. Jeg vil heller sette meg noen mål for det kommende året. Så får vi se om dette gir meg mer motivasjon. Og det faktum at jeg deler det med dere, gjør at jeg blir mer forpliktet til å holde meg til disse målene. I tillegg er jeg ekstremt glad i å krysse av ting jeg har gjort, så når vi trer inn i 2018 skal jeg sette meg ned, og forhåpentligvis krysse av det meste fra denne listen. Om ikke alt.   

  1. VÆRE MER UTE

  Det er godt for både kropp og sjel. Jeg vet det ekstremt godt, men gidder jeg å gå utenfor døren? Sjeldent. Nå som Liam er kommet til verden vil dette selvsagt ikke vare veldig lenge uansett. Men for min egen del så vil jeg bli flinkere på å bruke helgene mine ute. Nå som formen er tilbake til normalen og energinivået er på topp, så finnes det lenger ingen unnskyldning. Jeg skal komme meg ut på trilletur, minst fem dager i uken. Må ikke nødvendigvis gå tur i flere timer hver dag. Bare en liten halvtime hjelper. Liam sover ute hver dag uansett, så han får i alle fall masse frisk luft så lenge det er grader nok til det.

  2. TA VARE PÅ MEG SELV

  Et fotbad i ny og ned, ansiktsmaske og litt neglelakk. Små ting som verken tar mye tid eller krefter. Dette er noe jeg må bli flinkere til. Føler meg alltid så bra etterpå, men likevel gjør jeg det alt for sjeldent. Viktig å ta vare på seg selv, enten man er mor eller ikke. Spesielt når dette gjør at man føler seg enda bedre i ettertid.

  3. SPARE PENGER

  Hjemme her må vi finne en måte som funker for oss. Det er mye som skal skje, på ikke så mange år. Liam skal starte i barnehagen, og når han blir større er det aktiviteter som krever penger. Ettermiddags aktiviteter er gull verdt, og så absolutt noe Liam skal få muligheten til. Vi har allerede en måte som gjør at vi bruker mindre penger, i tillegg til å spare litt småpenger. Alle disse småpengene går til sparekonto til Liam, så vi må bare fortsette med dette.

   


   

  ♦ M Å L  F O R  2 0 1 7 ♦

   

  4. GÅ UT AV KOMFORTSONEN

  Jeg startet å utfordre meg selv litt allerede i fjor, og det endte ofte i de beste beslutningene gjennom hele året. Derfor vil jeg utfordre meg selv enda mer i år, slik at jeg vokser enda mer som en person. Selv om jeg gruer meg ekstremt mye på forhånd, ender det alltid mye bedre enn hva jeg tror. Da må jeg jo bare presse meg selv litt da. Slik er det bra.

  5. ENDRE KOSTHOLD

  Når alt det siste av godteri og drittmat er ute av huset, så blir det ikke kjøpt inn mer. Jeg og R er begge enige i at vi vil ha et bedre kosthold her hjemme. Det er mer rutiner nå om dagen, noe som gjør det lettere å forberede middager her hjemme. I tillegg var vi så heldige at Trines matbok 2 ble med oss hjem etter julaften, og der er det til og med ukesmenyer. Dette skal jeg virkelig utnytte, og første middag blir laget i løpet av de neste dagene. Viser selvsagt resultatet her, så får dere se om jeg kan lære meg å lage mat også. Viktig å være gode forbilder, så maten skal være godt for både helse og smaksløker fremover!

 • Publisert: 02.01.2017, 19:02
 • Kategori: Mål
 • 6 kommentarer
 • TILBAKE TIL HVERDAGEN

 • Publisert: 02.01.2017, 14:09
 • Kategori: Hverdagen
 • Da er hverdagen tilbake for fullt, og Robin er tilbake på jobb igjen. Og jeg og Liam går tilbake til vår rutine. Robin var på jobb forrige uke også, men da var det kun 6 timers dager. Nå er det tilbake til vanlige arbeidstimer, så da blir vi litt lenger alene her hjemme. Men vi klarer oss helt fint, så jeg klager ikke. Om ikke lenge kommer mamma på besøk med tante. Henne bor dessverre ikke i nærheten, så endelig får henne møte Liam. Vi gleder oss masse til de kommer, og leiligheten er nesten klar for besøk.

  Jula er fortsatt på vei ned. Nå er nisser borte, og jeg har fått ryddet vekk en del nå. Robin kommer hjem til en annen leilighet i dag, det er sikkert. Liam har vært ekstremt tålmodig i dag, så han har ligget i babynestet og pratet og smilt om hverandre. Litt sutring kommer det også, men det er over før jeg i det hele tatt rekker å gå bort til han. Han var super fornøyd med at jeg støvsugde, må være den beste lyden han vet om. Nå som julen er borte innser jeg virkelig at vi har et svart/hvitt tema med interiøret. Ikke mange farger igjen her, hehe. Gleder meg til å finne frem litt vi har gjemt bort, gøy å dekorere leiligheten på en helt annen måte, det skal jeg innrømme.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #jul #bloggmagasin #foreldreogbarn #familieogbarn #baby

 • Publisert: 02.01.2017, 14:09
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • NEW YEARS EVE: BILDEDRYSS

 • Publisert: 02.01.2017, 00:48
 • Kategori: Hverdagen
 • Kvelden i går var magisk. Vi var hos svigermor, og koste oss gløgg i hjel. God mat og drikke, og fint selskap. Vi feiret at året var over på best mulig vis. Kan ikke tro at enda ett år er over, men er klar som et egg for å oppleve hva som venter oss i 2017. Gleder meg til alt vi skal oppleve, ikke minst alle milepælene til Liam. De kommer som perler på en snor, og vi er klare for å lære nye ting sammen med lille. I går hadde jeg et klart mål; huske å ta bilder. Jeg er veldig opptatt av at vi tar bilder av alt, spesielt når det kommer til Liam's første opplevelser! Siden jeg er borte i ammetåka, blir dette fort glemt, men i går husket vi det. Her er et bildedryss fra kvelden vår.

  Altså, er det rart jeg nyter dagene mine? Sjekk ut det smilet her a! Han lyser jo opp dagene som bare det.

  Det er dritkult å se seg selv i speilet. Vet ikke hvem som er mest fascinert, mor eller sønn?

  Her er det påkledning under press. Tre minutter til midnatt (!!). Heldigvis rakk vi det, og synet av raketter over himmelen var like magisk som alltid. Ble verken video eller bilde av raketter for min del, da jeg holdt lille nurket mitt. Planen var egentlig å la Liam bli inne mens jeg og Robin gikk ut for å titte på raketter. Planen ble endret da jeg kjente klumpen i magen. Ville så absolutt ikke gå ifra Liam når vi feiret nyttårsaften for første gang (som sagt; jeg er opptatt av alle slike milepæler). I tillegg visste vi ikke hvordan han ville reagere, så det var for min del best å bli inne. Vi fikk heldigvis bedre syn inne, og utsikten hadde vært verre om vi hadde valgt å gå ut. Vi ble derfor på verandaen til farmor, og fikk opplevd rakettene sammen. Og før noen skal peke fingeren mot meg; vi var på en veranda inngjerdet av glass, ingen raketter i nærheten da utsikten har skog under seg, og lyden var ikke høy ved oss. Ingen fare for å bli truffet av raketter heller. Liam har det like fint i dag som i går, om ikke bedre. Så vet dere det!

  Vil bare avslutte med å si at jeg låner vekk sønnen min også. Selv om det så absolutt ikke ser slik ut på bildene, uff. Men jeg kan ikke legge ut bilder av alle på min offentlige blogg, så da ble det bilder av meg. Håper dere overlever det. I morgen komme nyttårsforsettene, stay tuned.

  Hadde dere en fin feiring i går?

  #ungmor #ungmamma #mamma #mammablogg #familie #familieogbarn #foreldreogbarn #nye #newyear #baby #newborn

 • Publisert: 02.01.2017, 00:48
 • Kategori: Hverdagen
 • 12 kommentarer
 • 2017

 • Publisert: 01.01.2017, 16:45
 • Kategori: Hverdagen
 • Nytt år, nye muligheter. Det er deilig å si det. Og en fantastisk følelse. Dette året skal jeg gjøre til et bra år. Min lille familie skal skape mange minner. Lille blir jo større for hver dag som går, og det blir utrolig spennende å følge utviklingen hans. Denne julen har vært magisk, dette året kan det ikke annet enn å bli bedre. Når han er større, og forstår mer. Det var gøy å åpne ekstra mange pakker i år da, skal ikke lyve.

  Noen nye mål for året har vi også satt oss. Jeg og Robin har ett mål vi skal nå sammen, og noen på egenhånd. For min del skal jeg for det første bli bedre på bloggfronten. Siden mye av familien min bor forskjellige steder i Norge, så sier de så mye positivt om bloggen. En måte for dem å følge med på Liam, selv om de ikke får se han så ofte. Har også fått positive tilbakemeldinger fra kolleger, noe som også er veldig hyggelig. Resten av nyttårsforsettene skal jeg skrive i et eget innlegg.

  Og så er det jo dere. Som jeg ikke kjenner, men som likevel klikker innom bloggen for å lese. Og mange legger også igjen kommentarer. Og det er virkelig hyggelig! At dere fortsatt titter innom, tross den dårlige bloggingen er utrolig koselig. Så da er det bare en ting å gjøre for å vise at jeg setter pris på dere alle. Nemlig å blogge. Har ikke glemt bloggen disse dagene jeg ikke har blogget, så nye bloggideer er funnet frem. Nå er jeg virkelig klar for å starte dette året, og gjøre det til det beste året så langt. Håper dere fortsatt vil følge oss på denne reisen. 

  Vil også si at dagene jeg ikke får blogget, vil jeg si ifra på Facebook siden til bloggen, eller på instagram. Har faktisk blitt flinkere på å legge ut Story på instagram også, så om dere vil få med dere noen små glimt fra hverdagen vår, så er det bare å følge oss der. Innleggene som jeg legger ut på bloggen vil jeg bruke litt tid på, og være fornøyd med. Derfor er det lettere å gi beskjed om dårlig blogging på andre plattformer. Dere finner meg på facebook her og instagram her  Ønsker dere alle en flott start på det nye året♥

  #ungmor #mammablogg #ungmamma #familie #familieogbarn #foreldreogbarn #bloggmagasin #mamma #baby #newborn #nyttår

 • Publisert: 01.01.2017, 16:45
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • hits