Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

TRE CM ÅPNING

 • Publisert: 08.11.2016, 15:41
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå har jeg faktisk tre cm åpning dere. Jeg hadde det i alle fall klokken 10 i dag tidlig. Legen som undersøkte meg sendte meg da opp til føden, slik at de kunne følge med på meg litt. Og det var første gang jeg lot meg selv tro at noe ville skje. Vi gikk spent opp til føden og inn for å snakke med en jordmor. Etter å ha vurdert min situasjon fikk vi dessverre en dårligere nyhet. Vi skulle bare dra hjem igjen.

  Ble utrolig skuffa, og jo mer henne forklarte, jo vanskeligere ble det å høre. Jeg falt litt sammen. Tung nyhet når jeg endelig trodde at gutten var på vei til verden. Jordmor mener at det er bedre for meg å være hjemme å slappe av, enn å traske rundt på sykehuset. Forstår det, og er helt enig i det, men det var fortsatt veldig vondt å høre.

  Men gutten i magen er helt frisk. Fin hjerterytme, jeg har bra blodtrykk og urinen min er fin. Så alt står bra til med gutten, han vil bare ikke komme ut helt enda. Det kan skje i kveld, og det kan være jeg må vente til å bli satt i gang på torsdag. Det er umulig å forutse, så vi håper på det beste.
  Om du vil se bilde fra sykehuset, så finner du det på min Facebook siden. Der det vil bli oppdatert fra sykehuset, så følg gjerne med. Siden finner du her.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #baby #barn #boy #prins

 • Publisert: 08.11.2016, 15:41
 • Kategori: Graviditeten
 • 10 kommentarer
 • PÅ VEI TIL SYKEHUSET

 • Publisert: 08.11.2016, 07:14
 • Kategori: Graviditeten
 • Dagen er her endelig. Er nå på vei til sykehuset. I dag finner jeg ut om når fødselen blir satt i gang. Om det ikke skjer i dag, så blir det vel på torsdag. Er torsdag som er orginaldatoen, men da har både jeg og pappa bursdag, så hadde vært greit for Liam å få sin helt egne dag.

  Men dessverre er ikke dette opp til meg. Jeg krysser fingrene for at jeg blir satt i gang, for nå er jeg utrolig sliten. Vil gjerne komme i gang med fødselen, og få møte denne personen i magen min. Kan være det kommer en oppdatering fra meg senere, men det kommer helt an på anstendighetene. Håper dere alle får en fabelaktig dag!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #fødsel #ahus

 • Publisert: 08.11.2016, 07:14
 • Kategori: Graviditeten
 • 10 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 42

 • Publisert: 06.11.2016, 13:51
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: er i dag akkurat en uke over terminen ..

  Hvor langt på vei: jeg har nå gått inn i svangerskapsuke 42, og har vært gravid i 41 uker og 3 dager. Jeg har altså gått syv dager på overtid nå, og hele 102,5% av graviteten er fullført.

  Om baby: Babyen trives åpenbart godt inne i magen min nå, og forbereder seg på å komme ut. Han legger stadig på seg, og har det trygt og godt i magen. Det er viktig å kjenne bevegelser fra barnet hver eneste dag, og om bevegelsesmønsteret endrer seg skal man kontakte føden. Liam er heldigvis like aktiv som alltid!

  Om meg: De fleste er ganske utålmodige når de går over termindatoen. Så lenge formen spiller på samme lag kan det være godt å enten gå en liten tur, eller gjøre noe annet koselig for deg selv. Lese en god bok eller finne en serie å se på kan også hjelpe å få tiden til å gå fremover. Motiveringen får være at snart kommer babyen til verden, og at jeg skal få holde min lille gutt for første gang om ikke mange dagene.

  Ukens musthave/craving: fortsatt et stort ønske om kakemenn, og melk. Den kombinasjonen er helt konge.

  Ukens innkjøp: Denne uken ble det som sagt med et sengesett hjem fra butikken. Viktig å ha flere sett, så vi starter med to, så får vi kjøpe mer om vi trenger det senere.

  Plager: Mye sterkere kynnere enn tidligere nå om dagen. Bekkenet spiller virkelig ikke på lag, så motivasjonen til å løpe rundt er ikke til stede lenger. Og så er det jo disse riene da, vondt men veldig spennende. Håper det kommer ordentlige rier snart. Ellers er formen fortsatt god den, så lenge jeg ikke overarbeidet meg selv.

  Søvnen: sovner bedre nå som jeg sover hjemme. Når jeg legger meg sammen med Robin klarer jeg ofte å sovne litt tidligere. Godt å vite at han er rett ved siden av meg om noe skjer, det er veldig betryggende. Noen dager er verre enn andre, så er også de kveldene hvor jeg absolutt ikke sovner. Som i natt, tror ikke jeg sovnet før klokken var passert halv fire.

  Vektøkning: Veide meg for ikke mange dagene siden, og da var den ganske lik fortsatt på 72 kilo. Har gått opp 16 kilo i denne graviditeten, så håper de faller fort av igjen.

  Strekkmerker: De fortsetter å komme, under på magen og sidene på låret er utsatt. Er kjipt å se at det kommer flere og flere, men jeg får den beste premier, så kan gjerne få dobbelt så mange om det er hva som skal til.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #ukesoppdatering #uke42 #familie #baby #familieogbarn

 • Publisert: 06.11.2016, 13:51
 • Kategori: Graviditeten
 • 8 kommentarer
 • DE FØRSTE RIENE

 • Publisert: 05.11.2016, 13:13
 • Kategori: Graviditeten
 • Hei alle sammen. I går hadde vi en spesiell og spennende kveld her hjemme. Etter blogginnlegget mitt i går kveld, skulle vi se ferdig en episode av serien vår, da jeg plutselig begynte å få veldig vondt. Og det kom relativt store smerter, før det ga seg.

  Etter en stund innså vi at dette var rier. Det gjorde innmari vondt, men ikke så vondt at jeg trodde fødselen var i gang. Robin tok tiden likevel, i tilfelle det skulle ta seg opp. Det gikk over etter en liten stund, så det blir ikke noe fødsel helt enda. Men modningsrier er en god start, og det var en lærerik situasjon. Fikk vi forberedt oss litt ekstra begge to.

  Om det skulle gå i gang av seg selv, da skal vi nok klare oss veldig bra. Tirsdagen nærmer seg med stormskritt og jeg er veldig spent på sykehusbesøket. Merker at det er mye graviditet her om dagen, så blir godt å få det overstått. Nå skal jeg hoppe i dusjen før jeg skal svare ferdig på spørsmålsrunden. Har dere noen siste spørsmål nå, så må de komme nå. Du finner spørsmålsrunden her --> Spørsmålsrunde

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #rier #fødsel

 • Publisert: 05.11.2016, 13:13
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 41

 • Publisert: 30.10.2016, 17:02
 • Kategori: Graviditeten
 • Igjen, beklager for at oppdateringen ikke kom i går. Men når jeg først merker at jeg kanskje får til å sovne, så må jeg bare utnytte sjansen. Her kommer oppdateringen for denne uken, og igjen satser jeg på at det er den siste jeg må skrive, hehe.

  Termin: i dag (!!)

  Hvor langt på vei: i dag har jeg vært gravid i 40 uker og 3 dager. Og i dag har jeg jammen meg vært gravid i 283 av 283 dager, som betyr at 100% av graviditeten er overstått.

  Om baby: det nærmer seg nå fødsel, og Liam er helt ferdigutviklet. Han kan nå ankomme verden når som helst, og da vil han være helt klar for den nye tilværelsen. Det beste vil selvsagt være at fødselen starter naturlig, både for meg og prinsen. Derfor håper jeg at dette blir tilfelle, jeg og lillegutt er klare, nå må bare kroppen min bli klar også.

  Om meg: en ny milepæl er nådd, termindatoen er her. Og for de aller fleste vil graviditeten fortsette etter denne datoen. Hele 90% gravide føder først etter termindatoen sin. Det er derfor bare å smøre seg med enda mer tålmodighet, fødselen kan være flere dager unna fortsatt.

  Ukens musthave/craving: nå som det nærmer seg jul, kan man ikke unngå alle disse julekakene som blir solgt i butikkene. Er ikke overveldende glad i kakemennene som blir solgt i butikkene, da man lett smaker at det er en del sukker i disse. Hjemmelagd er best. Men frem til vi baker julekaker selv, er disse gode nok, og i år har jeg hatt et stort ønske etter kakemenn fra butikken.

  Ukens innkjøp: har heldigvis holdt meg unna shopping til prinsen denne uken, så det endte kun med jakken som jeg viste dere i går.

  Plager: ja nå om dagen er det jo en del plager, men det er jo helt naturlig så sent i svangerskapet. Men er ikke så ille at jeg er sengeliggende, og det er jeg takknemlig for. Våkner opp med vondt i bekkenet daglig, men heldigvis går dette fort over. Ryggen er fortsatt plaget, spesielt når jeg kjører bil. Ellers er det smertene som oppstår når kroppen min modnes, men dette må jo selvsagt forventes, og synes personlig det er litt spennende hver når jeg har vondt, fordi det er tegn på at noe skjer. Spennende periode dette! Noe jeg sliter veldig med er ribbeina. Mange bevegelser som ikke lenger funker for meg, av den grunnen at jeg nesten føler at ribbeina mine knuses og dras i alle retninger. Jaja, snart er det over.

  Søvnen: sliter fortsatt med å sovne, men sover godt når jeg først sovner. Er veldig forskjellig fra dag til dag når jeg våkner. Noen dager våkner jeg litt om morgenen, gjerne rundt syv/åtte tiden, og andre dager sover jeg helt til jeg står opp. Prøver å ikke sove alt for lenge fordi jeg gjerne vil ha det litt lettere med å sovne om kvelden, men uansett hvor tidlig jeg våkner, sliter jeg med å sovne. Sover derfor ekstra lenge noen dager, slik at jeg i det minste er uthvilt. Vanskelig kabal dette her, men det er heldigvis snart over.

  Vektøkning: har ikke veid meg denne uken, så er litt usikker. Men kan garantere at jeg har gått opp noe, for jeg blir større og større for hver dag som går.

  Strekkmerker: det kommer mer og mer nå. Og det kløør! I går kveld holdt jeg på å bli gal, og etter tips fra mamma smørte jeg meg inn i masse bodylotion. Dette hjalp faktisk, så et triks som funker til alle dere der ute med voksende mager. Og at kløen er tilstede betyr kun at det kommer enda fler strekkmerker, men godt at prinsen får den plassen han trenger.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #ukesoppdatering #uke41 #familie #familieogbarn #baby

 • Publisert: 30.10.2016, 17:02
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • TERMINDATOEN

 • Publisert: 30.10.2016, 13:31
 • Kategori: Graviditeten
 • Endelig dere! Endelig er dagen vi har ventet på siden juni ankommet. 30 oktober = termin. Har ikke merket stort annet enn bevegelser fra gutten de siste to dagene, og dermed blir det nok noen lange dager fremfor meg. Men det er en dag vi har ventet på så innmari lenge, og det føles godt at den endelig har kommet. Om 11 dager har jeg bursdag, og det betyr også at om 11 dager er jeg ferdig med graviditeten uansett hva. Det er nemlig dagen jeg blir satt i gang. Det er jo med forbehold om at alt står bra til med Liam.

  Om jeg våkner opp høygravid i morgen også, skal jeg ringe til poliklinikken på Ahus, for å be om en overtidstime der. Den timen vil ikke bli før minst syv dager etter at jeg har snakket med de. Om jeg da fortsatt er gravid når denne timen kommer, da vil de se om Liam fortsatt har det bra i magen, og se om det er et behov for å sette i gang fødselen før 10 november som er orginaldatoen. Da vil jeg også ha muligheten til å be om å bli satt i gang om jeg føler at jeg ikke klarer å gå gravid mer. Deilig å vite at jeg har den muligheten, og at jeg blir godt tatt vare på nå fremover.

  Andre gode nyheter; togstreiken er over! Tenk at denne termindatoen skulle bli så fin selv uten en fødsel. Nå får Robin og jeg gått igjennom denne siste delen av svangerskapet sammen, og det er en god følelse. Blir rart å ikke være med mamma hele dagen lenger, men heldigvis bor vi jo ikke så langt fra hverandre og kan fortsatt møtes. Spennende dager nå fremover, og jeg er glad for at jeg ikke trenger å pakke med meg en stor bag for å tre inn i en ny uke.   Jeg sovnet også på sofaen i går, så gravisoppdateringen kommer ut i dag. Beklager at jeg ikke fikk lagt den ut!

  FOR Å HOLDE DERE OPPDATERT PÅ NÅR DET KOMMER UT NYE INNLEGG, KLIKK HER.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #familie #familieogbarn #barn #baby #termin #40uker #ahus #togstreik

 • Publisert: 30.10.2016, 13:31
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • SISTE JORDMORTIME

 • Publisert: 26.10.2016, 21:34
 • Kategori: Graviditeten
 • Da var faktisk min siste time med jordmor over. Det er jo kun til graviditeten er over, men jeg innså plutselig hvor nærme slutten av svangerskapet jeg faktisk er. Godt er det, for nå er vi klare til å møte prinsen alle mann. Om jeg skal på flere timer fremover nå, blir dette på sykehuset. Heldigvis møter jeg jordmor igjen bare dager etter fødselen, så har fortsatt en trygg person til støtte og hjelp etter jeg kommer hjem fra sykehuset.

  Ellers fikk jeg en liten oppdatering på hvordan ting er. Alt er fortsatt like bra. At jeg falt har ikke gjort noe vondt for bebis, noe som er betryggende for mammahjertet. Nå er det bare å holde seg på beina fremover. Det første jordmor sa når henne så meg i dag var faktisk "wow, blir overrasket om du må gå helt til du skal bli satt i gang". Tror dere jeg ble glad eller? Har svevd litt på en sky i hele dag, for jeg føler meg nærme slutten. Hendelsen fra i går viser også at ting snart skjer, og vi kom frem til at dette mest sannsynlig var en del av min modningsfase. Nå blir jeg snart mamma, og det er en herlig følelse.

  Alt er bra med både meg og mini. Trengte kun en vanlig kontroll i dag, ingen større undersøkelse var nødvendig. Jeg fikk nummeret til poliklinikken på Ahus, og om jeg enda ikke har født på mandag, skal jeg ringe dit for å be om en overtidstime. Da vil de se om jeg skal bli satt i gang, eller om det beste er å vente. Så er ikke mer å gjøre enn å vente nå, men jeg er klar som et egg. Utrolig godt å vite at alt står bra til, og at jeg kan fortsette å nyte disse siste dagene.

  #jordmor #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #gravid

 • Publisert: 26.10.2016, 21:34
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • FØRSTESIDE

 • Publisert: 26.10.2016, 17:00
 • Kategori: Graviditeten
 • Til og med førstesiden av avisa er nå dekket av ansiktet mitt, haha. Robin var også tilstede, og svarte på noen spørsmål han også. Vet ikke om dere klarer å lese noe særlig, men dette var desverre det beste jeg fikk til. Spennende greier dette her!

  #avis #lokalavis #østlandetsblad #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag

 • Publisert: 26.10.2016, 17:00
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • ER FØDSELEN I GANG?

 • Publisert: 25.10.2016, 21:46
 • Kategori: Graviditeten
 • Jeg har stadig den tanken i bakhodet at hver gang jeg legger ut et innlegg nå, så kan det være det siste innlegget før jeg blir mor. Det er en rar tanke. En spesiell følelse. Som kun er god. Og jeg håper med alt jeg har, at jeg snart kan fortelle dere at jeg klarte det. At jeg klarte å få Liam til verden, at han er frisk og fin og at vi endelig fikk møte han.

  I dag har jeg kjent veldig på følelsen at noe skjer. Når jeg gikk på senteret tidligere i dag kjente jeg at det plutselig ble litt vått. Vi kan vel alle tenke oss hvor. Ble ikke mye klokere etter et besøk på badet, det kan være det var utflod. Siden det har jeg kjent litt ekstra på alt av smerte, og leter etter et tegn på at fødselen er i gang. Foreløpig er jeg ikke mye klokere, og sitter fortsatt hjemme i sofaen med mamma. Skjer det i natt? Eller må jeg fortsette å vente? Kommer han endelig ut? Uansett hva som skjer så har jeg time hos jordmor igjen i morgen, noe jeg ser frem mot. Kanskje jeg blir litt klokere da?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #jordmor

 • Publisert: 25.10.2016, 21:46
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • DET VERSTE MED Å VÆRE GRAVID

 • Publisert: 25.10.2016, 18:58
 • Kategori: Graviditeten
 • For en stund tilbake la jeg ut et innlegg om det beste med å være gravid. Derfor tenkte jeg nå å si hva som er det verste med å være gravid. Det betyr ikke at jeg ikke liker å være gravid, men at det er ting som blir tungt å ubehagelig når man går gravid.

  Den store magen som er i veien for alt. Og da mener jeg absolutt alt! Hverdagslige gjøremål blir plutselig veldig vanskelig, som for eksempel å ta på sokker. Etter hvert som magen vokser seg større og kroppen tåler mindre blir det faktisk vanskelig å ta på undertøy og buksen også.
  Sure oppstøt, dette kommer og går akkurat som det vil. Finnes jo ting som kan gjøres for å få dette til å gå bort, heldigvis for meg har et glass melk hjulpet meg mye. Virkelig ekle greier dette.
  Ryggen blir fort sliten, og det er fryktelig slitsomt. Det er kun få stillinger som hjelper for ryggen, og det innebærer som oftest en pute/jakke som brettes nederst ved korsryggen. Da strekker ryggen, og tar vekk mye av presset. Når jeg har tatt bussen etter jobb, har jeg brettet sammen jakken min slik at jeg ikke døde av ubehag før jeg kom hjem.

  Togturene, de blir fryktelig tunge. De få gangene jeg endte opp med å ta toget hele veien fra Oslo S, slet jeg meg virkelig gjennom turen. Det er veldig vanskelig å forklare med mindre noen har opplevd det selv, men det er så utrolig ubehagelig. Ingen stillinger er gode, ting tar laang tid og man har helst lyst til å hoppe av toget å gå hjem.
  Det blir tungt å stå. Det er fysisk tungt rett og slett. Noen ganger blir man fryktelig svimmel av å stå for lenge av gangen. Andre ganger, noe jeg har merket mest nå mot slutten av svangerskapet, begynner man å merke prikking under føttene slik at det blir ubehagelig å stå. Mine litt lengre dusjer resulterer faktisk i at jeg må sette meg ned.
  Vanskelig å reise seg opp. Det er altså ikke bare å sette seg ned i dusjen og så er alt fint. For da må man nemlig reise seg opp igjen også. Og dette er selvsagt en kamp uten like. Godt jeg har en tålmodig samboer, hehe. Å komme seg ut og inn av bilen er også tyngre nå. Det hadde kanskje hvert lettere med en SUV, men her er det kun stasjonsvogner, så da blir det en liten treningsøkt å komme seg inn i bilen.

  Melkesyre i beina. Dette hadde jeg faktisk ikke lest noe om på forhånd, så det var rimelig uforventet da jeg gikk tre skritt av en oppoverbakke, og plutselig kjentes det ut som om jeg nærmet meg slutten av et maraton. Det er helt utrolig dere, det kommer fort som fy. Kan få litt melkesyre i beina kun av å reise meg opp fra sofaen. Må stoppe opp litt, så går det jo over igjen, men irriterende er det virkelig.
  Plutselig tissetrengt. Hvis du må på do, så må du på do øyeblikkelig. Det er ikke bare å ta det med ro, og bruke tiden godt på å komme seg på do. Da må man på do snarest, hvis ikke går det skikkelig ille.
  Veldig lavt energinivå. Man orker ikke i nærheten av hva man gjør til vanlig. En dag på jobb var nok til å slite ut meg, og da måtte resten av dagen brukes til å slappe av. Ofte resulterte dette i at jeg sovnet på sofaen, og Robin måtte dra meg inn på rommet når det var på tide å hoppe over til senga. Er enda mer sliten nå som jeg er så langt inn i svangerskapet. Orker ikke stort, så må ta det rolig.
  Nå har jeg som sagt hatt det ganske greit under svangerskapet, og vet at det er flere dårlige ting med å være gravid, for eksempel morgenkvalme. Jeg har ikke opplevd dette selv, og kan derfor ikke skrive noe om det. Her ser dere hva som har vært det verste for meg i disse månedene. Det er plager som snart blir glemt, så det er virkelig verdt det!
  Noen som kjenner seg igjen?

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #plager

 • Publisert: 25.10.2016, 18:58
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • JEG GLEDER MEG TIL FØDSELEN

 • Publisert: 19.10.2016, 20:50
 • Kategori: Graviditeten
 • Det er mange som i dagens samfunn er åpne om fødselsangst og andre bekymringer angående fødselen. Det en ikke hører så mye om er derimot de som ikke gruer seg stort til fødselen. Var derfor usikker på hvorvidt jeg ønsker å dele mine tanker, men jeg bestemte meg for å være en av de som deler den litt mer positive holdningen til fødsel. Kanskje jeg finner ut at jeg ikke er alene, eller kanskje noen andre kan se at de heller ikke er alene.

  Jeg vil bare starte med å si at jeg ikke mener dette vondt mot noen, på noen som helst måte. At folk har fødselsangst forstår jeg utrolig godt. Det er en stor og hard jobb. Vi hører konstant at fødselen er vondt, helt fra tidlig alder vet de leste hvordan barn kommer til verden, og gjerne også at det er fryktelig vondt. Det skal tross alt komme et lite menneske ut fra magen, på den ene eller andre måten. Ingenting tilsier at dette er lett. Jeg føler meg heldig som har det forholdet til fødselen som jeg har, for det å gå å grue seg til å føde i ni måneder kan umulig være lett.

  Hadde jeg skrevet dette innlegget til dere da jeg startet bloggen, tror jeg det ville blitt veldig annerledes. Når sjokket om at jeg var gravid hadde lagt seg, og jeg var klar til å nyte graviditeten, så kom tankene på fødsel. Jeg dyttet tanken om fødsel bort så fort den hoppet inn i hodet mitt. Jeg var overhode ikke klar til å presse ut et barn gjennom mine private deler. Han fikk bli der inne, for han keisersnitt skulle jeg heller ikke ha. Jeg ble nervøs og kvalm bare ved tanken på å føde. Valgte derfor å prøve å legge vekk tankene, noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

  Etter hvert som magen min har blitt større, føler jeg at jeg har blitt mer moden. Ikke bare har jeg kvittet meg med negativ energi i livet mitt, frykten for fødselen forsvant. Jeg er gravid, sønnen min skal ut, og det er helt greit. Alt av fryktar plutselig borte. Helt plutselig var det kanskje ikke, men jeg gikk fra å være redd, til å se frem til fødselen på veldig kort tid. Hvordan kroppen tåler en fødsel er ofte arvelig, og da jeg fikk høre om mammas fire (!) fødsler og min søsters to fødsler senket roen seg hos meg. Det har gått fint for dem begge to. Jeg har også hatt en veldig fin graviditet, noe som tyder på at kroppen min tåler mer enn hva jeg selv ha trodd at den gjør. Dette har hvert en stor lettelse for meg.

  Etter å ha snakket med jordmor, hvert på kurs på Ahus, snakket med familie og faktisk det å ha sett på fødeavdelingen har jeg begynt å glede meg til fødselen. Det er ikke slik at jeg sitter å venter fordi jeg tror det blir så deilig. Det kommer til å gjøre dritt - vondt, det er jeg helt forberedt på. Men jeg har fått et lite innblikk i hvordan jordmødrene jobber via TV - programmet fødeavdelingen, og har også fått bekreftet inntrykket mitt etter kurset på sykehuset. Kjæresten min ble også tatt veldig godt vare på under kurset, og han har også blitt trygg på hvordan ting skal foregå nå. Vi har valgt å få støtte av min mor, noe som er en trygghet for oss begge to. Det blir en spennende opplevelse. En opplevelse som jeg kun vil oppleve denne ene gangen. Det er kun nå jeg skal gå gjennom min aller første fødsel. Det er kun nå min lille prins kommer til verden. Etter ni måneder i mammas trygge og gode mage, merker jeg at jeg er klar til å få han til verden, og han begynner selv å bli veldig klar til å komme til verden. Det blir mange timer med smerte, men alt blir glemt når man får den fineste gaven i verden etter alt arbeidet. Det er tross alt en grunn til at folk velger å gjøre dette flere ganger.

  #gravid #mamma #mammablogg #blogg #hverdag #familie #familieogbarn #baby #fødsel #ungmor #ungmamma #ahus

 • Publisert: 19.10.2016, 20:50
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • NULL KONTROLL

 • Publisert: 18.10.2016, 18:15
 • Kategori: Graviditeten
 • Det er mye som skjer med kroppen min om dagen. Naturligvis. Alt som skjer kan være et tegn på at fødselen er i gang. Jeg er på vakt dagen lang, noe som kan være både slitsomt og skuffende. Jeg vil jo gjerne at noe skal skje, men det vil ikke si at det vil gå noe fortere. Er fortsatt 12 dager igjen til termin, og Som førstegangsfødende er det vanlig å gå over termindatoen. Likevel kan fødselen starte når som helst, som fører til at jeg må være obs på hva som skjer. Til tider presser det nedover, kan dette være et tegn? Plutselig presses væske nedover, kan det være vannet som går? Dette er små tegn som først ble sett på som start på fødselen, men jeg nå har blitt vant med.

  I natt fikk jeg mitt første blikk på hvordan det kan føles når det faktisk skjer noe uten om det vanlige. Føler selv at jeg er klar hvis noe skal skje, men panikken steg når ting ikke var som normalt i natt. Når jeg lukket øynene var det plutselig noe som ikke stemte. Jeg var på vei til drømmeland, da jeg plutselig følte meg litt svimmel. Nesten en ut av kroppen opplevelse. Jeg måtte sette meg opp i senga, og merket et sterkt press av væske som prøvde å presse seg ut. Min første tanke var selvsagt at dette kanskje kunne være vannet som var på vei til å gå.

  Jeg fikk reist meg opp, vil gjerne spare sengen om det er mulig. Selv om min mor har lagt tisselaken under meg, så er det greit å prøve å unngå at vannet skal gå i senga. Jeg kom meg på do, veldig skjelvende, og fant ut at det var den vanlige som kom ut. Var altså ikke vannet mitt som gikk. Da jeg kom meg tilbake til senga, pakket jeg meg inn i dynen og prøvde å slappe av. Null smerter, skjelvingen stoppet og plutselig var alt normalt igjen. Selv om det var litt skuffende at det ikke var fødselen som startet, så fikk jeg en skikkelig smakebit på å miste litt kontroll på situasjonen. Merket at jeg blir stresset når det først skjer noe, så fikk forberedt meg litt mentalt. Er fortsatt mye som skjer med kroppen min, spesielt press fra korsryggen ned mot bekkenet. Så at det nærmer seg er det i alle fall ingen tvil om.

  Det faktum at jeg var helt alene, var nok den største stressfaktoren i natt. Kan selvsagt gå inn til mine foreldre om det skulle være noe, spesielt fordi mamma ikke jobber hver dag. Men vil ikke stresse de unødig. Robin har jo en ganske stor rolle i denne graviditeten, og det blir mer naturlig å vekke han når noe skjer. Men når den eneste måten å vekke han på er å ringe han fordi vi ikke kan sove sammen, vet jeg at han hadde blitt utrolig stresset om jeg hadde ringt. Og det er ikke godt å komme trøtt og sliten på jobb.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #hverdag #fødsel #familie #familieogbarn #baby #prins

 • Publisert: 18.10.2016, 18:15
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDHJERNE

 • Publisert: 15.10.2016, 15:06
 • Kategori: Graviditeten
 • Hørt om uttrykket gravidhjerne før? Det hadde nemlig ikke jeg. Ikke før jeg selv ble gravid. Plutselig ble jeg veldig distre, glemmer saker og ting overalt. Små og store beskjeder går rett i glemmekassa. Og Robin har tatt ansvaret for alt av regninger. Har kun hatt min egen mobilregning tidligere, da jeg til vanlig ikke er glad i å betale regninger, men nå har han tatt over alt. Stakars mann må passe på meg hele tiden. Noe som gjør at det er enda vanskeligere å ikke være rundt han.

  Er så vant til at han er der å rydder opp i rotet i hodet mitt. På starten av graviditeten snakket folk om ammetåken, men ingen sa noe om hva som kan skje i graviditeten. De på jobben var nok litt oppgitt over meg til tider, hehe. Men på jobb er det rutiner, så det var jo til stor hjelp. Nå som jeg ikke har hvert hjemme har jeg hatt null rutiner. Hadde en liten plan for hva som skulle skje her hjemme, men rutinene mine funker ikke når jeg er i andres hjem. Denne streiken må virkelig stoppe snart, merker at det blir mye unødvendig stress når jeg ikke kan være i litt eget hjem. Fødebagen er ikke en gang klar, av den grunn at den skulle pakkes forrige uke.

  Bilde fra Google

  Nå kommer lillemann snart, så får vi bare godta situasjonen og gjøre det beste ut av det. Distre er jeg desverre fortsatt, men kommer meg gjennom det også.

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #gravidhjerne #distre #lørdag

 • Publisert: 15.10.2016, 15:06
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • FØDSELSFORBEREDENDE KURS

 • Publisert: 12.10.2016, 17:50
 • Kategori: Graviditeten
 • God ettermiddag alle. Tro det eller ei, men i dag har jeg faktisk brukt dagen til noe nyttig. Jeg og Robin er nettopp ferdig med et fødselsforberedende kurs på ahus. Det var en hyggelig og morsom jordmor som hadde dette kurset for oss og ca 10 andre vordende foreldre. Et utrolig fint kurs, spesielt for oss som førstegangs foreldre.

  Vi gikk igjennom alt man kan tenke seg om fødselen. Vi fikk til og med se noen snutt av ulike fødsler. For meg var det noe gjennomgang av ting jeg har snakket med jordmor om, men ble samtidig mye nytt. Robin har åpenbart ikke fått all informasjon som jeg sitter på, så han hadde ekstremt god nytte av dette kurset. Vi fikk omvisning på fødestuene og barselrommene, så nå vet vi hva vi kommer til.  Jordmoren som hadde kurset var morsom og engasjert, så alt i alt var det et veldig fint kurs. Anbefaler alle som får tilbud om et slikt kurs om å dra. Hjelper både for deg som gravid, og den vordende pappaen.

  Etter kurset er jeg enda mer spent på fødselen. Er rikere på Informasjon fra en sikker fagkilde, og føler meg ganske klar. Skal i løpet av de nærmeste dagene sette meg ned å skrive fødselsbrev. Og når det er gjort kommer endelig innlegget om mine fødselsforventninger.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #fødsel #gravid #jordmor #kurs #ahus #fødselsforventninger

 • Publisert: 12.10.2016, 17:50
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • HERE WE GO AGAIN

 • Publisert: 11.10.2016, 14:45
 • Kategori: Graviditeten
 • Må innrømme at overskriften er en sangtekst, hehe. Den frasen poppet inni hodet mitt da jeg tenkte på dette innlegget. Prøver fortsatt å bli vant med denne nye telefonen, men håper vi klarer å fikse min gamle. Får gi den litt mer tid, så kanskje vi blir overrasket.

  Nå mistet jeg litt fokus. Nå sitter jeg i bilen, på vei til å gå inn til jordmor. Blir veldig spennende å høre hvordan ting ligger an nå. Håper henne kan gi meg gode nyheter om at det ser ut til at gutten min begynner å bli klar til å komme ut. Om han har det bra er jeg ikke veldig bekymret for. Han både beveger seg og hikker om dagen, så er mye liv i magen min. Oppdaterer dere selvsagt på hva henne sier i dag,  håper på det beste. Ha en fin dag alle sammen.

  #gravid #jordmor #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag

 • Publisert: 11.10.2016, 14:45
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • JEG SITTER IGJEN, VENTENDE

 • Publisert: 08.10.2016, 21:48
 • Kategori: Graviditeten
 • Jeg er en av de mange som følger toppbloggerne. Her ligger jeg hjemme i sofaen. Stor, tung og til tider sprekkeferdig. Og en etter en får disse bloggerne møte barna sine. Etter disse ni lange månedene, får de endelig krysse milepælen alle gravide venter på. Fødselen starter, på hver sin måte, å prisen for den harde jobben ankommer verden.

  Misforstå meg rett. Jeg ønsker de all lykke, og vet at de har ventet like lenge som jeg må vente. De har gjort en hard jobb, og det var deres tid til å føde nå. Men når du selv ligger hjemme å venter, da føles det litt urettferdig. Selv om det for all del ikke er urettferdig i det hele tatt.

  Gleder meg stort til det blir min tur å oppleve å møte min egen sønn. Til å kle han opp i de fine klærne han har fått, ta vare på han og gi han et fint og trygt miljø. Gleder meg til å hjelpe han å lære, se han vokse opp og til å være der i de tunge og de fine stundene. Det blir selvsagt en ny utfordring. Noe verken jeg eller Robin har opplevd tidligere. Men vi vet at vi klarer det. Vi kommer til å elske han, og gi ham all den kjærligheten han fortjener. For resten av livet.

  Og det er nettop dette som gjør at det blir kjedelig å være igjen å vente. Vente på å møte min lille prins. De siste ukene har virkelig flydd forbi, men en stor grunn til dette er jo at jeg har jobbet. Hvordan vil det bli når jeg er ferdig med å jobbe. Hva skal jeg fylle dagene med? Jeg er veldig rastløs, men er ikke mye jeg orker. Dagene blir fort lange når jeg ligger alene hjemme, mens alle andre rundt meg er i arbeid. Liker å snakke med folk, så vil gjerne være i en samtale dagen lang jeg. Dette fikk jeg på jobb, men blir ikke like mye fremover nå.

  Men jeg skal fortsette å jobbe hardt. Jeg skal prøve å få tiden til å gå fremover, og har allerede sysselsatt meg selv i noen få dager. Og selv om det er tungt, så må jeg vente like lenge som de fleste andre må. Skal prøve å holde motivasjonen oppe. Alt til sin tid, og min lille gutt kommer når han er klar. Godt at mor og far da er så klare de bare kan bli for å ta han imot.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #fødsel #mamma

 • Publisert: 08.10.2016, 21:48
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 38

 • Publisert: 07.10.2016, 20:43
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: 30 oktober --> tre uker og to dager til!

  Hvor langt på vei: har gått gravid i 37 uker + 1 dag, så er nå inne i svangerskapsuke 38. Nå er hele 91,9% av graviditeten er nå over.

  Om baby: lille gutten i magen er nå ca. 48cm lang, og vil denne uken veie hele 3,17 kilo. Herregud, det er helt sykt å tenke på hvor stor han plutselig er blitt. Alle de indre organene er ferdigutviklet, og graviditeten regnes nå som fullgått.

  Om meg: det er naturlig nok slitsomt for kroppen, og det er nå viktig å hvile. Skal prøve å nyte den siste tiden jeg har for meg selv på en veldig god stund, og la kroppen bli klar for en fødsel. Hodet presser ned mot musklene og nervene i bekkenbunnen, som fører til en stikkende følelse i skjeden. Denne følelsen har jeg begynt å merke, men er virkelig ikke vandt til den enda. Blir litt nervøs for hva som skjer hver gang, haha.

  Ukens musthave/craving: har veldig lyst på nugatti om dagen. Typisk at det blir noe jeg ikke kan spise når jeg vil, så er noe jeg nyter litt innimellom. Må da være lov å kose seg litt.

  Ukens innkjøp: har ikke kjøpt noe denne uken, men har hvert så heldig å fått gaver på jobben. Min ene kollega har strikket et nydelig sett til meg, mens jeg fikk klær og bamse fra et herlig søskenpar fra barnehagen. Skal vise dere dette i et eget innlegg.

  Plager: det skjer mye med kroppen om dagen. De sure oppstøtene er tilbake, bekkenet er ganske sårt etter dagene på jobb og følelsen av at jeg skal sprekke kommer ofte. Når lillegutt bestemmer seg for å strekke litt på seg, ja da føler mor at magen sprekker. Mange andre nye følelser jeg kjenner på om dagen, så er veldig merkelig.

  Kjønn på barnet: nydelig liten gutt fortsatt.

  Hvordan er søvnen: sover fortsatt godt, men er vanskelig å sovne om dagen. Våkner oftere om nettene, men langt i fra hver natt. Sover fortsatt veldig bra når jeg har sovnet.

  Vektøkning: magen min er så stor at vekten må ha økt. Den har også sunket nå, så jeg ser ut som en vandrende ball. Men har dessverre enda ikke fått veid meg, men er nok en jordmortime på tirsdag, så kan være jeg får veid meg da.

  Strekkmerker: kommer flere og flere nå. Kan ikke akkurat si at jeg er stolt over det, men heldigvis har jeg min kjære som minner meg om at jeg er gravid og synes jeg er vakker uansett. Syns ikke de gjør noe i det hele tatt, og han legger ikke merke til noe som helst før jeg selv sier at jeg har fått mer. Godt jeg har han❤

  #gravid #gravidoppdatering #ungmor #ungmamma #mammablogg #baby #permisjon

 • Publisert: 07.10.2016, 20:43
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • NOK ER NOK

 • Publisert: 05.10.2016, 17:22
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå begynner kroppen min å gi beskjed om at nok er nok. Er veldig glad for at jeg har hatt en fin uke til nå, men i dag ble det litt mye. Ryggen sier godt ifra at den trenger en pause. Er flinkere til å lytte på kroppen min nå enn jeg har hvert tidligere, så prøver å ta det ganske rolig.

  Ble en litt hard slutt på dagen på jobb like vel. Er der for barna, og det viktigste er at de har det bra. Det dumme er at på dager som dette blir det ganske tungt når arbeidsdagen er slutt. Og da er det ikke annet å gjøre ennå lytte til kroppen. Skal prøve å løpe en tur innom senteret for å hente mine briller, før jeg turer hjemover og hopper rett i sofaen. Blir godt med en rolig kveld for meg, mens lille prinsen holder på for fullt i magen.

  #kropp #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #jobb #barnehage

 • Publisert: 05.10.2016, 17:22
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • Å BLI MOR FØR DU BLIR ANSETT SOM VOKSEN

 • Publisert: 02.10.2016, 16:42
 • Kategori: Graviditeten
 • Å bli mor før du blir ansett som voksen. Alle rundt meg, de som kjenner meg og min personlighet, sier alle at jeg er moden for alderen. Jeg kommer til å klare mammarollen uten problemer. Men hva med de som ikke kjenner meg? De som ser meg på gata. Stirrer ned både meg og magen min. Begynner å snakke lavt til sidemannen før de i det hele tatt rekker å gå forbi meg. En konstant påminnelse på alle fordommene jeg kommer til å måtte motbevise.

  Jeg kan ikke bare være mamma. Jeg blir sett på som en uerfaren ung mor, kun fordi jeg er ung. Det hjelper ikke at jeg har jobbet i barnehage i over ett år, eller at jeg har hvert barnevakt så lenge jeg kan huske. Jeg er ung, og for mange vil det si at jeg umulig kan gi barnet mitt det han trenger. Gang på gang må vi vise verden hva vi klarer. Og hver gang vi får til noe, ja da er det et engangstilfelle.

  Jeg kommer til å bli en like god mor som mødre i 30 års alderen. Kanskje jeg til og med blir bedre. Jeg har masse energi, spesielt fordi jeg er så ung. God tålmodighet har jeg også. Igjen, fordi jeg er ung. Ser for det meste positive sider ved alderen min jeg, så nå må alle trangsynte voksne mennesker snart innse det også.

  Alle mødre gjør den samme harde jobben. Bærer frem et barn, oftest i ni hele måneder, før vi elsker og oppdrar disse barna. Gir barnet det beste vi klarer. Og dette er ofte mer enn bra nok. Og selv om jeg er ung, så gjør jeg dette fordi jeg vil. Ikke fordi jeg må.

  Er jo ikke alle som har fordommer. Overhodet ikke. Noen smiler til meg. Det gjør hele dagen min mye bedre. Uheldigvis har ikke dette skjedd ofte. Nærmest aldri for å være ærlig. Men det skjer, og disse menneskene skal ikke bli glemt. Det er disse menneskene vi trenger flere av. Mennesker som ikke forhåndsdømmer, men gir folk en sjanse til å vise hva de kan. Hvor er alle disse menneskene?

  Håper folk snart ser at alder ikke er alt. En god mor vil alltid det beste for sitt barn, og disse mødrene kommer i alle aldre. Jeg vet at mitt barn vil få en god start på livet. Alt er klart til han her hjemme, og både mor og far venter i spenning. Ting er ikke alltid som de ser ut som. Tenkt deg om før du lager et inntrykk av andre, så kanskje du blir overrasket.

  #gravid #ungmor #fordommer #ungmamma #mammablogg #tenk #mamma

 • Publisert: 02.10.2016, 16:42
 • Kategori: Graviditeten
 • 8 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 37

 • Publisert: 01.10.2016, 14:35
 • Kategori: Graviditeten
 • Beklager for sen oppdatering denne uken. Mye ærender denne helgen, så hentet bil hos mine foreldre i går. Da fikk jeg og Robin servert middag, og ble litt lenger enn planlagt. Fikk derfor ikke oppdatert så mye som jeg ville. Men her kommer denne ukens gravidoppdatering. Ikke mange slike igjen nå, hihi.

  Termin: 30.10.2016/en måned (!!)

  Hvor langt på vei: har i dag gått gravid i 36 uker + 2 dager. 89,8% av graviditeten er overstått.

  Om baby: Liam's totale lengde er nå ca. 46cm. Innen slutten av uken vil han veie rundt 2,97 kilo. Han forbereder seg nå på livet utenfor magen, for eksempel ved å suge på tommelen. Sugerefleksen er viktig i forhold til ammingen.

  Om meg: det er mange gravide som begynner å bli utålmodige nå, og jeg er intet unntak. Er veldig klar for å få ut lille gutt. Alt er tungt om dagen, haha. Bare det å kle på seg er en utfordring uten like, så gleder meg til å komme litt tilbake til meg selv.

  Ukens musthave/craving: har hatt ett lite sug etter sjokoladen Center. Den er såå god.

  Ukens innkjøp: stellebord, stellematte og bok om barnets utforming o.l.

  Plager: kynnere som begynner å merkes veldig. Ellers det samme som det har hvert i det siste. Kroppen er sliten, så blir godt å slappe av litt før han skal komme til verden.

  Strekkmerker: har fortsatt en del på sidene. Men ikke veldig mye, og de begynner å gå litt bort igjen nå.

  #gravid #gravidoppdatering #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma

 • Publisert: 01.10.2016, 14:35
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • VI FIKK DET TIL

 • Publisert: 30.09.2016, 19:13
 • Kategori: Graviditeten
 • Det var en hektisk dag i går. Når vi endelig kom hjem satte vi opp stellebordet. Det tok sin tid, men vi klarte det. Vi fant til og med en plass til det. Rommet til Liam passet perfekt for stelling, i alle fall midlertidig. Han skal jo ikke sove der før han blir litt eldre, så ikke noe vi stresser med akkurat nå.

  Ble veldig fornøyd med resultatet, og gleder meg til å fylle opp skuffene, og kurvene. Kan ikke tro hvor nærme fødsel jeg er nå. Håper tiden går fort, er helt sprekkeferdig nå.

  Her ser dere også vår nye stellematte. Viser dere den bedre senere. Sammen med vår nye søppelbøtte. Vi fikk den plutselig gratis på babyshop, så vi slo til.

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #stellebord

 • Publisert: 30.09.2016, 19:13
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • TIDSFORDRIV I PERMISJONEN

 • Publisert: 27.09.2016, 19:18
 • Kategori: Graviditeten
 • Vi gravide går ut i permisjon av en grunn, nemlig at vi er slitne. Det er ikke bare enkelt å bære frem et barn, si! Jeg blir fort rastløs, og gjerne sittende å vente. Vente på at det skal skje noe slik at jeg får møte Liam. Jeg prøver derfor å planlegge litt hva som kan gjøres, slik at jeg ikke bare kjeder meg når jeg går hjemme. Her er noe jeg har kommet opp med.

  Bake: baking er en koselig liten aktivitet. Du kan selv velge hva du vil bake. En kan enten bruke god tid på bakingen, eller velge enklere oppskrifter som ikke tar så lang tid. Godt er baksten uansett. Selv har jeg store planer om å prøve å finne bakeren i meg. Skal øve til jeg får det til. Koselig å overraske kjæresten med noe godt til han er ferdig på jobb.

  Fingerarbeid: for eksempel strikking eller hekling. Selv har jeg prøvd å strikke i flere måneder. Viser seg at jeg har valgt en veldig vanskelig oppskrift. Har alltid likt å strikke, men har aldri gjort det etter oppskrift før. Kun frem og tilbake. Men har kommet litt i gang nå, og skal prøve å fullføre denne dressen når jeg går ut i permisjon. Har allerede startet på nytt flere ganger, men virker å endelig ha knekt koden. For nå i alle fall, haha.

  Lese en bok: Finn en bok som du trives med. Dagene kan bli lange og kjedelige, og hva er vel da bedre enn å drømme seg bort i en bok. Om bøker kan bli lange og kjedelige, går det også an å finne mindre historier, for eksempel noveller.

  Finne en god serie: personlig blir jeg fort lei av å sitte å se på serie hele dagen. Klarer sjeldent å følge med på kun en serie over lengre tid. Derfor er jeg avhengig av å ha andre ting å gjøre også. Men noen ganger finnes det ikke noe bedre enn å sitte godt plantet i sofaen, med god mat eller litt snacks, og kose seg med en god serie.

  Gå en tur: det er viktig å ikke glemme å bevege seg. Det er godt for både kropp og sjel. Og ikke minst for babyen i magen. Det er også mange kjerringråd som tilsier at å holde seg i aktivitet kan gjøre at fødselen går igang. Og jeg kommer nok til å teste det meste av kjerringråd for å få lille gutt ut så fort som mulig.

  Rydde i klesskapet: det er ingen hemmelighet at magen vokser, og noen klær blir da gjerne for små. Det kan være godt å få bedre plass i skapet om du tar vekk det som ikke passer lenger, og det som ikke vil passe før til neste år. Jeg har for eksempel pakket vekk det meste av min sommer garderobe for lenge siden, fordi jeg visste at det ikke ville passe før til neste sommer igjen. Nå har jeg noen jakker som snart skal pakkes vekk. Har ikke bruk for jakkene før til neste sensommer/høst, av den grunn at jeg ikke engang får lukket de. Så her skal det gjøres klar til vinteren, før lille gutt kommer.

  Vaske og rydde i leiligheten: det er alltid godt å trippe rundt i en nyvasket leilighet. Det synes i alle fall jeg. Men i denne siste delen av graviditeten har jeg ikke fått vasket alt for mye av gangen. Når jeg går ut i permisjon blir det da en åpning for å vaske det jeg orker en dag, og resten dagen etter. Jeg kan ta alt i mitt eget tempo, uten å overarbeide meg selv. Klesvasken må jo også settes i gang, så dette kan være godt å gjøre for å få tiden til å gå i permisjonstiden. Dette er jo faktisk noe som MÅ gjøres, så det går an å bestemme seg for å kose seg med dette.

  Ordne det siste til babyen kommer: jeg har selv hvert veldig tidlig ute med å ordne klart til lille Liam, men om du ikke har fått vasket alt av tøy, eller ryddet klart i kommoden, kan dette være en koselig aktivitet å gjøre når du går hjemme å venter. Det er virkelig noe av det fineste jeg vet å gjøre. Gjøre det fint, trygt og koselig til min lille skatt ankommer verden.

  #gravid #permisjon #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag #tidsfordriv

 • Publisert: 27.09.2016, 19:18
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • SMTALEGRUPPE PÅ HELSESTASJONEN

 • Publisert: 26.09.2016, 18:29
 • Kategori: Graviditeten
 • God ettermiddag dere. I dag har jeg hvert på samtalegruppe for førstegangsfødende. Jeg fikk et tilbud av min jordmor om å bli med på denne samtalen på min forrige jordmortime. Dette er noe som egentlig ligger litt utenfor min komfortsone, så var et øyeblikk jeg vurderte å droppe hele greia.

  Heldigvis bestemte jeg meg for å dra på denne samtalen, noe jeg er veldig glad for. Var faktisk bare meg og en annen som var tilstede, men det gjorde at det ble lettere å dele ting selv. Vi snakket om hvordan det blir etter fødsel, tilbud vi kan benytte oss av og forskjellige bekymringer eller andre ting bi var spente på i perioden etter fødselen.

  Sitter igjen med god informasjon, og gode følelser rundt perioden etter fødselen. Er spent på hvordan det blir, men er sikker på at jeg og R kommer til å klare dette sammen. Vi skal finne vår egen rytme, og skape vårt egne fine familieliv.

  #ungmor #jordmor #helsestasjon #gravid #mammablogg #ungmamma #mamma #hverdagen

 • Publisert: 26.09.2016, 18:29
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 35

 • Publisert: 22.09.2016, 22:31
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: 30 oktober 2016.

  Hvor langt på vei: jeg har nå gått gravid i 35 fullgåtte uker. Det er jo helt utrolig! Tenk at på disse 35 ukene har jeg bært fram et barn, et perfekt og foreløpig friskt lite barn. Håper han holder seg like frisk og fin de resterende ukene. Det er kun 38 dager igjen til termin, som vil si at jeg har hvert gravid i 245 dager.

  Om baby: lille barnet i magen er ikke så veldig liten lenger. 45cm langt fra hode til føtter, og i slutten av denne uken vil han veie opp mot 2,76 kilo. Nå lagrer han fett til livet utenfor livmoren, og det er mange som ser tydelig en fot eller albue som stikker ut av magen. Griperefleksen er nå ferdig utviklet, så om jeg hadde lagt min finger i Liams hånd nå, så hadde han tatt tak rundt fingeren min❤ Nå kan han legge på seg opptil 200gram i uken, og bruker navlestrengen som en leke. Men han kan ikke klemme så hardt at det er skadelig.

  Om meg: det er vanlig å drømme virkelighetsdrømmer. Drømmene mine føles veldig ekte om dagen, og kan våkne opp med en uggen følelse om jeg har drømt noe fælt.

  Ukens musthave/craving: har jo vanligvis null craving, men nå sitter jeg med knekkebrød og en nugatti boks i posen ved siden av meg. Har nemlig ønsket meg dette en liten stund, og i dag ga jeg etter for fristelsen. Gleder meg til å smøre meg ett knekkebrød senere i kveld.

  Ukens innkjøp: har ikke kjøpt inn noe mer denne uken, men mest sannsynlig vil det handles inn stellebord + stellematte i løpet av neste uke. Det gleder jeg meg veldig til!

  Plager: det merkes at magen er tung. Ryggen er ikke på topp om dagen, men kan jo være litt fordi jeg bærer på barna på jobben. Må bli hakket flinkere til å ikke bære, hehe. Ganske sliten i beina på kveldingen, så tungt har det blitt. Men fortsatt, dette er bare smårusk. Har det veldig fint, og gleder meg til å jobbe i to uker til! Bekkenet gjør mer vondt nå enn tidligere, så er redd dette blir et problem fremover. Ligger på sofaen nå, med litt smerter etter en lang dag. Kommer ikke før ettermiddagen/kvelden foreløpig, så håper det fortsetter slik, helst at det ikke fortsetter i det hele tatt.

  Kjønn på baby: det er fortsatt en perfekt liten gutt som kommer til verden om ikke lenge. Håper for all del at han er like frisk når han kommer ut!

  Hvordan er søvnen: med mindre jeg er så sliten at jeg sovner på sofaen, så tar det ofte litt tid før jeg sovner. Ellers sover jeg fortsatt natten gjennom, noe jeg virkelig trenger når jeg har denne krevende jobben.

  Vektøkning: glemte helt å sjekke dette, men tror jeg har gått opp en del nå. Har fortsatt ikke lagt noe særlig på meg annet enn på magen, men den har blitt diger. Det er jo ikke måte på hvor stor den har blitt.

  Strekkmerker: de på hofta har blitt veldig røde, men har ikke fått noen andre steder. Bare noe antydning til merker ved arret etter navlepiercingen min.

  #gravid #oppdatering #uke36 #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #gravidoppdatering

 • Publisert: 22.09.2016, 22:31
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • JORDMORTIME

 • Publisert: 20.09.2016, 16:08
 • Kategori: Graviditeten
 • Da var nok en jordmortime overstått. Heldigvis kunne jeg igjen gå derfra med godt humør. Alt står bra til med Liam, og jeg er rikere på informasjon. Og jeg er enda lykkeligere enn før for at jeg bor i Norge.

  Ikke nok med at sola skinner i dag også, har igjen fått et fantastisk og gratis tilbud. De som har termin i slutten av oktober/starten av november kan på min helsestasjon møte opp til en uformell samtalegruppe. Dette er et tilbud for førstegangsfødene og det vil bli snakket om forventninger, bekymringer og gleder. Vi blir også informert om søvn og søvnmangel og forskjellige måter å kjenne på morsfølelsen.

  Et betryggende kurs hvor det kun er å møte opp om det er noe en ønsker. Null påmelding. For en gangs skyld har jeg også litt flaks, så dette er på mandag, når jeg også har fri. Så om jeg har overskudd til dette, tar jeg en tur ned. Spennende å møte andre førstegangsmødre, og høre hva de tenker også. Håper dere alle har hatt en strålende tirsdag.

  #gravid #ungmor #førstegangsfødende #ungmamma #jordmor #mammablogg #mamma

 • Publisert: 20.09.2016, 16:08
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • DET BESTE MED Å VÆRE GRAVID

 • Publisert: 17.09.2016, 19:29
 • Kategori: Graviditeten
 • Føler at jeg har fortalt mye om hvor sliten jeg er i det siste, så i dag vil jeg snu det. Fortelle om hvor fint det er å være gravid.

  Får se det fine i menneskene rundt meg. Når jeg tok bussen hjem fra jobb her en dag var bussen full, så jeg måtte stå. Prøvde iherdig å ikke slå bort alle menneskene rundt meg med magen foran og ryggsekken bak. Først var det en dame som spurte om jeg ville sitte, men jeg takket pent nei fordi mange snart ville gå av. Så var det en annen dame som spurte meg om det gikk bra. Sa fortsatt at det gikk fint å stå. Og så var det en tredje dame som reiste seg og ga plassen til meg. Henne skulle av bussen, men passet på at jeg fikk sitte. Er så hyggelig å møte på slike mennesker som bryr seg om jeg har det bra, selv om det bare er en liten busstur. Viser at det finnes mange gode mennesker her i verden.

  Kommunikasjon med en liten skapning i magen. Jeg kan føle bevegelsene til det lille menneske som vokser inni meg, snakke med magen og skape et helt unikt bånd med sønnen min før han i det hele tatt kommer til verden. Dette er veldig stort og ikke alle får oppleve dette. Er derfor veldig takknemlig for at jeg få oppleve dette.

  Ordningene i Norge. Jeg får bruke de første månedene av livet til sønnen min, hjemme med han. Ordningen i Norge er virkelig fantastisk. I tillegg får jeg barnetrygd hver eneste måned som en ekstra hjelp i hverdagen. Til og med Robin får brukt noen måneder hjemme med lille gutt. Fantastisk system i landet vårt.

  Slipper mensen. Og i hele ni måneder. Dette er virkelig noe av det beste hahah.

  Det er meningen at jeg skal legge på meg. Selv om kostholdet skal være sunt, er det lov til å unne seg noe godt en gang i blant. Og med god samvittighet, for vekten kommer jo uansett.

  Handle utstyr og klær til babyen. Dette er super koselig. Planlegge hva du trenger til den lille for å handle alt for å gi barnet den beste starten på livet. Og alle de små klærne. Det er så smått at det ikke er til å tro.

  Kvelder meg spekulasjon og forventninger. Kan sitte å forestille meg hvordan det kommer til å bli med en nyfødt i timesvis. Både jeg og Robin gleder oss stort. Det kommer nok ikke til å bli akkurat slik vi tror nå, men er veldig spennende å tenke seg til situasjonen vår når han kommer ut.

  Noen andre som har hvert/er gravid som kjenner seg igjen?

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #positiv

 • Publisert: 17.09.2016, 19:29
 • Kategori: Graviditeten
 • 7 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 34

 • Publisert: 16.09.2016, 20:48
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: 30 oktober 2016

  Hvor langt på vei: er nå inne i uke 35 (!!), og har nå gått gravid i 34 uker og 1 dag. Tenk at det kun er 5 uker igjen til termin da! Kun tre fulle uker igjen på jobb også, gleder meg stort til tiden fremover.

  Babyen er på størrelse med: en kokosnøtt. Haha, med andre ord er han 44cm lang og vil veie ca 2,56 kilo i slutten av denne uken. Nå fyller han nesten hele livmoren, så det begynner å bli trangt.

  Om meg: østrogenet og hormonet relaxin bløtgjør bekkenet som er forberedelse til fødselen. Dette kan derfor føre til smerter i ryggen og bekkenet. Har merket litt mer til bekkenet de siste to dagene, men ikke noe som plager meg veldig.

  Humør: humøret er på topp om dagen. Annet enn at jeg er sliten, så har jeg ikke mye å klage på altså. Har fine folk rundt meg dagen lang, og glade barn. Det er så utrolig deilig å bruke dagene ute. Er veldig spent om dagen. Gleder meg mye til tiden fremover, og gleder meg til å starte familielivet.

  Ukens musthave/craving: fortsatt dårlig matlyst, så er ingenting jeg må ha.

  Ukens innkjøp: uten tvil barnevogna. Den er så fin at jeg ikke har ord. Perfekt til vår bruk. Gleder meg til å teste den ordentlig ute, med lille Liam. Det blir spesielt❤

  Plager: er vel forsåvidt det samme igjen. Bekkenet har sine vonde dager, og blir fort sliten i ryggen. Ellers blir jeg som sagt veldig fort sliten. Vanskelig å finne behagelige stillinger, men er blitt vant med den store magen.

  Aktivitetsnivå: han er utrolig aktiv fortsatt. Kjenner han mange ganger om dagen. Det mest spesielle er faktisk at han våkner hver gang Robin stryker meg på magen. Det har han gjort lenge, men det er like koselig hver gang. Virker som han gleder seg til å møte pappan sin.

  Hvordan er søvnen: har begynt å våkne om nettene. Håper egentlig at dette skal avta, men det er så normalt at jeg tviler. Men det går helt fint. Går bare på do, så sovner jeg fort igjen, så er ikke noe å klage på.

  Vektøkning: nå har jeg mistet oversikten, men har blitt helt EKSTREMT stor i det siste, så tror nok at jeg har lagt på meg en del. Kanskje jeg får sjekket det hos jordmor neste gang.

  Strekkmerker: det kommer mer og mer nå. På begge sider på hoftene. Er normalt, og ikke noe særlig å klage på når jeg får den beste premien til slutt.

  Kontroll: neste kontroll er på tirsdag! Da skal jeg tilbake til jordmor, og det gleder jeg meg til. Er alltid like koselig hos jordmor. Får svar på alt jeg lurer på, og mye støtte.

  #gravidoppdatering #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #hverdag

 • Publisert: 16.09.2016, 20:48
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • MITT MIRAKEL

 • Publisert: 14.09.2016, 07:41
 • Kategori: Graviditeten
 • Du var ikke planlagt. Men det betyr ikke at du er uønsket. Det er faktisk helt motsatt. Du er så ønsket inn i denne verden at vi nesten sprekker av spenning. Det er en hel gjeng som venter på å møte deg. Besteforeldre, tanter og onkler, kusiner og fettere. Men aller mest gleder mamma og pappa seg til å møte deg.

  Noen ganger skjer det ting som ikke er planlagt. Fremtiden var planlagt. Vi trodde vi visste akkurat hvordan ting skulle bli nå. Studie og jobb. Men slik ble det ikke, og det er jeg evig takknemlig for.

  Skjebnen er en fin ting. Det var tid for at du skulle komme inn i verden nå og vi er alle klare til å ta deg imot. Kunne ikke bedt om en bedre fremtid. Det meste er nå klart før din ankomst, slik at du skal få en best mulig start på livet.

  Det er rart hvor knyttet man blir til et menneske som ikke enda er født. Et menneske som ligger å vokser seg stor og sterk inne i magen. Men likevel får man et bånd. Noe ingen andre kan ta fra oss. Det er et mirakel. Et mirakel jeg er glad for at jeg får oppleve.

  Hadde aldri kommet meg gjennom dette uten all støtte jeg har fått. Jeg har funnet ut hvem som er ekte venner som er burde ta vare på, og hvem som ikke fortjener å være i livet mitt lenger. Det har hvert vanskelig tider, men alt er overkommelig med de riktige menneskene. Og det er disse menneskene som gjør verden til et bedre sted, og som jeg skal ta godt vare på!

  Selv om du kom som en overraskelse, så er du den beste overraskelsen vi kunne bedt om! Aldri hadde vi byttet deg bort. Gleder meg så utrolig mye til dagen jeg endelig får møte deg Liam - André❤

  #mammablogg #ungmor #baby #ungmamma #mamma

 • Publisert: 14.09.2016, 07:41
 • Kategori: Graviditeten
 • 10 kommentarer
 • BARNEVOGNA

 • Publisert: 10.09.2016, 19:18
 • Kategori: Graviditeten
 • Wow. Er helt i ekstase nå. Vogna er enda finere enn hva jeg så for meg. God å trille, og helt genial også. Var en utrolig hyggelig dame som viste oss alt om vogna. Henne gikk nøye igjennom hvordan vognen fungerer, så vi fikk skikkelig opplæring.

  Nå gjenstår det bare at Liam kommer ut. Gleder meg masse til alle trilleturer vi skal ha i fremtiden. Prøver å overbevise meg selv om å vente med å ordne vogna til jeg går av med permisjon. Vil gjerne gjøre klar alt innholdet fort som fy, men må jo ha noe å gjøre på når jeg går hjemme dagen lang.

  Fornøyde meg med ny vogn. Leken jeg holder i hånda fikk vi gratis av den snille damen på butikken. Egentlig kunne vi velge en leke til å feste på vogna, men siden det var så lite igjen, fikk vi heller denne kosekluten❤

  Vogna er en Mondial deluxe 2017 modell, med både sportsdel og bagdel. Stellevesken fulgte med vogna samt myggnett og solskjerm. Regntrekk er det eneste vi må kjøpe i tillegg. Bagen en stor, så det er plass til både Liam og sovepose.

  Her er sportsdelen. Vi kan velge om ham skal ha ansiktet mot oss, eller fra oss. Dette har jeg hvert veldig opptatt av. Vil at han skal kunne se seg rundt, men det er viktig at han også kan få kontakt med oss om han trenger det. Dette blir jo vanskelig om han ikke kan se oss. Skjermen fra bagen skal også sitte på ved sportsdelen.

  Hva synes dere om vogna?

  #barnevogn #ungmor #mammablogg #gravid #ungmamma

 • Publisert: 10.09.2016, 19:18
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 34

 • Publisert: 09.09.2016, 21:14
 • Kategori: Graviditeten
 • I går gikk jeg inn i ny uke av graviditeten. Nærmer seg virkelig med stormskritt. Spennende tid jeg har fremfor meg nå!

  Termin: 30 oktober 2016

  Hvor langt på vei: nå er jeg i graviditetsuke 34, som vil si 33+1. Har fullført hele 82% av graviditeten, er ikke lenge igjen. Det er nå bare 51 dager igjen til min termin.

  Om baby: min lille skatt er ca. 42 cm fra topp til tå. I slutten av uka vil han veie ca 2,35 kilo. Den lille kroppen klarer nå å beskytte seg mot lette infeksjoner. Plassen i livmoren blir mindre for hver dag som går, og bevegelsene er tydeligere enn noen gang.

  Om meg: jeg merker at det begynner å kjennes på kroppen om dagen. Er helt ferdig etter jobb, og har sovnet på sofaen hver dag denne uken. Er bare godt med litt ekstra søvn på kveldene. Det beste for meg er faktisk å ligge på venstre siden. Alt er da tilrette for best mulig blodsirkulasjon, presset på blæren blir mindre og nyrefunksjonen har best mulig forutsetning.

  Ukens innkjøp: har faktisk klart å holde meg unna shopping denne uken. Titter litt rundt på netter på klesplagg til lillemann, som kanskje kommer hjem om ikke alt for lenge.

  Plager: er vel det samme som alltid. Litt bekkenplager og sliten i ryggen. Ryggen er faktisk bedre om dagen, så vil ikke si at jeg har det ille. Men er veldig sliten om dagen. Er ikke enkelt å jobbe lenger, men er virkelig ikke klar til å gå av med permisjon.

  Babyen er på størrelse med: en boks småkjeks. Haha, tenkte å ta noe annerledes enn mat, så ble fast food denne uken.

  Kjønn på baby: liten perfekt prins!

  Hvordan er søvnen: sover like bra som alltid. Bare enda mer enn vanlig.

  Strekkmerker: har fått litt på hoftene og ved rumpa, og brystet. Spent på om de går bort like fort som de andre strekkmerkene jeg har hatt.

  Liten oppdatering igjen. Håper ikke det blir kjedelig for dere å lese. Graviditeten min er ikke så komplisert, så blir nesten det samme uke for uke. Er veldig koselig å oppdatere dere for min del uansett, jeg elsker tanken på å kunne gå tilbake å se på disse oppdateringene senere. Hører jo mye om at det blir glemt fort. Hva gjør dere denne fredagskvelden?

  #gravid #ungmor #ungmamma #mammablogg #uke34

 • Publisert: 09.09.2016, 21:14
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 33

 • Publisert: 01.09.2016, 19:22
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: 30 oktober 2016

  Hvor langt på vei: 79,2% av graviditeten er nå forbi. Er i svangerskapsuke 33, og har gått gravid i 32 uker og 0 dager i dag. Nå er det kun 59 dager igjen til termin.

  Babyen er på størrelse med: en durian. Nå har han blitt hele 40cm lang, og veier 2,15 kilo i slutten av uken. Nå kan barnet til og med oppfatte lys og mørke, og følge en lyskilde med øynene.

  Aktivitetsnivå: merker at han ikke har like stor plass å boltre seg på lenger. De siste dagene merker jeg aktivitet utrolig ofte. Det er bare så deilig. Ser også flere ganger hvilken kroppsdel som stikker ut, veldig spennende tid nå!

  Plager: blir fortsatt litt mer sliten i ryggen nå enn tidligere, men går fort over når jeg slapper av. Merker bekkenet litt innimellom, men ikke nok til å klage av. Og har begynt å merke smått til kynnere, men dette plages jeg heller ikke av. Bare merker det nå og da. Er veldig heldig!

  Nattesøvnen: jeg sover like bra som alltid. Sover meg gjennom hele natten. Eneste er at jeg våkner tidligere i helgene, så kanskje jeg mentalt forbereder meg litt på tidligere morninger.

  Ukens cravings: haha, tror jeg bare må droppe dette punktet. Har null cravings, og fortsatt dårlig matlyst. Men spiser nok til at både jeg og lillegutt kommer oss gjennom dagene, selv om det ikke alltid er like lett.

  Humør: humøret er på topp om dagen. Mye av grunnen er nok det fine været som befinner seg i Oslo. Også det faktum at ting begynner å falle på plass gjør at humøret som oftest holder seg på topp. Men er fortsatt ikke grei å ha med å gjøre når jeg er sliten.

  Innkjøp: dette har jeg jo vist tidligere, men ser jo at jeg ikke fikk med alt. De fineste tingene er jo ikke med dessverre, så skal

  Legge ut dette fortløpende. Er altså bare klær som er handlet inn i det siste.

  Strekkmerker: ikke mer enn sist gang. Et lite ett på brystet, og de på siden begynner å forsvinne igjen. Så ikke stort med strekkmerker.

  I dag fikk jeg rett og slett sjokk når det poppet opp en varsel på mobilen min om at jeg var kommet inn i uke 33. Tiden går plutselig så fort. Føler at dere får disse oppdateringene nærmest daglig. Men jeg klager for all del ikke. Gleder meg sånn til å bli ferdig med graviditeten nå, haha. Hva synes dere om ukentlige oppdateringer? Greit å ha, eller for mye?

  #ukesoppdatering #ungmor #ungmamma #gravid #mammablogg #uke33 #baby

 • Publisert: 01.09.2016, 19:22
 • Kategori: Graviditeten
 • 8 kommentarer
 • PRØVEPAKKE 2 - REMA 1000

 • Publisert: 29.08.2016, 10:32
 • Kategori: Graviditeten
 • Har endelig fått hentet prøvepakken fra Rema 1000, og må si at jeg er veldig fornøyd med denne pakken også. I denne pakken er det produkter fra butikkens egen serie, Lev vel. Jeg har erfaring med bleiene fra dette merket pga barnehagen, og har alltid hvert veldig fornøyd med disse. Har derfor store forventninger til resten av serien. Vi måtte faktisk prøve ut våtserviettene i bilen i går, og er hittil veldig fornøyd. Får bare vente å se om de gir et like bra resultat der de skal funke. Gir dere selvsagt en oppdatering på dette etterhvert som jeg får prøvd det ut.  Denne pakken kom i en pose, ikke en eske. Synes dette var veldig kult og praktisk siden posen kan brukes i ettertid. 

  Står til og med en koselig liten gratulasjon på siden her.  Inkludert i pakken er ammeinnlegg, badesåoe og tørre stellekluter. Blir spennende å teste ut dette.  Veldig søt body, smokk, våtservietter og bleier i strl 2. Dette var veldig flaks, siden alle bleiene i bleiekaka er for nyfødt, så er det godt å ha bleier til han blir litt større. Hva synes dere om denne pakken? Like fornøyd som meg?

  #prøvepakke #rema1000 #mamma #mammablogg #ungmor #ungmamma #gravid

   

 • Publisert: 29.08.2016, 10:32
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • GAVENE FRA BABYSHOWEREN

 • Publisert: 28.08.2016, 21:32
 • Kategori: Graviditeten
 • Da har jeg endelig klart å ta bilder av gavene fra babyshoweren. Er ikke veldig fornøyd med kameraet fra mamma og pappa. Det er tross alt veldig gammelt, så alle innstillingene er veldig rare, og det skal mye til for å få fine bilder ut av det. Men fant to effekter som funket i et spesielt lys i går, så det ble noen greie bilder til slutt. Ser nå at bildene ikke ble like fine når det ble større, men dere skal få se likevel;

  Helseteppe og tøfler fra lillelam. Absolutt elsker dette!
  Verdens kuleste joggedress fra adidas. Både jeg og Robin falt pladask for dette, hihi.  Fin flisdress fra adidas. Denne er veldig fin når han blir gammel nok til å bruke denne, og veldig praktisk til vinteren.

  Alt dette var sammen i ett sett. Det er forskjellige pysjer, og bodyer. Dette er til han blir litt større, noe som er veldig praktisk.  Synes dette var veldig koselig. Liker spesielt godt de stripete sokkene♥  To bodyer i store strl, vi har jo allerede mange i de minste. Og strømpebukser, noe vi virkelig manglet.


  Fikk med denne superfine boksen som Liam kan ha lekene sine i.

  Fine vaskekluter, og en veldig god og myk hund.  Togbanesett (til han blir eldre), en leke og favorittmaten til tantebarnet mitt når han var liten. Denne maten holder lenge, har ikke planer om å gi dette med det første.   Enda en leke, badeand, koseklut, våtservietter og poser til å ha bleiene i. Synes vi fikk overveldende mye, og er superfornøyd. Selve babyshoweren var jo også helt fantastisk. Må nok si at bleiekaka er det kuleste jeg har sett noen gang. Håper dere likte dette innlegget, selv om det ikke ble de beste bildene. Skal fortsette å prøve meg frem til jeg finner et fint sted å ta bilder, med riktig innstilling på kameraet. Hva synes du om slike innlegg?

  #babyshower #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #gaver 

 • Publisert: 28.08.2016, 21:32
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 32

 • Publisert: 26.08.2016, 20:00
 • Kategori: Graviditeten
 • Hei alle sammen. Valgte å ta det meste som jeg hadde sist uke, slik at det blir lettere for dere å følge utviklingen. Si gjerne ifra hvis det er noe du savner i dette innlegget.

  Termin: 30 oktober 2016

  Hvor langt på vei: er i graviditetsuke 32 (31+1), 77% av graviditeten er overstått. Er fortsatt i tredje trimester, og det er nå kun 65 dager igjen!

  Babyen er på størrelse med: en squash. Nå er Liam ca 39cm fra toppen til bunnen, 2cm lenger enn forrige uke. I løpet av uken skal vekta øke fra 1,79kg til 1,95kg. Nå fungerer alle barnets sanser, og når han ikke sover så øver han seg på å puste, bevege seg og å åpne og lukke øynene.

  Aktivitetsnivå: han har hvert ganske aktiv de siste dagene. Veldig godt for mammahjertet, samtidig som det er litt ubehagelig. Men hadde ikke byttet det bort mot noe i verden.

  Plager: det begynner å ta på i ryggen nå. Sliter litt med bekkenet fortsatt, men søvnproblemene er borte.

  Nattesøvnen: har begynt å sovne fort igjen, noe som er veldig deilig. Sover igjennom natten, og føler at jeg har begynt å forberede meg på tidligere morgener. Jeg sover nemlig ikke veldig lenge når jeg kan lenger. Står opp tidligere for hver helg, men godt å få noe ut av dagene også.

  Ukens cravings: fortsatt ingen cravings. Matlysten er ganske dårlig om dagen, så vil heller si at det er masse jeg ikke vil ha.

  Humør: fortsatt godt humør. Spesielt etter fine dager på jobb. Kan ikke unngå å være glad med en så fin jobb som jeg har. Er jeg sliten så er jeg rene helvette da. Unnskyld kjære❤

  Vektøkning: har vel gått opp ca. 12,5 kilo nå, ikke så mye økning siden sist uke.

  Innkjøp: noen små "papp" bokstaver som staver Liam. Disse skal males og pyntes om jeg finner ut akkurat hvordan jeg vin ha det. Er litt ubesluttsom.

  Strekkmerker: ææ, har faktisk begynt å komme litt på hoftene mine nå. Håper dette går bort som de jeg har fått tidligere gjorde.

  Kontroll: neste kontroll blir hos jordmor om en måned. Må også innom legen i slutten av september for å ta blodprøve. Dette er pga jeg har rhesus negativ, så ikke noe farlig forhåpentligvis.

  Håper dere får den beste fredagskvelden alle sammen.

  #ukesoppdatering #ungmor #ungmamma #gravid #maling #krybbe #mammablogg #uke31 #glede

 • Publisert: 26.08.2016, 20:00
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • JORDMORTIMEN

 • Publisert: 23.08.2016, 19:27
 • Kategori: Graviditeten
 • Endelig kom dagen jeg har venta på. Har gledet meg til å dra på denne jordmortimen utrolig lenge. Syns informasjonen er bedre der, og jeg har en kjempehyggelig jordmor som virkelig er god i jobben sin. Henne tar meg alltid imot med åpne armer, og vil heller at jeg ringer en gang for mye enn en gang for lite. Det vil ikke si at ikke legen min er flink, bare at han har spesialisert seg innenfor flere temaer, og jordmor er spesialist på graviditeter. 

  Sist gang jeg var hos jordmor fikk jeg i lekse å lese et hefte om amming, så i dag snakket vi litt om det. Har fått svar på det jeg lurer på etter å ha lest det heftet, og sitter igjen med mye og nyttig informasjon om amming. Føler meg mye mer klar for å starte å amme nå, enn hva jeg gjorde tidligere.

   

  Ellers er alt bra med gutten min. Magen min har vokst seg stor og fin, urinen min ser bra ut og hjertet banket høyt og tydelig i dag også. Leser jo mye om graviditet om dagen, og har følt at alle snakker om hvor mye deres babyer beveger seg i magen. Har hvert litt bekymret for at Liam er for lite aktiv, men det er han ikke i det hele tatt. Han er frisk og rask. Så lenge han har hvert rolig hele veien, så er dette bare slik han er. Snudd seg har han også gjort. Mine mistanker om det var altså korrekt. 

  Fine magen♥

  Anbefaler alle gravide som vil amme å lese dette hefte. Mye informasjon, og et hefte du sannsynligvis vil finne svar på ditt ammeproblem!

  Jeg har laget middag i dag. Ble litt lettvint, så prøvde å gjøre det mer interessant med paprika. Har du hatt en fin dag i dag?

  #gravid #svangerskapskontroll #jordmor #ungmor #ungmamma #mammablogg #middag #kreativ
   

 • Publisert: 23.08.2016, 19:27
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • DEN STORE MAGEN

 • Publisert: 22.08.2016, 21:29
 • Kategori: Graviditeten
 • Jeg har aldri helt forstått hva gravide mener med at magen "poppet". Skjønner jo at det betyr at magen plutselig blir større, men min mage har alltid vokst ganske jevnt. Men plutselig skjedde det med meg også. Så det selv forrige mandag, og mange på jobben kommenterte at jeg plutselig var blitt så stor. Så jeg har virkelig poppet nå dere. Noe jeg liker veldig godt.

  Robin tok noen bilder av meg i helga, og her kan en virkelig se hvor stor magen min er. Viser bare at lillegutt vokser seg stor og fin, og at vi kan glede oss til jordmortimen i morgen. Blir godt å snakke med henne igjen, det har tross alt gått to måneder. Forrige gang hadde vi bare en liten bli kjent time (kom sent i gang siden vi oppdaget graviditeten sent), og derfor blir det godt med skikkelig informasjon i morgen. Har til og med forberedt en del spørsmål. 


  Ser nå at arret mitt på magen ble veldig tydelig. Vil bare tipse alle om at hvis en piercer sier at du burde la være å ta en piercing, så er det lurt å høre på de. Hihi, min piercing røk rett av til slutt, og arret har visst ikke lyst til å gå bort. Menmen, man lærer hver dag♥

  #gravid #stormage #gravidbilder #mammablogg #ungmor #ungmamma #uke31

 • Publisert: 22.08.2016, 21:29
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • SURPRISE BABYSHOWER

 • Publisert: 21.08.2016, 01:28
 • Kategori: Graviditeten
 • God kveld alle sammen. Husker dere at jeg skulle på familiemiddag i dag? Det var visst ikke noe middag. Pappa hentet meg og Robin litt over halv seks. Når vi kom frem til dem, så kjørte pappa helt frem til døra. Dette pleier han ikke gjøre, men han pleier å tulle med at han må passe på Liam hele tiden, så tenkte bare at der var derfor. Men når vi åpnet døren inn til leiligheten til mamma og pappa så ble jeg møtt av blits og familie og venner.

   Når vi åpnet døren inn til mamma og pappa ble det knipset bilder og ropt overraskelse. Jeg fikk helt sjokk. Mamma holdt en tavle hvor det sto "Velkommen til babyshower" og min søster sto og tok bilder. Det var litt vanskelig, men jeg klarte faktisk å holde tårene inne. Inne var det nachos, makroner og kaker. Fin pynt på bord, og rundt i leiligheten, og selvsagt en kjempestor bleiekake. Den var utrolig kul, og min snille søster hadde stått og lagd den helt selv.  Er ikke denne kaka kul? Digger den.  Jeg ble helt overveldet over hvor fint de hadde gjort det. Mange presanger fikk jeg (Liam) også. Blandt annet klær, tøfler, helseteppe, bamser og litt leker. Tenker å vise dere alle gavene senere, men jeg ble jo så ivrig at alle klærne allerede er kastet til vask. Første vask er til og med satt i gang. Så når alt er vasket og klart, så legger jeg ut alle gavene.

  Beklager for at bildene er sidelengs, men min kjære Mac vil ikke samarbeide med meg akkurat nå. Kos dere masse i kveld alle sammen♥

  #babyshower #surprise #surprisebabyshower #gravid #happy #familie #mammablogg #ungmor #ungmamma

 • Publisert: 21.08.2016, 01:28
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING UKE 31

 • Publisert: 18.08.2016, 20:58
 • Kategori: Graviditeten
 • Termin: 30 oktober 2016

  Hvor langt på vei: er i graviditetsuke 31 (30+0) og 74,2% av graviditeten er overstått. Jeg har nå hvert gravid i 210 av 283 dager, og jeg har altså bare 73 dager igjen. 

  Babyen er på størrelse med: en ananas! Han er ca. 37cm lang fra hodet til føttene, og veien ca. 1,76 kilo i slutten av denne uken. Organene hans er snart ferdigutviklet, og det som trengs nå er at barnet går opp i vekt. Når han er våken har han ofte øynene åpne, og lukker de igjen når det er sovetid.    

  Aktivitetsnivå: ahh, det kan variere veldig. Er en generelt rolig gutt til tider. Noen dager sparker han utrolig mye, mens andre dager kan det være litt mindre bevegelser. Men jeg får livstegn flere ganger om dagen, og dette beroliger meg mye.

  Plager: det må være det jeg skrev om tidligere i dag; sure oppstøt. I tillegg er bekkenet litt vondt om dagen, men ikke så ille at jeg ikke kommer meg rundt. 

  Kjønn på babyen: en liten prins ♥ 

  Nattesøvnen: jeg sover veldig bra, og når jeg først sover så er det ikke mye som kan vekke meg (har alltid hatt et godt sovehjerte). Men jeg sliter veldig med å sovne. Ligger våken i minst en halvtime før jeg sovner hver kveld nå, noe som er veldig uvanlig for meg å være. Håper dette løsner ganske snart, for jeg trenger mye søvn og hvile om dagen. 

  Fødselsforventning: vil gjerne si at jeg forventer en rask fødsel, men tør ikke å håpe for mye. Både min mor og storesøster har hatt relativt raske og greie fødsler, så det ligger i familien. Men en kan aldri vite, så jeg håper på det beste men forventer det verste. Er ikke noe jeg går å gruer meg til, men vet at det gjør fryktelig vondt, så gleder meg ikke akkurat.

  Ukens cravings: jeg har faktisk ikke hatt cravings gjennom graviditeten. Er bare mat jeg absolutt ikke har klart å spise. Har hvert ekstra glad i bananer da, men det er ikke sånn at jeg må ha det. 

  Humør: jeg syns det er ganske greit, men min samboer vil kanskje ikke si seg helt enig. Blir fort irritert, og har veldig humørsvigninger, så en vet aldri hvordan humør jeg er i. Jeg kan plutselig begynne å gråte, gjerne uten en grunn, men ender opp med å le av det selv. Vanskelig å holde følge selv noen dager. Men sola skinner og det nærmer seg tiden for å møte min lille gutt, så er ganske happy om dagen.

  Vektøkning: veier til vanlig 54,5 kilo, men har økt til 66,5. Det vil si en økning på 12kilo. 

  Innkjøp: har ikke kjøpt annet en maling denne uken. Shoppet ganske heftig på starten så mangler ikke så veldig mye. Men maling har vi fått kjøpt. Eller mine foreldre var så snille å sponse oss med litt maling, så nå skal min gamle vugge bli lyseblå. Gleder meg til å vise dere resultatene!

  Strekkmerker: har to bittesmå pga et gammelt arr etter navlepiercing. Ellers har jeg hvert heldig å sluppet unna strekkmerker. 

  Kontroll: neste kontroll er neste uke, da skal jeg ført til jordmor og deretter til lege. Magen min hadde ikke vokst like jevnt som på starten av svarngerskapet sist gang jeg var hos legen, så skal tilbake bare for å være 100% sikker på at alt er greit. Skal også sjekke om jerntilskuddet mitt hjelper, siden jeg akkurat startet på jerntabletter. Hos jordmor er det vanlig kontroll, noe jeg ser veldig fram til.

  Da kom min første svangerskapsoppdatering. Gleder meg til å ha dere med på reisen de resterende ukene.

  #ukesoppdatering #ungmor #ungmamma #gravid #maling #krybbe #mammablogg #uke31 #glede

 • Publisert: 18.08.2016, 20:58
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • hits