Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

GRAVIDOPPDATERING UKE 40

 • Publisert: 21.10.2016, 12:33
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Beklager virkelig at forrige ukes oppdatering ble borte. Jeg som har sagt at jeg skal ordne det, men har ikke fått gjort det. Selv om jeg ikke gjør spesielt mye om dagen, så blir jeg fort sliten og har ikke funnet overskuddet til det. Beklager at det gikk utover dere denne gangen. Forhåpentligvis er jeg snart hjemme, hvor ting vil gå litt mer i min rytme og mitt tempo. Dere skal derfor få denne ukens oppdatering nå, så har jeg ikke muligheten til å glemme det bort. Slik det skal være, hehe. Kan jo være at dette blir den siste oppdateringen til og med, så det er bare å få det gjort så fort som mulig.

  Termin: Min termin er om kun 9 dager, altså den 30 oktober.
  Hvor langt på vei: Jeg er 39 uker + 1 dag på vei i dag. Det tilsier at 96,8% av graviditeten nå er over.
  Om baby: Nå er barnet i magen hele 51cm lang,  og vil i løpet av uken veie ca 3,56 kilo. Han er nå helt ferdigutviklet, og er klar til å forlate den trygge tilværelsen i magen. Nå er det meste av fosterfettet borte. Hodet til barnet kan være kraftig deformert etter en hard ferd gjennom fødselskanalen. Men i løpet av det første døgnet vil den runde formen komme tilbake.
  Om meg: det er naturlig å bli utålmodig på denne tiden i svangerskapet, men det beste for både mor og baby er at fødselen starter på sin naturlige måte. Kroppen må dermed få bruke den tiden den trenger. Har jo alt ventet i ni måneder, så da klarer jeg nok to til tre uker til. Møter han om under en måned uansett hva jeg gjør så det er godt å vite.

  Ukens musthave/craving: disse to ukene jeg har hvert hos mamma har ønsket om jordbærsyltetøy hvert stort. Heldigvis har mamma litt mer hjemmelaget syltetøy her, så har spist det til frokost nærmest hver eneste dag.
  Ukens innkjøp: definitivt den flotte vippestolen og babynestet som lillegutt var så heldig å få i gave. Gleder meg stort til å teste ut det.
  Plager: er tungt for ryggen. Magen min har plutselig blitt stor som bare det, så er helt naturlig. Ellers kjenner jeg mye rart, men for det meste i bekkenet om dagen. Skal ikke mye til for å slite meg ut, men så lenge jeg ikke står på hele dagen så går det faktisk overraskende bra. Er selvsagt mye rart som skjer med kroppen, og jeg merker at det går mot slutten. Men er fortsatt i fin form, noe jeg er ekstremt takknemlig for.

  Søvnen: sliter med å sovne om dagen. Vil tro det er en blanding av at jeg venter på lillegutt og at jeg ikke ligger like behagelig lenger. Må bytte stilling ofte. Husker fra da jeg var mindre, jeg fikk ikke til å sovne dagen før bursdagen min, så er nok litt samme grunn til at jeg ikke får sove om dagen. Gleder meg sånn til å møte prinsen. Men når jeg først sovner, så sover jeg natten gjennom som oftest. Var bare den ene natten forrige uke hvor jeg våknet flere ganger, har ikke hvert slik siden.
  Vektøkning: nå veier jeg faktisk hele 72 kilo. Det er 1 kilo mer enn hva jeg veide sist mandag. Så gutten min vokser uten tvil.
  Strekkmerker: begynner å komme litt på undersiden av magen min nå også. Ikke noe jeg selv legger merke til nå som magen har sunket så mye, men det er ikke så farlig uansett. Strekkmerker er for all del ikke verdens undergang!

  #gravid #ungmamma #ungmor #mammablogg #mamma #familie #familieogbarn #hverdag #gravidoppdatering #høygravid

 • Publisert: 21.10.2016, 12:33
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 6 kommentarer
 • PRØVEPAKKE 1 - APOTEK1

 • Publisert: 19.08.2016, 21:21
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Som jeg fortalte dere så har jeg funnet tre forskellige startpakker til babyer. I disse startpakkene kan du finne flere forskjellige produkter som kan testes på ditt barn, og om du er fornøyd med produktet så vet du enkelt og greit hva du skal kjøpe. Jeg synes disse pakkene virker veldig smarte, og gleder meg til å prøve de ut. Foreløpig har jeg bare hentet en pakke, og den er fra Apotek1. De andre er fra Rema1000 og Libero, så skal prøve å få hentet de i løpet av morgendagen.   ?

  Slik ser pakken ut.

  Her er to små poser med tøyvask uten parfyme. Dette er noe jeg gjerne vil bruke til Liam sine klær, så er glad for at jeg får testet ut disse to. Den ene er 

  To forskjellige typer tåteflaske, en fra MAM og en Phillips Avelit. 

  Våtservietter uten parfyme og bleier fra pampers i nyfødt størrelse. Alltid greit med ekstra bleier. 

  Ammeinnlegg fra Phillips avent og smokk fra MAM.

  Salver fra Bepanthen of La roche-posay. Salvene er til sår, irritert og tørr hud.

  Et blad fra Foreldre&barn + litt informasjonshefter til de forskjellige produktene, og informasjon fra Hafslund om forsikring.

  Dette var alt som var i denne pakken. Hadde ikke så store forventninger, men ble veldig positivt overrasket over innholdet. Dette er produkter jeg har bruk for, så blir spennende å teste de ut. Beklager igjen for så dårlige bilder. Skal til mine foreldre på middag i morgen, så da tar jeg med kameraet deres hjem om det er samarbeidsvillig. Da skal det bli bedre bilder til dere!

  Nå er det Manchester United kamp i stua hos meg, og så blir det kjærestekos resten av kvelden. Hvordan nyter du fredagskvelden?

  #gravid #prøvepakke #baby #bleier #ungmor #ungmamma #mammablogg #fredagskos #apotek1

 • Publisert: 19.08.2016, 21:21
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • SOLSKINNSDAGER

 • Publisert: 19.08.2016, 08:59
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Ahh, for et vær det er her i Oslo om dagen. Bruker alltid jakke på vei til toget siden er litt kjølig om morgenen, men i dag skulle jeg ønske jeg la den igjen hjemme gitt.

  Passer meg veldig fint med dager som dette, for da er det litt vanskeligere å være i dårlig humør. Har som sagt veldig skiftende humør, men ute i sola kan jeg ikke annet enn å smile. Tenk så heldig jeg er som får nyte denne sola hver dag.

  Har bestilt noen prøvepakker til meg og lillegutt, og i går hentet jeg den første. Tenkte å vise dere innholdet senere i dag, så kanskje noen fler ser det som nyttig.

  Flere som har fint vær?

  #mammablogg #ungmamma #ungmor #sol #sensommer #dagensoutfit #gravid

 • Publisert: 19.08.2016, 08:59
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • SURE OPPSTØT

 • Publisert: 18.08.2016, 08:37
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • God morgen alle sammen. Her skinner sola allerede, så der ser ut til å bli nok en fin sensommerdag. Er så deilig å jobbe i barnehage på dager som dette. Kan jo nyte sola dagen lang.

  Har dere hørt om sure oppstøt før? Eller oppkast i halsen som jeg kalte det når jeg var mindre. Dette er en plage som kan forekomme i graviditeten, og fy så ekkelt det er. Jeg har hvert veldig plaget av dette de siste ukene. Spesielt om kvelden. Men heldigvis er det mange måter å forebygge det på, så jeg prøver å følge disse tipsene. Men jeg må ærlig si at det ikke alltid hjelper. Melk skal for eksempel hjelpe, og det gjør det virkelig! Den ekle smaken går bort, og jeg føler meg mye bedre etterpå.

  Nei nå skal jeg ikke fortsette å plage dere med mine gravidplager. Jeg er forresten inne i uke 31 i dag, så min første gravidoppdatering kommer senere i dag. Ha en fin dag videre.

  #gravid #gravidplage #ungmor #ungmamma #mammablogg #sensommer

 • Publisert: 18.08.2016, 08:37
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • KVELDSTID

 • Publisert: 17.08.2016, 23:19
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Nok en solskinnsdag er over, så nå har jeg og R hoppet til sengs for å lese litt før vi tar kvelden. Er så godt med denne kvalitetstiden vi har om kveldene. Sola har stekt i dag også. Skulle gjerne brukt tiden bedre i sola, men var godt med en liten pause før det er tilbake på jobb i morgen. Fikk jo unnagjort fire vasker med klær, pluss vask av leiligheten så må si meg ganske fornøyd.

  I morgen er det en ny dag på jobb igjen. Merker at dagene hvor jeg går hjemme virker mye lenger enn dagene jeg jobber, så er så glad for at jeg er frisk nok til å jobbe. Begynner å bli utålmodig, men prøver å nyte den siste tiden av graviditeten selv om.

  Håper dere alle har hatt en fin dag. Snakkes i morgen.

 • Publisert: 17.08.2016, 23:19
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • SKJULTE MEG I OFFENTLIGHETEN

 • Publisert: 17.08.2016, 16:34
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Å gå gravid er virkelig den flotteste gaven jeg kunne få. Helt fra jeg var liten, og mamma fortalte at ikke alle kunne få barn, var jeg redd for at det skulle hende med meg. Jeg ville jo absolutt ha barn. Har søsken som er mye eldre enn meg, og har derfor vokst opp med barn rundt meg hele livet. Elsket det! Jeg satt mye barnevakt for to av mine yngste nevøer når vi var mindre. Har vokst opp vitende opp at jeg vil jobbe med barn, men også få mine egne barn. Og nå kan jeg med glede si at jeg er gravid. Jeg får oppleve det fantastiske mirakelet med å bære frem et nytt liv til verden. Og jeg kan endelig nyte det.   

  Jeg gikk over to måneder gravid før jeg i det hele tatt visste om det, så vi kan godt si at jeg hadde det helt supert på starten. Har kastet opp en gang, men det var rett etter noen dager med feber og dårlig matlyst, så vet ikke om det er sammenhengende med graviditeten. Det eneste jeg slet med var ømme bryst og trøtthet. Gud så sliten jeg var. Trodde pollensesongen begynte tidlig, men det viste seg å være en liten baby som stjal min energi. Jeg var på jobb, kom rett hjem og la meg på sofaen. Var flere dager hvor jeg bare sovnet, og våknet et par timer senere av at mine samboere kom hjem, eller at middagen var klar. 

  Men allerede etter tredje måned begynte dette å gå over. Jeg var ikke lenger så sliten, mye av energien kom tilbake. Brystene var ikke lenger like ømme, så dette problemet ble også mindre. Jeg vil faktisk si at det jeg har slitt mest med var å nyte graviditeten. Jeg er snart 20 år, men det ser ikke sånn ut. Jeg har alltid sett yngre ut enn hva jeg er, og når magen begynte å vises prøvde jeg alltid å skjule det når jeg var offentlig. Jeg vet om alle fordommer som er der ute om unge mødre. Selv vet jeg at ung mor kan helt fint bety en god mor. Skulle bare ønske at alle rundt også kunne forstå det.Jo større magen ble, jo vanskeligere var det å skjule den. Uansett hvor jeg gikk var det folk som stirret på den voksende magen.

  De store klærne skjulte ikke lenger magen, og jeg måtte bare akseptere at folk stirret, eller velge å holde meg innendørs. Heldigvis var mine foreldre, svigermor og de rundt meg utrolig positive og støttende til graviditeten, og det er jo alt som betyr noe. Hvorfor bry seg om hva en damen på bussen tenker om det? Sjansene for at jeg møter denne damen igjen er ekstremt liten, så hennes mening har ikke en dritt å si. Jeg var selv utrolig glad og stolt over å bære frem et barn, og bestemte meg for å vise det frem til alle.

  Når jeg kom lenger inn i graviditeten, begynte det å bli litt hardere. Sliten rygg nonstop, ingen behagelige sovestillinger og mye spark og aktivitet fra magen som ofte ble mer og mer ubehagelig. Nå om dagen finner jeg verken behagelige sittestillinger eller liggestillinger. Har puter overalt for å prøve å gjøre ting litt mer behagelig. Verst av alt er bekkenløsningen. Det gjør liksom alle hverdagslige ting utrolig vanskelig. Bare det å snu seg i senga blir vondt med bekkenløsningen.

  Jeg har alltid hvert forberedt på at slutten av graviditeten ville bli vanskelig, men alt er verdt det når min lille skatt kommer ut. Har hvert helt sinnsykt heldig som har hatt en ganske lett graviditet, så skal nok takle at de to siste månedene blir litt tyngre. Fokuserer på de gode tingene, og da blir det hele mye lettere. Selv om det kan være fryktelig ubehagelig med aktivitet fra magen, så er det noe jeg setter så stor pris på. At jeg kan legge en hånd på magen å kjenne en liten kropp som beveger seg rundt er helt utrolig. Og det varmer mammahjertet å vite at min lille gutt har det fint, og fortsatt er frisk og rask. 

  Noen som har hatt en graviditet som min?

   

  #gravid #graviditeten #ultralyd #ultralydbilde #ukeforuke #uke17 #uke18 #uke27 #body #babyklær #momtobe #mamma #mammablogg #ungmor #babygutt #prins

 • Publisert: 17.08.2016, 16:34
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • DET FØRSTE TØYET

 • Publisert: 17.08.2016, 13:39
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Endelig følte jeg at tiden var inne, vasking av babyklær er i gang. Har gledet meg lenge til at jeg endelig skulle føle at tiden nærmet seg, og at de første klærne endelig kunne vaskes. Vi har både kjøpt og fått klær, så nå fikk vi endelig gått skikkelig igjennom hva vi har og hva vi mangler. Det første jeg gjorde etter at graviditeten ble et faktum, var å hoppe på bussen til kjøpesenteret for å handle inn litt babyklær. Dette har resultert i syv bodyer og tolv par med sokker. De små sokkene er bare for søte! Det er jo ikke sikkert at han får bruk for alt vi har kjøpt en gang, så etter mye mas fra mannen satte meg selv på en liten stopp, slik at vi ikke skulle ende opp med alt for mye klær. Dumt å kjøpe så mye at vi ikke engang får brukt det. 

  Nå er jeg allerede ferdig med vask nummer to, og vasking av skuffene til Liam står for tur. Rommet til Liam ser allerede mye bedre ut, og jeg gleder meg til å vise frem det ferdige resultatet. Vugga tar fortsatt opp mye plass, men det er ikke lenge igjen før den skal flyttes til vårt soverom, så det blir bedre plass til leker til Liam. Resten av leiligheten trenger også å vaskes, så jeg skal bruke fridagen til å få leiligheten til å skinne. Prøver også å fikse kameraet mitt slik at jeg får lagt med litt bedre bilder, men ser dessverre ut som om det er ødelagt. Får heldigvis låne kameraet til mamma og pappa, så bildene blir bedre etter helgen uansett. Vi er snart ferdige med hele leiligheten nå, så når vi er ferdig med det skal jeg vise hvordan vi bor også.   Kommer fortsatt ikke over hvor søte og små disse sokkene er. Og de er til et lite menneske!


  Begynner å bli utrolig stor nå. Gøy å vite at lillegutt vokser.

  Men nå må jeg tilbake til vaskingen. Etterpå tenkte jeg å poste et innlegg om hvordan min graviditet har hver til nå, så vi snakkes senere.

  #gravid #vasking #husmor #mamma #mammablogg #babyvask #babytøy #uke30 #familie #barnerommet

 • Publisert: 17.08.2016, 13:39
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • SANNHETEN BAK DET FINE

 • Publisert: 16.08.2016, 23:27
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • Da var nok en lang dag forbi, og nå sitter jeg godt plantet i sofaen med håndball på TV. Håper alle har hatt like fint vær som det har hvert i Oslo i dag. Sola har stekt hele dagen, og det har hvert utrolig deilig. Jeg har ikke hvert flink nok til å smøre meg, så jeg er skikkelig rød på brystet og øverst på ryggen. Uansett hvor ofte jeg smører barna i barnehagen, så klarer jeg alltid å glemme å smøre meg selv. Jaja, skal smøre meg inn med noe aloe vera så satser jeg på at det går fort over igjen. 

  Men på tross av alt det fine i dag, så er formen ganske bånn for øyeblikket. Å være så mange timer ute i sola som gravid er utrolig slitsomt, og mot slutten av dagen måtte jeg holde meg i skyggen. Misforstå meg rett; jeg ELSKER at det er så varmt selv nå mot slutten av sommeren, men når en går gravid i denne varmen er det helt utmattende. Matlysten blir borte, så jeg må tvinge i meg mat for å ikke falle helt sammen. Og ikke nok med det, men nesten alt av buss og tog er så varmt at en heller kan tro at de varmer opp bussen, ikke kjøler den ned. Det er jo så innmari varmt inne i den kollektive transporten at jeg nesten svimer av. Og ikke nok med en lang dag i sola på jobb, etter jobben var det rett til Oslo for å levere timeslister. Det vil si en lang og varm busstur for å så bruke to minutter på å levere timeslister, og deretter ta den lange varme bussturen tilbake igjen. Pluss bussturen til byen og togturen hjem etterpå. Kan konkludere med at jeg har fått mer enn nok reise for dagen. Heldigvis møtte jeg samboeren min i sentrum, så vi avsluttet turen med kebab. Han klarte faktisk å finne det eneste som fristet å spise. 

  Når vi endelig kom oss hjem så måtte jeg bare legge meg ned på sofaen, utslitt etter varmen. Når jeg tenkte å bevege meg mot dusjen, så fikk jeg selvsagt utrolig sterke smerter i magen. Elsker det faktum at jeg har muligheten til å gå gravid. Graviditeten er det mest fantastiske jeg har hvert med på, og er evig takknemlig for alt jeg får oppleve hver eneste dag. Men når det er sagt så er det noe helt sinnsykt vondt og ubehagelig til tider. Men så heldig som jeg er, var Robin (min samboer) raskt på beina for å varme en rispose som jeg fikk lagt på magen min. Kom meg til slutt i dusjen, og føler meg mye bedre nå. 
  Men nå skal jeg nyte de siste minuttene av håndballkampen imens jeg får litt massasje for å føle meg bedre.
   

  Ha en fin kveld videre alle!

   

  #mamma #mammablogg #gravid #sommer #familie #familieogbarn #kebab #date #kjæreste #kjærestetid #samboere #forlovet

   

 • Publisert: 16.08.2016, 23:27
 • Kategori: En dag i livet mitt
 • 0 kommentarer
 • hits