Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

Å SLANKE SEG TIL MINDRE BARN

 • Publisert: 26.02.2017, 15:14
 • Kategori: Blogg
 • Alle er forskjellige, dette gjelder også barn. Føler at mange glemmer at barn er også mennesker. Selv om de er små med like behov, så betyr ikke dette at alle er like. De er forskjellige i fasong, personlighetstrekk og mye mer. Men det jeg vil frem til i dette innlegget er fanatisk et barns fasonger. Har hatt mange blandede følelser, kun angående meg selv da Liam virkelig er helt perfekt, men synes flere må skrive om dette.

  Som jeg har nevnt mange ganger er Liam er stor gutt. Knappe 3 1/5 måneder gammel, og veier faktisk ni kilo. For senest et par dager siden kom jeg over en mor som delte at hennes ni måneder gamle baby var i nærhet av 9 eller 10 kilo (litt usikker). Det er ganske stor forskjell fra Liam dette. Har har gått fort opp i vekt hele tiden, men veksten virker å flate ut litt nå. En liten stund siden jeg pakket vekk klær sist nå.

  Når jeg begynte å se hvor "små" andre babyer var, klandret jeg meg selv. For all del; melken min er det ikke bare masse av, men den gir helt ekstremt mye næring til lille Liam. Dette er ikke annet enn bra. Men jeg har tenkt om jeg skulle ha gjort noe annerledes. Skulle jeg visst at jeg hadde en stor baby i magen? Han var nesten 5kilo da han kom ut, og det er på ingen måte noen overraskelse at han ville være en stor gutt. Men kunne jeg ha gjort noe annerledes?

  Svaret er nei. Det er ikke min jobb å vite at babyen i magen er stor nok til å komme ut. Ikke engang ekspertene på sykehuset visste hvor stor han var. De tok feil med nesten en hel kilo. Det er ganske mye for de små. Min mageboer hadde det så fint i magen at han ville være inne så lenge som mulig. Han er en sulten gutt, som er så heldig å få den beste næringen han kan få, rett fra mammaen sin. Han er heldig, jeg er heldig.

  Det er ingen tvil om at gutten min er frisk og god, dette er blitt bekreftet flere ganger på helsestasjonen. Selv om det var en litt tøff start, kom vi oss gjennom det og er sterkere enn noen gang. Det er ikke få ganger jeg har fått høre at folk er litt sjalu på at min baby er så stor. Hvis han blir syk så har han mye å gå på, noe som virkelig kan være livsviktig. Jeg er takknemlig for at Liam er den størrelsen han er, det er ikke annet enn sjarmerende.

  Men det som virkelig går inn på meg er denne nye trenden om å slanke seg i svangerskapet for å få mindre babyer. Hva i all verden er det for noe galskap?! Blir du mor for å få en liten baby du kan vise frem eller for å bringe et nytt liv til verden, og gjøre det beste for din nye familie? Barn er fine både store og små, hvorfor i all verden er det om å gjøre å ha små babyer? Jeg må rett og slett si at for meg er dette fjernt å dumt. Jeg kan ikke engang forstå synspunktet til disse menneskene.

  Et underernært barn blir fort syk. Det er dødelig. Vi ser syke barn på TV som desperat trenger hjelp og mat for å overleve, så sitter mennesker her i Norge og tenker "Jeg skal slanke meg når babyen min er i magen, så jeg kan få en liten baby". Ser dere ikke alvoret i å ikke spise? At vi har kommet til dette punktet, det trodde jeg aldri.

  Hva er galt med min sønn? Er han ikke søt nok for dere fordi han er større enn gjennomsnittet? Er han ikke like mye verdt som små babyer? Jeg har en lykkelig baby, en som får mye mat og vokser i fin fart. Helt perfekt faktisk. Aldri har jeg møtt en person som ikke synes han er nydelig. Han fikk masse oppmerksomhet på sykehuset, han får masse oppmerksomhet nå. Ingen har sagt "Nei han var ikke søt, han er jo stor". Tenk dere godt om før dere tuller med noe så viktig som et barns liv og beste velvære. Vi som mødre har et ansvar, vi skal gjøre det beste for de små. Vi er personene i livet de kan stole på, vi er de som skal sørge for at de har det bra. Alle barn er forskjellige, alle barn er spesielle. Ta vare på den neste generasjonen dere, utseende er virkelig ikke alt!

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #mamma #blogg #bloggmagasin #foreldreogbarn #viktig

 • Publisert: 26.02.2017, 15:14
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Christina Larsen

  26.02.2017 kl.16:56

  Kjempe bra skrevet og ett viktig tema :-) Jeg har ukens blogg konkurranse på bloggen min. Meld deg gjerne på <3

  Christina Rindal

  28.02.2017 kl.00:18

  Christina Larsen: tusen takk <3 det skal jeg sjekke ut!

  Skriv en ny kommentar

  hits