Christina Rindal

Mamma som 19 - åring

VI SKAL BLI SUNNE

 • Publisert: 11.01.2017, 23:57
 • Kategori: Hverdagen
 • Tidligere har jeg nevnt at jeg aldri har klart å følge mine nyttårsforsetter. En ting jeg alltid sier på nyttårsaften er at jeg skal bli sunn. Holder vanligvis ikke ut særlig mange timene. Alltid en unnskyldning for å ta meg noe godt. Lurer bare meg selv, og det er akkurat derfor jeg synes det er greit. For det er jo ikke farlig eller dumt for de rundt meg, det er kun meg selv det går utover. Litt ekstra fett på kroppen skader vel ikke. Må ærlig innrømme at det er et rent mirakel at jeg ikke er ekstremt overvektig så mye dritt jeg har stappet i meg gjennom årene.

  I slutten av svangerskapet mitt ville jeg ha noe smått å spise på hele tiden. Og det enkle var da litt snacks. Kanskje litt potetgull eller sjokolade. Ble liksom for slitsomt å skrelle en hel klementin (ja, jeg kan være ekstremt lat). Og etter lille meldte sin ankomst, kom plutselig cravingsene mine frem i lyset. Var aldri noe jeg måtte ha i løpet av svangerskapet. Kun er periode hvor jeg spiste flere bananer om dagen (som jeg har totalt avsmak på om dagen). Nå har jeg hatt et ekstremt stort behov for sjokolade. Tenkte at det var greit i starten, men nå har det gått to måneder. Det finnes ikke lenger flere unnskyldninger.

  Og det er ikke bare meg lenger. For det første fullammer jeg, og et variert kosthold er ikke bare viktig for meg, men også veldig bra for Liam. For det andre vil jeg være et godt forbilde. Kan ikke forvente at Liam skal spise frukt og grønt, mens jeg sitter på siden og stapper i meg sjokolade. Det blir for dumt. Det er kun seks små sjokoladebiter igjen til meg. Etter det blir det kun godteri på lørdager, både for meg og mannen. Potetgull er fredagskos, godteri spises på lørdager. Etter helgen kaster vi det som er igjen. Enkelt og greit.

  Jeg må jo ha noe å spise på hele tiden, spesielt etter ammingen. Selv med flere brødskiver til frokost, og ordentlig middag, føler jeg at jeg aldri blir mett. Men så startet jeg med å ikke ville spise noe som helst etter fødselen, så kan ikke akkurat klage på det. Så i dag gikk vi til innkjøp av litt sunnere snacks. Da kan vi fortsatt kose oss her hjemme. Med snacks som ikke bare er godt, men også både sunt og mettende. Gleder meg til energinivået her hjemme øker, og til å kvitte meg med all drittmaten.

  #ungmor #ungmamma #mammablogg #blogg #mamma #hverdag #sunn #kosthold #familieogbarn #familie #foreldreogbarn #baby

 • Publisert: 11.01.2017, 23:57
 • Kategori: Hverdagen
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Victoria

  12.01.2017 kl.00:56

  Veldig bra av deg å skrive om dette! Kjenner det godt igjen selv også ;) flink du!

  Christina Rindal

  27.01.2017 kl.14:57

  Victoria: Tusen takk :D

  Skriv en ny kommentar

  hits